Premature Bebekler Bebegi kuvezde kalmış olanlar...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

cemre1108

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015
2.598
1.415
133
35
Merhaba herkeze bebegim 12 gundur kuvezde emmeyi ogrenmesini bekliyorlar suanda 2 kilo aslinda gogsumu tutabiliyo ama biberon alamiyormus nasilsa anlamadim cikmasi icin emmeyi öğrenmeliymiş gun icinde bi kac defa gidiyorum zaten 3 gun oldu baslayali kac gun surer bu durum ne yapmaliyim sizce

Mrb,benim oğlumda 2bucuk yıl önce 31 haftalık 1550 gr doğdu 40 gün kaldı küvezde, acele etmeyin, evet biberonla emmeyi öğrenmesi lazım, olası bir durum oldu diyelim mastit oldunuz süt veremiyorsunuz bi kaç gün, öyle durumlarda sütünüzü sagip biberonla beslemeniz lazım,refleksleri güçlenmesi için yapıyorlar bende zor zamanlar geçirdim,çok şükür geçti gitti şuan oğlum 2bucuk yaşında darısı size insaalah

Cok sagolun bugun bebegımle hastanedeyım sutmu sagıp veriyorum cunki guzel emmiuo ama biberon alıyo sanırım hemşirelerin onemsememesi

Bebeklerim kaldı kuvozde biberon ya da meme nasıl olursa anneden beslenmeden bırakmazlar. Hatta 3 gün ben de çıkacaklarında hastanede yattım baktılar beslenmelerine. Sık sık beslenme saatlerine gittim emzirmeyi denedim her ikisini de yarın saate yakın ugrastim.

Merhaba Cemre, bebeğim 7 aylık doğdu 1 ay kövezde kaldı.. Şimdi 12 yaşında kızım. Çok zor günlerdi, sakinliğini korumalısın herşey yoluna girecektir..Hastaneden çıkmadan anneyi emmesini sağlıyorlar..

Merhaba.. Benimde kızım 1.300 gr 7 aylık doğdu..40 gün kövezde kaldı, ikiz eşiydi diğerini kaybettik.. Prematüre bebeklerin doğum sonrası bakımlarımda biraz meşakatlidir.. Çok zor zamanlardı gözleri kör kalbi delik denildi o süreçteyken.. Şimdi 12 yaşındasağlık bir kız çocuğu.. çok şükür bugünlere, sağlıkla büyüsün hepsi..güzel günlere..

Cok sagol cavp yazdgn icinbebegim 2 aylik oldu cok şükür ama uyku sorunu var anbe sütü almiyo mams aliyo saat başı acikiyo duzenli uykumuz yok gaz sancıları var cok zorlaniyorum tecrubelisin napmam lazim ne zaman düzelir

Cok sagol cavp yazdgn icinbebegim 2 aylik oldu cok şükür ama uyku sorunu var anbe sütü almiyo mams aliyo saat başı acikiyo duzenli uykumuz yok gaz sancıları var cok zorlaniyorum tecrubelisin napmam lazim ne zaman düzelir
Cemrecim..Sağlığı konusunda bir problem yok ise, sadece cesur ol, sabırlı ol ve bunun düzeleceğine inan.. Bu en büyük tekniktir.. Biz 3kişi rahmetli annem ablam ve ben zor bakıyoduk hep ağlıyordu, gündüz assla uyumuyordu her defasında doktora koştur koştur gidiyoduk.. Ona sarıl, ağlasada sen ona sarıl ve hep sevgi dolu ol canım..Geçicek..

Insallah iyi olur en kisa zamanda bi çocuğum daha var 4 yasinda beni cok zorluyo yanlizim yetisemiyorum ona ikisinede tek başına bakiyorum yarın bide aşımız var stresten tükendim artik

