• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim, canım!

Benim de yegenim ilk doğduğunda çok çok iyi doğmuş tu ayına göre boyu kilosu cok iyi idi sizin Amerika da doğmuş tu sonra abimler yegenim iki aylık iken kesin dönüş yaptılar Türkiye ye. Tabi İstanbul un havası malum kalabalık bir çok mikrobik hastalıklar derken çocuk sürekli hasta olmaya başladı beş aylık iken zatürree bile oldu on gün hastanede kadı bir ay sonra ek gıdaya başlayınca o da hastalığını verdiği iştahsızlık ile yemeği ret etti hiç sevmedi yemeği. Yegenimde 16 aylık olunca anca yürümeye başladı. Şimdi yavaş yavaş yürüyor. Yemesi de düzeldi çok şükür. Ama hem annesi hem de bebek bayağı çektiler bir kaç ay

Siz bile anne baba olarak severken mutlaka maşallah diyin bebeğinize. Belli ki biraz nazardan olmuş olabilir. Sağlık açısından herşeyi yaptık araştırdık diyorsunuz artık yapacak birşey yok çok şükür bir şeyi yok bebeğinizin zayıf kaldığı için yürüme geri kalmis da olabilir gerçi 18 aylığa kadar da normal. yürür en yakın zamanda inşallah. Konuşma sı da güzel baba, cız diyormuş. Daha ne olacak 15 aylık daha :KK66:
Herkesin bebeği kendine özel güzel fakat gerçekten çok dikkat çekici bı bebekti. Umarım sağlıklı bı şekilde yürür ve konuşur..

Allah şifa versin. Tabiki doktor bilir sonuçta esnekse zaten normal yavaş gitmesi. Ama bunun bir nedeni bir adı olmalı. Sağlıklı bir bireyde kaslar esnek olmaz. Yine de tam teşhis konulması için farklı doktorlara goturmelisiniz bence. Götürmekle kaybedilecek bir şey yok nasıl olsa.
Üniversite hastanesinde üç asistan var ve doktor ortada yok. Dışarıda insanlar tekerlikli sandalye ile çocuklarıyla bekliyorlar ama icerdekilerin umurunda değil. Ve sanki gecistiriyormuslar gibime geldi. Fizik doktoru inceledi oda aynı şekilde bı sebebi olmalı dedi. Tekrardan başka bir doktora götürmeyi düşünüyorum ama korkuyorum....☹️

Kardeşim asistan daha eğitimini tamamlamamis doktordur. Gerekirse profesörden özel randevu alın ve mutlaka farklı hekimlere gösterin. Korkmayın zaten gelişme var yazmissiniz. Ama erken teşhis de çok önemli. Bir an önce teşhis konsun ki tedaviye başlayın.

Zaten bebekler hareketlenmeye basladiklarinda zayiflar endiselenmeyin benim kizimda ek gidada beni mahvetti hic bise yemedi ta kiii iki yasina kadar aptamil içtik simdi cok sukur yemeye basladi uc yasinda anneligini yargilama elinden gelenin en iyisini yapmaya calistigina eminim beni yanlis anlama lutfen ama bana biraz fazla pirpirikli geldiniz biraz rahat olun
İlk çocuğum ve tecrubesizim..Doğru diyorsunuz..

Benim oglan uzun bi sure emekledi daha dogrusu surundu. Ama ilk adimini gec atti.o da yatakta atti.benimki asiri temkinliydi bence sebep oydu.

Bence beslenmeyle alakalı değil. Arkadasimın kızı 4 aydan 11 aylık olana kadar kilo almadı herseyi reddetti, mama meme ek gıda. Boyuda cok cok az uzadı. Ama 10 aylıkken yürüyordu ve aşırı ilgisiz bir annesi vardı. Yani kendinizi boşa suçlamayın. Fizik tedavi ile yakında yürürde kalkarda hiç meraklanmayın.

