• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğim 3 aylık kalça çıkılığı var

Merhabalar,
benim kızımda da çift taraflı kalça çıkığı sorunu 45 günlükken anlaşıldı.özel bir hastanede tedavi ediliyordu. doktorumuz hemen pavlik bandajla tedaviye başladı ilk ay gittiğimiz kontrolde kalça yerine yerleşmişti 60derecenin üzerindeydi.salı günü tekrar gittiğimizde de usg sonuçlarımız güzel çıktı fakat 7 aylık olana kadar takıcaz dedi ardından 18 aylık olana kadarda demirli ayakkabı giyecek dedi.o kadar üzüldüm ki tekrar perişan oldum,ben de devlet hastanesine götürdüm dün.oradaki ortopedist bu kadar uzun süre bu bandaj takılmaz dedi hemen röntgen istedi röntgende de kalçaların yerleştiğini söyledi açıları da gayet düzgünmüş.bence takmaya gerek yok dedi,şimdi bandajı çıkardık kalın arabezi kullanıyorum bandajı da gece yatarken takıyorum bebeğim çok rahat şu anda gerçi ilk takıldığında da çok rahat etmişti.
inş. ikinizinde bebeği sağlığına kavuşur çok geçmiş olsunn

Merhabalar,
benim kızımda da çift taraflı kalça çıkığı sorunu 45 günlükken anlaşıldı.özel bir hastanede tedavi ediliyordu. doktorumuz hemen pavlik bandajla tedaviye başladı ilk ay gittiğimiz kontrolde kalça yerine yerleşmişti 60derecenin üzerindeydi.salı günü tekrar gittiğimizde de usg sonuçlarımız güzel çıktı fakat 7 aylık olana kadar takıcaz dedi ardından 18 aylık olana kadarda demirli ayakkabı giyecek dedi.o kadar üzüldüm ki tekrar perişan oldum,ben de devlet hastanesine götürdüm dün.oradaki ortopedist bu kadar uzun süre bu bandaj takılmaz dedi hemen röntgen istedi röntgende de kalçaların yerleştiğini söyledi açıları da gayet düzgünmüş.bence takmaya gerek yok dedi,şimdi bandajı çıkardık kalın arabezi kullanıyorum bandajı da gece yatarken takıyorum bebeğim çok rahat şu anda gerçi ilk takıldığında da çok rahat etmişti.
inş. ikinizinde bebeği sağlığına kavuşur çok geçmiş olsunn

çok teşekkür ederim.bizde çok sıkıntı çektik am bizim tek taraftı freşka taktık 3 ay oldu takalı 3 gün önce kontrolümüz vardı baya ilerleme olmuş dedi doktor çok sevindik ama bizde daha 3-4 ay takıcaz.sevgiler...

içinizi rahatlatırmı bilmiyorum; bende de doğumdan kaynaklı kalça çıkıklığı varmış... annem fark etmiş... ve o zamanlar teknolojinin bu kadar iyi olmadığını düşünürsek ara bezi ile tedavi edilmiş...
annem söyleyene kadar böyle bir sorunumun olduğunu bilmiyordum... hiç bir araz kalmamış olacak ki çok rahatım...

Selam melek... Uzun süredir görüşemedik. 1,5 ay yoktum.

Canım bak bebeğin hızlı bir şekilde ilerliyor. ıkinizin adına çok sevindim.. Rabbim sizide biran önce kurtarsın... biz temmuzda gittiğimiz son kontrolde çıkardık freşkayı... Geçen hafta rutin bir kontrolümüz vardı. Ozamanda rontgen ve usg çekilde.. ikiside güzel çıktı çok şükür..

Sizde güzel haberleri vereceksiniz inş en kısa zamanda..dua ediyoruz hep birlikte. Bu arada inş eşinle arandaki sıkıntılarda geçmiştir...

kendinize iyi bakın...

bu konuyu yeni gördüm.Şu anda 13 yaşında olan kızım da bu problem vardı .yaşadığınız zorlukları ben de yaşadım . 2 aylıkken teşhis konmuştu anne karnında tek tarafta yatmış kemik dışarda gelişmiş ondan olmuş dendi ilk başta ara bezi kullanmıştık sonra da kemer tarzı bir alet diktirmiştik .iki bacak açık yukarı çekili haldeydi 6 ay kadar kullandık gerçekten çok zordu günde sadece bir saat açabiliyorduk.çapa da tedaviye başladık kontrolere orda devam ettik erken teşhis bizi kurtardı.şimdi hiç bir problem yok .sadece doktorların söylediği bacaklarını zorlamasın büyünce normal doğum yapmasın moralinizi bozmayım umarım tez zaman da bebişleriniz iyleşir.

Selam melek... Uzun süredir görüşemedik. 1,5 ay yoktum.

Canım bak bebeğin hızlı bir şekilde ilerliyor. İkinizin adına çok sevindim.. Rabbim sizide biran önce kurtarsın... biz temmuzda gittiğimiz son kontrolde çıkardık freşkayı... Geçen hafta rutin bir kontrolümüz vardı. Ozamanda rontgen ve usg çekilde.. ikiside güzel çıktı çok şükür..

Sizde güzel haberleri vereceksiniz inş en kısa zamanda..dua ediyoruz hep birlikte. Bu arada inş eşinle arandaki sıkıntılarda geçmiştir...

kendinize iyi bakın...

slm canım.bizde hafta başı kontrole gittik doktor gündüzleri çıkar gece tak dedi.62 derceye ulaşmış açısı.bu arada kursum başladı.önümde çok zor bir sınav var.dualarını bekliyorum.sevgiler...

Canım çok sevindim.. ınan sanki bizim çıkardığımız günkü gibi sevindim.. Geceleri okadar sorun olmuyor.. Yavrun artık istediği gibi hareket edecek, özgürce...
Bu arada sınavında başarılar diliyorum. Allah yardımcın olsun...

serzan sizede çok geçmiş olsun... Bilinçli aile olmanın avantajları.. Biz kurtulduk Allah diğer hastalarımıza şifa versin...

Merhabalar uzun zaman olmus simdi bebeklerinizin durumu nasil sorun varmi ?

Benim kızım da 4 aylık bu zamana kadar çekilen ultrasonlarda sağ tarafı hep sınırda çıkıyordu. Bide çocuk ortopedisti olan bir prof a gösterelim dedik kalça abdüksiyon ortezi taktırdı üstünden çok zaman geçmiş ama sizin bebişlerin durumları nasıl
Ne kadar süre alet kullandınız nasıl sonuçlar aldınız çok merak ediyorum

Back