Bebeğim, canım!

Çok geçmiş olsun. Kan alınırken gözlerime bakıp çaresizce ağlaması beni çok uzuyordu ve artık bende ağlıyordum. Bende çok yıprandım bu dönemde çöktüm resmen 47kg oldum.
Dermansiz dert vermesin Allah,yavrularımızı korusun..

Amiiinnnnn inşallAh cumlemizin bebeğine..
Ya bak ben artık ne diyorum biliyor musun az yesin o olsun bu olsun ama yeterki sağlığı yerinde olsun
Sen de hep böyle düşün geçecek bu günler bebislerimiz büyüyecek ve biz onlarla dışarı çıkma çıkmama kavgası edeceğiz

İnşallah canım, sağlıkları yerinde olsun da geriside olur inşallah zamanla ...

İnşallah canım, sağlıkları yerinde olsun da geriside olur inşallah zamanla ...
Her şey güzel olacak Allah'ın izniyle.. evet biraz zorlanıyoruz hatta kahroluyoruz ama gün bitiyor işte yenisi başlıyor bi şekilde..
Her geçen günle seninkinin yürüme ani da yaklaşıyor hızla

Emeklemek gelisim asamalarindan biri degildir.her bebek emekleyecekk diye birsey yok.kimi bebekler emeklemeden yurur.mesela benim oglum.sadece bir sure yerde surundu sonra yurudu.cocuklarimin ikiside 14 aylik yuruduler.15 ay gec degil yani.ben 17 aylik yurumusum.konusmamasi da gayet normal.benimkiler 15 aylikken sadece anne dede bir de baba diyorlardi.tam konusmaya 2 yasinda basladilar.simdi sustur susturabilirsen.bebeginin ayina gore yaptiklari gayet normal.ayrica yeme olayina bu kadar takilip kendini harap etme.evet beslenme onemli ama her cocuk zaman zaman yemegi reddedebilir.kizimin hic birsey yemeden yattigi gunler oldu.hic de kafama takip vicdan yapmadim.cunku kuzumun cani o gun yemek istemedi ve ben saygi duydum.onunda kararlari var hicbir zaman zorlamam.bu yemek dahi olsa.bugun yemez yarin yer.bu kadar uzmeyin kendinizi

Bu kadar ustune gitmeyin. Her cocuk farklıdır, gec olsun ne olacak? Siz onu destekleyecek etkinlikler yapin yeterli olur. Daha cok kucukmus zaten, Allah bagislasin

üzülme benim kızımda böyleydi 18 ayına kadar hiç yürümedi hep gerideydi onun yaşlarında cocuklar neler yapardı benim kızı hala aylık zannederlerdi.üzülme inşallah iyi olur birde nazar olmuş olabilir zeytin yağıyla tüm vücudunu yağla.peyhamber efendimiz zeytinyağıyla yağlanın zira 40 gün nazar büyü geçmez demiş.

üzülme benim kızımda böyleydi 18 ayına kadar hiç yürümedi hep gerideydi onun yaşlarında cocuklar neler yapardı benim kızı hala aylık zannederlerdi.üzülme inşallah iyi olur birde nazar olmuş olabilir zeytin yağıyla tüm vücudunu yağla.peyhamber efendimiz zeytinyağıyla yağlanın zira 40 gün nazar büyü geçmez demiş.

Gecmis olsun sakin ol. Benim bebegim se 9 aya kadar oturmadi bile totosunun uzerine yanlarina yastik koyardim asla durmazdi atarsi kendini yere dönerdi kendi etrafinda ama emekleme filan hak getire. Yaz gelmesiyle birlikte hergun parka çıktık evde sofra yerde kalirdi ama ben mutlaka cocuklar disardayken gotururdum. saldim kumlara diger bebekleri gördükçe ilk basta oturmaya basladi sonra emeklemeye ve 11 aya gelince bi baktim kendi kendine yürüyor o kadar cok izlemis ki cevreyi hemen taklit etmeye başladı o oturmayan cocuk koşar oldu birdeb bire. Allah büyüktür diyip sabırla sıkılmadan surekli cocuklu ortamlara gireceksin görecek cocuk normalin ne olduğunu.

