- 24 Mayıs 2010
- 7.753
- 9.873
- 448
- Konu Sahibi Aysehatun34
Kadın yabancı uyruklu. O yüzden ne olur bilemedim. Burada kaç yıldır yaşıyor ? Bir baroya gidebilir illa parası olması gerekmiyor avukat için.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benimde eltim kazakistanli
suan 32 yasinda 4 yadinda bir oglu var
Suan burada siginma evinde bir yilfir geven gafta esiyle bosandi .
esi onu badka bir evli kadimla aldatip kafkni kacitip onuda cocugyla sokaga atti
ve suan yeni metresi hamile
karisi demiyotum
ondan ne kadin ne anne olur cunku oda ardinda iki evlat birakti acimadan .
ama cok sukur mahkeme cicugu eltime verdi
Kaynimada 47 binlira maddi manevi tazminat bicti cokta guzel oldu hos oldu .
simdi cocugun pasaportunu yptiriyr buyuk ihtimalle 2 haftaya gidecek .
Allah boylelerinin cezasini versin diyorum
Kaynanasina desin ki "sen nasıl anasın.. beni çocuğum dan ayırirsan buna yardım yataklık edersen allahta seni ayırır çocuğundan desin
Çok teşekkürler..Daha sağlıklı bir bilgi için bu alanda çalışan yerleri aramanız daha iyi olabilir.
Hürriyet Şiddet hattı : 0212 656 96 96
Mor Çatı'yı da arayabilirsiniz : 0212 292 52 31/32 orda gönüllü avukat arkadaşlar var, hukuki anlamda dava almazlar belki ama yol yordamını anlatabilirler.
Mutlaka arayın eminin katkısı olacaktır.
Şahitleri var evet hem kaynanası hem eltisibirde komşuları olarak biz gideceğizHukukcu degilim ama genel-gecer birseyler bilirim.Komsunuzun elinde ne kadar ispat olursa o kadar iyi olur.Sahit de onemli.Sahitleri var mi?Muhtemelen karsi taraf cirkeflesecek.Kadinin namusuna bile dil uzatirlar haberiniz olsun simdiden herseye hazirlikli olmalisiniz.Baro dan avukat yardimi da alabiliyorsunuz.bunlari hemen halletmeye bakin derim.Allah yardimciniz olsun.Rabbim yavruyu anasindan ayirmasin insallah.
Allah yardımcısı olsun
bir anne olarak nasıl üzüldüm
yabancı uyruklu olsa bile o kadın bir anne ya
sahitlik falan yapsanız belki faydası olur
sonucları buraya yaz lütfen
Aynen öyle düşünüyor oda. Allahtan kaynanası da mahkemede çocugu anneye verin ben bakamıyorum demeye ikna oldu. Buda iyi bir gelişmeAlkol kumar vs.. birde aldatilma kanitlarsa sizlerde şahitlik yaparsanız bebeğin yaşı göz önüne alınarak anneye verilir. Haa birde mahkemede şu ifadeyi mutlaka kullansın " ben varken çocuk babannesiylemi büyüyecek. Ben evimde otururken çocuk babannenin yanında olamaz " desin. Geliri olsa bile kumar ve kadınlara yatiriyor parayi ben çocuğumu yanıma istiyorum ve ülkemde ona çalışıp bakarım desin. Hakim ezik ve korkak anne görmesin karşısında. Çocuğu için herşeyi yapabilecek bir anne görmeli. . Bunlar çok onemli
Kızlar merhaba, anlatacagım olayı ben yaşamadım ama yaşayan kişi hem komşumuz hem de arkadaşım.. Lütfen konuyla ilgili bilgisi olanlar yorumunu eksik etmesin. Çünkü gerçekten hayati bir durum..Uzatmadan konuya geçeyim.
Bahsettigim arkadasım Kazakistanlı. 18 yaşında doğru dürüst tanımadan Türk vatandaşı biriyle evlenerek ülkemize gelin geldi. Evlenir evlenmez hamile kaldı ve bir çocugu var 2.5 yaşında. Sorun tam olarak şu. Adamda içki, kumar, aldatma herşey var. Kendi gözlerimle bile gördüm facebook üzerinden başka kadınlarla olan yazışmalarını. Zavallı kızı zaten hiç sevmemiş ülkesinden köle diye getirmiş ben gezeyim tozayım oda evde çocuga baksın diye getirdim diye anlatmış ailesine de.
