• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeği televizyon izleyen var mı?

nur_eren

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2010
70
0
86
Afyon
ya benim oğlum televizyon izlemeye bayılıyor. benimde işime geliyor aslında kaydirigubbakcemile3 bazen işim olunca bırakıyorum yere oda izliyo ama korkuyorumda acaba bi sakıncası olurmu???CADIARZU

benim kızımda inanılmaz derecede izliyor hele reklam çıkınca çıldırıyor :)
baktırmayayım diyorum ama kafasını çevirip gene bakıyo...

biz 3 gün önce işitme testine gittik, bazı sağlık sorunlarımızdan dolayı yaptıramamıştık. çok şükür iyi çıktı ama doktor teyzemiz öyle şeyler söyledi ki hayattan soğudum valla. 0-3 yaş arası bebeklere hiç-dikkat HİÇ- tv izletmeyecekmişiz, bakmasa bile tv nin açık olduğu ortamda dahi bulunmayacak sesini duymayacakmışız, çocuğu ayrı odaya koyup kendimiz de izlemeyecekmişiz, 3-7 yaş arası günde 15 dakika sadece çizgi film, 7 yaşından sonra da parça parça toplam 1 saat izleme hakkı varmış. bu arada 7 yaşına kadar bilgisayar da yasak. peki bunu nasıl sağlıycaz dediğimde de siz ona örnek olacaksınız, alarm kurup izleyeceğiniz programın saatinde açıcaksınız bitince de hemen kapatacaksınız dedi. ben de he he evet dedim, ama hiç olacak gibi görünmedi gözüme. tv çocuklarda çok ciddi işitme ve iletişim problemlerine ve de konuşma geriliğine neden oluyormuş. TV siz hayat da nasıl olur bilmiyorum bizde devamlı açık çünkü.

biz 3 gün önce işitme testine gittik, bazı sağlık sorunlarımızdan dolayı yaptıramamıştık. çok şükür iyi çıktı ama doktor teyzemiz öyle şeyler söyledi ki hayattan soğudum valla. 0-3 yaş arası bebeklere hiç-dikkat HİÇ- tv izletmeyecekmişiz, bakmasa bile tv nin açık olduğu ortamda dahi bulunmayacak sesini duymayacakmışız, çocuğu ayrı odaya koyup kendimiz de izlemeyecekmişiz, 3-7 yaş arası günde 15 dakika sadece çizgi film, 7 yaşından sonra da parça parça toplam 1 saat izleme hakkı varmış. bu arada 7 yaşına kadar bilgisayar da yasak. peki bunu nasıl sağlıycaz dediğimde de siz ona örnek olacaksınız, alarm kurup izleyeceğiniz programın saatinde açıcaksınız bitince de hemen kapatacaksınız dedi. ben de he he evet dedim, ama hiç olacak gibi görünmedi gözüme. tv çocuklarda çok ciddi işitme ve iletişim problemlerine ve de konuşma geriliğine neden oluyormuş. TV siz hayat da nasıl olur bilmiyorum bizde devamlı açık çünkü.

evet ben de öyle biliyorum bizim de sürekli açık çünkü annem bakıyo ona da tv açma desem çıldırır artık kaıncağız ama baktırmıyoruz biz kesinlikle

sabiha paktuna keskin hoca otizme bile sebep olur tv diyor... allah korusun

mecburen bakıyor hemen hemen çevremdeki her çocukda erkenden tv ye bakmışlar şükür otizm gibi bi sorun olan görmedim inşallah bizimde başımıza gelmez...
haziranın doktorunun dediğine uymak çok zor gibi...

kızlar sakın yanlış anlamayın ama biz büyürken televizyon seyrettik hangimizde problem var bence bazen doktorlar abartıyorlar kimi doktor yürüteç zararlı diyor kimisi bindirin mesela 1 yaşından önce bebeklere süt vermeyin diyorlar biz nasıl büyüdük inanın ben anlamıyorum gün geçtikçe bir sürü şeyler çıkartıyorlar bende bir gariplik var sanırım

kızlar sakın yanlış anlamayın ama biz büyürken televizyon seyrettik hangimizde problem var bence bazen doktorlar abartıyorlar kimi doktor yürüteç zararlı diyor kimisi bindirin mesela 1 yaşından önce bebeklere süt vermeyin diyorlar biz nasıl büyüdük inanın ben anlamıyorum gün geçtikçe bir sürü şeyler çıkartıyorlar bende bir gariplik var sanırım

sende bi gariplik yok aynı şeyleri bende düşünüyorum cnm...

Hazirancım dr.unun söylediklerini yapmak gerçekden çok zor :1shok:
Bende izletmedim hiç,ama artık engel olamıyorum,haa yinede salmış değilim.kapatıyorum çok zabdedemezsem.çok zararlıymş gerçekden..miniklerde o kdar meyillliki buna :delphin: sürekli kafayı çevirmeye çalışıyo benimki.

benim goturdugum dr gunde 1 saate kadar bisey olmaz dedi ama ne mumkun kiz resmen kafayi o tarafa cevirio hep

yaşınız kaç bilmiyorum ama biz büyürken tvde sınırlı saatte program oluyordu sadece trt vardı onun da saatleri belliydi yani kıyaslarken bu çok yanlış şimdiki tv programları ile küçüklüğümüzdekiler bir mi Allah aşkına bunu bahane etmeyelim. Benim doktorumda yasakladı 2 yaşına kadar çok zor ama yapmak zorundayız. Otizm gerçekten çok zor bir hastalık biliyorum ailemde var biraz sabır sadece

benimki tam bir tv delisi ama baktırmıyorum elimden geldiğince ama ben sunu merek ediyorum benim ailem uzakta ve hemen hemen 2 güne bir torunlarını görmek istiyorlar msn den onlara 15 dakikalık bazen okadar da sürmüyor gösteriyorum ekrana bakıyor gülüyor acaba zararı olurmu yaaa bakın şimdi siz öle seyler yazınca kıllandım yaaaaa:(((((

benimki tv izlemek için bizle yarışa bile giriyo önüne geçtikmi bağırıyo izlesin yaa ben 23 yaındayım da noldu izledim tv de ...

