- 4 Mayıs 2021
- 9.496
- 12.515
-
- Konu Sahibi gulumsebebek
Canım aklıma düştün sana bakayım dedim bu mesajını gördüm çok üzüldüm bebeğinin nesi varHanımlar merhaba, bebeğim 8 aylık 6 kilo asd teşhisi konmuştu şimdiki kontrolünde anjio şansının kalmadığını kapağın çok büyüdüğünü açık kalp ameliyatı olacağını söyledi doktor. 1-1bucuk yaşına kadar bekleyelim yani bekleyebildigimiz kadar bekleyelim kilo da alsın bu sırada ama ameliyat kaçınılmaz diyor. Varmi başından geçen beni bilgilendirecek birileri?
Yaa çok sevindim aklına geldiğime nasılsınız bebis nasıl? Kalpteki açıklık kapanmadı biraz daha büyümüş hatta oyuzden ASD tanısı kondu. Açıklığın yeri ve konumundan bide bebeğimin küçük olduğundan dolayı anjiyo da yapılamıyor. 1-1bucuk yaşında ameliyat diyolar. Bi kaç doktora götürdüm bazıları 2 yaş diyor ama sanırım ameliyat kaçınılmaz. E sende gayet iyi biliyorsun zaten kuvez travmalarini hala tam manasıyla atlatabilmis değiller simdi bide ameliyat çıktı nasıl olcak hiç bilmiyorumCanım aklıma düştün sana bakayım dedim bu mesajını gördüm çok üzüldüm bebeğinin nesi var
Ahh canım benim kutlamam ya çokta küçük ama çok güçlüler bunuda atlatacak inanıyorum, rabbim dermansız dert tedavisiz hastalık vermesin, bizim Allah’a şükür bi sıkıntımız şimdilik yok gibi, başlarda nöbet geçiriyordu morarıp kalıyordu bunun için hastanede yattı, sakinleştirici ilaç verdiler, şuan katılmıyor ama bakalım, küvöz travmaları gerçekten çok zormuş, çok zor günler geçirdim, bebeğimin kafası küvözde hep aynı yere yatırmaktan yamuk kaldı, düzelir dediler düzelmedi, haftaya beyin cerrahisine gidicez muhtemelen kask takılacak, rabbim şifa versin bebeklerimize,Yaa çok sevindim aklına geldiğime nasılsınız bebis nasıl? Kalpteki açıklık kapanmadı biraz daha büyümüş hatta oyuzden ASD tanısı kondu. Açıklığın yeri ve konumundan bide bebeğimin küçük olduğundan dolayı anjiyo da yapılamıyor. 1-1bucuk yaşında ameliyat diyolar. Bi kaç doktora götürdüm bazıları 2 yaş diyor ama sanırım ameliyat kaçınılmaz. E sende gayet iyi biliyorsun zaten kuvez travmalarini hala tam manasıyla atlatabilmis değiller simdi bide ameliyat çıktı nasıl olcak hiç bilmiyorum
Amin canım Rabbım dermansız dert vermesin hiç birimize. Allaha şükür nöbetleri geçmiş çok sevindim. Kask la duzelecekmiymis bariz belli mi yamukluk? Erkekti sanırım senin yanlış hatirlamiyosam kiz olsa bi nebze saç kapatır da çok fazlaysa şimdiden müdahale daha iyi olur tabi ileride psikolojisi açısından da. Bizde de fazlaca var travmalar maskeli kimseyi istemiyor uyanınca aileden farklı birilerini görünce ağlıyor sürekli farklı hemşire gördüğü için sanırımAhh canım benim kutlamam ya çokta küçük ama çok güçlüler bunuda atlatacak inanıyorum, rabbim dermansız dert tedavisiz hastalık vermesin, bizim Allah’a şükür bi sıkıntımız şimdilik yok gibi, başlarda nöbet geçiriyordu morarıp kalıyordu bunun için hastanede yattı, sakinleştirici ilaç verdiler, şuan katılmıyor ama bakalım, küvöz travmaları gerçekten çok zormuş, çok zor günler geçirdim, bebeğimin kafası küvözde hep aynı yere yatırmaktan yamuk kaldı, düzelir dediler düzelmedi, haftaya beyin cerrahisine gidicez muhtemelen kask takılacak, rabbim şifa versin bebeklerimize,
