• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeği hidrops fetalis olanlar varmı lütfen yardımcı olun

Bebekte hidrops olunca hareketleri kisitlanirmi.banada Aynı teşhis kondu hareketler kisitlancak dendi ama bebeğim çok hareketli.acaba acımı çekiyo.hareketlerine sevineyimmi uzuleyimmi bilemedim

Merhaba mavi 1995 kayıplarınız için üzüldüm ...şu an başka çocuk varmı bilmiyorum ama tıpta bu hastalığın bir tedavisi var istanbulda doç. dr. Arda Lembet tarafından yapılan bir tedavi yöntemi türkiyedeki bir çok dr. bunun sadece yurtdışında yapıldığını sandığı için tedavisi yok diyorlar benim bebeğimede 24.haftamda bu teşhis konuldu banada tedavisi yok dediler ama arda lembete gittim ve uyguladığı tedavi ile bebeğimi kucağıma aldım..doğum sonrası yapılan tetkiklerde bebeğimin idrar yolu tıkanıklığı olduğundan dolayı bu sorunu yaşadigini öğrendim anne karnında uygulanan bir ameliyat ile 37. haftasında doğdu bebeğim...Allah anne olmak isteyen herkese nasip etsin inşallah...
Merhaba pelos83 hidrops hakkinda araştırma yaparken senin umut verici mesajınla karşılaştım benim bebegimdede hidrops cıktı sadece karninda 24 haftada şimdi hacettepe de yatıyorum 30 haftalik olduk arda hoca nasıl bir tedavi uyguladı bebegin karnindaki siviyimi çekti senin hamileliğinde benim bebegimden geçen hafta rahatlasın diye çektiler ama artmaya devam ediyor lütfen mesajıma cevap verirmisin

Merhaba damneh benimde bebeğime fetal hidrops teşhisi konuldu ve hamileliği sonlandırmamız gerekiyor dediler 24. haftada çıktı ama inanmadım biraz araştırma yaptım bu arada 2 doçent Doktor 3 uzman doktorları gittim hepsi aynı şeyi söyledi fakat kesinlikle aldırmayı düşünmedim ve istanbulda Arda lembet e gittim uyguladığı tedavi yöntemi ile bebeğim 37. haftasında gayet sağlıkla dünyaya geldi şuan 7.5 aylık ve birçok dr.bu hastalığın tedavisi yok yada sadece yurtdışında yapıldığını sanıyor inanmamak lazım ben inansaydım eğer şuan bebeğim değil acısı olacaktı...
Sizinle iletisime nasıl gecebilirim gecen hafta cocugumu kaybettim karnimda.. bir sonraki gebeliklerde olma ihtimali yüksekmiş nasil bir tedavi uyguladi

ilk bebeğim ve ikinci bebeğimi hidrops fetalis sebebiyle doğumdan sonra neyazıkki kaybettim... şuan 27 haftalık hamileyim ve bebeğim yine hidrops fetalis ve bu benim üçüncü sezeryanım olucak.... bebeği hidrops fetalis olup yaşam mücadelesini kazananlar yada benim gibi hidrops fetalisle mücadele etmeye çalışanlar varmı??? lütfen bana yardımcı olun buna çok ihtiyacım var...... ALLAH KİMSEYİ ÇARESİZ BIRAKMASIN ÇOK ZOR BİR DURUM........
İYi günler , bende bebeğimi hidrostan kaybettim , ilk bebeğimdi.. şimdi sağlıklı çocuğunuz var mi ?

basinsagolsun canim .. kelimeler yetmiyor bu aciya .. benimde bebegim ayni hastalikdan vefat etti bendede 19 haftaliga kadar hersey cok iyiydi sonra olan hidrops cikti ;(( 30 .haftada sezeryan oldum bebegm 13 saat yasadi sadecxe ;((( bi sene olcak bi aya ama hala hersey cok taze insan ikinci bi hamilelige korkuyor ama hersey kader rabbim insllah hayirlisyla kucagimiza almayi nasip eder
Tekrar hamileliğinizde hidrops yaşadınız mı ? Sağlıkla kucağınıza evlat alabildiniz mi ? Bende 25 haftalık kaybettim hidropstan...

Merhaba damneh benimde bebeğime fetal hidrops teşhisi konuldu ve hamileliği sonlandırmamız gerekiyor dediler 24. haftada çıktı ama inanmadım biraz araştırma yaptım bu arada 2 doçent Doktor 3 uzman doktorları gittim hepsi aynı şeyi söyledi fakat kesinlikle aldırmayı düşünmedim ve istanbulda Arda lembet e gittim uyguladığı tedavi yöntemi ile bebeğim 37. haftasında gayet sağlıkla dünyaya geldi şuan 7.5 aylık ve birçok dr.bu hastalığın tedavisi yok yada sadece yurtdışında yapıldığını sanıyor inanmamak lazım ben inansaydım eğer şuan bebeğim değil acısı olacaktı...
Çocuğunuzda herhangi bir problem oldu mu sonrasında ? Herhangi bir hasar bıraktı mı ?

