Bebek Beslenmesi bebeğim 2 gündür kakasını yapmıyor:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Kızlar ben kızımı emziriyorum ve kabız olursa ısırgan otu çayı içiyorum kızıma da sütümden geçiyor sonra hem benim hem onun bağırsakları çalışıyor:1: . Acaba tesadüf mü dedim önce ama ne zaman denesem işe yaradı, bi de gliserinli fitil diye isterseniz eczaneden onlar da işe yarıyor, hastaneye götürünce de fitil veriyorlar zaten.

Son düzenleme:
Bizde yaşadık bu sorunu öncelikle hemen her bebekte olabiliyor anne sütü alanlar dahilmiş.ancak bebekte yapmamaktan çok bebek yaparken zorlanıyormu çok fazla veya kabızlıktan sıkıntısı var mı ona bakıyorlar.Eğer varsa zeytinyağı işe yaramıyorsa fitil öneriyorlar.Fitilin bilinen yan etkisi yok çocuk psikolojisindede fitilin yaptığı bir zarar yok.var olan teorilerde ilginç ama çok konuşması veya çok sesli olması ile ilgilidir.benim çocuk doktorum kendi oğluna ilk 3 ay tüm kakalarını makatını uyararak yaptırmak zorunda kaldıgını söyledi.bizde mama aldığımızdan conformil kullanarak çözdük zaten 3 ay sonra kendiliğinden çözülüyor.ancak bebeği ağlatmak,çok ıkınmasına sebep vermek makatta çatlamalara sebep olabiliyor.o nedenle önermiyor doktorlar.zeytinyağını dene derim öncelikle.

40 günlük bebeğimde de aynı sorunu yaşadık sadece anne sütüyle beslenmesine ragmen kaka yapamadı
ağladı sızladı epeyce masajlar falan işe yaramadı,

zeytin yağı sürdük
ardından sıcak bir banyo yaptırdık
hemen sonrasında elektirikli ufoyu açıp karşısında karnını bacaklarını ovaladık
bir kaç dakika sonra yaptı çok şükür

banyo bazı bebekleri sakinleştiriyor, çok sancı çektiğinde ben kızımı sıcak suyla banyo yaptırıyorum

Back