Kardeşim asistan daha eğitimini tamamlamamis doktordur. Gerekirse profesörden özel randevu alın ve mutlaka farklı hekimlere gösterin. Korkmayın zaten gelişme var yazmissiniz. Ama erken teşhis de çok önemli. Bir an önce teşhis konsun ki tedaviye başlayın.
Gideceğim, teşekkürler..

Bence beslenmeyle alakalı değil. Arkadasimın kızı 4 aydan 11 aylık olana kadar kilo almadı herseyi reddetti, mama meme ek gıda. Boyuda cok cok az uzadı. Ama 10 aylıkken yürüyordu ve aşırı ilgisiz bir annesi vardı. Yani kendinizi boşa suçlamayın. Fizik tedavi ile yakında yürürde kalkarda hiç meraklanmayın.
İşte öyle anneleri gördükçe kendime daha çok kızıyorum. Umarım düzelir fizik tedavi ise yaradi gibi örneğin oturdu yerden oyuncağına uzanmaya korkuyordu şuan onu yapıyor oturduğu yerden popo üstünde kendi etrafında dönüyor falan..

Zatürree olmuş diyorsunuz bebeğiniz. İşte aynı yegenim gibi vücut çok darbe alıyor bu hastalıktan sadece ciğerleri değil tüm iç organları ni etkiliyor. Koruyucu kullanıyor musunuz bebek için halen çünkü en ufak bir rahatsızlık da tekrarlıyor zatürree. Tahmin ediyorum bebeğinizin kaslarının zayıflığı ona bağlı. Çünkü bizim de aynı şekilde oldu.

Benim de yegenim ilk doğduğunda çok çok iyi doğmuş tu ayına göre boyu kilosu cok iyi idi sizin Amerika da doğmuş tu sonra abimler yegenim iki aylık iken kesin dönüş yaptılar Türkiye ye. Tabi İstanbul un havası malum kalabalık bir çok mikrobik hastalıklar derken çocuk sürekli hasta olmaya başladı beş aylık iken zatürree bile oldu on gün hastanede kadı bir ay sonra ek gıdaya başlayınca o da hastalığını verdiği iştahsızlık ile yemeği ret etti hiç sevmedi yemeği. Yegenimde 16 aylık olunca anca yürümeye başladı. Şimdi yavaş yavaş yürüyor. Yemesi de düzeldi çok şükür. Ama hem annesi hem de bebek bayağı çektiler bir kaç ay
Evet bizde öyle üst üste hastalik, iştahsızlık. Gerçekten olan anne ve bebeğe oluyor şuan 47 kiloyum düşünün gören herkes hortlak görmüş gibi bu ne hal diyor..

İşte öyle anneleri gördükçe kendime daha çok kızıyorum. Umarım düzelir fizik tedavi ise yaradi gibi örneğin oturdu yerden oyuncağına uzanmaya korkuyordu şuan onu yapıyor oturduğu yerden popo üstünde kendi etrafında dönüyor falan..
Düzelir tabiki. Siz önlem aldınız nörolojik birsey olsa ortaya cıkardı. Birde dediklerini yapıyorsanız mücadele etmiyorsa gerek duymaz. Ağlasa bile vermeyin kendi almaya calışsın mesela. Benim oglumda 1 yaşında hala ne emekliyor ne yürüyordu tutunup kalkıyordu ama canı isterse. Annemlerde kaldım gün yeğenlerim var o mucadele icinde birden hareketlendi, yerden kalkmaya ve adımlamaya başladı 14 aylıkken yürüdü şok olduk hatta bekmeliyorduk:D

Yani biraz çabalamak için sebebi olmalım tek olunca çocuk farketmeden çok üstüne düsüyoruz onunda etkisi var.

