• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim 14 aylık. Boşanma aşamasındayım. Tecrübelerinizden faydalanabilir miyim?

duruannesi

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2024
6
5
1
33
Merhaba, bebeğim 14 aylık. Bebeğimin bu süreçte ne kadar etkilenir? Bebeği varken boşanmış anneler varsa ayan çocukları kaç yaşında? Psikolojileri nasıl? Ona karşı nasıl yaklaşmalıyım? Keşke şöyle yapsaydım dediğiniz şeyler var mı?

ben kızım 20 aylıkken boşandım fakat 14 aylıktan beri ayrıydık zaten. Babasıyla herhangi bir iletişimi bağı yoktu o yüzden zorlanmadım diyebilirim. İlerleyen süreç için de pedagogtan yardım alıyorum ve almaya devam edeceğim. Bebeğiniz daha çok küçük olduğu için sorun olacağını sanmıyorum. Keşke şöyle yapsaydım dediğim şey de keşke daha da erken boşansaydım :)

Merhaba, bebeğim 14 aylık. Bebeğimin bu süreçte ne kadar etkilenir? Bebeği varken boşanmış anneler varsa ayan çocukları kaç yaşında? Psikolojileri nasıl? Ona karşı nasıl yaklaşmalıyım? Keşke şöyle yapsaydım dediğiniz şeyler var mı?
Ben oğlum 3,5 aylıkken evden ayrılmak zorunda kaldım.2 yaşındayken de davayı açtım,şu an 5 yaşında dava hala devam ediyor.Arada sorular soruyor neden o evde değilsin orada yaşamanı istiyorum vs..
Beni üzen şey babada beni, bende babayı ozlemesi, özlemle büyüyor olması üzüyor biraz

Kk de çocukla boşanma boşanma çocuğum etkilenir mi gibi başlıklara da bakabilir oradaki yorumları okuyarak da paylaşımları görebilirsiniz.Hayirlisi olsun hakkinizda bir an önce toparlanmaniz dileğiyle

İki çocuğumla boşanma sürecindeyim. Geçen gün kızım dedi ki: “Anne, keşke ben küçükken boşansaydın. Bunca yıl çekmezdik babamı.” Bir öğrencim var, çocuk bir buçuk yaşındayken boşanmışlar. Öyle mutlu bir çocuk ki… “Hep mutlusun, mutsuz olduğun olmuyor mu hiç?” diye soranlara diyor ki: “Babamla görüşmek zorunda olduğum zamanlarda hep mutsuzdum, artık görüşmüyorum, öyle huzurluyum ki.” Bazı babalar çocuklarına karşı iyi olabiliyor nadir de olsa ama genelde huzursuzluk veriyorlar. Çocuğunuz çok küçük, onunla minik bir dünya kuracaksınız ve inanın her şey çok güzel olacak.

Ben oğlum 3,5 aylıkken evden ayrılmak zorunda kaldım.2 yaşındayken de davayı açtım,şu an 5 yaşında dava hala devam ediyor.Arada sorular soruyor neden o evde değilsin orada yaşamanı istiyorum vs..
Beni üzen şey babada beni, bende babayı ozlemesi, özlemle büyüyor olması üzüyor biraz
Neden dava hala devam ediyor? Çok yıpratıcı değil mi ya? Üzüldüm.

Benim arkadaşım 6 aylıkken boşandı yaşları küçük olduğu için çok etkilenmiyorlar tabi düzenini çok değiştirmezseniz babada başlarda pek yatıya kalması önerilmiyor çocuğu şimdi 9 yaşında gayet mutlu bi çocuk babasını zaten çok nadir gördüğü için pek sıkıntı yaşamadı

2 cocukla ayrılan kadınlar nasıl başa cıkıyorsunuz bu durumla tek çocuk problem değil de 2 çocuk benim gözümü çok korkutuyor 2 çocuktan sonra hayatım bitmiş gibi hissediyorum da boşanmayı çok düşündüm ama bundan sonra beni bekleyen nasıl bir hayat olur diye pek göze alamadım çocuklar da babaya çok düşkün 🙁

2 cocukla ayrılan kadınlar nasıl başa cıkıyorsunuz bu durumla tek çocuk problem değil de 2 çocuk benim gözümü çok korkutuyor 2 çocuktan sonra hayatım bitmiş gibi hissediyorum da boşanmayı çok düşündüm ama bundan sonra beni bekleyen nasıl bir hayat olur diye pek göze alamadım çocuklar da babaya çok düşkün 🙁
Kolay değil elbette ama onların artık huzurlu olduğunu görmek her şeye değer. Her şeyleriyle ben ilgileniyorum mesela. Okulları, dersleri, hafta içi hafta sonu kurslara taşımalar, kıyafet alışverişleri, psikolojileri, ev temizliği, market, yemek, çalışma hayatı, kira, fatura, borçlar vb. Ama öyle huzurluyum ki, bunlar yorsa da aynaya baktığımda gözümdeki ışığın yavaş yavaş geri gelmeye başladığını görmek her şeye değiyor. Çocuklarım çok mutlu. Bir de davam bitse bir an önce, muhteşem olacak her şey.