Size de çok geçmiş olsun. Evet çok küçükler beni huzursuz eden de o kısım. Biraz süreci paylasabilirmisiniz vaktinizi almazsam. Yani yoğun bakımda nekadar kaldı hastane süreci ve evde bakım nasıldı nekadar sürede tam iyileşme sağlandı vs.Öncelikle çok geçmiş olsun. Benim kızımda da geniş vsd vardı, anjiyo ile kapanma ihtimali de yoktu. Doğduktan 2 hafta sonra öğrendik hastalığını ve ilk 3 ay ameliyat olması gerekir dediler. Sonradan akciğer tansiyonu (ilk ay yüksekti) düşünce biraz daha bekleyebiliriz kilo alsın, büyüsün dediler. 7 kiloya ulaştığında tam 7 buçuk aylıkken açık kalp ameliyatı oldu. Çok korkuyorduk daha çok küçük diye ama çok şükür atlattık. Darısı başınıza inşallah, sorularınız olursa bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım
İlk önce karar aşaması var doktor takip edip karar veriyor artık ameliyat olması gerek diye siz de kararınızı verince size gün veriyorlar. Öncesinde bir takım tahliller yapılıyor, bir kaç gün sonra da yatış yapılıyor. Sizi cerrahlar, doktorlar gelip bilgilendiriyor süreçle ilgili. Doktorlara göre vsd asd ameliyatları riski çok yüksek olmayan ameliyatlar.Size de çok geçmiş olsun. Evet çok küçükler beni huzursuz eden de o kısım. Biraz süreci paylasabilirmisiniz vaktinizi almazsam. Yani yoğun bakımda nekadar kaldı hastane süreci ve evde bakım nasıldı nekadar sürede tam iyileşme sağlandı vs.
Çok teşekkür ederim detaylı bilgilendirdiginiz için. Masallah sorunsuz komplikasyonsuz atlatmissiniz sureci darısı başımıza. Evet çok basit ameliyat diyor doktor da tabi sonuçta ameliyat ailelere adı bile ürkütücü geliyor. Benim bebeğim prematüre ara yoğun bakımda yani anneli yoğun bakımda 10 gün kaldık biz öncesinde uzunca bi kuvez sureci vardı tabi. Cerrahiniz kimdi hangi doktora ameliyat oldu? Cocuk kardiyoloji ve cocuk kardiyak cerrahlari gerçekten sayılı Türkiyede epey bi araştırdım ameliyat denilince. Birde son bisey daha soracaktım hep sırt üstü mü yatti yan yatirabildiniz mi? Benimki sırt üstü hiç uyumuyor neredeyse hep yan yatmayı seviyor alistirsam mi yavaş yavaşİlk önce karar aşaması var doktor takip edip karar veriyor artık ameliyat olması gerek diye siz de kararınızı verince size gün veriyorlar. Öncesinde bir takım tahliller yapılıyor, bir kaç gün sonra da yatış yapılıyor. Sizi cerrahlar, doktorlar gelip bilgilendiriyor süreçle ilgili. Doktorlara göre vsd asd ameliyatları riski çok yüksek olmayan ameliyatlar.
