Bebeği annesinden ayırmak istiyorlar..

Aysehatun34

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2012
462
288
103
Kızlar merhaba, anlatacagım olayı ben yaşamadım ama yaşayan kişi hem komşumuz hem de arkadaşım.. Lütfen konuyla ilgili bilgisi olanlar yorumunu eksik etmesin. Çünkü gerçekten hayati bir durum..Uzatmadan konuya geçeyim.

Bahsettigim arkadasım Kazakistanlı. 18 yaşında doğru dürüst tanımadan Türk vatandaşı biriyle evlenerek ülkemize gelin geldi. Evlenir evlenmez hamile kaldı ve bir çocugu var 2.5 yaşında. Sorun tam olarak şu. Adamda içki, kumar, aldatma herşey var. Kendi gözlerimle bile gördüm facebook üzerinden başka kadınlarla olan yazışmalarını. Zavallı kızı zaten hiç sevmemiş ülkesinden köle diye getirmiş ben gezeyim tozayım oda evde çocuga baksın diye getirdim diye anlatmış ailesine de.

Bizim zavallı yabancı gelin evinde yiyecek bir lokma ekmek olmamasına ragmen gururunu falan unutup çocugu için sabretti gidecek yeri de yoktu zaten. Ama adam koymuş kafasına eşinden kurtulmayı. Gelin Türk vatandaşı olamasın diye önüne bir sürü taş koydu senelik yatırılması gereken bir ücret varmış onu yatırmamış ve bunun sonucunda kız Türkiye de kalamaz oldu ülkesine dönmek zorunda kaldı. Bunların hepsini çocugu alıp gelinden kurtulmak için yaptı ve biz hiçbirimiz zamanında anlayıpta olaya müdahale edemedik.

Gözümüzün önünde yaşandı tüm bunlar. Bu zavallı kız dayak mı yemedi hakaret mi duymadı.. Ama en acısı bebeğinden ayrı bıraktılar onu. Yavrusu daha sütten kesilmemişken ülkesine gönderdiler. O zavallı çocugun camdan bakıp anne diye nasıl ağladıgını görseniz içiniz parçalanır.. Anlatsam anlatacak o kadar şey var ki gerçekten çok çektiler.

LÜTFEN BURADAN SONRAKİ KISMI HUKUKİ BİLGİSİ OLANLAR OKUMADAN GEÇMESİN

Gelin sadece bir aylık Türkiye'ye gelebildi ve bir kaç gün sonra boşanma davaları var. Bu davanın tek celsede bitebilmesi için ne yapabiliriz. Velayeti annenin almasını istiyoruz ama kızın ekonomik bir geliri yok. Damadın ailesi kıza sahip çıkacagını söylüyorlar ve zar zor ikna ederek adama velayeti anneye verecegine dair bir kağıt imzalattılat. Gelinin avukatı bile yok parası olmadıgı için. Bizimde sorabilecegimiz bu konuda bilgisi olan biri yok. Lütfen yardımcı olun bir bebeği annesinden ayırmak istiyorlar mahkemede ne yapmalıyız adamın içki içtigini kumar oynadıgını söylersem çocugumu devlet alır söylemeye korkuyorum diyor gelin.. Yol göstermek istiyorum ama yanlış bilgi verip evladından olmasına sebep olmaktan korkuyorum. Karışık yazmış olabilirim çünkü gerçekten bu duruma çok üzülüyorum. Okudugunuz için teşekkürler, yardım eden herkesten Allah razı olsun

Evladini istiyorsa korkmayacak , facebook yazismalarinin ciktisini alir ,alkol kullandigini soyler ve bi de darp raporu aldi mi tamamdir.
Sutteki bebegi hangi hakim annesinden ayri birakir ? Korkmasin ,hakkini arasin. O korktukca bu zalimler amacina ulasmis oluyor

Allah razı olsun sizden yardiminiz için
Hukuki bilgim yok ama çok üzüldüm kıza insallah ayiramazlar

Çocuk kuçük baba ickici kumarcı. Bu durumda ayrıntiları bilmiyorum ama çocuk yasal olarak anneye verilir. Annenin maddiyatına bakmaz ve anne ile çocuğa nafaka bağlanır. Mahkemede nafaka da istesin mutlaka. Adam çalışmasa dahi az da olsa nafaka baglanır. Olayi anlattığınız ve anladığım kadarıyla yorum yaptım.

