Bebek Beslenmesi bebeği nasıl giydirmeliyiiz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mavisu35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2009
229
4
96
İzmir
ev kaloriferli ama ısısı normal öyle ahım şahım sıcak değil ben ince bir bluz üstüne hırka ile duruyorum özellikle sabah akşam ısınıyor bebeğimi bronşiolit yaptım üşümeyle olmaz diyolar mikrop kapmıştır diolar ama gene de napıcamı şaşırdım hasteneden yeni çıktık nasıl giydermem lazım kendime göre mi eve bi derece alıp oda sıcaklğına göre mi

üşümeyeceği kadar çok,terlemeyeceği kadar az giydirin.sırt,göğüs ve ayakları koruyun.bebeğinizin üşüdüğünü yanağından veya ellerinden anlayamazsınız.üşüdüğünü düşünüyorsanız elinizi sırtına ya da göğüsüne sokun.her zamankinden düşükse vücud ısısı,üşüyor demektir.ha bir de,bebek yeni doğmuş ise,ya da ilk ayını tamamlamadıysa,başını da ince birşeyle örtün...

merhaba canım,ben cıtcıtlı badi altına patıklı pıjama ve ustune tulum gıydırıyorum bı de hastane cıkısı battanıyesı ıle sarıyorum kolları dısarıda kalacak sekılde.

ılk zamanlar kat kat gıydırıyordum ter ıcınde kalıyordu bebısım.annem hep burnu soguksa bebek usuyordur derdi.ben ılk zamanlar sapka takardım ama kafası cok terlıyor kızımın.sadece banyo sonrası sacları kuruyana kadar takıyorum sapkasını

benim bebeğim 4 aylık.. doğru mu yanlışmı bilmem ama yaptığımı yazayım; bizim ev sıcak genelde bana bir tshirt yeterli oluyor. onu da çıtçıtlı body üzerine uzun kollu patikli tulumla tutuyorum.. olur da ev soğursa ve ben üzerime bişi alırsam ona da bi yelek giydiriyorum eğer onun üzerine hala üşüyorsam hırka giydiriyorum.. ama ensesini sık sık kontrol ediyorum.. nemliyse bi kat azaltıyorum ılıksa bi kat giydiriyorum.. eğer çok terlediyse mutlaka üzerini değiştiriyorum.. ellerinin ve ayaklarının soğukolması normalmiş, onlara pek aldırmıyorum... ayrıca emzirirken özellikle hırka felan giydiriyorsam çıkartıyorum çünkü emerken terliyor..

Son düzenleme:
benim kızımda 5 aylık olucak. uzun kollu çıt çıtçı badi. üstüne bir penye giydiriyorum. altına ise ince kilotlu çorap üstne ince pijama tabi ayaklarına havlu bir çorap giydiriyorum.

oglum 8 aylik...ev kaloriferli..bende bu konuyu cok arastirdim,doktorunada sordum..simdi evin isisi 18-19 derece olmaliymis..o derecede normal giydirceksin..ne kalin-ne ince..söyle bodyin üstüne bi bluz vede altina bi pyjama gibi..cocugun üsüyüp üsümedigini ise ensesinden anlarmissin..nemli yada terli ise dogal olarak üsümüyodur,hatta üstündekiler fazladir...eger normalden de soguk sa üsüyodur...cnm sakin evini cok sicak yapma..inan benim oglumda bronsit oldu(simdi gecti sükür) vede biz evi hep cok sicak yapardik cocuguda sIkI giydirirdik...hastaneye gittik,doktorun ilk isi cocugun üstündeki fazlaliklari soymak oldu..bebekler sicaktan hoslanmazmis...bronsitte sil sicaktan vede cok terlemekten olur..bide bulasici imis biliyomusun?ben bilmiyodum...öksürdügünde bronsitli kisi,grip gibi karsidakine gecebilirmis onun virüsü...benimde ogluma kardesimden gecti cünkü...onun icin dikkatli ol...cok fazla giydirme cocugu..baskalarinin dediklerinede bakmaa...ev serin oldugunda bi yelek gecirirsin üstüne tamam..terledi mi falan diyede sIk sIk kontrol et,ter bezi koy yada degistir..evinede termometre al...

blue_girl
kendimizden 1 kat daha fazla giydirmeliymişiz doktorum böyle önermişti
öyle degilmis iste cnm..bizimde yaptigimz hata bu ya..inan ben bu konuyu cok arastirdim..almanyadaki doktorunada ,trdeki doktorunada sordum..kendimde cok bilincliyimdir bu konuda...bebek dergileri,internet vs..cok okurum arastirrim yani...bebekler ayni bizim gibi..sen kendin bir kazakla üsümüyosan,ona neden 2 kazak üst üste giydiresin ki????hemdde dedigim gibi,anlayabilmen icin ensesine bakman yeteri olacak..

Bebeklerin ensesi soğuk ise üşümüş demektir derler.
Genellikle doktorlar siz nasıl giyiniyorsanı bebeğinizi de öyle giydirin diyorlar. Ama ben çok üşüyen bir insanım. Mesela çocuklarımı benim giyindiğim gibi giydirmeye kalksam terliyorlar.
Üşümeleri kadar terlemeleri de tehlikeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…