• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeği her öğün kaka yapan ve kilo alamayanlar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Ufka Yolculuk

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Mart 2009
6.633
En iyi cevaplar
1
3.245
698
Ankara
Arkadaşlar selam,
Kızım 1 yaşında ve 8.aydan beri sadece 500 gr almış. Hergün her öğünde mutlaka kaka yapıyor. Ben bu yüzden zannediyorum kilo alamıyor. İdrar ve kaka tahlilleri temiz çıkıyor. Yediği herşeyi afedersiniz de kaka da görmek mümkün.
Sebzesi meyvesi eti yoğurdu tahılı her çeşit yedirmeye çalışıyorum.Ama yine de değişen bişey yok. Kafayı sıyırmak üzereyim.senağlama

Biz de bir ara ishal yaşamıştık. Ama doktor kaka sayısı ile kilo alımının bağlı olmadığını söylemişti. Ama bana sorarsan kilo alımını etkiliyor. Doktor şükret ki hiç yapamayanlar var demişti bilmiyorum bu açıdan mı bakmak lazım.

Ne güzel bağırsakları çalışıyor maşallah kızınıza:nazar:
Hiç endşe etmeyin arkadaşım kilo almasada boyu uzar.Sağlıklı olsunda kilo almasın ne olacak.

Arkadaşlar selam,
Kızım 1 yaşında ve 8.aydan beri sadece 500 gr almış. Hergün her öğünde mutlaka kaka yapıyor. Ben bu yüzden zannediyorum kilo alamıyor. İdrar ve kaka tahlilleri temiz çıkıyor. Yediği herşeyi afedersiniz de kaka da görmek mümkün.
Sebzesi meyvesi eti yoğurdu tahılı her çeşit yedirmeye çalışıyorum.Ama yine de değişen bişey yok. Kafayı sıyırmak üzereyim.senağlama

aynen canim ya ek gidalara basladik herogun yemegini yer duzenli kakasini yapar benimkide zayif 11 aylik 8 kilo hanimefendi gram gram kilo aliyor

Bizimki daha yedirmeye başlar başlamaz kakasını yapmaya başlıyordu. Şimdilerde biraz az yapıyor kakasını ama. Bazı çocukların bağırsak sistemi çok çalışıyor sanırım.

valla bencede şükredin hem yiyor hem bağırsakları çalışıyor oğlum 14 aylık sadece anne sütü su ve pediasure mama ile besleniyo ve haftada 1 falan kaka yapıyo o da ıkına sıkına :( bence hiç kilo almamasındansa biraz almış olması yeterli tam 5 ay hiç kilo almadı oğlum şimdi mama sayesinde 600 gram aldı hoş almasaydı da çok takmıyordum ama kaka yapmaması üzüyordu beni sağlıklıysa varsın kilo almasın endişe etmeyin tahlillerde hiçbir şey çıkmıyosa günlük hayatta da huzursuz değilse üzmeyin kendinizi demekki yapısı öyle

valla benim oğlumda öyle bazen günde bir kere yapıyo bvazen iki bu arlar her yediğini kakasında görüyorum ve her yedikten sonra mutlaka kaka yapıyo kilosu normal benimkinin iyi yani 11 aylık 10 kiloyu geçti

Arkadaşlar Hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Artık iyice sorun yapmıştım bu konuyu. Boyu uzuyor çok şükür. Dediğiniz gibi yapısı böyle demekki. Çok sağolun arkadaşlar yalnız bırakmadınız beni :enbuyukkk:

her öğün sonrası kaka bizde yapıyoruz..ama mecbur çocuk bağırsağını boşaltacakki diğer öğünü alabilsin .onların bağırsağı daha neki..normal bence ama bişey yemeyipte süerkli kak yapıyorsa sorun vardır derim ..

valla bencede şükredin hem yiyor hem bağırsakları çalışıyor oğlum 14 aylık sadece anne sütü su ve pediasure mama ile besleniyo ve haftada 1 falan kaka yapıyo o da ıkına sıkına :( bence hiç kilo almamasındansa biraz almış olması yeterli tam 5 ay hiç kilo almadı oğlum şimdi mama sayesinde 600 gram aldı hoş almasaydı da çok takmıyordum ama kaka yapmaması üzüyordu beni sağlıklıysa varsın kilo almasın endişe etmeyin tahlillerde hiçbir şey çıkmıyosa günlük hayatta da huzursuz değilse üzmeyin kendinizi demekki yapısı öyle

canım doktorunuza bi sorun bu kabızlık veya ishal durumunu düzelten doğal bir prebiyotik ürün var..gerekirse size bilgi verebilirm..bizimde isahl durmumuz hiç bitmiyordu ..sorun herşeyi temiz ama 2 güne bir isahldi beslenme düzeninde değişiklik ve bu doğal ürünü kullanarak şükür kurtulduk..

