- 4 Mayıs 2021
- 9.485
- 12.503
-
- Konu Sahibi gulumsebebek
Bahsettiginiz Facebook sayfasını buldum gerçekten de gayet aktif paylaşımlar var takipteyim artıkİstediğiniz kadar sorun hiç çekinmeyin müsait oldukça cevap veririm, ne yaşadığımı hiç unutamam, bunu yaşayanları da çok iyi anlıyorum. Zamanında ben de sormuştum, insan çok tedirgin oluyor ve bilgi almak istiyor haliyle.
Kilo tabi ki çok sorundu bizde de, prematüre değildi doğum kilosu da 3,500 dü çok iyiydi ilk ay 1 kilo aldı çok iyi gidiyordu ama sonra hep 100 200 en fazla 400 gram alarak gitti. 7buçuk aylıkken 7kiloya yakındı ama kızımda inek sütü alerjisi de vardı o da çok etkiliyordu kilosunu. Ameliyattan sonra toparlamaya başladı şu an 11 kilo, persentilde %35-40 da çıkıyor, bize göre gayet iyi.
Yemek konusunda çok üstüne düştük, zorladık, videolarla sürekli ezerek püre şeklinde verdik derken şu an bu durumu düzeltmeye çalışıyoruz. Zorlamayla aldatmayla yemek yemeye alıştığı için şu an kendi kendine yemek yemiyor, çiğnemiyor, çiğnemeyince kusuyor. Yani bu hastalığın gerisinde sadece yeme problemimiz kaldı inşallah bunu da düzeltebiliriz yakın zamanda. Size tavsiyem zorlamayın, inatlaşmayın yemek konusunda, tam alışkanlığının oturacağı aylarda sırf hasta diye ekstradan yöntemlere başvurmayın çünkü hastalık geçse de bunu düzeltmesi çok zor oluyorElbet normal kilosuna ulaşacak, mutlaka acıkıp yemek yiyecek bundan emin olun
Rica ederim ne demekBahsettiginiz Facebook sayfasını buldum gerçekten de gayet aktif paylaşımlar var takipteyim artık
Bizde de doktor 4 ay sonra gelin fakat kilo alımı durursa beklemeden getirin dedi. Aylık rutin genel kontrollerinde şuan normal ilerliyor zaten aman aman hızlı kilo alımı beklemiyorduk prematüre olduğundan. Ama şuan makul seviyelerde ilerliyor 8 aylık bebek kilosunda da degil tabiki. umarım durma noktasına gelmez de ameliyata kadar biraz daha toparlamis olur.
Ek gıdaya minik minik başlamıştık doktor biraktirdi düzeltilmiş 6 ay dolunca baslicakmişiz. Eğer 1 yaşında ameliyat olursa yani 4 ay sonra ek gidayi yeni yeni oturttugumuz dönem olacak buda dediğiniz gibi beslenmeyi etkilicek demektir. Bu konuda da biraz daha serbest bırakmam gerek sanırım.
Ayni seyleri yaşayanlar birbirlerini anliyor suphesiz. Önerileriniz ve yardımlarınız için Allah razı olsun teşekkür ederim
Amin Allahin izniyle inşallahRica ederim ne demekumarım sıkıntısız atlatırsınız bu günleri
Merhaba biz henüz ameliyat olmadık. 2 yaşını bekliyoruz şuan tansiyon ilacı kullanmıyoruz sadece aldactone kilosu kadar mg böldürüp onu kullanıyoruz. Ameliyat ve sonrası nasıl geçti sizinTekrar merhaba bizim 6 ay konyrolümğz oldu herşey yolunda ama hipertansiyon ilacı kullanıyoruz sizde kullanıyor musunuz. Kalıcı mı acaba bizde ki durum hergittiğimizde sormamız rağmen devam edelim diyorlar birde gerçekten bebişlerimiz tüm enerjilerini kalbe harcadıkları için kilo alıyorlarmış bizimde ameliyat sonrası kilo alımımız normale döndü ama ilaçtan mı hastane psikolojisi mi uyku sorunu var zor uyuyor çok kalkıyor
Merhaba benim de bebeğim prematüre ve kalp ameliyatı olacak. Doktorlarınız kim acaba?Merhaba biz henüz ameliyat olmadık. 2 yaşını bekliyoruz şuan tansiyon ilacı kullanmıyoruz sadece aldactone kilosu kadar mg böldürüp onu kullanıyoruz. Ameliyat ve sonrası nasıl geçti sizin
Merhaba geçmiş olsun sizede. Doktorumuz Prof Ertürk LeventMerhaba benim de bebeğim prematüre ve kalp ameliyatı olacak. Doktorlarınız kim acaba?
