- 4 Mayıs 2021
- 9.485
- 12.503
- Konu Sahibi gulumsebebek
Bahsettiginiz Facebook sayfasını buldum gerçekten de gayet aktif paylaşımlar var takipteyim artıkİstediğiniz kadar sorun hiç çekinmeyin müsait oldukça cevap veririm, ne yaşadığımı hiç unutamam, bunu yaşayanları da çok iyi anlıyorum. Zamanında ben de sormuştum, insan çok tedirgin oluyor ve bilgi almak istiyor haliyle.
Kilo tabi ki çok sorundu bizde de, prematüre değildi doğum kilosu da 3,500 dü çok iyiydi ilk ay 1 kilo aldı çok iyi gidiyordu ama sonra hep 100 200 en fazla 400 gram alarak gitti. 7buçuk aylıkken 7kiloya yakındı ama kızımda inek sütü alerjisi de vardı o da çok etkiliyordu kilosunu. Ameliyattan sonra toparlamaya başladı şu an 11 kilo, persentilde %35-40 da çıkıyor, bize göre gayet iyi.
Yemek konusunda çok üstüne düştük, zorladık, videolarla sürekli ezerek püre şeklinde verdik derken şu an bu durumu düzeltmeye çalışıyoruz. Zorlamayla aldatmayla yemek yemeye alıştığı için şu an kendi kendine yemek yemiyor, çiğnemiyor, çiğnemeyince kusuyor. Yani bu hastalığın gerisinde sadece yeme problemimiz kaldı inşallah bunu da düzeltebiliriz yakın zamanda. Size tavsiyem zorlamayın, inatlaşmayın yemek konusunda, tam alışkanlığının oturacağı aylarda sırf hasta diye ekstradan yöntemlere başvurmayın çünkü hastalık geçse de bunu düzeltmesi çok zor oluyor Elbet normal kilosuna ulaşacak, mutlaka acıkıp yemek yiyecek bundan emin olun
Bizde de doktor 4 ay sonra gelin fakat kilo alımı durursa beklemeden getirin dedi. Aylık rutin genel kontrollerinde şuan normal ilerliyor zaten aman aman hızlı kilo alımı beklemiyorduk prematüre olduğundan. Ama şuan makul seviyelerde ilerliyor 8 aylık bebek kilosunda da degil tabiki. umarım durma noktasına gelmez de ameliyata kadar biraz daha toparlamis olur.
Ek gıdaya minik minik başlamıştık doktor biraktirdi düzeltilmiş 6 ay dolunca baslicakmişiz. Eğer 1 yaşında ameliyat olursa yani 4 ay sonra ek gidayi yeni yeni oturttugumuz dönem olacak buda dediğiniz gibi beslenmeyi etkilicek demektir. Bu konuda da biraz daha serbest bırakmam gerek sanırım.
Ayni seyleri yaşayanlar birbirlerini anliyor suphesiz. Önerileriniz ve yardımlarınız için Allah razı olsun teşekkür ederim