Çok teşekkürler ilgilendiğiniz için. Maddiyattan dolayı çocugu alamamaktan korkuyordu ama eğer dediğiniz gibiyse yani maddiyata bakılmıyorsa bi şansı var demektir. O kadar sevindim ki şu söylediklerinize. Yarın ilk iş gidip anlatıcam burda söylenenleri

Malesef facebook konuşmalarının çıktısını alamadık çünkü adam farkedip anında şifresini değiştirdi. Şimdiye dek binlerce kez silmiştir o mesajları. Ama ölsem de bırakmam çocugumu diyor sonuna kadar savaşıp alır bebeğini umarım. Cevap verip vakit ayırdıgınız için çok teşekkürler..

Rahat olsun bir hukukçu olarak cevapladım sorunuzu. Nafakayı ilk duruşmada istesin hemen bağlatabilir şartlar anlattığınız gibiyse.

Yavrucak kac yasinda? Yasina girdimi?
Ne kadar vicdansiz insanlar var ya, Allah islah etsin.
Hic bi bilgm yok hukuk mevzusunda ama yazmaj istedim. Dua et derim ben,bol bol dua et.
Bebek annesinden ayrıldıgında bir yaşını yeni doldurmuştu. Ama şuan 2.5 yaşında yani bir seneden uzun bir zamandır ayrılar Duanızı eksik etmeyin lütfen, İlahi adalet yerini bulacak elbet

Rahat olsun bir hukukçu olarak cevapladım sorunuzu. Nafakayı ilk duruşmada istesin hemen bağlatabilir şartlar anlattığınız gibiyse.
İçimi rahatlattınız gerçekten, size ne kadar teşekkür etsem az.. Nafaka istemesi gerektigini de söylerim hemen yarın.. Allah sizden razı olsun

Bi kere fırsatı varsa bulunduğunuz ildeki baro bünyesinde ki adli yardım bürosuna başvurun durumunuzu anlatın ve avukat yardımından faydalanmak istediğinizi söyleyin. Yok olmazsa mahkemede hakimi,n huzuruna çıktığında olan biten herşeyi anlatsın arkadaşınız şiddet aldatma içki kumar vs hepsini anlatsın yabancı olduğunu parası olmadığını bir kağıt imzalattıklarını hepsini anlatsın.. ve parası olmadığını adli yardımdan yararlanmak istediğini söylesin boşanma ve velayet davaları kamu düzeniyle ilgili hakim dikkate alır. Ayrıca 5 kuruş parası da olmasa çocuk küçükse ve annenin olağandışı kötü bir durumu yoksa velayet anneye bırakılır talep ederseniz baba nafaka öder. Korkmasın devlet falan almaz çocuğu. Arkadaşınızın haklarını elde edebilmesi için mutlaka bir avukat yardımından faydalanın.

Son düzenleme:
Anne çocuğu diye tabir edilen evlatları anneye veriyorlar. Ayrıca anneye de bebeğe de nafaka ödenecek sakin istemiyorum demesin kız. Nafaka bağlasin. Ve aldatan kişi asla çocuğu alamıyor içki dayak hepsini anlatın. Çünkü öyle insanlara evlat vermiyorlar. Ayrıca Baro ücretsiz avukat veriyor mutlaka baroya başvurun. Ve eşinin yaptığı herseyi anlatın.

Küçük çocuk annenin maddi durumuna bakılmaksızın anneye verilir, burası net.

Sadece yabancı uyruklu olunca ne olur acaba diye kafam karıştı. Alıp gitmesine izin veriyor mu mahkeme ?

Vicdansız insanlar var. O bebeğe nasıl kıyıyorlar ? Anne yüreği dayanmaz ki buna

Allah sizdende razi olsun ilgilendiģiniz için,yazik,günah vicdansizlar ...........
Rabbim yardimcisi olsun insallah çocuģunun vekaletini alir

Pek fena muamele nedeniyle boşanma davası açsın,darp raporu olmalı elinde, eşi kötü bir yasam sürüyor içki içiyor bunu öne sürsün, nafakasını istesin, evlilik süresince satın aldıkları bir şey varsa edinilmiş mal kapsamında olduğundan onlardan da hakkını istesin, çocuğun yası kücük anneye verilir, avukat için maddi durumu yoksa avukat talebinde bulunsun, benim bildiklerim bu kadar, umarım yanlış bir şey söylememişimdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…