Bebeği açık kalp ameliyatı olanlar

Ay çok teşekkür ederim içime biraz su serptiniz çok korkuyorum biliyorum herşey onun iyiliği için ama işte dayanamıyorum. Bi de kaç gün yoğun bakımda yattı ve iyileşme süresi ne kadar oldu şimdiden teşekkürler 🥰
1 gün yoğun bakımda kaldı 1 gün de ara yoğun bakımda kaldı. Çıkacaktık ama boş yatak olmadığı için 1 gün daha kaldı ara yoğun bakımda. Allahtan ben hep yanındaydım ara yoğun bakımda ve hemşireler sürekli ilgilendi. Yani toplamda 3 gün yoğun bakımda 1 gün de serviste kaldı, çıktı. Sonrasında 2 ay çok özen gösterdik, adeta el üstünde tuttuk, kontrolleri aksatmadık, doktor ne derse uyguladık. Şimdi çok şükür kalp hastalığı geçti, alerji kaldı 🥲

Canım yeni görüyorum msjını nasıl geçti son durumunuz nedir korktuğun kadar olmamıştır inşallah süreç
Süreç çok şükür sıkıntısız geçti. Önümüzdeki hafta eko çekilecek umarım o da iyi çıkarsa bu defteri kapatacağız. Duygusal yönü çok ağırdı tabi ama maşallah hemen toparlıyorlar. İlk hastanedeki zaman dışında hiç bir hareket kısıtlaması yok. Odaya gelir gelmez bile kucağıma aldırdılar. Hatta ben biraz korktum almaya da doktor şakayla karışık al hemen diye rahatlattı. Doktorlarımız ve hastanemiz aynı. İstediğin zaman tüm detayları paylaşırım

Süreç çok şükür sıkıntısız geçti. Önümüzdeki hafta eko çekilecek umarım o da iyi çıkarsa bu defteri kapatacağız. Duygusal yönü çok ağırdı tabi ama maşallah hemen toparlıyorlar. İlk hastanedeki zaman dışında hiç bir hareket kısıtlaması yok. Odaya gelir gelmez bile kucağıma aldırdılar. Hatta ben biraz korktum almaya da doktor şakayla karışık al hemen diye rahatlattı. Doktorlarımız ve hastanemiz aynı. İstediğin zaman tüm detayları paylaşırım
Valla çok sevindim son olsun Rabbim tekrarını yaşatmasın hep sağlıklı olsunlar 💕 şimdi hiç bi hareket kısıtlaması yok mu uyurken oynarken vs. Evet doktorlarımız da aynı seni yormucaksam müsait olduğunda detaylıca bilgi verebilirmisin canım hem çok yakın zaman güncel bilgi hemde süreci senden de dinlemek isterim

Valla çok sevindim son olsun Rabbim tekrarını yaşatmasın hep sağlıklı olsunlar 💕 şimdi hiç bi hareket kısıtlaması yok mu uyurken oynarken vs. Evet doktorlarımız da aynı seni yormucaksam müsait olduğunda detaylıca bilgi verebilirmisin canım hem çok yakın zaman güncel bilgi hemde süreci senden de dinlemek isterim
Rahat rahat yazabilmek için bekledim kusura bakma. Ameliyat sonrası beni tek yoran şey sürekli ilgi ve kucak istemesi. Canı sağolsun o kadar naz hakkı.

