Bebek Beslenmesi bebeği nezaman emzirmeli.lütfen yardım..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

s_eker

ŞükürlerOlsunAllah'ımSana
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2008
407
3
118
Bursa
tecrübeli annelerin yardımlarını istiyorum.Allahın izniyle doğuma birkaç günümüz kaldı.her anne gibi bende inşaallah bebeğimi emzirmek istiyorum.fakat merak ettiğim bişey var nekadar sıklıkla emzirmek lazım gündüzleri ve geceleri.bebek her ağladığındamı yoksa belli zaman aralıklarındamı emzirmek lazım??birde doğar doğmaz süt gelmezse ne yapmak lazım?hem bebek açısından hem anne açısından? beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.çoook teşekkürler

seni tebrik ederim arkadaşım bunları doğumdan once araştırdıgın ıcın. keske ben de senın gıbı yapsaymışım. ben 26 gun once dogum yaptım. sezeryanla. sütüm geldi hemen. ben daha hamıleyken sutum gelıyordu nıyeyse. bebeğe hemsire ve annemın yardımıyla verdık memeyı. ben daha ayılamamıştım. yatarak emzırdım. sol gogsumu emzirtemedım cunku sol kolumda serum bağlıydı. sen sen ol ılk gunden ıkı gogsunu de ver. şimdi sol gogsum şişti sutu azaldı. ilk gunler bı de sarılıkla uğraşacaksın. bız hastaneye yatmaya gerek olmadan atlattık. sık sık emzırdım. guzelce uyumasını sağladım bebegımın. yanı saat başı emzır sarılığı gecene kadar. atlatınca ben şu an 3 saatte bır verıyorum meme. bı de çok onemlı bısey var. doğru emzırme teknıklerını ogren. bı de ben ılk gunlerde bebegım dogumdan sonra yarım kılo verdıgı ıçın kılo alsın dıye bırkaç kez mama verdım. tabı bunu doktor soyledı. yoksa ben anne sutunden başka bısey vermezdım.

haklısın canım ama benımkı 3 satte bır aglıyo :) tabı bazen ıkı saatte bır de emdıgı oluyo, bazen de 1 saat ama cogunlukla 3 saat uyuyo sonra aglıyo.

Merhaba hayırlısıyla doğum yap inşallah.Benimki de 4 aylık oldu.Ama göğsümde çok yaralar oldu pek sağlıklı emziremedim.Bu yüzden

mama vermek zorunda kaldım.Göğsüne masaj yapıp ucunu çıkarmak gerekiyormuş,bana kimse söylemedi.Eğer problem başlayacak gibiyse göğüs koruyucu ile emzirmek en mantıklısı.Sık emzirmek sarılığın geçmesi için önemli.

canım öncelikle bebeğin doğar doğaz sütün gelse de gelmese de emzir sık sık ağladıkça ver memeyi o emdikçe sütün inecek eğer bebek ememezse göğsün şişse bebek memeni alamaz şişlikten böyle bişey olursa ılık duş yap ve gögüslerini sağ daha sonra eve çıktığınız da da sık sık emzreceksin ne kadar çok emerse o kadar güzel yanii çok sütün olur sormak istediğin bişey olursa sorabilirsin ben de 7 aylık anneyim

canım benim göğsümde hiç yara olmadı kayınvalidem bebek emmeden önce soğan sürdü, tabi ne kadar faydalı oldu bilemem belki de çatlamayacaktı zaten ama faydalı olmuş da olabilir hala emziriyorum bugüne kadar hiç çatlamadı

tebrik ederim hayırlısıyla bebeğini kucağına alır büyütürsün inşallah. ben sezeryanla doğum yaptım.sütüm 3 gün boyunca gelmedi.göğüslerimden sadece kan geliyordu. hemşirelere söyledik bebek emiyorsa emzirin bişey olmaz dediler.biz de emzirdik.ama tabi bebk doymadı. onu da söyledik bezini kirletiyorsa doyuyordur dediler. 2. günün sonunda bebeğim ateşlendi. karnı aç olduğu için olmuş.hemen hastane dışından bir doktora götürdük. anne sancı çekmediği için sütü gelmemiş dedi doktor.bazılarında böyle olabiliyormuş.mamaya başlamıştık ama ben ısrarla göğsümü sağdım ve sütüm 3. günde geldi.inşallah sen hiç bir sorun yaşamadan sağlıkla büyütürsün bebeğini...

her aĞladıĞında ver memeyı Çeksın sÜt gelmesede ver emsın verkı sÜtÜn gelsın zaten bı sÜre sonra bebeĞını tanıyacaksın hem o aÇ kalmaz korkma kendıne Öyle bı baktırırı kı sen bıle ŞaŞarsın tatlım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…