• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeği hidrops fetalis olanlar varmı lütfen yardımcı olun

Benımkı toksoplazma ve parvovıtus testıne pozıtıf oldugu ıcın doktor inmün sebepler dedi yanı gebelık enfeksıyonu gecırmısım. 10. Haftamda atesım yulseldı ve sancım olmustu kullandığım ilaçlar bebegın o zaman zarar gormesını engelledi belkıde. Ama kalıcı hasar.bırakmıs malesefkı organların oluştuğu zamanda kendını gosterdı. Kalpte buyume cıgerlerde ve bagırsaklarda ödemden dolayı gelısım gerılıgı olusmus.

Benımkı toksoplazma ve parvovıtus testıne pozıtıf oldugu ıcın doktor inmün sebepler dedi yanı gebelık enfeksıyonu gecırmısım. 10. Haftamda atesım yulseldı ve sancım olmustu kullandığım ilaçlar bebegın o zaman zarar gormesını engelledi belkıde. Ama kalıcı hasar.bırakmıs malesefkı organların oluştuğu zamanda kendını gosterdı. Kalpte buyume cıgerlerde ve bagırsaklarda ödemden dolayı gelısım gerılıgı olusmus.
Porvovirus test benim onlar temiz cikti peki sonra saglikli cocugunuz varmi

Hidrops fetalist bebeği olanlara umut olmak istiyorum bebeğiniz sizden vazgeçmedigi sürece siz ondan vazgeçmeyin benim kızım 3 boyutlu usgde riskli göründü 14haftalik felandi sonra 17 haftada batında asit rastlandı amniyosentez ve sonlandırma önerildi kabul etmedik heyete çıktık yine aynı doktorlar ben vazgeçmesem bile bebeğin daha fazla dayanamayacagini bunun kendime isgence olduğunu söylediler ama onu bana veren Allah ti ben nasıl kiyarim diye günlerce düşündüm vicdanım bunu kaldirazdi kabul etmedim 22 haftalık olmuştuk bütün batın asit içinde ciğerlere inanılmaz baskı yapıyordu anne karnında bebeğimin karnı basının 3 katı olmuştu yinede vazgeçmedim hergun dua ettim Rabbim e hayirlsii ile bize bağışlaması için artık 24 haftalık olmuştuk heyet son kez toplandı yine aynı karar alındı ben vazgeçmedim bebeğimden artık 3 düzeye gelmememi doğum hanede kontrollere devam etmem gerektiği söylendi dogumhaneden randevu alıp orada kontrollere başladım doktorlar imkansız bu bebeği doguramazsin zaten yasamaz neden kabul etmedin sonlandirmayi onada sanada yazık dediler ama ben vazgeçmedim vardı bir dayanagim Rabbim onu bana verdi ise vardır bir bildiği dedim ne testlerden geçtim delik deşik oldum hiç bir nedeni bulunamadı hatta nette Anadolu yakasinda özel bir hastanede uzman bir doktorun bebek anne karnında iken suyunun boşaltıldığini duzeldigini okudum bir internet sayfasında bunu 3 düzey usgde hocalarla paylaştım acı bir tebessüm ettiler kızım o söylediğin doktor bizim ogrencimiz biz ne biliyorsak zaten onları öğrettik onları bunlar para tuzağı ama yinede sen bilirsin istersen git dediler gitmedim olabildiğince kısa yazmaya çalışıyorum o yüzden kopukluk olabilir cumlelerimde kusura bakmayın 26 haftalık olduğumuzda bebeğimin ve benim suyum çok riskli bir şekilde arttı her gören 3 uzmu diye soruyordu rahatsizlandim ağrılarım oldu uyku haram oldu ama sabrettim çok acı çektim 3 internette araştırma yaparken bir hoca buldum hidrops fetalist hakkında makale paylaşmıştı o hocayı bulduk ve muayeneyi kabul etti USG cihazını karnıma koyduğunda kızım bu bebeğin tekme attığına eminmisin dedi kalp atışını o kadar zor bulduki yavrumun asittten organları yer degistirmisti resmen çok baskı vardı cigerlerde kalpte şükür kalp atışını duyduk evladım bebek bu zamana kadar direnmiş ama keşke kabul etse idin sonlandirmayi dedi sanada onada yazık dedim ama tıpta yüzde bir ihtimal hep vardır dedi bir hafta sonrasina randevu aldık kontrole geldiğimde hoca çok şaşırdı ben bu kadar dayanmaz diye düşünmüştüm direniyor bebek yaşamak için dedi sonra hocaya uzman doktorun anne karnında asit boşalttığı dan bahsettim bu şansı benim bebeğiminde olduğunu düşündüm hoca çok riskli ama göze aliyorsan yapalım dedi suyunu amniyosentez ignesinden daha büyük bir iğne ile önce benim karnıma sonra bebeğimin karnına ulaşıp 1lt ye yakın asit boşalttı bir hafta sonrasina randevu verdi ins geldiğinde artmaz en azından bu az miktar kalır bebeğin batininda dedi 1 hafta sonra geldiğimde malesef bebeğim karnındaki su daha da fazla artmis ve onu çok zorluyordu minik kalbi hala atıyordu tek sevidigimiz şey kalbinin atışını duymakti butun acılarım hafifliyordu hoca 38 hafta olana kadar beklememi önerdi ama ben 33 haftadan sonra dayanacak gücüm kalmamıştı inanılmaz ağrılarım oluyordu sana bağlı olduğu için yaşıyor senden ayrilinca eks olma ihtimali çok yüksek dedi doğum zamannina kadar direndik kızımla doğumdan önce hoca ile tekrar görüştüm ve yine suyunun boşaltılmasını istedim ciğerlerinin azda olsa rahatlamasını istiyordum hoca kabul etti doğum öncesi 500ml yakın asit boşalttı ve doğuma gittim eşimden söz aldım her ne olursa olsun eğer kızıma birşey olursa onu son kez görmek istiyorum dedi bu hakkı elimden alamazsınız dedim kızım doğdu gözlerimi açtığımda ilk onu sordum eşim gözyaşları içinde çok iyi dedi inanamadim görmek istedim neler yaşadım anlatamam sizleride daha fazla üzmek istemiyorum kızım yogunbakim 3 ay kaldı 1 ay serviste ve taburcu olduk 2 sene hastane evimiz oldu sonra Rabbim sabrımızın mükâfatını verdi asitten kurtulduk başka sağlık sorunları da oldu onlarida Allah in izni ile atlattık 2013dogumlu kızım şuan 9 yaşına gün sayıyoruz evlatlarınizdan vazgeçmeyin yaşayacağı ömür varsa ona siz karar vermeyin nasip edecek olanda Rabbim alacak olanda ecel geldimi ne yaparsan yap kaçış yok eğer bu yolda devam edip kaybederseniz bebeklerinizi buda benim imtihanimdir deyin kızımdan önce bir gebeliğim daha olmuştu 11 haftada kalbi durmuştu Rabbim verdi kendi aldı benim gibi aynı sıkıntıları yaşayan annelere umudun hep var olduğunu söylemek için yazdım bu yazıyı Rabbim herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah kimseyi evladı ile sinamasin soğuk hastane köşelerine düşürmesin inşallah Allah a emanet olun

[IMG alt="Semacaaa"]https://www.kadinlarkulubu.com/data/avatars/s/1065/1065080.jpg?1644430561[/IMG][IMG alt="Dndxxx21"]https://www.kadinlarkulubu.com/data/avatars/s/1012/1012523.jpg?1604953724[/IMG]

Back