kabız değil aslında bişey yemediği için kaka ihtiyacı doğmuyo doğal olarak yapmıyo kullandık probiyotik ürünlerden ama hiçbir işe yaramıyo ishalde olmuştu bi ara o zamanda kullandıklarımız fayda etmiyodu düzelecek elbet ama ne zaman yemeye başlarsa o zaman

kabız değil aslında bişey yemediği için kaka ihtiyacı doğmuyo doğal olarak yapmıyo kullandık probiyotik ürünlerden ama hiçbir işe yaramıyo ishalde olmuştu bi ara o zamanda kullandıklarımız fayda etmiyodu düzelecek elbet ama ne zaman yemeye başlarsa o zaman

bifiform drops bunu kullandınızmı..?iştahı için herhangibir vitamin kullanıyormusunuz?

bififormu kullanmadım duymuştum onuda bi deneriz olmazsa :)) minadex fer kullanıyorum birde et yemediği için zinko

minadex fer +minadex şurup dönüşümlü kullanabilirsin..
bugüblerde iştahsızlık baialdı yine bizde..allah sonumuzu hayır ede..bir dönem çok çekmiştim
başlamsın yine..:((

minadex fer +minadex şurup dönüşümlü kullanabilirsin..
bugüblerde iştahsızlık baialdı yine bizde..allah sonumuzu hayır ede..bir dönem çok çekmiştim
başlamsın yine..:((
sağol canım tavsiyelerin için inşallah atlatırız bu dönemlerini sorunsuz zor iştahsız çocukla uğraşmak bi de insanlara laf anlatmak zorunda kalmak offfff offf

Kızlar dün kızım 2 kez kaka yaptı ve ben dün tahıl ağırlıklı besledim. E birazda kilo almasını istiyorum zaten. Kahvaltısına, muhallebisine 8 tahıllı mama kattım. Birde araştırırken gördüm yoğurduna bal katıp yedirmek boy ve kilo da artışa sebep oluyormuş. Dün onuda yedirdim. Zaten 1 yaşını doldurduğu için balı verebildim içine fındıkta kattım. Önümüz kış inşallah fazla hasta olmadan atlatırlar yavrularımız.:Saruboceq:
Çok sevinçliyim yaa.:nazar::nazar::nazar:

Kızlar dün kızım 2 kez kaka yaptı ve ben dün tahıl ağırlıklı besledim. E birazda kilo almasını istiyorum zaten. Kahvaltısına, muhallebisine 8 tahıllı mama kattım. Birde araştırırken gördüm yoğurduna bal katıp yedirmek boy ve kilo da artışa sebep oluyormuş. Dün onuda yedirdim. Zaten 1 yaşını doldurduğu için balı verebildim içine fındıkta kattım. Önümüz kış inşallah fazla hasta olmadan atlatırlar yavrularımız.:Saruboceq:
doktorlar 1 yaş diyo ama bi yerde okuduğuma göre 2 yaşına kadar tehlikeliymiş deli bal hastalığına sebep olabiliyomuş hangisi doğru bilemiyorum ama iyice araştırmak lazım sanırım

Hımm o zaman 2-3 gün verip bi bırakıyım. Herhangi bişey olmazsa devam ederim. Yaa bu internet hem iyi hem kötü.Ben çoğu şeyi netten araştırıyorum kafam karışıyo. Dediğin gibi çelişkili yorumlar çok var. Bebişlerimizin haklarında hayırlısı olsun

sağol canım tavsiyelerin için inşallah atlatırız bu dönemlerini sorunsuz zor iştahsız çocukla uğraşmak bi de insanlara laf anlatmak zorunda kalmak offfff offf
insanları boşverin önce bebeğinizin sağlığı ve mutlulu bird etabiki siz ..diğerleri boş ..anca konuşur moral bozarlar..
maşallah :nazar::nazar:..bal konusu kimi yerde 1 yaş kimi yerde 2 yaş diyor ben hala vermedim.:uhm:
doktorlar 1 yaş diyo ama bi yerde okuduğuma göre 2 yaşına kadar tehlikeliymiş deli bal hastalığına sebep olabiliyomuş hangisi doğru bilemiyorum ama iyice araştırmak lazım sanırım

a.s

Back