Bebeğim 15 günde 800 gr almış!!!

mersel

ikinci kez anne oluyorum
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2008
445
69
Arkadaşlar,,, 15 gün önce bebişim 2650gr.dı. Bu hafta gittiğimde 3500 olmuş... Doktorda şaşırdı bizde şaşırdık. Doktor gelişimi güzel ama doğuma kadar daha kilo alırsa normal doğum yapamayabilirsin dedi.
Haftaya kadar doğum gerçekleşmezse doktora gittiğimde 39+3 olacağım.
Normal doğumda kilo yüzünden sorun yaşayan var mı? son anda sezeryana dönüş oldu mu? Ben normal doğum istiyorum ama 15 gün sonraya kadar 4 kiloyu geçer mi ki ?

maşallah maşallah 4 kiloyu geçince drlar pek riske atmıyor cnm zor olucağını düşündüklerinden herhalde anne ve bebek için sezeryan öneriyor ama drunada kalmış gerçekten 4 üstü normal doğum yapanlar varr kesinlikle drunun tercihi birde bebeğinin normal doğum için uyugun olup olmayışıyla alaklaı bir durum

canım doktorların ultrasonuna güvenme çok doğru bir tartım yapamıyorlar..
benim yavrum;doğumdan bir hafta önce 3450 çıkmıştı.doğduğu gün 3350 oldu.yine bir arkadaşımıza 4.5 demişlerdi 3650 mi ne doğdu çocuğu..
doktorların sezeryan yapma isteğinin yeni bir yolu bu da sanırım..

Benim oğlum 4 kilo doğdu, ve normal doğum yaptım. Ama tavsiye etmiyorum.

benima arkadaşım da normal doğum çok istiyodu.doğuma gittiği gün doktor son kez kilosuna baktı ve 4200 dedi.kesinlikle normal doğum yaptırmam dedi bizimki çok ısrar etti ama doktor yapmadı.hem anneye çok zor hem de bebeği sıkıntıya sokmaya gerek yok bence.hayırlı doğumlar dilerim sağlıkla al bebeğini kucağına.

benim yengem 4750 normal dogurdu ama maalesef drun ihmalinden kaynaklı sanırım çünkü ultrasonda 3500 kilo görünüyodu bebek bir dogdu tosuncuk gören bu bebek kaç aylık diye soruyodu.çok zorlandı çok dikişi vardı ve 1 ay oturamadı kanaması çok oldu.

Doktorum kesinlikle normal doğumdan yana. Sezeryanı mecbur kalmadıkça önermiyor. Normal olmasını istiyoruz ikimizde. Ama dediğim gibi kilo artışı olursa 4ü geçerse ben bebeğimi zora sokmak istemiyorum. Doktorumda dedi 4 kilo ile çok güzel normal doğum yapanda var , 3kilo ile normal doğuramayanda var. Kilo çok kriter değil demek ki ama yine de yırtığın fazla oluşu, bebişimin zorlanması düşündürüyor benii. 15 ağustosa kadar doğum gerçekleşmez ise o gün belli olacak normal mi sezeryan mı. Allah hayırlısını nasip etsin inşallahhh hepimizeee...

hayırlısı olsun inş en sağlıklı şekilde bebeğini kucağına alırsın canım benide şimdiden korku aldıı 2 ayı geçkin doktora gidemedim geçen gün gittimkii 26+4 de bebek 1.226 grmdı
şeker tahlilim çok düşük çıktı aldığım kiloda 6 kiloo ama bebek beslendi dedi doktor sağlık ocağına gittiğimde ebede sen nasıl doğurucan dedii bu gidişle 4 buçuk 5 ii bulur dedii sinirim bozuldu bende norml doğum taraftarıyım inşş bi sorun çıkmazz

canım annem beni 4450gr ağırlıkla normal doğumla dünyaya getirmiş. zaten herkes söylüyordur sana ama annemin bana şuan ki en kesin tavsiyesi son ana kadar yürüyüş yapmam, yürüyüş normal doğumu, çatının açılmasını, rahim kaslarının uygun duuruma gelmesinini kolaylaştırıyormuş, doğumhanede bile kaç tur attırmışlar bundan 25yıl önce oluyor bu söylediklerim. son yıllarda anne bebek ve doktor kimin ne kadar sabır göstereceği belli olmuyor:) tabiki önce bebeğimizin sağlığı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…