Cnm bizim kızdada kalça çıkığı var. Daha doğrusu sol kalçasında gelişim geriliği var. Erken teşhiste tedavisi mümkün. İlk zamanlar benimde moralim çok bozulmuştu, hatta az kalsın sütüm kesiliyordu. Sakın moralini bozma, bir kaç aylık tedaviyle geçecek umarım. Ameliyat olmaktan daga iyi değil mi...
Normalde her kalçanın alfa açısı 60 derece olmalıymı. Bizim sağ bacağımızda sorun yok ama sol bacakta 1-2 derece gerilik var. Bu yüzden 1,5 hafta önce kızıma FREJKA (KALÇA ABDÜKSİYON YASTIĞI) takıldı... lk bir kaç gün zorlandık ama şimdi alıştık çok şükür.. Kendinden bir parça gibi oldu, o yüzden huzursuzluğuda gitti.. Bak sen huzursun olursan bebeğinde huzursuz olur... Bİz bir ay sonra kontrole gideceğiz... Bu arada çift bezle geçer deyip doktora gitmeyi ihmal etme...
Haberlerini bekliyorum...
çok geçmiş olsun..
bu dönemde ne eşinizin ilgisizliğini ne kilonuzu takın kafanıza.
en önemli düşünceniz bu olsun.bildiğim kadarıyla iki bezle geçebiliyor bu durum.doktorunuzla konultunuzmu
Canımbiraz sabır... Bizde ilk bir hafta çok zorlandık. Gaz problemi olmayan kızım bacaklarını özgürce hareket ettiremediğinden gaz sancısı çekmeye başlamıştı. geceleri ağlayarak uyanıyordu. Bak iki gün sonra iki haftamız dolmuş olacak. şimdi rahatladık çok şükür. Bizde bir ay sonra gidecektik kontole, 2,5 haftamız kaldı... Allah şifa versin. 6 aydan sonra teşhis edilseydi ameliyat gerekirdi.. Biz şanslı ebeveynlerdeniz..büyüyene kadar farkedemyenler var...
Cnm bu arada eşinle konuş ağlayınca çıkarttırmasın... Nekadar çok takılı durursa okadar çabuk alışır ve okadar çabuk iyileşir... Ben sadece altını değiştirirken ve banyo yaptırırken çıkarıyorum. Önceden nerdeyse hergün banyo yaptırırdım şimdi en az dört beş günde bir yapıyor... Bende ilk takıldığında sussun diye çıkarıyodum ama eşim çıkarttırmadı.. bu sefer ağlamaya alışır hep ağlayarak çıkarttırır diye... Cnm Allah yardımcın olsun...Geçecek, bebeğin sağlıkla koşacak inş..
Sen palvik abdüksiyon bandajı kullanıyorsun sanırım... Biz ilk onu almıştık ama kızım onda hiç durmadı, doktor değiştirdi...ama o daha iyiymiş...
öylemi bilmiyodum.bizimki pavlik değil freşkaya benziyo ama freşkada değil.sert bir alet.senin bebeğin kaç aylık.size doktor nekadar takılı kalcak dedi
kızlar bizede doktorumuz bir kalcanın diğerine göre 2 mm dısarıda dedi şimdilik önemli bir problem deil 14 aylık iken tetrar ultrasyon istedi sizin bir bilginiz vartmı bu konuda bebişim suan 5 aylık
Cnm dk bir ay sonra kontrole gelin demişti. 15 günümüz kaldı... 15 gün sonra tekrar usg çekilecek onun sonucuna göre takmaya devam edeceğiz veya çıkaracağız... Kızım şuan 4 ay 12 günlük..
toplam nekadardır takıyosunuz?bizim bir haftamız kaldı kontrole.bir ay olucak takıyoz.kızım şun tam 3 aylık.yani biz iki aylıkken başladık takmaya.sizin doktorunuz ne kadar süre takılı kalcağını söyledi?
tamam melek.. Bizim kız iki haftadır takıyor iki hafta sonra kontrole gideceğiz.. henüz belli değil nekadar takacağı, kontrolde belli olacak. sizinki dah geri ama siz daha erken teşhis etmişsiniz. inş normal değerlere gelmiştir bir hafta sonra çıkarırsınız...
Cnm bizimki alıştı çok şükür. Bİzde üç haftadır takıyoruz. seni çok iyi anlıyorum. alışma dönemi çok zor geçiyor Allah yardımcın olsun... İnşaAllah en kısa zamanda çıkarırız. Dua ediyorum cnm... Dularımız sizinle, yarın güzel haberlerini bekliyorum. Bizde haftaya pazartesi gideceğiz ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?