Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkadaşlar kızım 3 aylık olacak yakında
doğdu günden beri hemen hemen her gün banyo yaptırıyoruz
fakat çoğu zaman çok ağlıyor, çok nadirde olsa hoşuna gidiyor diyebilirim ama genel durum şuki banyoyu sevmiyor
banyo sonrası masaj keyfine bayılıyor ama :asigim:
napsamki banyoyu sevdirsem
birlikte banyo yapmayı düşündüm ama allah korusun elimden kayar diye korkuyorum
varmı bebeğinlen birlikte banyo yapan aranızda
önerileriniz ve fikirlerinizi bekliyorum a.s.
caım benim oğlumda başlarda banyoyu sevmiyordu şimdi günde iki defa banyo yapoıyor bir oyuncaklı havuz aldık toyikiden içinden çıkmak istemiyor banyo küvetine oyuncak alabilriisn yada havuz al bir asüre sonra acaip seviyolar şimdi bizimki küveti yada havuzu görünce atıyor kendini onlara doğru
caım benim oğlumda başlarda banyoyu sevmiyordu şimdi günde iki defa banyo yapoıyor bir oyuncaklı havuz aldık toyikiden içinden çıkmak istemiyor banyo küvetine oyuncak alabilriisn yada havuz al bir asüre sonra acaip seviyolar şimdi bizimki küveti yada havuzu görünce atıyor kendini onlara doğru
cevabın için tşk ederim canım
oyuncaklan bizde denedik ilk başlarda biraz ilgisini çekti ağlamayı bıraktı ama artık bakmiyor bile :umursamaz:
havuz içinde daha çok erken değilmi aceba? sen kaç ayliken başladın havuzda yıkamaya
şu havuz olayını biz de mi denesek.
başta hevesle giriyor.sonra cıngarı basıyor.ağlamaktan bi sürü su yutuyor.tavşan kulaklı bornoz aldık heves etsin diye,çabuk çıkmak istemesine faydası oldu. bu diye onu gösteriyor
let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
bebekler anne karnında sıvı içinde olduklarından suyu ve banyoyu severler diye biliyorum. yani sevmiyorsa bir sebebi vardır ki büyük ihtimalle ağzına ve burnuna su dolduğu için ya da su sıcaklığı iyi ayarlanmadığı için sevmiyor olabilr. benim oğlum 1-2 aylıkken her banyoda ağlardı. yıkanırken su yutuyordu ve burnu yanıyordu sudan. eşimle yıkamayı beceremıyorduk. bir de ben cok streslı oluyordum yıkarken cunku eşim acele ettiriyodu beni. strese sokuyordu. bebek de bundan etkileniyordu sanırım. sonra doğru yıkama şeklini tutturunca bebeğim her banyoda gülücükler atmaya başladı. muhtemelen birşeyleri yanlış yapıyorsunuzdur.
bebekler anne karnında sıvı içinde olduklarından suyu ve banyoyu severler diye biliyorum. yani sevmiyorsa bir sebebi vardır ki büyük ihtimalle ağzına ve burnuna su dolduğu için ya da su sıcaklığı iyi ayarlanmadığı için sevmiyor olabilr. benim oğlum 1-2 aylıkken her banyoda ağlardı. yıkanırken su yutuyordu ve burnu yanıyordu sudan. eşimle yıkamayı beceremıyorduk. bir de ben cok streslı oluyordum yıkarken cunku eşim acele ettiriyodu beni. strese sokuyordu. bebek de bundan etkileniyordu sanırım. sonra doğru yıkama şeklini tutturunca bebeğim her banyoda gülücükler atmaya başladı. muhtemelen birşeyleri yanlış yapıyorsunuzdur.
canım benim bebeğim daha suya temas etmeden başlıyor kıyameti koparmaya hani desemki su sıcaklığı doğru değil yada bizim hareketlerimizden dolayı stresse giriyor. Hayır daha ben onu soyuyup filey koymam ile birlikte başlıyor bağırmaya çoğu zaman. Zaten ilk zamanlar ben yıkamaya korkuyordum annem yıkıyordu ozamanda aynısı oluyordu kafamçokkarıştı
yanılsamalar ülkesi
Kayıtlı Üye
filede kendini boşlukta hissediyor olabilir belki
benim kızımda fileyi hiç sevmezdi hep tutunacak biryerler arardı
sonrasında kucağımıza alıp banyoda yıkamaya başladık
babası kucağında tutar ben yıkarım, hiç ağlamaz
yıkarken sakin kalmak stres olmamak da önemli gerçekten, bebeğe hemen yansıyor
filede kendini boşlukta hissediyor olabilir belki
benim kızımda fileyi hiç sevmezdi hep tutunacak biryerler arardı
sonrasında kucağımıza alıp banyoda yıkamaya başladık
babası kucağında tutar ben yıkarım, hiç ağlamaz
yıkarken sakin kalmak stres olmamak da önemli gerçekten, bebeğe hemen yansıyor
bende onu düşünüyorum işte ya eşim ya ben kucağımıza alıp yıkasak nasıl olur diye
ama daha çok korkar ve ağlarmi diye korkuyorum bir yandan
let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
bende onu düşünüyorum işte ya eşim ya ben kucağımıza alıp yıkasak nasıl olur diye
ama daha çok korkar ve ağlarmi diye korkuyorum bir yandan
bence korkmaz canım. bebekler çıplak ten temasını seviyormuş. en azından denemekte fayda var
İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
karnı tokmu yıkarken?
benim kızım aç ise eğer dünyayı yıkıyor ağlamaktan ama karnı tok ise ağlamıyor maşallah
ben tek de yıkıyorum küvetinde eşimle de yıkıyoruz banyoda.hiç ağlamadı bu zamana kadar.
açlık tokluğu bir dene bakalım canım
karnı tokmu yıkarken?
benim kızım aç ise eğer dünyayı yıkıyor ağlamaktan ama karnı tok ise ağlamıyor maşallah
ben tek de yıkıyorum küvetinde eşimle de yıkıyoruz banyoda.hiç ağlamadı bu zamana kadar.
açlık tokluğu bir dene bakalım canım
genelde emzirdikten 30-45 dk sonra yıkıyoruz
ebe yıkamasını öğretirken öyle demişti ozaman kusmaz daha rahat olur demişti
yani aslında çok aç sayılmaz ama banyodan sonra saatlerdir hiç ememmiş gibi saldırıyor
bide emdikten hemen sonra deneyim bakim nasıl olacak
sağol canım