Hanımlar bebeği hidropstan kurtulan var mı? 40 gün önce 4 aylık bebegımı bu yüzden kaybettım

Bende bebegımın 17. Haftasında hıdrops olduğunu öğrendim tedavısı yok dendı ve amnıyon sıvım alındı ve bebegımı kaybettım keske arda beyı o hafta öğrenmıs olsaydım belkı bır umut olurdu bizim içinde

Merhaba amniyosentez verdiğiniz için mi kaybettiniz 12 haftalığım bize de fetal hidrops denildi bende amniyosentez vereceğim 4. Hamileliğim ilk 3. Kalp atışı durduğu için kaybettik onlarda sorun neydi bilinmiyor ama buna fetal hidrops denildi el ayakları da kısa denildi 😢

Ver tatlım ama sonuç hıc bısey cıkmıyor. Ama genetık teste gönder doğum yaparsan eğer ancak öyle anlaşılıyormuş bana doktor öyle soykedı ancak ben genetik test e bebekten parça alıp gondermedım benım doktorum uyarmadı

Parvovırus ve toxzoplazma testi yaptır eğer istanbukdaysan ve kanunı egıtım araştırma hastanesine gelebılırsen

Hayır bebeğim cok sısmısti karnındaki ödemden dolayı 1 hafta dayanabıldı doktor kaybedersınz hazır olun herseye demıstı. Ben gebelık enfeksiyonu gecırmısım bu yüzden bebek zarar görmüş kalbınde büyüme vardı cıgerlerı de ödemden dolayı gelısememıs zaten ödem zarar verıyor gelısımıne

Sen kendine hıdropsa neden olan enfeksıyonların testıni yaptır ve amnıyon sentez le de baksalar bebeği ölüme terkedıyorlar hıc bişey yapılmıyor 20 haftalıktan küçük olduğu için ben 4 buçuk aylık doğum yaptım

Sen kendine hıdropsa neden olan enfeksıyonların testıni yaptır ve amnıyon sentez le de baksalar bebeği ölüme terkedıyorlar hıc bişey yapılmıyor 20 haftalıktan küçük olduğu için ben 4 buçuk aylık doğum yaptım
Bu dediğiniz testi nerede nasıl yaptıracağım artık herşeyi kendimiz araştırıp yaptırmaya çalışıyoruz yoksa doktorlar pek yönlendirmiyorlar

Kanunı egıtım Araştırma hastanesinde siz ısrarla söyleyin dış laboratuvar a yonlendırecek sizi orda neler yapacağınızı söylüyorlar.1 aya kadar çıkıyor. Aynen doktorlar ilgılenmıyorlar bütün doktorlar çocuğumun ölecegını soyledı ama genetık testtekı bayan doktor bana bebekten parça getırdın mı neden hıdrops olduğunu ben nasıl anlayacağım dedı var mı boyle bısey ben ölü çocuğun parçasını bölümlere mı dağıtacağım acaba otopsıye gıden çocuk genetık test neden yapılmıyor yada Yonlendırmıyor

Ulkenızde hayat cok ucuz hastanelerde özellikle kaderine terkedılen o kadar vaka varkı

Ben kendim araştırdım 15 Temmuz da bebegıme tanı konuldu o günden berı hıdrops yazan herseyı okudum kendı çabamla buldum yapılan enfeksıyon testlerını

Merhaba bayanlar..Ben 2 bebeğimi hidropstan kaybettim..2017 ve 2018 yılında..Hidropsun bir çok sebebi var..Ama en önemlisi ve tekrarlayan hidropslar genetik olanlar..Bizim bebeğimizden parça alınıp yurt dışına gönderildi ve genetik taşıyıcılık çıktı..O yüzden bebek kaybından sonra eğer genetik test yapmadıysanız yani bebek üzerinden parça alınmadıysa sorunu bulmak zor..Bazen de parvovirüs sebebiyle oluşabiliyor hidrops..Biz Genetik testimizi 1300 Euro ya Premed adlı yerde yaptırdık..Sorularınız olursa bana özelden ulaşabilirsiniz..Buraya pek girmiyorum..İsmim Pınar ...

Son düzenleyen: Moderatör:
Benım parvovirüs testim pozıtıf çıktı genetık test yaptırmadım doktor onu soyledıgınde bebegı defnetmıstık hastanede uyarmadı. Evet tekrar edıyormus araştırdım

Back