• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeğim 10 aylık oldu hala su içemiyor:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
benim oğlumda öyleydi... dr umuz vermeye çalış içemedği zaman zorlama anne sütünden alıyodur o ihtiyacını emişti.. yaşını geçtikten sonra rahat içmeye başladı...emziriyorsanız çok da üzülmeyin...
meyve suları falan içebiliyosa eğer suya da zamanla alışacaktır...

emiyor canım evet sağol inş.benimki de düzelir

Canım 4 gün sonra 8. ayı dolacak ve halen geceleri 12 den önce uyumuyor bazen 12 buçuk 1 bile oluyor..
Bu saaten sonra da gece sabah 7-8 kadar bazen 3 bazen 4 kez kalkıyor..Ama allah şükür kalkıncı mızmızlık ya da huysuzluk yapmıyor. Genelde emiyor ve geri yatıyor.

Benim kızım doğduğundan beri uyumayı pek sevmiyor.

Bir de ben hergün düzenli olaak pekmez de veriyorum ama pekmezden sonra da öyle aman aman su içmiyor:(

inş.uykuları da düzelir yakında ne diim anne olmak ne zormuş.....:emir_bebek::ecrin_bebek:

benim oğlumda suyu hiç sevmezdi.üstelik böbreğinde üratı atmak için çok su içmesi gerekiyordu.ağzına su gelince resmen tiksiniyordu.biberonu sürekli oyuncak gibi ortada dolaşıyor gelen geçen ağzına dıkıyordu adeta:)ne kadar giderse işte diye.. açken emmeden önce su verirdim saldırrdı süt diye su gelince kızardı ama arada biriki yudum içmiş olurdu.geceleri uykusunda tam memeyi alacakken biberonu verirdim ağzına..hepsinde kızardı sinirlenirdi ama ne kadar gitse fayda derdim.oyun oynardık ağzına sıkardım biberonu ,yarısı içine yarısı dışına giderdi..diş kaşıyıcısı olarakta su biberonunu kullandık.bu arada yavaş yavaş bazen içer bazen içmez oldduğunda bişey farkettim.oğlum daha önce süt içirmek için kullandığım biberonda su içmek istemiyor.azda olsa mama kokusu kalıyor ve sanırım ondan hoşlanmıyor.yeni biberon alıp sadece su için kullandım şimdi şükür mamasını yedikten bi süre sonra susuyor ve bi güzel suyunu içiyor..özellikle muhallebilerden sonra..
yazın çok su içerdi gece uyanıp emzirmek istediğimde istemezdi su biberonunu verince yutardı adeta biberonu.şimdi o kadar çok su içmiyor ,havalar soğudu ihtiyaç hissetmiyor demekki diye düşünüyorum.

Arkadaşlar niye bu kadar çok zorluyorsunuz bebekleri su içmeleri için? Bazı şeyleri kendileri ayarlıyolar bebekler. Şimdi bir doktora gittik de su içmesine gerek yok verme dedi. Yedikleri yiyeceklerin içinde zaten su var dedi.
Ben mesela akşamları yemiyor , özellikle tarhana çorbasını yemiyor diye üzülüyordum. Meğer tarhana karaciğeri yorarmış akşam yediğinde. Demekki bebekler de kendileri ayarlıyor bazı şeyleri. Özellikle anna sütü alan bebeklelr zaten su ihtiyacını büyük ölçüde karşılıyor. Anne sütü %90 sudan oluşuyor biliyorsunuzdur.

Arkadaşlar niye bu kadar çok zorluyorsunuz bebekleri su içmeleri için? Bazı şeyleri kendileri ayarlıyolar bebekler. Şimdi bir doktora gittik de su içmesine gerek yok verme dedi. Yedikleri yiyeceklerin içinde zaten su var dedi.
Ben mesela akşamları yemiyor , özellikle tarhana çorbasını yemiyor diye üzülüyordum. Meğer tarhana karaciğeri yorarmış akşam yediğinde. Demekki bebekler de kendileri ayarlıyor bazı şeyleri. Özellikle anna sütü alan bebeklelr zaten su ihtiyacını büyük ölçüde karşılıyor. Anne sütü %90 sudan oluşuyor biliyorsunuzdur.

hayır canım ben bilmiyordum ve bu konuyu da bunun için açtım ve sağolsun arkadaşlar bu konuda içimi rahatlattı benim oğlum hiç içmiyordu 2 yada 3 gün ben bu yüzden tedirgin olmuştum şimdi biberonla az da olsa içiyor ben de zorlamıyorum ve takmıyorum artık............. :lepi:

Back