• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebeğim 3 aylık kalça çıkılığı var

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

melek_ada

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2008
91
0
86
44
İzmir
arkadaşlar bebeğim 3 aylık olmak üzere maalesef kızımda kalça çıkıklığı çıktı çok zorlanıyoruz bu durumu yaşayıp atlatanlardan yorum bekliyorum.
birde kilo verdinizmi neler yapabiliriz emziren anne mate,funda yaprağı,yeşil ,kekik ve biberiye çaylarından oluşan karışımı içebilirmiyiz.kızlar psikolojim bitik durumda kızımın rahatsızlığı,eşimin ilgisizliği ve hatta kaba davranışları üstünede kilolar accayip mutsuzum.desteğinizi bekliyorum herkese teşekkürler....

merhaba cnm
benimde kızım 3 aylık oldu. kalça çıkıklığı çözülemeyecek bir sorun deil bence aşırı üzülüpte kendi psikolojini yerle bir etmemelisin. çünkü bebeğinin sana ihtiyacı var . kötü ruh halin ona da yansır ve bebeğin huzursuz olur.
kilolara gelince ben bütün kilolarımı verdim ilk ay . 66 kiloyla hamile kaldım 80 kiloyla bitirdim hamileliği. şu anda 64 kiloyum. ilk ay 66 kiloya hemen düştüm. püf noktası hayatından yağı çıkar. yemeklerini yağsız ye. bir damla bile yağ kullanma ve ben şu anda bitki çayı da içiyorum bence bi sorun olmuyor.
ve hiç oturmuyrum sürekli hareket halindeyim. şimdi tatile gidicez tatil dönüşü fitness center a başlayacam. pilates, aletli jimnastik ve sürekli yüzücem en önemlisi bunlar ve 1 ay gibi kısa sürede manken gibi olmayı hedefliyorum . :)
canım bunları yap ve psikolojini sakın bozma . bozuk psikolojide salgılanan hormanlarda kilo almayı sağlıyor.
dikkat et kendine ve bebeğine .

bende var kızımda yok ama:)))) annem cok çekmiş,,ayaklara kalçadan itıbaen demır bır cubuk takılıo.bacaklar hıc oynamıyoki ordakı oyuntu oluşsun die..3 yasına kadar takmışım...hep ortepedik aykkabı gıydım..9 yasına kadar falan..ama allaha şükür tedavısı bundan 28 sene önce olduna göre şimdi çokkk daha gelşmiştir...sakın dert etme canımmm..backlarım fıstık gıbı :))) sırf o demırden.))) şimdi bende dogum yapçam,sadece normel dogum yasak mecburı sezaryan olcam...sakın üzülme allah baska hastlık vermesın.:Saruboceq:inş melegın iyileşir bır an öncea.s.

bende var kızımda yok ama:)))) annem cok çekmiş,,ayaklara kalçadan itıbaen demır bır cubuk takılıo.bacaklar hıc oynamıyoki ordakı oyuntu oluşsun die..3 yasına kadar takmışım...hep ortepedik aykkabı gıydım..9 yasına kadar falan..ama allaha şükür tedavısı bundan 28 sene önce olduna göre şimdi çokkk daha gelşmiştir...sakın dert etme canımmm..backlarım fıstık gıbı :))) sırf o demırden.))) şimdi bende dogum yapçam,sadece normel dogum yasak mecburı sezaryan olcam...sakın üzülme allah baska hastlık vermesın.:Saruboceq:inş melegın iyileşir bır an öncea.s.

teşekkürler

canım sakın üzülme eşler her vakit bu sorunları yaşıyor ve yaşatıyor eminol ma sen bebeğin için hiç üzülme bu geçen bir şey kalıcı değil çözümü olan bir şey...

canım sakın üzülme eşler her vakit bu sorunları yaşıyor ve yaşatıyor eminol ma sen bebeğin için hiç üzülme bu geçen bir şey kalıcı değil çözümü olan bir şey...