Valla çok sevindim son olsun Rabbim tekrarını yaşatmasın hep sağlıklı olsunlar 💕 şimdi hiç bi hareket kısıtlaması yok mu uyurken oynarken vs. Evet doktorlarımız da aynı seni yormucaksam müsait olduğunda detaylıca bilgi verebilirmisin canım hem çok yakın zaman güncel bilgi hemde süreci senden de dinleme
Bizi çarşamba aradılar ameliyatı ertelenen bir hasta yerine. Cuma yatış verdiler. Pazartesi diye planlanmış ameliyat. Sabahtan çocuk hastanesinde göğüs rontgen ve eko çekiliyor. Ben ekoda 3 gün önce ameliyat olan bebeği annesinin kucağında keyifle görünce çok rahatladım.
ekoya gitmeden kan alıyorlar. Mutlaka “çocuk hastanesine gittiğimde verdirsem olmaz mı?” Diye kan alana değil bilgi veren hemşireye sor. 😉 bir de kilo ölçününü yaptır orda mutlaka anestezi için.
İşlemler bitince bizi izinli gönderdiler pazar geldik hastaneye . 2 günü öyle atlamak çok iyi geldi. Bir gün önce anestezi uzmanı geliyor sana detayları veriyor. Bana kucağımda uyutulacağını ve gidişini hatırlamayacağını söyledi ama aşağıda öyle olmadı. O konuyu mutlaka kesinleştir çünkü en ağır kısmı benim için orası oldu.
Anestezi doktorları son beslenme saatini doktorlardan farklı söyleyecek. Yenilenen bilgi o şekilde ama doktorlar eskisi gibi yapmayı tercih ediyor.
Kan merkezi takas istiyor. Doktor kaç ünite istediyse kan grubu fark etmeksizin kan bağışı yapıp aldık.
Ameliyat günü kucağında iniyorsun anestezi bölümüne. O noktadan sonra sabırla beklemek. Ameliyat yaklaşık 4 saat yoğun bakıma geçmesi 6 saat sürüyor hemen hemen. İlk önce bezlerini istiyorlar. Entübeyken göstermek istemediler. Ben tamam sorun yok diyip bakınca şaşırdılar. Bilmiyorlar biz o yolları geçtik.
Ben yoğun bakımda onu hasta görücem diye kahroluyordum. Ama hiç öyle hasta bitkin gözükmüyordu çok içim rahatladı inan.
Yoğun bakımda ve sonrasındaki 2 gün en yoran şeylerden biri boyundaki santral. Damar yolunu ordan açıyorlar ve ilk ekoya kadar kalıyor. Bu yüzden elini bağlamaları gerekti ve eldiven yoktu çorap giydirdik çıkana kadar. Kalın parmaksız eldivenler işine yarabilir hazırlıklı git bence. Ertesi sabah süt istediler götürdük. Öğlene doğru da odaya geldi. Bir saat içinde kucağıma geldi. Biraz sersemliği mızmızlığı oluyor ama yaşanan ameliyatın büyüklüğüne göre hiç birşey onlar. Ağrı sızı olmadı yoracak kadar hatta diş sıkıntısı mı ağrı mı ayırt edemedik. İlk gün serumu vardı. Ondan sonra anne yanı yatak götürmüştüm onda yatırdım. Zaten kendileri çok dönmek hareket etmek istemiyorlar. Kızım dikişleri alınana kadar dönmeye çalışmadı bile. İnan ameliyat sonrası 3 gün sonra ne yaşadık biz ya niye burdayız diye şaşırıyorsun. Ha yemek konusunda hazırlıklı ol yemek ısıtıp yapabileceğin bir alan yok.

Umarım bizim gibi bi çırpıda sular gibi geçer sizinki de.

