Merhaba kk.
Benim bebeğim şuan 15aylık. Öncelikle en başından anlatayım hamilelikte down sendrom riski çıktı dörtlü taramada neyse detaylı ultrasonda sorun yok dendi ama hep içimde acabayla geçti hamileliğim. Tabiki down sendromu olsada benim canım kanım olacaktı. Çok şükür sağlıklı doğdu.İlk çocuğumuz tecrübesiz ve acemiyiz herseyini ince detayına kadar dikkat ettik, internetten arastirdik ,en ufak hapsirsin doktora koştuk vs.. Üç aylıktı benim çıkardığım seslerin taklidini yapardı,kilosu ayından hep öndeydi (kilonun sağlıkla bı alakası yok biliyorum). Beni hiç yormadi gayet uysal,uykusu düzenli bı bebekti.Ta ki ek gıdaya geçene kadar. Hiç bir türlü hiç bir şey yemedi ve gözle görülür bir şekilde geriledi , olduğu gibi yatıyordu hep. Zayifladi,hareketlerinde azalma oldu, baba,dede,mama diyordu onalari demeyi bıraktı . Ve 9.ayda patlak verdi ve rahatsızlandi kısa bir süre hastanede kaldık derken anca kendini toparlamaya başladı.Daha yeni yeni yemek yemeğe başladı. Ve emekleme, sıralama, oturduğu yerden kalkma gibi eylemleri yok. Yani yaşıtlarından geri. Altıncı ayından beri sürükleniyor yerde bu aralar daha seri, muhtemelen beslenmesinden kaynaklı.Ve şuan sadece baba, cız diyor, elinden tutunca kosarcasina yürüyor yani yapabildikleri bu kadar. Çok doktor gezdik, nörolojiye dahi gittik acaba zihinsel bir problemi mi var diye yok dedi. İçim içimi yiyor benim yüzümden böyle olduğunu ona iyi bir anne olamadığımı düşünüyorum. O kadar üstüne dustugumuz halde böyle oldu. Her bebek farklı biliyorum ama annelik böyle bir şeymiş demek ki. Sadece içimi dökmek istedim..
Doktora goturuldukten sonrada bir problem yok ise problem aramaktan vazgecin her cocuk ayni buyumez komsumun uc kizi var sonuncu bebegi erken dogum sarilik oldu elimizd buyudu parmak bebek lafi cuk oturuyordu kulaklari duymayabilir dedi doktor Allah a sukur hicbir problemi olmadi bedenen fakat minnak mi minnak kardesleri ile asla kiyaslanamaz gec gec yurudu simdi yavas yavas toparliyor ayakta duruyor pit dusuyor :)) bazi bebekler cok emek istiyor bol sabirli olun hepsi gececek insallah.