• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğim 3 aylık kalça çıkılığı var

melek_ada

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2008
91
0
86
44
İzmir
arkadaşlar bebeğim 3 aylık olmak üzere maalesef kızımda kalça çıkıklığı çıktı çok zorlanıyoruz bu durumu yaşayıp atlatanlardan yorum bekliyorum.
birde kilo verdinizmi neler yapabiliriz emziren anne mate,funda yaprağı,yeşil ,kekik ve biberiye çaylarından oluşan karışımı içebilirmiyiz.kızlar psikolojim bitik durumda kızımın rahatsızlığı,eşimin ilgisizliği ve hatta kaba davranışları üstünede kilolar accayip mutsuzum.desteğinizi bekliyorum herkese teşekkürler....

İyi geceler..
Öncelikle çok geçmiş olsun benim kızımdada vardı çok şükür atlattı şu anda 20 yaşında oldu.
Sizin avantajınız çok erken farkedilmesi kalın bezlerle bile geçebiliyor dkç olayı.
Tabi doktorunuz ne dedi bilmiyorum ama erken teşhiste tedavi daha kolay atlatılıyor.
Sakın korkmayın lütfen çok kısa zaman içerisinde iyileşir bebeğiniz.
Sevgiler...

çok geçmiş olsun..
bu dönemde ne eşinizin ilgisizliğini ne kilonuzu takın kafanıza.
en önemli düşünceniz bu olsun.bildiğim kadarıyla iki bezle geçebiliyor bu durum.doktorunuzla konultunuzmu

Cnm bizim kızdada kalça çıkığı var. Daha doğrusu sol kalçasında gelişim geriliği var. Erken teşhiste tedavisi mümkün. ılk zamanlar benimde moralim çok bozulmuştu, hatta az kalsın sütüm kesiliyordu. Sakın moralini bozma, bir kaç aylık tedaviyle geçecek umarım. Ameliyat olmaktan daga iyi değil mi...

Normalde her kalçanın alfa açısı 60 derece olmalıymı. Bizim sağ bacağımızda sorun yok ama sol bacakta 1-2 derece gerilik var. Bu yüzden 1,5 hafta önce kızıma FREJKA (KALÇA ABDÜKSıYON YASTIĞI) takıldı... lk bir kaç gün zorlandık ama şimdi alıştık çok şükür.. Kendinden bir parça gibi oldu, o yüzden huzursuzluğuda gitti.. Bak sen huzursun olursan bebeğinde huzursuz olur... Bız bir ay sonra kontrole gideceğiz... Bu arada çift bezle geçer deyip doktora gitmeyi ihmal etme...

Haberlerini bekliyorum...

uzme kendini,erken teshis edilmesi cok sevindirici,6 aydan once tedavi dahada olumlu sonuc verir,,
ozel kaliplardan kullanirsiniz bi sure ,hersey gecer uzulme,onemli olan moralini iyi tut,Allah dermansiz dert vermesin ,saglikli gunler dilerim,,,

Cnm bizim kızdada kalça çıkığı var. Daha doğrusu sol kalçasında gelişim geriliği var. Erken teşhiste tedavisi mümkün. İlk zamanlar benimde moralim çok bozulmuştu, hatta az kalsın sütüm kesiliyordu. Sakın moralini bozma, bir kaç aylık tedaviyle geçecek umarım. Ameliyat olmaktan daga iyi değil mi...

Normalde her kalçanın alfa açısı 60 derece olmalıymı. Bizim sağ bacağımızda sorun yok ama sol bacakta 1-2 derece gerilik var. Bu yüzden 1,5 hafta önce kızıma FREJKA (KALÇA ABDÜKSİYON YASTIĞI) takıldı... lk bir kaç gün zorlandık ama şimdi alıştık çok şükür.. Kendinden bir parça gibi oldu, o yüzden huzursuzluğuda gitti.. Bak sen huzursun olursan bebeğinde huzursuz olur... Bİz bir ay sonra kontrole gideceğiz... Bu arada çift bezle geçer deyip doktora gitmeyi ihmal etme...