teşekkür ederim.dualarınızı bekliyorum.bu pazar kızımın bebek mevlütünü yapacaz.sizde dualarımıza amin deyin lütfen.

kundak yapmısmıydın acaba merak edıyorum su kundagın ıstatıstık durumunu da:S

evet maalesef yaptık.daha doğrusu ben değil kaynana okadar çok karıştılarki her kafadan bir ses çıktı.zaten bebeğim onlar yüzünden bu kadar ilerledi.çünkü bütün bebeklerin doğuştan eklem yerleri oturmamıştır zamanla oturuyo benim bebeğimde tersti başı yukarda olan bebekler meyilli olurlarmış e birde üstüne kundak yapıldı kaynanam olacak kadın daha bir aylık bile olmamış bebeği ayağından tutup ters çeviriyodu o yüzden eminimki onun yüzünden ilerledi.yoksa daha kısa zamanda belki farketmeden bile hallolucaktı

eşimin kuzenının bebişindede kalca cıkıklıgı vardı ama bısure sonra atlattılar sıkma canını guzelım atlatılamayacak bır sorun degıl tatlı mm Yuce rabbım asılamayacak dertler vermesın amin..

erkeke kardeşimin çift taraflı kalça çıkıklığı vardı alçıya ldılar beline kadar alçı çıkıncada arasında demir çubuk olan bir ayakkabı giydi düzeldi. şimdi ne yapıyorlar dr. lar bilemem ama bu 1980 yılında kardeşime yapılanlar. canını sıkma düzelir

ttalım geçmiş olsun. bildiğim kadarıyla izmirde doğan her bebeğe kalça ultrasonu yapılması zorunluluğu var.merak ettim yapılmamışmıydı?
benim arkadaşımın kızındada vardı geç farkedildi opere olmadan alçıyla hallolduşimdi 3 yaşında ve maşşalahı var. tepecik ssk da tedavi gördüler.

merhaba canım benim kızımda aynı sorunu yaşıyor gerçi bizimki tam çıkık değil tedavi edlimezse çıkıcak dedi doktorlar şu anda ortez takılı bacaklarında haziran sonu kontrolümüz var inşallah düzelicek ben çok umutluyum kötüsünü düşünmüyorum canım sende üzülme allah başka det vermasin

arkadaşlar bebeğim 3 aylık olmak üzere maalesef kızımda kalça çıkıklığı çıktı çok zorlanıyoruz bu durumu yaşayıp atlatanlardan yorum bekliyorum.
birde kilo verdinizmi neler yapabiliriz emziren anne mate,funda yaprağı,yeşil ,kekik ve biberiye çaylarından oluşan karışımı içebilirmiyiz.kızlar psikolojim bitik durumda kızımın rahatsızlığı,eşimin ilgisizliği ve hatta kaba davranışları üstünede kilolar accayip mutsuzum.desteğinizi bekliyorum herkese teşekkürler....

canım benim bebeğime doğumdon sonra çok kere muayene yapıldı ama kalça çıkığı anlaşılmadı çocuk doktorumda ısrarla bir terslik olduğunu söyledi ortopediye gittim film çekildi sağ kalçada çıkıklık vardı bu arada bebeğimde 3 ayını bitirmişti hemen pavlik bandaja alındı alt değiştirme ve banyo hariç hiç çıkarmadım 2 ayda düzeldi maşşallah şimdi iyi....merak etme düzeliyor....

[B]birde çift bez bağla ben hem pavlik bandaj hemde çift bez bağladım...iyileşmeyi hızlandırıyor[/B]

geçmiş olsun canım.darısı da bize olsun inşallah.peki bişey sorcam kaç derece geri idi açıklık?bizim 10 derece bir ay sonra kontrole gittik sadece iki derece ilerlemiş.ve bu beni çok üzdü çünkü bebeğim çok sıkılıyo ağlıyo bir an önce kurtulmak istiyoruz bu aletten ama doktor 6-7 ay diyo.keşke bizde iki ayda kurtulsak.

Back