Bizi çarşamba aradılar ameliyatı ertelenen bir hasta yerine. Cuma yatış verdiler. Pazartesi diye planlanmış ameliyat. Sabahtan çocuk hastanesinde göğüs rontgen ve eko çekiliyor. Ben ekoda 3 gün önce ameliyat olan bebeği annesinin kucağında keyifle görünce çok rahatladım.
ekoya gitmeden kan alıyorlar. Mutlaka “çocuk hastanesine gittiğimde verdirsem olmaz mı?” Diye kan alana değil bilgi veren hemşireye sor. 😉 bir de kilo ölçününü yaptır orda mutlaka anestezi için.
İşlemler bitince bizi izinli gönderdiler pazar geldik hastaneye . 2 günü öyle atlamak çok iyi geldi. Bir gün önce anestezi uzmanı geliyor sana detayları veriyor. Bana kucağımda uyutulacağını ve gidişini hatırlamayacağını söyledi ama aşağıda öyle olmadı. O konuyu mutlaka kesinleştir çünkü en ağır kısmı benim için orası oldu.
Anestezi doktorları son beslenme saatini doktorlardan farklı söyleyecek. Yenilenen bilgi o şekilde ama doktorlar eskisi gibi yapmayı tercih ediyor.
Kan merkezi takas istiyor. Doktor kaç ünite istediyse kan grubu fark etmeksizin kan bağışı yapıp aldık.
Ameliyat günü kucağında iniyorsun anestezi bölümüne. O noktadan sonra sabırla beklemek. Ameliyat yaklaşık 4 saat yoğun bakıma geçmesi 6 saat sürüyor hemen hemen. İlk önce bezlerini istiyorlar. Entübeyken göstermek istemediler. Ben tamam sorun yok diyip bakınca şaşırdılar. Bilmiyorlar biz o yolları geçtik.
Ben yoğun bakımda onu hasta görücem diye kahroluyordum. Ama hiç öyle hasta bitkin gözükmüyordu çok içim rahatladı inan.
Yoğun bakımda ve sonrasındaki 2 gün en yoran şeylerden biri boyundaki santral. Damar yolunu ordan açıyorlar ve ilk ekoya kadar kalıyor. Bu yüzden elini bağlamaları gerekti ve eldiven yoktu çorap giydirdik çıkana kadar. Kalın parmaksız eldivenler işine yarabilir hazırlıklı git bence. Ertesi sabah süt istediler götürdük. Öğlene doğru da odaya geldi. Bir saat içinde kucağıma geldi. Biraz sersemliği mızmızlığı oluyor ama yaşanan ameliyatın büyüklüğüne göre hiç birşey onlar. Ağrı sızı olmadı yoracak kadar hatta diş sıkıntısı mı ağrı mı ayırt edemedik. İlk gün serumu vardı. Ondan sonra anne yanı yatak götürmüştüm onda yatırdım. Zaten kendileri çok dönmek hareket etmek istemiyorlar. Kızım dikişleri alınana kadar dönmeye çalışmadı bile. İnan ameliyat sonrası 3 gün sonra ne yaşadık biz ya niye burdayız diye şaşırıyorsun. Ha yemek konusunda hazırlıklı ol yemek ısıtıp yapabileceğin bir alan yok.

Umarım bizim gibi bi çırpıda sular gibi geçer sizinki de.
Canım maşallah çok sevindim herşeyin güzel geçmesine darısı başımıza. Allah razı olsun vakit ayırıp detaylıca anlatmışsın. Toplamda kaç gün kalmış oldunuz hastanede kaçı yoğun bakımda geçti? Sürekli yoğun bakıma girip çıkabildin mi? Orda görünce seni kucak istemedi mi. Birde kucağında anestezi vermeden mi aldılar çok ağlamıştır gitmek istemez haliyle 🥺 uyutsalardı bile şüphesiz en zor kısmı teslim etmek sanırım🥺 özel odada mı kaldınız dışarı hastane bahçesine filan kaç gün sonra çıkartabildin bide senin bebiş kaç aylık şuan çok soru sordum hakkını helal et canım

Canım maşallah çok sevindim herşeyin güzel geçmesine darısı başımıza. Allah razı olsun vakit ayırıp detaylıca anlatmışsın. Toplamda kaç gün kalmış oldunuz hastanede kaçı yoğun bakımda geçti? Sürekli yoğun bakıma girip çıkabildin mi? Orda görünce seni kucak istemedi mi. Birde kucağında anestezi vermeden mi aldılar çok ağlamıştır gitmek istemez haliyle 🥺 uyutsalardı bile şüphesiz en zor kısmı teslim etmek sanırım🥺 özel odada mı kaldınız dışarı hastane bahçesine filan kaç gün sonra çıkartabildin bide senin bebiş kaç aylık şuan çok soru sordum hakkını helal et canım
Ne demek çok soru. İnan bana ben ordaki diğer anneleri ve bebekleri görünce çok daha rahat geçirdim süreci. Çünkü bilinmezlik insanı en çok yıpratan şey.
Benim kızım taburcu olduktan 1 gün sonra 1 yaşına girdi. Düzeltilmiş 9 aylıktı ameliyat olduğunda.