Haberlerini bekliyorum...

doktora gittik normal kontrole ozaman doktor şüphelendi bizi ortopediye gönderdi ortopedide ultrason istedi evet açıklık var dedi sanırım deresi 50 idi bizede ferşka değil ama o tarz bir alet verdi doktor ama bebeğim çok huzursuzlanıyo sancılaıda olunca çok ağlıyo kolik ağlamalarıda olabilir idrar yollarında iltihap vardı onun sancısıda olabilir gazıda çok vardı oda olabilir anlıcağınız çok ağlıyo o aletlede iyice sıkılıyo oda bende çok zorlanıyoruz doktor 5-6 takılı kalcak dedi ama çok uzun geliyo bana çünkü sinirlerim alt üst olmuş bir durumda oda ağlayınca hiç dayanamıyorum çoğunlukla bende onunla ağlıyorum öyle bildiğiniz gibi ağlamıyo nefessiz kalıyo okadar şiddetli ağlıyo ozamanda eşim zorla çıkarttıtıyo bana bağırıyo ben zaten zor durumdayım üstüne birde onun bağırmaları saygısızlığı beni mahvediyo inanaın artık neye üzülücem bende bilmiyorum

çok geçmiş olsun..
bu dönemde ne eşinizin ilgisizliğini ne kilonuzu takın kafanıza.
en önemli düşünceniz bu olsun.bildiğim kadarıyla iki bezle geçebiliyor bu durum.doktorunuzla konultunuzmu

haklısınız ama elimde değil.insanın desteğe ihtiyacı oluyo hemde en yakınından bu insanın en doğal hakkı.tabiiki bebeğimin sağlığı herşeyin üstünde ama sonuçta oda benim eşim onun sevgisine ve ilgisine ister istemez ihtiyaç duyuyorum.onun bu kayıtsızlığı beni istemesem bile üzüyo.

Canımbiraz sabır... Bizde ilk bir hafta çok zorlandık. Gaz problemi olmayan kızım bacaklarını özgürce hareket ettiremediğinden gaz sancısı çekmeye başlamıştı. geceleri ağlayarak uyanıyordu. Bak iki gün sonra iki haftamız dolmuş olacak. şimdi rahatladık çok şükür. Bizde bir ay sonra gidecektik kontole, 2,5 haftamız kaldı... Allah şifa versin. 6 aydan sonra teşhis edilseydi ameliyat gerekirdi.. Biz şanslı ebeveynlerdeniz..büyüyene kadar farkedemyenler var...

Cnm bu arada eşinle konuş ağlayınca çıkarttırmasın... Nekadar çok takılı durursa okadar çabuk alışır ve okadar çabuk iyileşir... Ben sadece altını değiştirirken ve banyo yaptırırken çıkarıyorum. Önceden nerdeyse hergün banyo yaptırırdım şimdi en az dört beş günde bir yapıyor... Bende ilk takıldığında sussun diye çıkarıyodum ama eşim çıkarttırmadı.. bu sefer ağlamaya alışır hep ağlayarak çıkarttırır diye... Cnm Allah yardımcın olsun...Geçecek, bebeğin sağlıkla koşacak inş..

Sen palvik abdüksiyon bandajı kullanıyorsun sanırım... Biz ilk onu almıştık ama kızım onda hiç durmadı, doktor değiştirdi...ama o daha iyiymiş...

Canımbiraz sabır... Bizde ilk bir hafta çok zorlandık. Gaz problemi olmayan kızım bacaklarını özgürce hareket ettiremediğinden gaz sancısı çekmeye başlamıştı. geceleri ağlayarak uyanıyordu. Bak iki gün sonra iki haftamız dolmuş olacak. şimdi rahatladık çok şükür. Bizde bir ay sonra gidecektik kontole, 2,5 haftamız kaldı... Allah şifa versin. 6 aydan sonra teşhis edilseydi ameliyat gerekirdi.. Biz şanslı ebeveynlerdeniz..büyüyene kadar farkedemyenler var...

Cnm bu arada eşinle konuş ağlayınca çıkarttırmasın... Nekadar çok takılı durursa okadar çabuk alışır ve okadar çabuk iyileşir... Ben sadece altını değiştirirken ve banyo yaptırırken çıkarıyorum. Önceden nerdeyse hergün banyo yaptırırdım şimdi en az dört beş günde bir yapıyor... Bende ilk takıldığında sussun diye çıkarıyodum ama eşim çıkarttırmadı.. bu sefer ağlamaya alışır hep ağlayarak çıkarttırır diye... Cnm Allah yardımcın olsun...Geçecek, bebeğin sağlıkla koşacak inş..

Sen palvik abdüksiyon bandajı kullanıyorsun sanırım... Biz ilk onu almıştık ama kızım onda hiç durmadı, doktor değiştirdi...ama o daha iyiymiş...