Bizim de ertürk hocaMerhaba geçmiş olsun sizede. Doktorumuz Prof Ertürk Levent
Çok iyi bi doktor kendisine çok güveniyoruz buna rağmen can hastanesinde Nurettin hoca var ona da gittik oda aynı şeyleri söyledi ama daimi doktorumuz Ertürk hocaBizim de ertürk hoca
Çok geçmiş olsun benim kızımda 1 yaşında ve 2 Ekim'de ameliyat olacak Ankara Başkent üniversitesnde ama şuan İshal ve pişik var hafifte burnu akıyor ameliyata bu şekilde almazlar dimi bi de ameliyat öncesi doktor kontrolü oluyor mu çocuk doktoru falanÖncelikle çok geçmiş olsun. Benim kızımda da geniş vsd vardı, anjiyo ile kapanma ihtimali de yoktu. Doğduktan 2 hafta sonra öğrendik hastalığını ve ilk 3 ay ameliyat olması gerekir dediler. Sonradan akciğer tansiyonu (ilk ay yüksekti) düşünce biraz daha bekleyebiliriz kilo alsın, büyüsün dediler. 7 kiloya ulaştığında tam 7 buçuk aylıkken açık kalp ameliyatı oldu. Çok korkuyorduk daha çok küçük diye ama çok şükür atlattık. Darısı başınıza inşallah, sorularınız olursa bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım
Sizede çok geçmiş olsun. Bende bu konuda en az sizinki kadar acemiyim henüz ameliyat olmadık biz kasımda son kontrolü var mart Nisan gibi ameliyat planlarız demişti doktoru yani tam 2 yaşı beklemiş olcaz.Çok geçmiş olsun benim kızımda 1 yaşında ve 2 Ekim'de ameliyat olacak Ankara Başkent üniversitesnde ama şuan İshal ve pişik var hafifte burnu akıyor ameliyata bu şekilde almazlar dimi bi de ameliyat öncesi doktor kontrolü oluyor mu çocuk doktoru falan
Allah yardımcınız olsun şimdiden, umarım en kısa zamanda atlatırsınız. Biz 2 yıl önce 11 kasımda detaylı bir tahlil vermek için gitmiştik, 17 kasımda yatış yapıldı 18de de ameliyat. Öncesinde de bir dizi soru soruluyor merak etmeyin eğer şu anki hastalığı bir sıkıntı yaratırsa ertelerler ameliyatı emin olun sandığınızdan kolay olacak sadece sakin kalmaya çalışın soğukkanlı davranın. Her ne kadar anne yüreği dayanmasa da çocuğunuzun sizi güçlü görmesi onu çok etkiliyor gerçektenÇok geçmiş olsun benim kızımda 1 yaşında ve 2 Ekim'de ameliyat olacak Ankara Başkent üniversitesnde ama şuan İshal ve pişik var hafifte burnu akıyor ameliyata bu şekilde almazlar dimi bi de ameliyat öncesi doktor kontrolü oluyor mu çocuk doktoru falan
Hiç belli olmuyor, biz günlerce kalmayı beklerken 4 günde çıkmıştık hastaneden açık kalp ameliyatından sonra, kızım da 7 buçuk aylıktı. Size tavsiyem synagis aşılarını mutlaka yaptırın, maksimum seviyede enfeksiyondan koruyun, gerisi geliyor kolayca :)Sizede çok geçmiş olsun. Bende bu konuda en az sizinki kadar acemiyim henüz ameliyat olmadık biz kasımda son kontrolü var mart Nisan gibi ameliyat planlarız demişti doktoru yani tam 2 yaşı beklemiş olcaz.
Ama araştırdığım kadarıyla ameliyattan bir gün önce yatış verip detaylı tüm kontroller yapılıyormuş ona göre ameliyata alınıyomuş. Toplamda 10 güne yakın kalınıyormuş hastanede. Sizinse açık mı yapılacak ameli Asd mi var ?