Özel odada kalabildik ama sadece 2 oda pediatrik kardiyoloji için var diye biliyorum ona göre ayarlamanızı yapmanız gerekir. Giriş çıkış toplam 10 gün. 2 gün ilk işlemler ve gözlem , ameliyat gününün ertesi günü veya 2. Gün yoğunbakımdan çıkıyor. Ameliyat saatine de bağlı o biraz.
Ben sürekli yoğunbakıma girmeyi tercih etmedim çünkü o daha çok yıpratacaktı bebeği. İlk zaten 6-7 saat entübe olduğu için baygın. Akşama doğru bi kendine gelmeye başlıyor. Gittiğimde baktık daha çok huzursuzlanacak ben gece hiç gitmedim yanına. Benim kızım bişey istedimi olana kadar sakinleşmeyenlerden o yüzden biraz da çocuğa göre hareket etmek en sağlıklısı.
Bir de yoğunbakım tecrübesini yaşadığımız için ben 100 gün bekledim 1 gün daha beklerim diye kendimi çok hazırladım. Ve ne yalan söyleyiyeyim yattım uyudum o yoğunbakımdayken. Çünkü inanılmaz bir yorgunluk çöküyor iyi haberi gelince ve ilk günün yorucu geçtiği konusunda uyarmıştı beni oradaki bir anne. Dinlenip güç toplamak en sağlıklısı oldu. Çünkü gerçekten yb sonrası ilk gece biraz zahmetli geçiyor.

Kucağımda bayıltacaklardı ne olduysa alıp götürdüler. Allahtan tam o sırada uyuklamak üzereydi ben ağladığını görmedim. Sakin sakin gitti. Gerçekten duygusal olarak en zor kısmı oydu. Yb süreciyle barışıktım ve şimdi düşünüyorum da nasıl yaptıysam yok saymışım o süreci.

YB’dan çıktığı günün ertesi rontgene yolluyorlar. Aklında olsun hava iyi denk gelirse dışarıdan gitmeyi tercih et. Yoksa bütün hastanenin içinden geçiyorsun. Bir sonraki gün de eko için çıktık. Ben hiç bahçeye indirmedim ama rontgene dışarı çıkınca bir rahatlama geliyor.

Bir sene içinde hem 100 gün NİCU hem de bu olunca ameliyat beni biraz depresyona soktu. Kesin karar çıktıktan sonra 1 ay kimseyle konuşamadım ailem dışında falan..
beynimi dondurdum resmen. Bitince herşey kendime dedim ki “keşke endişe ile geçireceğim zamanı çocuğuma harcasaymışım”

Herkesten duymuşsundur ama sana yaraları yeni bir anne olarak gönül rahatlığıyla çok endişelenme diyebilirim. Ne kadar hızlı toparlanacağına inanamazsın.

Tüm gönlümle diliyorum ki sen de benim gibi başka annelerin gönlüne su serpebilecek kadar kolaylıkla atlat.

Ne demek çok soru. İnan bana ben ordaki diğer anneleri ve bebekleri görünce çok daha rahat geçirdim süreci. Çünkü bilinmezlik insanı en çok yıpratan şey.
Benim kızım taburcu olduktan 1 gün sonra 1 yaşına girdi. Düzeltilmiş 9 aylıktı ameliyat olduğunda.

Özel odada kalabildik ama sadece 2 oda pediatrik kardiyoloji için var diye biliyorum ona göre ayarlamanızı yapmanız gerekir. Giriş çıkış toplam 10 gün. 2 gün ilk işlemler ve gözlem , ameliyat gününün ertesi günü veya 2. Gün yoğunbakımdan çıkıyor. Ameliyat saatine de bağlı o biraz.
Ben sürekli yoğunbakıma girmeyi tercih etmedim çünkü o daha çok yıpratacaktı bebeği. İlk zaten 6-7 saat entübe olduğu için baygın. Akşama doğru bi kendine gelmeye başlıyor. Gittiğimde baktık daha çok huzursuzlanacak ben gece hiç gitmedim yanına. Benim kızım bişey istedimi olana kadar sakinleşmeyenlerden o yüzden biraz da çocuğa göre hareket etmek en sağlıklısı.
Bir de yoğunbakım tecrübesini yaşadığımız için ben 100 gün bekledim 1 gün daha beklerim diye kendimi çok hazırladım. Ve ne yalan söyleyiyeyim yattım uyudum o yoğunbakımdayken. Çünkü inanılmaz bir yorgunluk çöküyor iyi haberi gelince ve ilk günün yorucu geçtiği konusunda uyarmıştı beni oradaki bir anne. Dinlenip güç toplamak en sağlıklısı oldu. Çünkü gerçekten yb sonrası ilk gece biraz zahmetli geçiyor.

