- 17 Temmuz 2022
- 486
- 321
- 33
- Konu Sahibi Moonlight01554
-
Evde tek başıma bakıyorum eşim işteydi dönemiyor diye iki dk gitmiştim sadece bir de sabahın erken saatinde o kadar enerjik olupta kendini ileri itebileceğini asla düşünemedim. Bundan dolayı üzgünüm zaten.Bir sorun görseler salmazlardı. Tomogrofi de temiz çıkmış. 5.5 ay kocaman bebek ya 6 aylıkken emekleyen bile var. Yapamıyordur evet ama bu kadar kocaman bebek tepinirken düşer yani dönemese de. Ve her şeyin de ilki vardır elbette ki dönecek. Yalnız bırakmanıza şaşkınım. O üniteler de korkunç şeyler. Oturup yerde alsanız güvenli güvenli ya. Bundan sonra bezini yüksekte yatakta filan değiştiecekseniz bile yere bırakıp gidin wcye. 3 4 aylıkken bile o kadar kuvvetli tepinebiliyodu ve popsunu kaldırabiliyodu ki kızım asla yüksekte bırakmazdım yanında yastıkla bile. Zaten 4 aylıkken dönmeye başladı. Asla pusete bağlamadan oturtmadım. Hep örtüsünü yere serdim gittim odadan on saniye de olsa.
Desteğiniz için çok teşekkürlerInsanlık hali, anne de olsak bi an boşluğumuza, dalgınlığımıza gelebiliyor.. Her ne kadar kendinizi suçlamayın desem de bu mümkün olmayacak elbette ama herkesin başına bi şeyler geliyor, bunu unutmayın.. Bebeğiniz sağlıklı, bi şey olmamış şükür, önemli olan bu
Alt değiştirme ünitesi… Kendi boyunun hemen hemen 2 katı gibi evet. Kolaylık olsun diye kayınvalidemler almıştı benim de ilk çocuğum olunca tehlikeli olabileceğini fark edemedim olan oldu böylece. Geçmiş olsun dileğiniz için teşekkürlerYahu emzirme unitesini kullanmayin, kullaniyorsaniz da 30 sn dahi yalniz bırakmayın cocuklari. Bebegin kendi boyundan yuksek yerden dusmesi için tehlikeli derler, umarim bebeginizde birsey cikmaz, gecmis olsun.
Size de çok geçmiş olsun travma yaratıyor insanda en küçük bir şey verirken bile hep o anı düşünürsünüz anlıyorum sizi. Çene kasları çok güçlendi benimkinin de. Ek gıdaya geçmeye korkuyorum. Teyzemin de başına gelmişti yıllar yıllar önce böyle bir olay. Bir dk lık boşluğumuza gelmiyorlar maalesef neyse ki canına bir şey olmamış. Biz bir de emniyete ifade vermeye gittik travma olduğu için hastanenin bildirme zorunluluğu varmış bilinçli mi yapıldı gibisinden alt üst oldumKendiniz yanında olsanız bile dikkat edin saniyelik oluyor bazı şeyler ben bebeğime hep kendim yediriyorum 7 aylıkken dişi kaşınıyor diye eline armut dilimi vermiştim ve sürekli de bakıyordum sadece bi dk bile olmadı arkamı döndüm boğazında kaldı sert çiğ vermemem gerekiyormuş ısıramaz sanmıştım benim de ellerim titredi ilk yardımda sırtına fazla vuramadm hemen komşuya gittim komşu olmasa Allah korusun..
Şimdi de korkudan artık hep kendim yediriyorum halbuki 9 aylık oldu bu olay olmasa kendisi yemesini istiyordum fobi oldu
Benim kuzenim de bu kadar küçükken sallandıgı slaıncagın ipinin kopmasıyla başının sütüne düştü ve kafayası kemiğind eçatlakmoluştu. Ddoktorlar üç gün gözetin deid hiç bişeycikler olmadı. Sadece uzun bir süre uykusayken korkup ağlayarak kalkıyordu siz uyuttugunzud ayanınd aolmaya açlışın kalkınca hemen temas kurun hiç bişey olmaz geçmiş olsunMerhaba, anne olmak ne zormuş. Bir günde on yıl yaşlandım, sürekli kendimi suçluyorum. Bebeğim 5,5 aylık daha dönemiyor. Alt değiştirme ünitesine koymuştum yanları yüksek zaten sadece ön tarafı açık. İki dk içeri gitmemle beraber kendini bir anda ön taraftan poposuyla iteklediğini düşünüyorum ve küt diye bir ses duydum koştum hemen bebeğim bir metreden yere düşmüştü yüzüstü. Buz koydum acile gittik bir şey yok dediler ama uyku hali olup az bir şey kusunca ben tomografi cihazı olan hastaneye sevk istedim. Orada normal dediler ama kanama şüphesi de olabilir 5 mm gibi çok küçük bir alanda şüphe görünüyor dediler bir gece hastanede gözetim altında kaldık. Sabaha tekrar çekindik kalmamıştı bir şey taburcu olduk yinede üç gün gözetleyin dediler. Eve geldim hareketleri normal ama sürekli o an aklımda gözümün önünden gitmiyor. Ağlamaktan helak oldum. Ne yapacağımı bilemiyorum herhangi bir sıkıntı olur mu ilerleyen günlerde tecrübeli annelerden yardım istiyorum bu konuda öyle mutsuzum ki…