Ben keşke erken boşansaydım dedim sadece :) Kızım 7 yaşına yakın. Boşandık demedim ama artık bu şekilde yaşayacağız diye anlattım. Sizinki daha küçük daha çabuk alışır bu şekilde de büyür. Önemli olan ikinizin güzel bir düzeni olsun. Kolaylık diliyorum.
Çok güzel yaklaşmışsınız. Bende o şekilde diyeyim yani bir de bi yerde araştırmıştım. Pedagog diyormuş “biz ayrı evlerde yaşasak da annen ve baban seni çok seviyor ve hep sevmeye devam edecek asla sevgimiz azalmayacak” deyin demişti

Benim arkadaşım 6 aylıkken boşandı yaşları küçük olduğu için çok etkilenmiyorlar tabi düzenini çok değiştirmezseniz babada başlarda pek yatıya kalması önerilmiyor çocuğu şimdi 9 yaşında gayet mutlu bi çocuk babasını zaten çok nadir gördüğü için pek sıkıntı yaşamadı

Düzen açısından aslında her gün annemdeydik. Dayılarına ve anneannesine acayip alışkın sadece akşam 6’dan sonra eve gidiyorduk. Kendi işim annemlerin alt katında bu yüzden oradaydı sürekli ama ben kendi evimizde yaşamak istiyorum. Orası benim konfor alanım. Keşke kızımla bana bıraksa evimizi zaten işi de yok onu buraya bağlayan bir şey olmadığı için ev kira zaten, kira kontratı bitene kadar keşke bıraksa kızımın da düzeni hiç bozulmasa 😞

Anlaşmalı boşanacaksanız bunu da konuşun çocuğun düzeni bozulmasın diye.
Düzen açısından aslında her gün annemdeydik. Dayılarına ve anneannesine acayip alışkın sadece akşam 6’dan sonra eve gidiyorduk. Kendi işim annemlerin alt katında bu yüzden oradaydı sürekli ama ben kendi evimizde yaşamak istiyorum. Orası benim konfor alanım. Keşke kızımla bana bıraksa evimizi zaten işi de yok onu buraya bağlayan bir şey olmadığı için ev kira zaten, kira kontratı bitene kadar keşke bıraksa kızımın da düzeni hiç bozulmasa 😞

Kolay değil elbette ama onların artık huzurlu olduğunu görmek her şeye değer. Her şeyleriyle ben ilgileniyorum mesela. Okulları, dersleri, hafta içi hafta sonu kurslara taşımalar, kıyafet alışverişleri, psikolojileri, ev temizliği, market, yemek, çalışma hayatı, kira, fatura, borçlar vb. Ama öyle huzurluyum ki, bunlar yorsa da aynaya baktığımda gözümdeki ışığın yavaş yavaş geri gelmeye başladığını görmek her şeye değiyor. Çocuklarım çok mutlu. Bir de davam bitse bir an önce, muhteşem olacak her şey.
Siz şanslı olan siniz desem kabalık etmiş olurmuyum.benim kızım babasi na aşıktı.bavasi getirdiğin de bütün binayı yikiyordu gitme diye 😔😔 ama hersekilde geçiyor geçmeyen birsey yok

Boşandıktan sonra ne yapacak sizin ailenizin üst katında,kiraymış da keşke bıraksa değil,çek git diyin kira zaten annemlerin de üstü ben kalacam diyin

Merhaba Adem güneşin videosu var bu konuyla ilgili mutlaka izleyin
Ben bebeğim 2 aylıkken dava açtım bebeğim şuan 7 aylık illaki etkilenwcekler ama evli kalırsanız daha çok etkileneceği şeyler varsa şiddet kavga gürültü vs hangisi daha sağlıklı çocuk ve sizin için siz karar verin
Kolay değil ben tek başına büyütüyorum oğlumu annemler başka şehirde aramızda 15 saat mesafe var sağolsun yine de arada gelip 1 ay kalıyor işlerimi hallediyor hep destek ama yine de herşey siz de yani çocuk sorumluluğu kolay bir hayat beklemiyor ama en azından döven söven aşağılayan biri yok tepemde...

Back