Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bebeğim doğduğundan bu yana mama meme birlikte gidiyordu sütüm azdı 2 buçuk aydan sonra çalışmaya başladım ve sütüm tamamen kesildi artık başlamam gerekiyormuş ne önerirsiniz doktor kontrolümüz 15 gün sonra o güne kadar bişiler vermek istiyorum artık
merhabalar; bende sizin gibi 2 aylıkken bıraktım kızımı.yakşalık 1 aydırda yogurt vermeye başladım
günlük süt alıp mayalayabilirsin çok basit ama her zaman tutumuyo
bebeğim doğduğundan bu yana mama meme birlikte gidiyordu sütüm azdı 2 buçuk aydan sonra çalışmaya başladım ve sütüm tamamen kesildi artık başlamam gerekiyormuş ne önerirsiniz doktor kontrolümüz 15 gün sonra o güne kadar bişiler vermek istiyorum artık
4.ayda herşeyi verebilirsin diye birşey hiç duymamıştım.
mmz öncelikle meyve püresiyle başlamalısın.
ardında sebze püreleri gelecek. havuç ve patatesi haşlayıp tel süzgeçten geçirerek hazırlanıyor.
buna 2-3gün alıştıktan sonra içine pirinç de ilave ediyorsun.
bir süre bunada alışınca artık mevsimine uygun sebzelerle çeşitlendirebilirsin.
başlangıçta kabızlık yapabileceği için sebze püresi hazır hale geldikten sonra 1 tatlı kaşığı zeytin yağı ilave ediyorsun.
6.aya kadar birde muhallebi ve yoğurt verebilirsin.
Bunlar sindirimi kolay olduğu için başlangıç olacak.
Bunların dışında birşey 6.aya kadar önerilmiyor.
Senin yerinde olsam doktor muayenene kadar sadece meyve püresi tattırırdım.
benim bebeğim 4.ayın içinde yani doldurmasına 5 gün kaldı 4.ayını. baştan beri anne sütü yetersiz geliyor ama çok ta az değil. 4 ay dolsun ek başlayacağız dedi drum ama bende dr kontrolünden önce başladım.
şöyle diyim benim ilk kızımda astım var bu genetik ve oğlumda %60 bu riski taşıyor , bizim için anne sütü alması herşeyden önemli. kızım biberonla mama verdiğim için 4.ayda emmeyi bıraktı oğlumda bu riski almamak için baştan beri mamayı kaşıkla veriyorum günde 3 kez. kaşıkla vermek tam bir işkence çok zor bu yüzden 3. ayından beri mamanın akışkanlığını azaltmak için içine 1 bebe bisküvisi ekliyorum. drum onayladı çünkü emmeyi bırakmaması çok önemli bizim için (astım açısından). 3. ayı dolunca da günde 3 kez kaşıkla 90cc mama içirmek çok zor olduğu için , az az mama ile yapılmış muhallebilere başladık. 4.ayını bitirmesine 5 gün kalan oğlum şöyle besleniyor:
sabah 10:00 60cc mamaya 3 bebe bisküvisi
öğlen 14:00 büyük bir kase az şekerli yoğurt (şekersiz yemiyor , pekmezdeki demir yoğurttaki kalsiyumla etkileştiği için az şeker , 1 yaşına kadar tuz ve şeker yok kuralına ben uymuyorum , az çok az da olsa kullanıyorum)
akşam 20:00 mama ve pirinç unundan yapılmış 1 kase muhallebi
bu 3 öğünün biri bazen yarım kavanoz meyve püresi yada bir kase kaşık maması olarak değişiyor.
3 öğün dışında sürekli emziriyorum. gece 2 kez , gün için de yaklaşık 10 kez emiyor
bunların hepsi biberonla mama vermemek için drumunda bilgisiyle normalden çok erken başladığımız ek gıdalar.
ben de şimdi meyve püresiyle başlayayım diyorum cam rende yaptıktan sonra tülbentten geçiriyormusunuz nasıl hazırlıyorsunuz .....ayyy çok heyecanlıyım bu akşam başlayacağım
canım ben direk püre vermedim hiç kavanozz maması verdim ama bugün mesela bir elmayı cam rendeden geçirdim sonra onu çay süzgeci ile süzdüm o suyu biraz pirinç unu biraz normal su katarak pişirip yedirdim. zaten kavanozdaki meyve pürelerinde de pirinç unu var öyle yazıyor üzerinde ama bence ek gıdayı sabah denesen daha iyi gece gaz yapıp uykusunu etkileyebilir
canım ben direk püre vermedim hiç kavanozz maması verdim ama bugün mesela bir elmayı cam rendeden geçirdim sonra onu çay süzgeci ile süzdüm o suyu biraz pirinç unu biraz normal su katarak pişirip yedirdim. zaten kavanozdaki meyve pürelerinde de pirinç unu var öyle yazıyor üzerinde ama bence ek gıdayı sabah denesen daha iyi gece gaz yapıp uykusunu etkileyebilir[/QUO
gerçekten bunu gündüz denemek gerekiyormuş muhallebi yerken çok ağladı bebişim sinirlendi bende akşam evde olabildiğim için deneyim dedim ama artık anneannesi gündüz deneyecek