Neredeyse tum sayfalari okudum
Benim oglumda 8. Ayina kadar persentilleri hep %80-90 arasiydi
8. Aydan sonra hic buyumedi ve ben kiloyu hic baz almadigim icin olctugumde boyunu hep yanlis olctugumu 1 yasinda farkettim boyu da hic uzamamis meger
doktora gittim hemen sizin gibi, tum hastaliklar crohn, colyak,alerji, bagirsak kurdu vs. Buyume hormonu herseyine bakildi hicbisey yoktu sadece istahsizdi ve
tam 17. Ayinda siralamaya basladi simdi 21 aylik
1 yasindn beri dogru duzgun yemek yedigi gun sayisi 10 gun degildir
Doktor vitaminler vermisti hatta su eczane de satilan bol kalorili mamalardan verdi, gunde iki tane icmeli diye iki gunde bir tanesini zor icti dusunun ki oyle istahsiz bir bebekti
bende cok uzuluyodum agliyodum yani ama suaralar biraz biraz yemege basladi artik hic zorlamiyoruz tabi bide kardesi oldu o ek gidaya baslayinca ilgisini cekiyor artik sanirim yavastan bisiler yiyor cok ustune dusmeyin 18 aylikken yuruse de sorun yok
Her cocugun gelisimi farkli iyi dusunun iyi olsun
Ama merak ettigim bisi var cocugunuz hic yataktan koltuktan dustu mu? Biraz temkinli davraniyor gibi geldi de

Benim kızımda şu an 16 aylık bir ay öncesinde yattığı yerden oturamıyordu. Şu anda oturtabiliyor emeklemeye çalışıyor ama başaramıyor poposunun üstünde sürünerek gidiyor. Tutunarak gezmeyi geçtim ayaklarına bile basmıyor. İnat ediyor.6 aylıkken 9 kiloydu 16 aylık 10 kilo olamadık. Sadece boyu üzüyor. Ama ilk kızımda her yönden çok ileriydi . Yani sizle alakalı birşey olduğunu sanmıyorum. Her çocuğun gelişimi farklıdır. Siz rahat olun .

9 aylik bir bebek zaten kendini doyurmak icin yemez, tatmak icin yer. O besin eksiklifinin bi kiyneti yok yani. Nasil hastanelik olabilir ki? Emmeyi yada formul mamayi mi azaltmistiniz yesin diye?

Biliyorsunuz, bazi cocuklar emeklemeden yuruyor. Suan zaten yuruyormus. Cesareti yoktur sadece tek basina olmak icin. Surekli 1 2 adim 1 2 adim birakin size gelsin. Benim kizimda 14. Ayini doldurmustu yurudugunde. Sanmiyorum sorun oldugunu.

Teşekkür ediyorum. Etrafımdaki tanıdığım yasıtlari yuruyup koşarken bebeğimin daha oturduğu yerden kalkamaması beni üzüyor ve korkutuyor. Umarım sadece bı farklılıktır bı hastalık değildir. Yemek konusunda ise artık rahatım iştahı yerine geldi çok şükür istemediği an zorlama yok bırakıyorum bir dahaki öğününde güzel yiyor.

Deneyeceğim, teşekkür ederim.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Rabbim yavrunuza sağlık sihat ve afiyet versin. Arkadaşlar söylemiş ben de katılıyorum birden çok dr a gosterin, imkanınız varsa bir prof a gösterin içiniz rahat etsin.

Bi de soğan kurundan bahsetmissiniz o nedir tarifini yazarmisiniz??

Evet etrafı iyi gözlemliyoruz ama malesefl kalabalık ortamlara her zaman giremiyoruz fırsat buldukça girmeye çalışıyorum.

Alerji doktorunu vs bizde götürdük reflusu çıktı. Bir sene boyunca doktor diye goturdugumuz insan bunu anlayamamis ve hep yanlış ilac, antibiyotik.. Evet malesef iki kez koltuktan düştü .

Amin hepimizin yavrusuna inşallah kontrolden sonra olmadı gideceğiz.. Bir sayfada görmüştüm bir soğanı küp küp doğrayıp üzerine bir yemek kaşığı kadar bal döküp karistirip uzeri kapalı üç dort saat kadar bekledikten sonra gundr üç sefer birer tatlı kaşığı olarak veriliyor .Hergun taze olarak yeniden yapılıyor.

ise yatıyor değil mi? Yani faydası oldu mu ? Benim bebegim de oksuruyor bugün tıkalı ilaç vermek istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…