Premature Bebekler Bebeğim 28 Haftalık Doğdu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

maşallah Berkay'a... dizlerini kırmadan kalıyor değilmi...
Ata'da ellerinden tutunca oturmak istemiyor direk kalkacak
oyüzden dizlerini kırmıyor :)))

yazmakla iyi yapıyosun gerçekten yaptıkları hareketler çok sevindiriyo anneleri insan sevinince kiminle paylaşsa bilemiyo çünkü normal bebek anneleri bunu anlamıyolar dünde ecrini çıkardım bizim evimiz iki katlı altta kayınvalidemler üstte biz asma falan var çatıda hem hava alalım diye komşuda çıkarmış çatıya çocuklarını iki tane erkek çocuk 2 yaşında biri daha dahada büyük ecrine bay bay yaptılar ecrinde ordan kaptı bay bay yapmayı

Oh ne güzel yeni birşey daha öğrendi. Berkaycığım henüz gel gel, bay bay ve alkış yapamıyor inşallah zamanla o gelişmeleri de görürüz mecbue.

Bugün saat 12de fizyoterapistle randevumuz vardı. Gönül teyzesiyle arası çok iyi Berkay'ın.
Hareketlerini gördü. 15 gün önceye göre 9.5tan 10 verdi:))
Yine çalıştık 1 saat kadar bir dahaki randevumuz 1 ay sonra.
Bu defaki hareketlerimiz el üstünde durma egzersizleri. Bunu başardıktan sonra sırayla sürünme ve emekleme çalışacakmışız. Önümüzde çok uzun bir yol var. ınşallah zamanla herşeyi yapabilir kuzucuğum.

Canım Berkay yapacak ve sende göreceksin...
Çok teşekkür ederim ince düşünceli arkadaşım...

maşallah yakında herşeyi yapacak notlarıda süpermiş paşanın:)ayy emekleme olayını nasıl çalıştırcak acaba

Canım Berkay yapacak ve sende göreceksin...
Çok teşekkür ederim ince düşünceli arkadaşım...
İnşallah canım. Hepimiz güzel gelişimlerini görelim kuzucuklarımızın.

maşallah yakında herşeyi yapacak notlarıda süpermiş paşanın:)ayy emekleme olayını nasıl çalıştırcak acaba
Teşekkürler teyzesi. Ben de çok merak ediyorum.

günaydın Mehtap bugün girmemişsin..
nerelerdesin umarım bir sorun yoktur arkadaşım...

Teşekkürler nınım bugün biraz yoğunduk sabah canım. Girdim ama birşey yazamadan çıktım. Sen nasılsın yolculuk hazırlıklarını tamamladın mı?

Mehtap çok sevindim güzel gelişmelerin olup notunun iyi olmasına Berkay'ın. Zaten akıllı bıdıktan başka birşey de beklenemezdi. Darısı bundan sonraki aşamaların başına, eminim onlarda da sorun yaşamayacaktır. Gözün aydın canım...

Çok teşekkür ederim canım. İnşallah. Elvinciğimizin fotolarını gördüm çok şeker maşallah. Çok iyi bakmışsın kornelya.

Çok teşekkür ederim canım. İnşallah. Elvinciğimizin fotolarını gördüm çok şeker maşallah. Çok iyi bakmışsın kornelya.

Sağol canm insallah hep böyle ilerler. Şükürler olsun...Burada fotograflar diye bi başlık vardı açtığın çok geride kalmış. Eklemiosunuz sanırım resim, Elvin hanım mırıldanmaya başladı, acıkmaya başladı doyurayıım oraya da eklemek istiyorum.

bende merak edyorum mehtap emekleme olayını:)ecrinde bi haftadır banu alkan gibi yatıyo kızlar:)yan yatıyo tek kolunun üzerinde denge kuruyo bacağının birinide arada kaldırıyo bende babasına diyorum bak banu alkan gibi parmak ucuylada yürüyo zaten oda kızım sen banu alkanmı olcan diyo:)

Mecbue Ecrin kendi kendine yatağının kenarından tutup oturur pozisyona geçiyor mu?

Berkay'la geçen ay Silivri Maksi'ye gitmiştik üst katına çocuklar için bir park yapmışlar. Berkay ilk defa oyuncak arabaya bindi:))
Dün de ilk defa bizim sitedeki açık parka çıkardık. Kaydıraktan kayıp, salıncağa binmek çok hoşuna gitti. Onların fotolarını da yarın eklerim.

Eklentiler

• $IMG00070-20100410-1804.jpg
    9,6 KB · Görüntüleme: 33
Mecbue Ecrin kendi kendine yatağının kenarından tutup oturur pozisyona geçiyor mu?

kendi yatağının kenarında uyku seti var beşik tahta diye kafasını çarpmaması için onu çekince haliyle yumuşak kalkamıyo yatar pozisyondayken kalkamıyo ama mesela otursun diye bazen büyük yastık koyuyorum sırtına oda canı sıkılınca yatıyo yüksek yastık varsa sırtında kalkıyo

çok şeker çıkmış:)annesi ben hergün götürüyorum parka ecrin çok seviyorda çocukları görünce çok mutlu oluyo onlarla konuşuyo kendince kim kımıldarsa ona gülüyo hemde kahkahayla gülüyo

Yüksek yastıkla hiç denemedim bir de öyle deneyeyim. Çok özeniyorum hani yatağın kenarından tutunup kendini çekerek oturur ya bebekler. Berkay'ın da yatağının kenarı pek müsait değil.

Canım dün de korka korka çıkardım hastalanacak diye. Dışarıya çıkardığında bu mevsimde neler giydiriyorsun mecbue? Ben dün biraz abarttım galiba. Çok giydirdim gibi geldi. Hava güneşliydi öğleden sonra biraz rüzgar vardı.

vallahi ben çıkarmadan önce bi kendim çıkıyorum bakıyorum ona göre giydiriyorum mesela hava çok güneşliyse penye hırka giysdiriyorum kapşonlu ama biraz daha serinse mont giydiriyorum mont dediyimde kışlık kalın deyil mevsimlik aldım astarlı ince onu giydiriyorum ama hava nasıl olursa olsun şapkasını giydiriyorum sürekli ecrinde şapkaya karşı huylu bi penye beresi var kışında onu giğydi şimdide başka giymiyo

iyi olmanıza sevindim mehtap..hazırlıklara yavaş yavaş başlıyorum..
korkuyorum tabi uçak kalkarken Ata sıkıntı yapacak diye..

Berkay ne tatlı çıkmış maşallah..
bende arka bahçeye salıncak kurdum Ata bayılıyor ona binmeye..

Bende Ata'ya ne giyiyorsam bir fazlasını giydiriyorum..
zaten üstünden birşey çıkardığımda nasıl mutlu oluyor..
az giyinmeyi seviyor oğlum

Kornelya ne tatlı çıkmış senin sarı kızın maşallha..
yerim beni o yanakları..

Mecbue demek banu alkan haaa
sende bunu kocacığına söylüyorsun walla kızmıştır sana aklinialirimsmile

oy yakışıklı prensim benim maşalalh sana artık havaalr ısınınca her gn parka sahile götürmek gerekir çocukalrı diğer çocukları gördükçe hareketlenmeleri daha hızlı oluyor gibime geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…