öylemi bilmiyodum.bizimki pavlik değil freşkaya benziyo ama freşkada değil.sert bir alet.senin bebeğin kaç aylık.size doktor nekadar takılı kalcak dedi

kızlar bizede doktorumuz bir kalcanın diğerine göre 2 mm dısarıda dedi şimdilik önemli bir problem deil 14 aylık iken tetrar ultrasyon istedi sizin bir bilginiz vartmı bu konuda bebişim suan 5 aylık

öylemi bilmiyodum.bizimki pavlik değil freşkaya benziyo ama freşkada değil.sert bir alet.senin bebeğin kaç aylık.size doktor nekadar takılı kalcak dedi

Cnm dk bir ay sonra kontrole gelin demişti. 15 günümüz kaldı... 15 gün sonra tekrar usg çekilecek onun sonucuna göre takmaya devam edeceğiz veya çıkaracağız... Kızım şuan 4 ay 12 günlük...

kızlar bizede doktorumuz bir kalcanın diğerine göre 2 mm dısarıda dedi şimdilik önemli bir problem deil 14 aylık iken tetrar ultrasyon istedi sizin bir bilginiz vartmı bu konuda bebişim suan 5 aylık

14 aylık iken usg istedi şimdi beş aylık diyosun. yani eğer tedaviye gerek duyulmamış bişey kalmamıştır heralde...

Cnm dk bir ay sonra kontrole gelin demişti. 15 günümüz kaldı... 15 gün sonra tekrar usg çekilecek onun sonucuna göre takmaya devam edeceğiz veya çıkaracağız... Kızım şuan 4 ay 12 günlük..

toplam nekadardır takıyosunuz?bizim bir haftamız kaldı kontrole.bir ay olucak takıyoz.kızım şun tam 3 aylık.yani biz iki aylıkken başladık takmaya.sizin doktorunuz ne kadar süre takılı kalcağını söyledi?

sevgili nohcoy lütfen takip edelim durumlarımızı.ama sanırım siz bizden daha iyi durumdasınız çünkü bizim açıklığımız daha fazla sol kalça 55 ti

tamam melek.. Bizim kız iki haftadır takıyor iki hafta sonra kontrole gideceğiz.. henüz belli değil nekadar takacağı, kontrolde belli olacak. sizinki dah geri ama siz daha erken teşhis etmişsiniz. inş normal değerlere gelmiştir bir hafta sonra çıkarırsınız...

tamam melek.. Bizim kız iki haftadır takıyor iki hafta sonra kontrole gideceğiz.. henüz belli değil nekadar takacağı, kontrolde belli olacak. sizinki dah geri ama siz daha erken teşhis etmişsiniz. inş normal değerlere gelmiştir bir hafta sonra çıkarırsınız...

inşallah canım ya.sizde bizde ve bu sorunu ve başka sorunlar yaşayan herkes şifa bulur inşallah.allah kimseyi evladının sağlıyla sınamasın.çok büyük acı.büyük allahım dermansız dert vermesin.sevgiler...

sevgili nohcoy senin kızın alışabildimi bu duruma.benimki sürekli huzursuz ağlıyo bir ay olucak işkence gibi geçti.pazartesi kontrole gidicez lütfen dua ette uzun süreli takılı kalmasın.bende çok zorlanıyorum o aletle taşıması kavraması benide çok yoruyo.asıl yoranda onun ağlaması aleti istememesi.

Cnm bizimki alıştı çok şükür. Bızde üç haftadır takıyoruz. seni çok iyi anlıyorum. alışma dönemi çok zor geçiyor Allah yardımcın olsun... ınşaAllah en kısa zamanda çıkarırız. Dua ediyorum cnm... Dularımız sizinle, yarın güzel haberlerini bekliyorum. Bizde haftaya pazartesi gideceğiz ...

Cnm bizimki alıştı çok şükür. Bİzde üç haftadır takıyoruz. seni çok iyi anlıyorum. alışma dönemi çok zor geçiyor Allah yardımcın olsun... İnşaAllah en kısa zamanda çıkarırız. Dua ediyorum cnm... Dularımız sizinle, yarın güzel haberlerini bekliyorum. Bizde haftaya pazartesi gideceğiz ...

iyi geceler canım.bugün gidemedik ya.çarşamba gitcez.inşallah hayırlı haberleri önce ben sana sonrada sen bana veririz.kızını ve seni öpüyorum.acil şifalar.

yaaa.. bende sırf ne yaptın diye merak ettim o yüzden açtım kk yı... ınş yarın güzel haberini okurum burdan. Bizde cuma yada pazartesi gideceğiz. Dualarım sizinle cnm...

Back