Kucağımda bayıltacaklardı ne olduysa alıp götürdüler. Allahtan tam o sırada uyuklamak üzereydi ben ağladığını görmedim. Sakin sakin gitti. Gerçekten duygusal olarak en zor kısmı oydu. Yb süreciyle barışıktım ve şimdi düşünüyorum da nasıl yaptıysam yok saymışım o süreci.

YB’dan çıktığı günün ertesi rontgene yolluyorlar. Aklında olsun hava iyi denk gelirse dışarıdan gitmeyi tercih et. Yoksa bütün hastanenin içinden geçiyorsun. Bir sonraki gün de eko için çıktık. Ben hiç bahçeye indirmedim ama rontgene dışarı çıkınca bir rahatlama geliyor.

Bir sene içinde hem 100 gün NİCU hem de bu olunca ameliyat beni biraz depresyona soktu. Kesin karar çıktıktan sonra 1 ay kimseyle konuşamadım ailem dışında falan..
beynimi dondurdum resmen. Bitince herşey kendime dedim ki “keşke endişe ile geçireceğim zamanı çocuğuma harcasaymışım”

Herkesten duymuşsundur ama sana yaraları yeni bir anne olarak gönül rahatlığıyla çok endişelenme diyebilirim. Ne kadar hızlı toparlanacağına inanamazsın.

Tüm gönlümle diliyorum ki sen de benim gibi başka annelerin gönlüne su serpebilecek kadar kolaylıkla atlat.
Bi aklım geliyor biran önce olsun bitsin diyorum bi aklım geliyor nasıl teslim etcem görevlilere diyorum. Yazdıklarını okurken ağladım o hissiyatı yaşadım resmen.

Benim kızımda asla yabancıya gitmek istemiyor yb da beni görünce kucağıma gelmek ister çok ağlar diye düşünüyorum. Ama haklısın bende tam 90 gün yaşadım o süreci tek tutunağımız canı sağolsun sağlıklı olsun herşey onun için diyerek oluyor. Ama seni anlıyorum ozamanlar daha kucağımıza almamış vakit geçirmemiştik şimdi bi tık daha Farklı oluyordur haliyle herşey.

Kasımın başında gitcez bizde kontrole. Planlaması tam 2 yaşa göre yapılacaktı aslında. Ama şimdi beklenmeyen bi gebelik durumum daha var tam o dönemlere denk geliyor doğum ve bebeği öğrendiğimden beri ameliyatı düşünüyorum . o yüzden doktora öne veya geriye çekmesin isticem bekleyebilirse 2bucuk yaş bekleyemez derse daha önce olsun diye.

Allah senden razı olsun canım Rabbim tekrarını yaşatmasın bidaha bir gün daha olsa böyle durumlar için evladınla seni ayırmasın🙏

Aynı durumdaymışız, geniş vsd 7mm inlet perimembranöz. Kendiliğinden kapanma ihtimali sıfırdı mecburen ameliyat oldu kızım. Cerrahımız sağ olsun gelip bizi bilgilendirdi, merak etmeyin bu yaptığımız ameliyatlar içerisinde en kolayı, neredeyse sürekli bunları yapıyoruz diye. Risk konusunda Bir derecelendirme yapacak olursak bu 10 üzerinden 2dir dedi. Bir nebze rahatladık. Ve inanın orada kızımın iyileştiğine bile sevinemedim, çok daha komplike hastalığı olan çocuklar vardı. Araştırma hastanesinde ara yoğun bakımdayken kızımın sürekli yanındaydım, öğrenciler gelip hastaları incelerdi, bizi es geçerlerdi sürekli olan ve diğerlerine göre daha basit bir hastalık kalıyordu.

İçinizi ferah tutun gerçekten çok başarılı doktorlarımız var onlara güvenin herşey geçecek, daha dün gibiydi ama 2 senemiz geçti, Allah bir daha da kimseye göstermesin 🙏
Merhabalar öncelikle çok geçmiş olsun benimde 20 günlük bebeğim de sizin gibi 5 mm vsd var doktor ilaca başlayıncağız dedi siz ilaç kullanmış mıydınız ameliyat öncesinde lütfen bana bilgi verir misiniz?