Kızım ameliyattan 4-5 saatte çıktı, sonrasında yoğun bakıma alıyorlar orada tekrar kendi kendine nefes alana kadar kalıyor. Çok şükür çok zayıf, çok küçük dediğim bebeğim hemen akşamına ayrılmış makineden kendi kendine nefes almış. Sonrasında hemen servise değil de ara yoğun bakıma çıktı, hemen ameliyattan sonraki gün. Orası da durumu çok ciddi olmayan ama yine de takip gerektiren hastalar için ayrılmış, heryerde var mı bilmiyorum ama bence güzel bir uygulamaydı. Hem hemşireler ilgilendi yakından hem de ben yanında kalabildim kızımın ara yoğun bakımda. 2 gün de orada kaldık, sonrasında servise çıktık herşey yolunda gitti çok şükür biz en az 3-4 gün kalırız serviste diye düşündük ama ertesi gün kızımı taburcu ettiler yani toplamda 5 günde bitti hastane süreci. Sonrasında evde pansuman yaptık kendimiz 2 hafta boyunca. 2 ay kadar bir süre de çok titiz davrandık hep sırtüstü yatırdık, çok dikkat ettik.
Ameliyattan sonra ufak bir delik kalmıştı o da 1 sene içinde kendiliğinden kapandı, şu an hiç bir sorunumuz yok. Ama inanın kafamda büyüttüğüm kadar olmadı. Ameliyata kadar neler neler geçirdim kafamdan ama başa gelen çekilir derler ya Allah o gücü, sabrı da veriyor insana. Sizin de umarım sorunsuz biter geçer hastalığınız. Yeter ki dermansız dert vermesin Allah.
Biz de çok araştırdık, en deneyimliler Siyami Ersekte görünüyor ama bizim hastalığımıza onlar pek bakmıyor maalesef çünkü daha komplike hastalar da var orada devam etseydik muhtemelen asistanlar yapacaktı ameliyatı, e tabi bunu hiç bir anne baba istemez. Biz sonradan Mehmet Akif e gittik küçükçekmecede orada doktor bir tanıdığımız vardı çocuk kardiyoloji de o sağ olsun bize çok yardımcı oldu. Orada Selen hanım yaptı ameliyatı. Ve ondan gerçekten memnun kaldık, dikişleri bile o kadar güzel dikmiş ki şu an neredeyse hiç iz yok.Çok teşekkür ederim detaylı bilgilendirdiginiz için. Masallah sorunsuz komplikasyonsuz atlatmissiniz sureci darısı başımıza. Evet çok basit ameliyat diyor doktor da tabi sonuçta ameliyat ailelere adı bile ürkütücü geliyor. Benim bebeğim prematüre ara yoğun bakımda yani anneli yoğun bakımda 10 gün kaldık biz öncesinde uzunca bi kuvez sureci vardı tabi. Cerrahiniz kimdi hangi doktora ameliyat oldu? Cocuk kardiyoloji ve cocuk kardiyak cerrahlari gerçekten sayılı Türkiyede epey bi araştırdım ameliyat denilince. Birde son bisey daha soracaktım hep sırt üstü mü yatti yan yatirabildiniz mi? Benimki sırt üstü hiç uyumuyor neredeyse hep yan yatmayı seviyor alistirsam mi yavaş yavaş
Maşallah Rabbım artık sağlıkla büyümesini nasip etsin hayırlı uzun ömürlü olsun inşallah bebeğiniz.Biz de çok araştırdık, en deneyimliler Siyami Ersekte görünüyor ama bizim hastalığımıza onlar pek bakmıyor maalesef çünkü daha komplike hastalar da var orada devam etseydik muhtemelen asistanlaryapacaktı ameliyatı, e tabi bunu hiç bir anne baba istemez. Biz sonradan Mehmet Akif e gittik küçükçekmecede orada doktor bir tanıdığımız vardı çocuk kardiyoloji de o sağ olsun bize çok yardımcı oldu. Orada Selen hanım yaptı ameliyatı. Ve ondan gerçekten memnun kaldık, dikişleri bile o kadar güzel dikmiş ki şu an neredeyse hiç iz yok.
Evet maalesef 2 ay boyunca sırt üstü yatırdık, benim kızım da çok hareketli yatar, hatta şimdi de hiç sırtüstü yattığını görmüyoruz. Biz bebek arabasında bağlayıp yatırdık o şekilde bir çözüm ürettik.
