Bebeğim bugün neler yaptı? :)

hanyolcuhanciyolcu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2024
1.220
3.308
48
30
Konuyu bebek/ çocuk büyütürken kısmına açabilir miyim diye emin olamadım.
Çünkü çocuğumun gün gün, ay ay genel gelişimine yönelik bir nevi günlük şeklinde paylaşımlar yapacağım. Eğer yanlış bir konu başlıği altinda konu actiysam adminlerden doğru alana konumun tasinmasi konusunda destek rica ederim. :)
Gelelim bu başlığa. 18 ayın içinde bir kızim var.
Genel olarak gün içerisinde neler yiyor, neler oynuyor, birlikte neler yapıyoruz gibi konulardan bahsedeceğim. Uzmanlardan yaptığım araştırmaları, kitap alintilarini, videoları da yeri gelir paylaşacağım. Eğer sizlerin de eklemek istediği şeyler veya yorumlarınız olursa çok mutlu olurum.
Not: Çocuk gelişimi konusunda uzman degilim, sadece anneyim
Sevgiler

21 Ocak salı
Bu aralar uyku duzenimizde sorun var. Sabah bana göre geç kalkıyor. (09.00-09.30 arası) Sonrasında öğlen uykusu geçe sarkıyor ve doğal olarak aksam uykusu da geç oluyor
Bunu doktora danistigim zaman gündüz kaçta uyandigindan ziyade gündüz uykusunu daha kısa tutmam konusunda beni uyardı.
Bugünden itibaren buna dikkat edeceğim.
08.50'de uyandı. Üst ve alt temizliği yapıldı. Yarım saat içerisinde kahvaltısını yaptık. Peki neler yedi?
Yeşil zeytin, mantarlı ve dereotlu omlet, peynir, salatalık
Kızım ek gıdaya başladigindan itibaren her fırsatta yiyeceklere dokunmasina izin verdim. Her yemek yiyisinde onun da eline çatal kaşık verdim. Birkaç ay haricinde hiçbir zaman farklı bir tabak kullanmadım. Çalışma saatlerine göre ben veya babası muhakkak o yemek yerken onunla birlikte yemek yedi. Ya da hep birlikte yedik. Şu anda kendisi kaşık ve çatal kullanabiliyor. Yemeklerini yiyebiliyor. (Kaşık konusunda kendisini geliştirebilir )
Bugün 7'de kalktım. Bu sebeple kızım uyanmadan ev işlerini bitirdim, maillerimi temizledim.
Kahvaltı sonrası biraz resimli hikaye kitaplarını kurcaladik. Şimdi ben kahvaltı masasını kaldirirken o da yanımda ve evin içinde dolaşıyor tabii ki her fırsatta elinde bir şeyle yanıma geliyor. Ona bir şekilde elindeki ile ilgili bilgiler veriyorum. İşlerim bu şekilde uzuyor ama acelem olmadığı için şu anlık sorun yok.

Birlikte bulasık makinesini bosalttik. Genellikle çamaşır makinesi, bulaşık makinesi boşaltma gibi işlemlerde veya farklı yapabileceği ev işlerinde kızımdan destek istiyorum. Bu sekilde sorumluluk bilincinin yerleşeceği bu düşünüyorum. Akabinde maillerimi ve işlerimi toparlamaya devam ettim. Kızım da yanımda aynı şekilde oyun oynuyor, boyama yapıyor veya yaramazlık yapıyor :)

Son düzenleme:
Ara öğün:
Yarım armut, 5 çiğ badem
*Bazı bebeklerin kuruyemiş vb gıdalara alerjisi olabiliyor. Benim bebeğimin alerjisi olmadığı için veriyorum.

Son düzenleme:
K

Kızım saat 15.30 gibi uyandı. Bu süre zarfinda ben de hem yemekleri yaptım.. Hem de işlerimi toparladım. Gerekli konuşmaları yaptım, maillerimi temizledim.
Kızım uyandiktan sonra el ve ayak tırnaklarını kestim. Şimdi de enginarlı pilav yapmıştım yanında ev yoğurdu ile birlikte onu yediriyorum.
Enginara karşı çok önyargılıydim ama pilavı güzel oluyormuş. yeşil soğan, dereotu, enginar hem güzel hem besleyici

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…