Merhabalar öncelikle çok geçmiş olsun benimde 20 günlük bebeğim de sizin gibi 5 mm vsd var doktor ilaca başlayıncağız dedi siz ilaç kullanmış mıydınız ameliyat öncesinde lütfen bana bilgi verir misiniz?
Merhaba size de çok geçmiş olsun inşallah. Evet aldactone kullanmıştık bebeğin kilosuna göre mg böldürdük eczacılık fakültesinde. 5 kiloysa 5mg 6 kilo olduğunda 6mg şeklinde kilosuyla orantılı arttırdık. İlaca rağmen küçülme olmayınca doktor bıraktırdı ameliyat kesinleşti diye. Ama ozamana kadar uzunca süre kullandık

Merhabalar geçmiş olsun. Öncelikle evladınız çok iyidir inşallah. 🤲benim evladım da anne karnında 4.5 mm müsküler vsd tanısı var. Acaba doğduktan sonra kapalı yöntem anjiyo gibi şemsiye dedikleri yöntemle kapatmıyorlar mı deliği ? Bize doktorumuz en kötü ihtimali söyledi de 2 kere ameliyat olması gerekebilir bant yöntemi deneyebiliriz dedi ama doğduktan sonra belli olur dedi. İnternetten baktığım kadar daha büyük Vsd bebek ve çocuklarda kapalı şemsiye yöntemiyle kapatıyorlar. Sizde durum süreç nasıl ilerledi? Bilgilendirirseniz çok sevinirim 🤲

Merhabalar geçmiş olsun. Öncelikle evladınız çok iyidir inşallah. 🤲benim evladım da anne karnında 4.5 mm müsküler vsd tanısı var. Acaba doğduktan sonra kapalı yöntem anjiyo gibi şemsiye dedikleri yöntemle kapatmıyorlar mı deliği ? Bize doktorumuz en kötü ihtimali söyledi de 2 kere ameliyat olması gerekebilir bant yöntemi deneyebiliriz dedi ama doğduktan sonra belli olur dedi. İnternetten baktığım kadar daha büyük Vsd bebek ve çocuklarda kapalı şemsiye yöntemiyle kapatıyorlar. Sizde durum süreç nasıl ilerledi? Bilgilendirirseniz çok sevinirim 🤲
Merhaba iyi şükür bebeğim. 1 yıl olacak ameliyat olalı 2 haftada normale döndü diyebilirim çok mucizevi canlılar bebekler çok çabuk toparlanıyorlar. Bizim anjiyo şansımız olmadı bununda iki sebebi vardı. Bizde ASD vardı bu arada. Kızımın kalpteki açıklığı kızımla birlikte kalbin büyümesiyle gittikçe açıldı hiç kapanma durumu olmadı. 18mm ile ameliyata girdi. 2 yaşını bekleyebilir aciliyeti yok dedi doktoru. Biz 18 aylıkken yaptırdık. Birde o şemsiye yönteminin uygulanması için kalbin damarındaki üst ve alt dokuda parçalar olması gerekiyor ki o şemsiye gibi parçayı oraya sabitleyebilsinler. Bizde o dokular yoktu parça takıldığında kayma ihtimali çok fazlaydı. Göze alamazdık. Ayrıca 4 yaşı beklemesi gerekiyordu çünkü anjiyo yöntemi daha erken yapılamaz. Bebekte kalbide belli ölçüde büyümesi gerekiyor ki yenidoğan bebeğin kalbi kadar zaten o takacakları parça ve bu parçayı kalpteki damara takacaklar.
Kızım ameliyat olduğunda beklenemez diyip 3 aylık çocuğuda ameliyat ettiklerini gördüm 5 yaşındaki çocuğun dördüncü ve son ameliyatı dediklerini de duydum. Bu işin içide derya deniz anlıcağınız herkesin durumu bir olmuyor. İnşallah acelelik bi durumu yoktur herşey uygundur ve 4 yaşında 1 günlük hastanede kalımla ufak bi operasyonla anjiyo yapıp geçerler. Açık kalp ameliyatı çok daha zor. Anjiyo onun yanında kötünün iyisi yani. Şimdi benim oğlumda da çıktı ASD. Kardeşlerden birinde varsa diğerinde de yüksek oranda oluyormuş. Ama oğlumun anjiyo şansı var kızım gibi şanssız değil o yönden

hangi şehirdesiniz?