Zatürree olmuş diyorsunuz bebeğiniz. İşte aynı yegenim gibi vücut çok darbe alıyor bu hastalıktan sadece ciğerleri değil tüm iç organları ni etkiliyor. Koruyucu kullanıyor musunuz bebek için halen çünkü en ufak bir rahatsızlık da tekrarlıyor zatürree. Tahmin ediyorum bebeğinizin kaslarının zayıflığı ona bağlı. Çünkü bizim de aynı şekilde oldu.
Doktorun umursamazligi ve bizim bilinçsizligimiz sebebi ile her oksurukte bu süre zarfında yaklaşık 3 kutu antibiyotik kullandık hemde en agirlarindan. Serumları saymiyorum. Ve artık ilaç kullanmayı düşünmüyoruz örneğin geçen hırılti,ates,oksuruk başladı ve ıhlamur,hatmi çiçeği karışımı yapıp düzenli icirdim. Ayriyetten soğan ve bol kuru var doğal antibiyotik olarak geçiyor onuda düzenli verdim ve çok şükür ilaçsız atlatti. Hergun keçi boynuzu özü veriyorum+balık yağı. Sizede çok geçmiş olsun yeğeninin ayriyetten birşey kulanniyormu?

Öncelikle çok geçmiş olsun, Allah düşmanımı bile evladıyla sınamasın.
Bir değil bir kaç tane profesöre götürün, ihmale gelmez.
Bir de naçizane tavsiyem parka çimlere götürün, yalınayak emeklesin otursun, artık ne yapabiliyorsa..
Yada siz elinden tutun yürütün.
Açık hava da çıplak ayak bunları yaptırın derim.
Yürümemesi değil de, diğer saydıklarınız gecikmiş sadece.
İnşallah en kısa sürede yetişir minik :)
Kendinizi hiç suçlamayın bu arada.

Düzelir tabiki. Siz önlem aldınız nörolojik birsey olsa ortaya cıkardı. Birde dediklerini yapıyorsanız mücadele etmiyorsa gerek duymaz. Ağlasa bile vermeyin kendi almaya calışsın mesela. Benim oglumda 1 yaşında hala ne emekliyor ne yürüyordu tutunup kalkıyordu ama canı isterse. Annemlerde kaldım gün yeğenlerim var o mucadele icinde birden hareketlendi, yerden kalkmaya ve adımlamaya başladı 14 aylıkken yürüdü şok olduk hatta bekmeliyorduk:KK70:

Yani biraz çabalamak için sebebi olmalım tek olunca çocuk farketmeden çok üstüne düsüyoruz onunda etkisi var.
Evet bebeğimde hep tek ama bir çocuk görünce çok hareketleriyle çığlıklar atıyor. İnanın oyun grubuna falanmi versem diye bile araştırdım ama sanırım olmuyor bu aylarda

Evet bebeğimde hep tek ama bir çocuk görünce çok hareketleriyle çığlıklar atıyor. İnanın oyun grubuna falanmi versem diye bile araştırdım ama sanırım olmuyor bu aylarda
Oyun gruplari var. Bol bol parka gidin örnek görsün. Konuşmasınada faydası var. Kış aylarında iyice eve kapanıyor zTen emin olun yürür ama süreç hızlanır en azındna.

Öncelikle çok geçmiş olsun, Allah düşmanımı bile evladıyla sınamasın.
Bir değil bir kaç tane profesöre götürün, ihmale gelmez.
Bir de naçizane tavsiyem parka çimlere götürün, yalınayak emeklesin otursun, artık ne yapabiliyorsa..
Yada siz elinden tutun yürütün.
Açık hava da çıplak ayak bunları yaptırın derim.
Yürümemesi değil de, diğer saydıklarınız gecikmiş sadece.
İnşallah en kısa sürede yetişir minik :)
Kendinizi hiç suçlamayın bu arada.
Teşekkürler inanın 9 aydan yaşına kadar hep hep hastanelerdeydik çocuk artik beyaz giyinen görünce ağlamaya başlıyordu. Yine götüreceğim inşallah tavsiyeleriniz için teşekkür ederim uygulayacağım..

Oyun gruplari var. Bol bol parka gidin örnek görsün. Konuşmasınada faydası var. Kış aylarında iyice eve kapanıyor zTen emin olun yürür ama süreç hızlanır en azındna.
Sık sık topluma sokmaya çalışıyorum inşallah faydası olur..

Back