Valla benimkide çok olmasa da izliyo trt çocuk daki nam nam ve gece bahçesini seyretmeyince sinir bile yapıyooo

Vala arkadaşlar benim yiğenim 2 yaşına kadar gayet normal bir çocukmuş ama tvde izlermiş ve otistik, yani doktorlar birşey söylüyorsa aman bize noldu ki demeyin, otizm sayısında inanılmaz bir artış var nerdeyse artık her sülalede bir otistik çocuk var o hale geldi ve inanın bakımı o kadar zor ki, bizim yiğen onlar için özel bir okula gidiyor, bizimkinin durumu nispten iyi ama durumu çok kötü olanlar da var. Televizyon elbetteki birebir otizmin sebebi olamaz, genetik faktörler, ağır metal zehirlenmeleri vb. falanda önemli, Ben sadece yaşadığımız birşeyi aktarmak istedim. Yapmayın dönemeyceğiniz şeylere sebebiyet vermeyin

benimki tv izlemek için bizle yarışa bile giriyo önüne geçtikmi bağırıyo izlesin yaa ben 23 yaındayım da noldu izledim tv de ...[/QUOTE

ya gizem çocukken izlediğin şeylerle şimdikiler birmi yapma teknoloji artık en basit çizgi filmlerde bile kafa karışıklığı yaratıyor,
bu ülkede değilmi kendini pikachu sanıp camlardan atlayan çocuklar, bu ülkede değil mi kurtlar vadisinden yeni yetme bitirim polat alemdarlar yani 20 yıl öncesi ile birmi, benim çocukluğumdan hatırladuığım şirinler, red kit, yakari (ki bu çizgi film ingilterede otistik çocukların eğitiminde kullanılan birşeymiş düşünün trt bunu yayınladı) clementin, ki onlar bile ilkokula giderkendi düşün

biz televizyonu hayatımızdan 5 gun once cıkardık cok da iyi ettik. ama bu kızımız için deil kendimiz için aldıgımız bir karardı. müstehcenlik şiddet almış başını gidiyor tv kanallarında en muhafazakar kanallarda bile oldurmeli kanlı bıcaklı goruntuler var. biz cok memnunuz aldıgımız karardan hayatımız değişti eşimle iletişimimiz arttı oturup birlikte kitap okur hale geldik ve yoklugunu hiç hissetmiyoruz tvnin. sizlere de tavsiye ederim kaydirigubbakcemile5

arkadaşlar konuma ilginiz için teşekkür ederim. bende sakıncası olacağını iraz kendiyle vakit geçirince benimde işime geliyordu.düşünüyordum ama o biraz kendiyle vakit geçirince işime geliyordu.zaten pek fazla tv izleyemiyorum doğduğundan beri bundan sonrada izlemeyi veririz.çocuğumuzdan önemli değil.
bizimde ailede otistik var ve çok zor ki en korktuğum şeyde o.allah yardımcıları olsun.

arkadaşlar konuma ilginiz için teşekkür ederim. bende sakıncası olacağını iraz kendiyle vakit geçirince benimde işime geliyordu.düşünüyordum ama o biraz kendiyle vakit geçirince işime geliyordu.zaten pek fazla tv izleyemiyorum doğduğundan beri bundan sonrada izlemeyi veririz.çocuğumuzdan önemli değil.
bizimde ailede otistik var ve çok zor ki en korktuğum şeyde o.allah yardımcıları olsun.

o zaman canım beni anlıyorsundur bizim daha çok dikkat etmemiz gerekiyor biliyorum bzen onları oyalamak çok zor oluyor, yemek dahil tuvalete gtmek bile zulm oluyor çünkü hep ilgi istiyorlar ama napıcaz biraz sabır sadece

o zaman canım beni anlıyorsundur bizim daha çok dikkat etmemiz gerekiyor biliyorum bzen onları oyalamak çok zor oluyor, yemek dahil tuvalete gtmek bile zulm oluyor çünkü hep ilgi istiyorlar ama napıcaz biraz sabır sadece

evet anlıyorum.uyuduğu zamanlar en rahat olduğum zaman vallahi.insanı bazen çileden çıkarıyor.bugün hiç televizyon izlemedim ama akşama dizim var yaaa:sinifsinif:
bi kerekten bişey olmaz dimiboshayallersmile

tabiki dizini seyredebilirsin yasak sana değilki bebeğe:))) bizde açıyoruz canım tv'yi sadece bebiş seyredemiyor ana kucağında sırtı tv'ye dönük bir şekilde halinden çok da memnun olmayarak oturuyor ha arada bakmaya çalışmıyormu çalışıyor ama engelleniyor, amacım tamamen tv kapalı olması o uyanıkken ama akşamları olmuyor ne yazıkki gündüzde açmıyorum tv'yi takılıyorum öle kitap,dergi zaten bebek bütün günümü kalıyor pc'ye bakıyorum çoğunluklada

Back
X