Buraya benim gibi annelere umut vermek için yazıyorum. Kızım üç buçuk yaşında ve bu zamana kadar hiç bir doktor anlamadiği üfürümü 15 gün öncesinde gittiğim çocuk hastalıklari doktoru üfürüm var kapakçıkta da da skıntı olabilir diye kardiyolojiye yonlendirdi. Ertesi gün hemen çocuk kardiyolojisine gittik ve evet gerçekten de 13 mm 7 mm asd ve mitral kapakta orta derecede yetersizlik saptandı ve bu yaştan sonra kapanmayacağı ilerde kalbini yorar kalp yetmezliğine yol acar diye doktorumuz 3-4 ay içinde açık kalp ameliyatla düzeltilmesini soyledi. O an bayılırken eşim tuttu beni . İçim yandi hemde cok. Sonrasinda iyi bir doktor bulup yani bu ameliyati hangi doktor daha fazla yapiyor diye araştirdik ve ona gittik. cok fazla kardiyoloji doktoruyla gorustuk . Basit bir ameliyat oldugunu hele ki bu yaşlarda yapildiğinda mukemmel sonuclar olacağini soylediler. Bi nebze rahatladik tabi ameliyata kadar skıntı stres cocugumuza yansıtmamak için türlü türlü düşünceler davranişlar. Ameliyattan bir gün oncesi hastaneye yattik ertesi sabah ameliyata alindi ameliyata girene kadar hemsireler izin verdi cocugumuzu oynata oynata goturduk ve ameliyatimiz 3 saat sürdü tabi benim ömrümden ömür gitti fakat ameliyatin olumlu gectiğini duyunca rahatladik. Ardindan yoğun bakima alindi bir gunde orda kaldi cocugumuzu bes dakka gorebildik yogun bakimda. Zaten yoğun bakimda uyutuyorlar hafif sedasyonla . Ertesi gun 11 de servise aldilar tabi dunyalar bizim oldu. Hemşire bol bol yurumesini soyledi. Kızım sedasyon etkisi ilk gun hep uyumak istedi . Uyandiğinda yemeğini yedirdik yürüttük ve gün gün de allahima sukurler olsun iyi oldu iyileşti. Çok korkmustuk ameliyat olacaği güne kadar hep ağladim . Ama tabi bir yandan da evet bu başima geldi yüce rabbimin bir takdiri doğustan gelen birsey bu sureci nasil rahat gecirebiliriz diye hep onu dusundum ve uyguladik. Çok şükür rahatta gecti allah yardım etti. Cocugum için cok endişe etmiştim ama cocuguma yoğun bakimdan cıktıgında korktun mu dediğimde korkmadim dedi. 6 gun hastanede kaldik ve kizim burda az kaldik dedi. Cunku cogunluk uyudu ve ameliyat sonrasinda yeni oyuncaklarla oyaladik ve allahima sukurler olsun atlattik. Allah kimseye yasatmasin bu durumu ama oluyor işte . Evet güçlü durmak cok zor ama bu süreci en rahat en iyi şekilde nasil atlatiriz onu dusunun. Kizim her gecen gun daha iyi oluyor. Kan sulandirici ve kalp yetmezliği ve tansiyon için tedavi amacli olarak kullanan enapril kullaniyor. Umarim o ilaçlardan da bir an once sağlikla kurtuluruz. Size tavsiyem bol bol şükür edin ve dua edin herşey geçici . ❤️

Öncelikle çok geçmiş olsun🙏. Benim kızımda da geniş vsd vardı, anjiyo ile kapanma ihtimali de yoktu. Doğduktan 2 hafta sonra öğrendik hastalığını ve ilk 3 ay ameliyat olması gerekir dediler. Sonradan akciğer tansiyonu (ilk ay yüksekti) düşünce biraz daha bekleyebiliriz kilo alsın, büyüsün dediler. 7 kiloya ulaştığında tam 7 buçuk aylıkken açık kalp ameliyatı oldu. Çok korkuyorduk daha çok küçük diye ama çok şükür atlattık. Darısı başınıza inşallah, sorularınız olursa bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım 🙏
Merhaba, benim 14 gunluk ogluma da vsd (6mm) tanisi kondu. Suan birsey soylemek icin erken ama anjio ya da acik kalp ameliyati olur dedi doktor. Siz de ayni surecten gecmissiniz beni korkularimi cok iyi anlarsiniz. Size birkac soru sorabilir miyim ?

X