Ah canım benim görünmez kaza işte çok geçmiş olsun. Benim kızım da ağlayarak uyanıyor önceden de öyleydi de gerçi bende bu duruma bağlar oldum hep yanındayım artık bir an gidemem zaten. İnşallah daha büyük sıkıntılardan kurtarmıştır bu durum bizi bana da ders olduBenim kuzenim de bu kadar küçükken sallandıgı slaıncagın ipinin kopmasıyla başının sütüne düştü ve kafayası kemiğind eçatlakmoluştu. Ddoktorlar üç gün gözetin deid hiç bişeycikler olmadı. Sadece uzun bir süre uykusayken korkup ağlayarak kalkıyordu siz uyuttugunzud ayanınd aolmaya açlışın kalkınca hemen temas kurun hiç bişey olmaz geçmiş olsun
Çok geçmiş olsun tekrardna Allah size bağışlamış ama buna benzer durumlar ileride de yaşayacaksın çok üzme kendini nasıl toparlayabilirime odaklanmalısın benim ilk geneliğim ama çok çocuk baktım bebek baktım çok olağan bir durum eğer insanalr seni suçlaryacı bişiyler söylerlerse onlara bu durumdan bahsetme send ekalsın sadeceAh canım benim görünmez kaza işte çok geçmiş olsun. Benim kızım da ağlayarak uyanıyor önceden de öyleydi de gerçi bende bu duruma bağlar oldum hep yanındayım artık bir an gidemem zaten. İnşallah daha büyük sıkıntılardan kurtarmıştır bu durum bizi bana da ders oldu
Sadece annemler ve kayınvalidemlere söyledi eşim ama maşallah onlar tüm aileyi ayağa kaldırmış hastane de yüz kişi arıyor bu kadar sorunun içinde onlara laf anlatmakla uğraştım bir de. Umarım daha kötüsü olmaz bu olay ömrümden ömür aldı resmen. Çok teşekkürler desteğiniz içinÇok geçmiş olsun tekrardna Allah size bağışlamış ama buna benzer durumlar ileride de yaşayacaksın çok üzme kendini nasıl toparlayabilirime odaklanmalısın benim ilk geneliğim ama çok çocuk baktım bebek baktım çok olağan bir durum eğer insanalr seni suçlaryacı bişiyler söylerlerse onlara bu durumdan bahsetme send ekalsın sadece
Merhaba, anne olmak ne zormuş. Bir günde on yıl yaşlandım, sürekli kendimi suçluyorum. Bebeğim 5,5 aylık daha dönemiyor. Alt değiştirme ünitesine koymuştum yanları yüksek zaten sadece ön tarafı açık. İki dk içeri gitmemle beraber kendini bir anda ön taraftan poposuyla iteklediğini düşünüyorum ve küt diye bir ses duydum koştum hemen bebeğim bir metreden yere düşmüştü yüzüstü. Buz koydum acile gittik bir şey yok dediler ama uyku hali olup az bir şey kusunca ben tomografi cihazı olan hastaneye sevk istedim. Orada normal dediler ama kanama şüphesi de olabilir 5 mm gibi çok küçük bir alanda şüphe görünüyor dediler bir gece hastanede gözetim altında kaldık. Sabaha tekrar çekindik kalmamıştı bir şey taburcu olduk yinede üç gün gözetleyin dediler. Eve geldim hareketleri normal ama sürekli o an aklımda gözümün önünden gitmiyor. Ağlamaktan helak oldum. Ne yapacağımı bilemiyorum herhangi bir sıkıntı olur mu ilerleyen günlerde tecrübeli annelerden yardım istiyorum bu konuda öyle mutsuzum ki…
Travma yarattı bende ondan aşamıyorum haklısınız gerekeni yaptık da işte hastane süreçleri çok yordu psikolojik anlamda sağ olunGeçmiş olsun ama bukadar büyütmeyin.
Gerekli şeyleri yapmışsınız temiz çıkmış.
Birdahakine daha dikkatli olursunuz olur biter.
Çocuk bu düşe kalka büyüyecek.
Evet buyuk kolaylik katiliyorum, ben de ilk bebegimde kullandim ama hep korkuyordum acikcasi, sonra korkuma yenik dusup atmistim. Unutmayin ilk 2 yil bebeklerin boyun kemikleri cok hassas, hatta tum iskelet sistemi hassas, cunku tam kemiklesme suresi 2 yilda tamamlanıyor, daha koltuktan yataktan dusme zamanlari gelecek, oturmaya basladiktan sonra sirt ustu devrilecek vs hep cok ama cok dikkatli olmaliyiz.Alt değiştirme ünitesi… Kendi boyunun hemen hemen 2 katı gibi evet. Kolaylık olsun diye kayınvalidemler almıştı benim de ilk çocuğum olunca tehlikeli olabileceğini fark edemedim olan oldu böylece. Geçmiş olsun dileğiniz için teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?