Maşallah kısa sürede toparlamış çıkmışsınız. Şimdi nasıl durumu? Bende erken çıkarmıyız diye düşündüm ama üniversite hastanesi protokolü uyguluyor sanırım illaki bekletiyor. Aşılarımız önümüzdeki ay yeniden başlıcak umarım enfeksiyonsuz sorunsuz sıkıntısız atlarız bizdeHiç belli olmuyor, biz günlerce kalmayı beklerken 4 günde çıkmıştık hastaneden açık kalp ameliyatından sonra, kızım da 7 buçuk aylıktı. Size tavsiyem synagis aşılarını mutlaka yaptırın, maksimum seviyede enfeksiyondan koruyun, gerisi geliyor kolayca :)
Biz de araştırma hastanesinde yaptırdık ameliyatı, dediğim gibi enfeksiyon kapmaması çok önemli. 1 gün yoğun bakımda kaldı kızım 2 gün de ara yoğun bakımda, makinelerden çok çabuk ayrılabilmiş tabi bu çocuktan çocuğa fark ediyor o çok etkili oldu tabi erken çıkmamızda. Tabi biz tam pandemi zamanındaydık belki o yüzden erken çıkmış olabiliriz.Maşallah kısa sürede toparlamış çıkmışsınız. Şimdi nasıl durumu? Bende erken çıkarmıyız diye düşündüm ama üniversite hastanesi protokolü uyguluyor sanırım illaki bekletiyor. Aşılarımız önümüzdeki ay yeniden başlıcak umarım enfeksiyonsuz sorunsuz sıkıntısız atlarız bizde
Şu an da diğer çocuklar gibi hiç bir sorun kalmadı. Yaşıtlarından biraz daha zayıf sadece ama o kızımın seçici olmasından kaynaklı olabilir:)Maşallah kısa sürede toparlamış çıkmışsınız. Şimdi nasıl durumu? Bende erken çıkarmıyız diye düşündüm ama üniversite hastanesi protokolü uyguluyor sanırım illaki bekletiyor. Aşılarımız önümüzdeki ay yeniden başlıcak umarım enfeksiyonsuz sorunsuz sıkıntısız atlarız bizde
Maşallah subhanallah darısı başımızaŞu an da diğer çocuklar gibi hiç bir sorun kalmadı. Yaşıtlarından biraz daha zayıf sadece ama o kızımın seçici olmasından kaynaklı olabilir:)
Ay çok teşekkür ederim içime biraz su serptiniz çok korkuyorum biliyorum herşey onun iyiliği için ama işte dayanamıyorum. Bi de kaç gün yoğun bakımda yattı ve iyileşme süresi ne kadar oldu şimdiden teşekkürlerAllah yardımcınız olsun şimdiden, umarım en kısa zamanda atlatırsınız. Biz 2 yıl önce 11 kasımda detaylı bir tahlil vermek için gitmiştik, 17 kasımda yatış yapıldı 18de de ameliyat. Öncesinde de bir dizi soru soruluyor merak etmeyin eğer şu anki hastalığı bir sıkıntı yaratırsa ertelerler ameliyatı emin olun sandığınızdan kolay olacak sadece sakin kalmaya çalışın soğukkanlı davranın. Her ne kadar anne yüreği dayanmasa da çocuğunuzun sizi güçlü görmesi onu çok etkiliyor gerçekten
Merhaba çok geçmiş olsun benim kızım da geniş VSD var ve kalbin sağ tarafını çok büyütmüş ve kalp kapakçığına yakın Dr 5 6 gün yatarsın dedi inşallah sizde bizde sıkıntısız atlatırızSizede çok geçmiş olsun. Bende bu konuda en az sizinki kadar acemiyim henüz ameliyat olmadık biz kasımda son kontrolü var mart Nisan gibi ameliyat planlarız demişti doktoru yani tam 2 yaşı beklemiş olcaz.
Ama araştırdığım kadarıyla ameliyattan bir gün önce yatış verip detaylı tüm kontroller yapılıyormuş ona göre ameliyata alınıyomuş. Toplamda 10 güne yakın kalınıyormuş hastanede. Sizinse açık mı yapılacak ameli Asd mi var ?
Aynı durumdaymışız, geniş vsd 7mm inlet perimembranöz. Kendiliğinden kapanma ihtimali sıfırdı mecburen ameliyat oldu kızım. Cerrahımız sağ olsun gelip bizi bilgilendirdi, merak etmeyin bu yaptığımız ameliyatlar içerisinde en kolayı, neredeyse sürekli bunları yapıyoruz diye. Risk konusunda Bir derecelendirme yapacak olursak bu 10 üzerinden 2dir dedi. Bir nebze rahatladık. Ve inanın orada kızımın iyileştiğine bile sevinemedim, çok daha komplike hastalığı olan çocuklar vardı. Araştırma hastanesinde ara yoğun bakımdayken kızımın sürekli yanındaydım, öğrenciler gelip hastaları incelerdi, bizi es geçerlerdi sürekli olan ve diğerlerine göre daha basit bir hastalık kalıyordu.Merhaba çok geçmiş olsun benim kızım da geniş VSD var ve kalbin sağ tarafını çok büyütmüş ve kalp kapakçığına yakın Dr 5 6 gün yatarsın dedi inşallah sizde bizde sıkıntısız atlatırız