Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Yıllar sonra...
Kayıtlı Üye
Merhaba, kızım nerdeyse 3 aylık olacak doğduğu günden beri tek göğsümü sağıyorum tek göğsümü emiyor (nadiren doluyor), sağdığım göğsümde daha fazla süt oluyor, onun ucu yok ve ememiyor, o yüzden sağıyorum. 3 aydır biberona alışkın olan kızım dün öğlen en son ucu olan göğsümü verdikten sonra bir daha biberonu almıyor, 7 saat falan aç kaldı ama genede biberonu istemiyor.Nasıl ağlıyor anlatamam, dün geceden beri 4. beslemeye çalışışım, sonunda ben kazanıyorum biberonu alıyor ama yaklaşık 15 dk ağlıyor, göğsümü verince onu alıyor, ama ondada süt üretimi az.Genelde biberon alanlar göğsü bir daha almaz derler bende bu tam tersi mi oldu? Çok üzgünüm o kadar mutsuzum ki mama saatleri yaklaştıkca strese giriyorum, tek düşündüğüm içtiğinde oh bu öğünüde kurtardık demek oluyor. Bu durum beni çok üzüyor, ne olur akıl verin, biberon uçlarnı değiştiriyorum, ama genede almak istemiyor, doğduğundan beri biberon alan bir bebek bir iki meme gördü diye biberonu bırakırmı böyle?Ben neyle beslicem bebeğimi?:a015::a015:
Yıllar sonra...
Kayıtlı Üye
.............................................................................
canım bazı bebekler memeye daha düşkün oluyorlar.
ucu olmayan göğsünü vermeyi denedinmi.
biberon ne kullanıyorsun bilmiyorum ama benim kızımda çok zor alıştı biberona (7aylıkken) nuk kullanıyorum memnunum sende deneyebilirsin. ya da avent.
inşallah alır bebeğin biberonu.
Silikon meme uçları var onları deneyebilirsiniz. Bebeğiniz onunla göğsünüzü çok rahat alır.
benim oğlumda hiç biberon kullanmadı bende gerekirse kaşık kullandım suyuda hep bardakta içti.Ihlamurda yapsam bardakta içiyor emzikte almadı ağzına diş kaşıyıcısıda.
ben kızımı 6 ay bitene kadar uykuda besledim 1.5 aylıkken emmeyi bıraktı biberonuda almadı kaşığıda almadı önce uyuttum sağdığım anne sütünü verdim uyanıkken kesinlikle yemezdi sonra kendiliğinden uyanıkken yemeye başladı çok zor yedirmek için uytma zorundaydım ama başka çaren kalmazsa yemezse dene
ben de sütümü sağıp çoğu kez biberonla veriyorum.çok aç olmazsa oğlum da almak istemiyor.benim tavsiyem bebeğiniz dahaküçük bu yüzden uykuları çok olacağından uykuda besleyin.belki inatlaşarak verirseniz ileride yemek konusunda daha sıkıntı çekersiniz.birde benimde arkaşımın göğüs ucu yoktu.pompayı sürekli kullanarak emebilecek boyuta geldi.silikon başlıkları kullandı ama çocuk çabuk yorulup bıraktığından iyi bir çözüm olmadı.
benim oğlumda doğduğundan beri sol göğsümü alıyor, sağı hiç istemiyordu. sağı uyku haline geçerken bile versem ağlıyordu. tam uyur durumda anca alıyordu. sağmadım çünkü biberon kullanmak istemedim, memeyi bırakabilir diye. sağda süt üretimi çok azaldı. (sağlık ocağında ebemiz ilk verilen göğsünün kokusunu arıyordur demişti, gerçekten de ilk solu emmişti). şimdi işe başladım, biberonu istemiyor bu defa. önce daha sağlıklı diye silikon uç denedik reddetti. kauçuk uç ile verdik daha iyi emdi. uyku halindeyken kauçuk uç ile vermeye çalışıyoruz genelde. kaşıkla, sulukla, bardakla beslenmeye de alıştırdım bu 2 hafta içinde. belki kaşıkla da deneriz artık. önceki kaşık denemizde sütü kıyafeti içiyordu
sen de bunları bi dene istersen. başarırsın umarım. bu arada oğlumun sağ tarafa karşı inadı kırıldı son 1 ay içinde, ama orda süt üretimi hala diğerinden daha az.