Facebook kullanmıyorum fakat aktif kullanılan bi grup sa ozellikle bunun için açabilirim faydalı bilgil3ndirici olur. Teşekkür ederimGüzel dilekleriniz için çok teşekkür ederimİçiniz rahat olsun yakın zamanda inşallah siz de göreceksiniz çocuğunuzun sağlıklı günlerini. Taner Yavuz’u duydum Acıbademde miydi neredeydi tam hatırlamıyorum. Doktorlarla ya da hastanelerle ilgili bilgileri Facebookta doğumsal kalp hastalıkları diye bir grup var oradan daha detaylı öğrenebilirsiniz, tecrübelerini paylaşan çok insan var o grupta
Ben de kullanmıyorum da eşimin ve annemin hesabından girip bakmıştım bir çok kez, sık kullanılan bir grup. Sağ olsunlar bir çok şeyi oradan öğrendim. Mesela ben öğretmenim, ne okul müdürüm ne de herhangi bir doktor beni yönlendirdi refakatçi raporu alınabiliyormuş diye, oradan öğrenmiştim. Sonra mesela synagis aşısı kış aylarında 5 ay boyunca ayda bir kez uygulanan bir aşı kalp hastası bebekler için, onu ilk önce ameliyat olduğumuz hastanede rapor çıkartıp yaptırdık, bize buraya geleceksiniz aşı için dediler, Allahtan o grupta gördüm çocuk doktoru yazabiliyor yaşadığınız yerde yaptırabilirsiniz diye yoksa taa İstanbula sırf aşı için gidecektik. Şahsen benim çok işime yaradı siz de bir bakın derimFacebook kullanmıyorum fakat aktif kullanılan bi grup sa ozellikle bunun için açabilirim faydalı bilgil3ndirici olur. Teşekkür ederim
Refakatçi raporunu nekadar süreli aldınız? Ameliyat yapılan hastane mi veriyor?Ben de kullanmıyorum da eşimin ve annemin hesabından girip bakmıştım bir çok kez, sık kullanılan bir grup. Sağ olsunlar bir çok şeyi oradan öğrendim. Mesela ben öğretmenim, ne okul müdürüm ne de herhangi bir doktor beni yönlendirdi refakatçi raporu alınabiliyormuş diye, oradan öğrenmiştim. Sonra mesela synagis aşısı kış aylarında 5 ay boyunca ayda bir kez uygulanan bir aşı kalp hastası bebekler için, onu ilk önce ameliyat olduğumuz hastanede rapor çıkartıp yaptırdık, bize buraya geleceksiniz aşı için dediler, Allahtan o grupta gördüm çocuk doktoru yazabiliyor yaşadığınız yerde yaptırabilirsiniz diye yoksa taa İstanbula sırf aşı için gidecektik. Şahsen benim çok işime yaradı siz de bir bakın derim
Merhabalar bizde kalp ameliyatı olduk 13 aralıkda mehmet akif ersoy kalp hastanesinde istanbul eğer imkanınız var ise bir oraya kontrole gidin derim benÇok teşekkür ederim detaylı bilgilendirdiginiz için. Masallah sorunsuz komplikasyonsuz atlatmissiniz sureci darısı başımıza. Evet çok basit ameliyat diyor doktor da tabi sonuçta ameliyat ailelere adı bile ürkütücü geliyor. Benim bebeğim prematüre ara yoğun bakımda yani anneli yoğun bakımda 10 gün kaldık biz öncesinde uzunca bi kuvez sureci vardı tabi. Cerrahiniz kimdi hangi doktora ameliyat oldu? Cocuk kardiyoloji ve cocuk kardiyak cerrahlari gerçekten sayılı Türkiyede epey bi araştırdım ameliyat denilince. Birde son bisey daha soracaktım hep sırt üstü mü yatti yan yatirabildiniz mi? Benimki sırt üstü hiç uyumuyor neredeyse hep yan yatmayı seviyor alistirsam mi yavaş yavaş
Ben 3+3 şeklinde 6 ay rapor aldım, ameliyat yapan hastane veriyor evet. Benim kızım şu an 21 aylık, herhangi bir sorunu kalmadığı için rapor çıkartmadık ama geçen sene 5 ay boyunca olmuştu aşıyı. Bilmiyorum belki çok dikkat ettiğimiz için belki de aşı gerçekten etkili koruduğu için kızım geçen sene hiç hasta olmadı çok şükür. Size tavsiyem maskeyi ameliyattan önce de sonra da hayatınızdan çıkarmayın, tabi siz de çok iyi biliyorsunuzdur enfeksiyon kapmamaları çok önemli.Refakatçi raporunu nekadar süreli aldınız? Ameliyat yapılan hastane mi veriyor?
