• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğim bera testinden kaldı

hediye akar

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2025
7
1
1
26
merhabalar bebeğim 30 gün yoğunbakımda kaldı doğduğunda 1 ay sonra kulak testi yaptık gecmedi sonra bera testine yönlendirdiler her iki kulak 90 desibel cıktı 3 ay sonra bide yaptırdık 70 cıktı bu 3. test şuan biri 50 biri 45 desibal cıktı ve işitme cıhazı kullanmamızı öneriyolar ve gün gittikçe daha güzel sonuclar alıyoruz ama cocugum her sese cok tepkili bay bay , gel gel , anne baba demeyi bile öğrendi nabmayalıyım sizce bana yardımcı olurmusunuz çok kararsızım ve benim bebeğim ninniyle uyuyor bebekliğinden beri

merhabalar bebeğim 30 gün yoğunbakımda kaldı doğduğunda 1 ay sonra kulak testi yaptık gecmedi sonra bera testine yönlendirdiler her iki kulak 90 desibel cıktı 3 ay sonra bide yaptırdık 70 cıktı bu 3. test şuan biri 50 biri 45 desibal cıktı ve işitme cıhazı kullanmamızı öneriyolar ve gün gittikçe daha güzel sonuclar alıyoruz ama cocugum her sese cok tepkili bay bay , gel gel , anne baba demeyi bile öğrendi nabmayalıyım sizce bana yardımcı olurmusunuz çok kararsızım ve benim bebeğim ninniyle uyuyor bebekliğinden beri
Canım başka bir hastanede testi tekrarla ve kulaklarının temiz olmasına dikkat et. Mümkünse 1 gün önceden yıka çocuğu ve kulağını temizle inşallah güzel sonuç alırsın.

Sen kendin zaten çocuğunu anlarsın ama tabi bu testi tekrar etmende fayda var için rahatlar en azından

Uzmanınızı dinlemek zorundasınız. Burada bu sorunun cevabını lütfen aramayın. İşitme cihazı önerildi ise mutlaka kullanmanız gerekiyor. Bu sizin kendinizce çocuğu sınamanızla değerlendirebileceğiniz bi nokta değil. Kaldı ki bera sonucuna göre kullanmanız gerek. Çocuğunuz her sesi duymuyor değil sonuçlarına göre zaten. Duyamadığı sesleri işitme cihazıyla desteklemediğiniz takdirde dildeki ince farkları algılayamayacak. Her sesin duyabileceği yükseklikte gelme ihtimali yok çünkü. Ve ne kadar erken cihazlandırma yapılırsa o kadar normal dil gelişimi sağlanabilir. Sizin durumunuzda doğru cihazlandırma, doğru kullanım ve gerekirse işitsel rehabilitasyon desteği ile yaşıtlarının gerisinde kalmayacaktır.

Bana göre benim.bebegimde kesin olarak duyuyor her sese tepki veriyor ama 2 kez bera testinden kaldık 2 kulakta 60 dsb isitme kaybi çıktı cihaz önerdiler kafam çok karışık çok üzgünüm surekli bu konuyu düşünüyorum bizi nasil bir süreç bekliyor bilmiyorum

Merhaba, bebeğiniz şuan kaç aylık? Kulak içi enfeksiyon ve sıvı mı mevcuttu acaba ki her test sonrası daha iyi sonuçlar almışsınız. Timponometri testi yapıldı mı?( Yani kulak içi sıvı veya enfeksiyon var mı diye bakıldı mı) Ve tüm testleri aynı yerde mi yaptırdınız?

Back