Bebeğim 5 gündür kaka yapamıyor

biranneikiogul

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Mart 2024
78
10
30
Herkese merhaba
Bebeğim 11 haftalık son 5 gündür kakasını yapamıyor. Son zamanlarda da kakasını 2 günde 1 sefer yapıyordu ama yaptığı zaman dolu dolu yapıyordu. Anne sütü daha ağırlıklı olarak besliyorum mecbur kalınca mama takviyesi yapıyorum. Ne yapmalıyım?
Değerli yorumlarınızı bekliyorum

Zeytinyagini denedin mi mama falan kullanıyorsa yani fazla kullanmıyormuşsun sanırım ama az bir şey içine zeytinyagı damlatmayı dene çünkü biz de o şekilde atlattık o süreci duşa sokuyorum sonra zeytinyağlı karnını iyice avuyordum masaj yaparak bacaklarını da aynı şekilde oynatarak eğer denemediyseniz zeytinyagini bence deneyin ama orijinal olması lazım bir de çok az bir şey koymanız gerekiyor damla şeklinde misal 20 milim içiyorsa içine iki damla damlatın faydası olur inşallah

Benim kızım da 17 günlük. Sarılık olmuştu mama takviyesi alıyordu doktor kesin mamayı dedi sarılığın derecesi düşünce. Mama çok güzel bağırsak düzenliyordu. Kesince 3 gündür yapmadı kakasını. Ağlayıp kendini sıkıyordu uyumuyordu. Çay kaşığının yarısı zeytinyağı içirdim sonra hem masaj yaptım karnına hem de makatına zeytinyağı sürdüm makatı uyardım bi nevi. Biraz parmağımla bastırdım akşamında boşalttı kızım ne var ne yok Bir de zeytinyağı karın masajından sonra kiraz çekirdeği bandı kullandım. Gazını da kakasını da sancısız yapıyor çok şükür. O banttan öneririm bağırsakları gevşetiyor bence sancıyı da alıyor

Anne sütü alıyorsa, huysuz değilse ağlaması yoksa endişe etmeyin, normal bir durum. Bağırsakları gelişir, her gün aynı ritüel de kaka yapmaz bebekler.
Mama alıyorsa takip edin, huysuzluk varsa doktora götürün.
Karın masajı, bisiklet sürme hareketi, ılık duş, mamaya zeytinyağı katmak, bir çay kaşığı saf zeytinyağı vermek, popoya kulak çubuğu ile zeytinyağı uyarısı...bunlar da denenebilir

Hangi mamayı kullanıyorsunuz mamadan kaynaklıda olabilir benimde öyleydi fitil kullandım bi kaç kez mamasını değiştirdim sma kabız yapıyor genelde

Normal hiçbir sorun yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…