Benim bebeğim prematüre 1 kilo altı doğumlu bebeklerde RSV asisi yapılıyor diye rapor çıkarttılar her ay vuruluyor ekimden beri suresini kardiyoloji belirleyecekmis kaç yıl devam edeceğini. Sizin bebeğiniz nekadarlik oldu şimdi hala asi yapılıyor mu?
Yarın annem gelecek onun şifresini öğreneyim de girip girip bakarım o gruba
Sizinde çok yeniymis geçmiş olsun. Suanki durumu nasıl zorlandiniz mi sonrasinda, birde kalp ameliyatı olması sebebi neydi?Merhabalar bizde kalp ameliyatı olduk 13 aralıkda mehmet akif ersoy kalp hastanesinde istanbul eğer imkanınız var ise bir oraya kontrole gidin derim ben
Bende aşının etkili olduğuna inanıyorum tabi dikkat ve hijyende çok önemli. Bizde taburculuktan sonra misafir kabulu yapamamistik bu sebepten. Ameliyattan sonra da durum degismicek ozaman en azından yine bi süre için.Ben 3+3 şeklinde 6 ay rapor aldım, ameliyat yapan hastane veriyor evet. Benim kızım şu an 21 aylık, herhangi bir sorunu kalmadığı için rapor çıkartmadık ama geçen sene 5 ay boyunca olmuştu aşıyı. Bilmiyorum belki çok dikkat ettiğimiz için belki de aşı gerçekten etkili koruduğu için kızım geçen sene hiç hasta olmadı çok şükür. Size tavsiyem maskeyi ameliyattan önce de sonra da hayatınızdan çıkarmayın, tabi siz de çok iyi biliyorsunuzdur enfeksiyon kapmamaları çok önemli.
Ameliyattan sonra sorunsuz 3-4 günde taburcu olup daha sonra enfeksiyon yüzünden yoğun bakımda kalan bir kaç çocuk görmüştük onlar bizi çok tedirgin etmişti. Ameliyattan sonra kızımın yanında uyurken bile maske takmıştık
İstediğiniz kadar sorun hiç çekinmeyin müsait oldukça cevap veririm, ne yaşadığımı hiç unutamam, bunu yaşayanları da çok iyi anlıyorum. Zamanında ben de sormuştum, insan çok tedirgin oluyor ve bilgi almak istiyor haliyle.Bende aşının etkili olduğuna inanıyorum tabi dikkat ve hijyende çok önemli. Bizde taburculuktan sonra misafir kabulu yapamamistik bu sebepten. Ameliyattan sonra da durum degismicek ozaman en azından yine bi süre için.
Taburculuktan sonra hastaneye geri yatış benimde çok korktuğum konu bu yönden de bilgilendirdiginiz için teşekkür ederim.
Çok soru sordum sıktım biraz da bi soru daha soracaktım. Ameliyat olduğunda kaç kiloydu? Bu kalp sorunları kilo alımını engelliyor dendi. Ameliyattan sonra kilo alımı ne durumda onda da artış oldu mu. Benim kızım prematüre olmasından da kaynaklı şuan 8 düzeltilmiş 5 aylık 6bucuk kilo