Insallah iyi olur en kisa zamanda bi çocuğum daha var 4 yasinda beni cok zorluyo yanlizim yetisemiyorum ona ikisinede tek başına bakiyorum yarın bide aşımız var stresten tükendim artik
Merhaba prematüre ve küvez diyince içim cız ediyor ikiz bebeklerim 27 haftalık doğmuşlar Dı biri bek sebebi ile 6 ameliyat geçirdi ama malesef karaciğer iflası ile 55 gün sonra vefat etti diğeri 70 gün kaldı küvezde ve çıktık şuan 4 yaşında ilk çıktığımızda tam 40 gün uyku uyumadık gazsancısı yüzünden 6 ay yada bir sene devam eder dediler öyle ağlayıp bağırıyordu ki artık komşular rahatsız olmasın diye gece arabaya alıp sokak sokak sabahlara kadar turluyorduk şimdi düşününce gülüyorum 40 gün dolduğu gün eşimin memleketine gittik eltim de kaldık gece yetişmiştir çocuğun sabaha kadar ağlayıp karnındaki şişliği ve kıvranışı görünce dedi bu dayanılmaz ama ilacı bende izin verirsen yaparım ilk çocuk bide prematüre olunca korktum biraz yok dedim damlası var kullanıyoruz ertesi gün akşam 7 civarları artık dayanamadım ne yapıyorsan yap kurtulsun artık dedim dedi eğir kökü kaynatıcam bide helva kavurup sıcak sıcak karnına koyucam bide oğlum kakası yeşil sümüksüydü ve yaparken canı çok yanıyordu hepsi birleşince doktor kolit demişti eltim dediki kolit falan hikaye bu çocuk bağırsaklarını üşütmüş eğir kökü iyi gelir bide püse ile masaj yapıp pamuğa döküp poposuna koy az soğuğu çeksin diye neyse eğir kökünü kaynattı biberonla koydu ılık şekilde içirdi aradan tam 15 dakika geçti çocuktan öyle bir ses çıkıyor ki korktum büyük adam gibi gaz çıkarıyor o kocaman sert karnı 10 dakika içinde petek gibi oldu bide helva püse derken 40 gün uykusuzluğun üstüne çocuk bir uyudu eşim bitarafa ben bitarafa düşmüşüz saat akşam dokuzda bir yattık sabah 8 e kadar kesintisiz eltim geldi kız çocuk açlıktan ölecek bakmış biberonla mutfakta temiz duruyor ama çocukta tık yok bir mutlu uyandı ki:) kızımda doğduktan sonra getirdik eve sancılanıyor eğir kökünü kaynattı hemen verdim oh mis kızımı sancısız uykularka büyütüyorum :)

Gazdan dolayı çok sık yiyor oğlumda öğleydi hocaya demiştimki hocam bu durmadan yiyor hatta kusup tekrar istiyordu gaz sancısız bitti yemwmizde düzene girmişti geçmiş olsun sağlıcakla büyüt inşallah:)

Cook teşekkür ederim inşallah bizimde gazimiz geçer biran önce on günde yarım kilo almış bebeğim sadece mama aliyo aşi olduk evde hapisiz çok bunaldım havalar iyi olsa cikarcamda bakalım belki temiz hava iyi gelir

Evde zaman geçirmek zordur benimki önce süt alıyordu ama diğer oğlum vefat edince üzüntüden sütüm kesilmişti bende mama ile büyüttüm bide kızımda keşfettim golden goat kullandım mama gaz olmuyor onda zeytinyağı ile masaj yapın karnına sonra sıcak havlu da koyabilirsiniz

Kontrole gitmiştik 3 ayda genel cerrahi hidrosefalisi vardı oğlumun kolit le aranız nasıl demişti hocam biz onu çoktan aştık demiştim nasıl demişti ben iki oğlumda da çok uğraştım demişti bende eğir kökü kullandığımı söyledim not almıştı hastalarıma söyleyeyim demişti :)

Bizlerinde aklında bulunsun egir kökünü unutmamak gerekir, benim yavrumda küvezde şuanda anne sütünü sagıp götürdük ilk salı günü aldı ondan önceki günler aksamları çok ağliyor dediler, yavrum gazdan mı yoksa açlıktanmı ağlıyor bilmiyorum sütü almaya beslenmeye başlayınca o aglaması azalmış , yavrum sağlıģına kavuşup çıkınca hastaneden gazı olursa eğir kökünü bizde kullanalım ne kadar verdiniz bebislerinize suyundan günde kac kere kullandınız, helva püse dediğiniz bildiğimiz un helvası degilmi

Eğir kökünü kaynatıp sizde içebilirsiniz bu arada gaz mide ağrısı ve bağırsak sorunları için eğir kökü kök şeklindedir küçük kök gibi düşünün bir parça alıp kaynayan suya atıyorum 5 dakika kaynatıyorum suya sarımsı bir rengini veriyor yani ben ilk 20 cc civarıydo verdim etkisi iki gün sürüyor tabi bebeğin gazı olacağını hissettiğimde yani bir iki gün üst üste verdiğimde oldu değişiyor bazı çocukta bir kere veriyorsun 3 - 4 gün idare ediyor

Eğir kökünün diğer adı hazenbel dir atarlar hazanbel diyede bilebilir un helvası evet bezin arasına koyup çocuğun cildi yanmayacak sıcaklıkta karnına koyuyorsun amaç uzun süre sıcaklığını koruması püse çıra ın yanarken akıttığı siyah sıvı onu bulmanız zor olabilir püseyi bir kere kullandım zaten eğir kökü yeterli olur allahım izni ile Rabbim sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin kolay gelsin geçmiş olsun

Merhaba, maşallah kızınız büyümüş, tüm prematüre bebek annelerine umut olsun.Benimde oğluma zamanında neler nedir dediler ,boş yere üzdüler şuan 3 yaşına girdi maşallahı var yaşıtlarından bile ileri ,zamanla açığı kapatıyorlar ama erken doğum süreci anneleri yıpratıyor, sağlıklı olsunlar da o günler de geçiyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…