Bizim zavallı yabancı gelin evinde yiyecek bir lokma ekmek olmamasına ragmen gururunu falan unutup çocugu için sabretti gidecek yeri de yoktu zaten. Ama adam koymuş kafasına eşinden kurtulmayı. Gelin Türk vatandaşı olamasın diye önüne bir sürü taş koydu senelik yatırılması gereken bir ücret varmış onu yatırmamış ve bunun sonucunda kız Türkiye de kalamaz oldu ülkesine dönmek zorunda kaldı. Bunların hepsini çocugu alıp gelinden kurtulmak için yaptı ve biz hiçbirimiz zamanında anlayıpta olaya müdahale edemedik.
Gözümüzün önünde yaşandı tüm bunlar. Bu zavallı kız dayak mı yemedi hakaret mi duymadı.. Ama en acısı bebeğinden ayrı bıraktılar onu. Yavrusu daha sütten kesilmemişken ülkesine gönderdiler. O zavallı çocugun camdan bakıp anne diye nasıl ağladıgını görseniz içiniz parçalanır.. Anlatsam anlatacak o kadar şey var ki gerçekten çok çektiler.
LÜTFEN BURADAN SONRAKİ KISMI HUKUKİ BİLGİSİ OLANLAR OKUMADAN GEÇMESİN
Gelin sadece bir aylık Türkiye'ye gelebildi ve bir kaç gün sonra boşanma davaları var. Bu davanın tek celsede bitebilmesi için ne yapabiliriz. Velayeti annenin almasını istiyoruz ama kızın ekonomik bir geliri yok. Damadın ailesi kıza sahip çıkacagını söylüyorlar ve zar zor ikna ederek adama velayeti anneye verecegine dair bir kağıt imzalattılat. Gelinin avukatı bile yok parası olmadıgı için. Bizimde sorabilecegimiz bu konuda bilgisi olan biri yok. Lütfen yardımcı olun bir bebeği annesinden ayırmak istiyorlar mahkemede ne yapmalıyız adamın içki içtigini kumar oynadıgını söylersem çocugumu devlet alır söylemeye korkuyorum diyor gelin.. Yol göstermek istiyorum ama yanlış bilgi verip evladından olmasına sebep olmaktan korkuyorum. Karışık yazmış olabilirim çünkü gerçekten bu duruma çok üzülüyorum. Okudugunuz için teşekkürler, yardım eden herkesten Allah razı olsun
İnşallah bu zavallı da bebeğine kavuşur. Çünkü çocugu sana versek bile burada kaynının evinde kalacaksın bizimde çocugumuza bakacaksın yanımızda büyüyüp gidecek çocuk diyorlar. Bir annenin çocugunu alıp kendi ailesinin yanına gitmesine izin vermeyeceklerini iddia ediyorlar. Ama dediğiniz gibiyse nasılsa hakim gerekeni yapar çocugun velayetini alıp bizim gelinde gider inşallah. Ne diye elalemin evinde hizmetçi olsun yazık günah yaBenimde eltim kazakistanli
suan 32 yasinda 4 yadinda bir oglu var
Suan burada siginma evinde bir yilfir geven gafta esiyle bosandi .
esi onu badka bir evli kadimla aldatip kafkni kacitip onuda cocugyla sokaga atti
ve suan yeni metresi hamile
karisi demiyotum
ondan ne kadin ne anne olur cunku oda ardinda iki evlat birakti acimadan .
ama cok sukur mahkeme cicugu eltime verdi
Kaynimada 47 binlira maddi manevi tazminat bicti cokta guzel oldu hos oldu .
simdi cocugun pasaportunu yptiriyr buyuk ihtimalle 2 haftaya gidecek .
Acaba dedkm eltimdrn mi bahsediyorsunuz neyseki yasi tutmuyor
Allah boylelerinin cezasini versin diyorum
Türkiye de bir aydan uzun süre kalamıyor malesef eğer mahkeme uzarsa çok sıkıntı olacak çünkü durumları kötü gerçekten çok zor şartlarda uçak biletini alıpta gelebildi buraya. Mahkemede şahitler olacak umarım hakim ikna olur da uzamaz davaıckı ıctıgını kumar oybadgını soylerse devlet nıye alsın cocugu....zaten cocuk kucuk anneye verılmesı lazım...ama babanın bu kotu davranıslarıı herseyını anlatması lazım gelının...ama bunlar oyle sozle anlatılmaz..dılakçe yazması lazım....velayetı ıstemesı lazım...sahıtlerı göstermesı lazım...oyle bırgunde bıtmez bu dava....ekonomık gelırı olnmasada anneye verılır velayet ve nafaka baglanır....babaya vermek ıstemedıgını velayetı ıstedgını belırtsın mutlaka...korkmasın hıçbırseyden.....
Bizde istanbulda yaşıyoruz. Söylediklerinizi ileticem teşekkürlerBir avukat arkadaşım var ona sordum. İstanbul'da kadın hakları barosu var oraya başvursun dedi. Siz Nerede yaşıyorsunuz?