Bebeğe oda yapmalı mı yoksa büyümesini mi beklemeli?

Bence oda şart ya. Park beşik yanınızda Yatsa bile o kadar çok eşyası oluyor ve her geçen gün artıyor ki oda tam bir toparlayici. Gardrop da sizinkiler bebisinkiler filan insanı bunaltir

Ben ayirdim iyi ki ayirmisim diyorum. Bu biraz yetistirme ile alakali. Ben montessoriye gore yetiştirdim. Ha noldu 3 yasinda bebe bana sen bana karisamazsin ben bir bireyim diye atar yapiyor.
Benim de planım o yönde ama büyük konuşmak da istemiyorum 😂
Bence çok iyi yapmışsınız
Özerkliğini kazanmış bir birey olsun da dil pabuç kadar olsun yeter ki
Bağımlı çocuktan her türlü iyidir 😏

6 aylıkken 3ünü de ayırdım. Hem o dolap 3aya kalmaz yetmeyecek bebegınıze

Ben olsam bebek için bir beşik alırdım bebek odası yapmazdım. Direkt genç odası takımı alırdım. Yani yatak gardırop bir az büyük olanlardan. Boşuna masraf gibi geliyor bana

6 aylıkken nasıl oda ayırılıyor hayret ediyorum . Çocuk diş çıkartmaya başlıyor gece çığlık kıyamet 100 kez uyanıyor anne sürekli çocuğun yanına mı gidiyor mesela ? Oğlum 16 aylık beşik ve dolap aldık takım . Beşiği bizim odamıza yerleştirdik dolabı bebeğin odasına . Oğlum 1 yaşına kadar oyuncakları salondaydı orada zaman geçirdik . 1 yaşından sonra duvarına kitaplık vs yaptım . Oyuncakları odasına gitti düzenledim sürekli odasında zaman geçiriyoruz . Uyku zamanları bizim odada yatağında uyuyor . Uyanmaları yani emzirmeyi bıraktığımda ve diş meselesi bitince 2 yaşında beşiğini de odasına götüreceğim bebek kameramız var zaten . Bebeğe çok pahalı bir oda takımı almak saçma . Elinde oyuncak vuruyor zarar veriyor . Bu beşiği 1 sene daha kullanırız sonra montossori yataklardan alacağım bende

18 haftalıkken bütün eksikleri tamamlamak, bravo😁 biz bebek alışverişini 34. Haftada falan yapmıştık😆😆
Bu arada biz oda yapmadık, park yatak aldık yatakodamiza, bir de komodin aldık, şimdilik ilk 1 sene kısmetse bu şekilde düşünüyoruz.

Oda yapacaksanız kesinlikle montessori yatak ve sistemiyle kurun odayı.
Diğer oda takımları boşa bir masraf oluyor, biraz büyüdüklerinde tehlike yaratıyor.
Yapmasanız da 2 yaşına gelince yine montessori alacaksınız zaten.

Merhaba,
Ben 22 haftalık hamileyim. En başından beri planım oda yapmaktı. Bu sene ve geçen sene doğuran tüm arkadaşlarım oda yaptı ve 6 aydan itibaren çocukları hep odalarında yattı. Uyku düzenleri, oyun alanları, aidiyet duyguları vs çok güzel oluştu. Eğer maddi durum müsaitse yapılması taraftarıyım

Ben ilk 5 6 ay anne yanı beşik sonra montessori yatak odası ile devam edeceğim. Normalde plan doğumdan önce yatak odasını tamamlamaktı. Ama pandemi mutasyon vs sebeplerden ötürü eve kapandık. Markete bile çıkmıyoruz eşimle. Bu sebeple mobilyacıları dolaşmak ve risk almak istemedim.
Bir dolabımı bebeğe ayıracağım, bir de anne yanı beşik bizi 6 ay idare eder. Yani önümde yaklaşık 1 yıl var. Bu bir yılda pandemi azalır diye dua ediyorum. O zaman hemen gezip odasını yapacağım.

Ama oda bence kesin gerekli

Merhaba hanımlar. 👋
9 aylık evliyim ve 18 haftalık hamileyim. Bir oğlum olacak Allah'ın izniyle. 🤗
Kafamı çok karıştıran bir konu var. Tecrübeli annelerden fikir almak istiyorum.
Öncelikle yatak odamdaki gardırobumda bebeğin kıyafetleri ve eşyaları için oldukça fazla alanım var.
Bundan dolayı ilk başlarda park beşik alırım, odasını biraz daha büyüyünce yaparım diye düşünmüştüm.
(Biraz da oğlumun sevdiği ve sevmediği şeylerin keşfi ile birlikte yaparız diye. )
Ancak şu montessori yataklı konsept odalar çok hoşuma gidiyor ve acaba odasını yapsam mı diyorum bazen.
Sizce ne yapmalıyım?
Gereksiz mi acele ediyorum acaba?
Geri kalan bütün eksiklerimizi erkenden tamamladık tezcanlılığım yüzünden. :anneadayı:

NOT: Oda yaparsam anne yanı beşiği de alacağım.
Ben park yatak almistim. Kizim 4 yasına kadar yatti sonra kardesi yatti.Odasini da 4 yastan sonra sorunsuz kullandı. Park yataklar kullanıslı oluyor ben öneririm saglıkla gelsin bebeğiniz 💗🌸

Merhaba hanımlar. 👋
Öncelikle yatak odamdaki gardırobumda bebeğin kıyafetleri ve eşyaları için oldukça fazla alanım var.
Bundan dolayı ilk başlarda park beşik alırım, odasını biraz daha büyüyünce yaparım diye düşünmüştüm.
(Biraz da oğlumun sevdiği ve sevmediği şeylerin keşfi ile birlikte yaparız diye. )
Ancak şu montessori yataklı konsept odalar çok hoşuma gidiyor ve acaba odasını yapsam mı diyorum bazen.
Sizce ne yapmalıyım?
Geri kalan bütün eksiklerimizi erkenden tamamladık tezcanlılığım yüzünden. :anneadayı:

Rabbim sağlıkla kavuştursun..

Size tavsiyem bebeğinize odanızı yapın ve doğumdan sonra geceleri olmasa bile gündüzleri odasında uyutun..
6 -7 aylıkkende mümkünse odasında yatırın..

Ben yapmadım ve bir zaman sonra oğlum benimle yatmaya başladı..
Bu eşim ile aramda çok büyük problemlere sebep oldu..

Belki mobilyaların (yatağı, dolabı) alıp diğer eksikleri zamanla tamamlayabilirsiniz. 6aydan sonra yavaş yavaş ayırma çalışmaları yapmak sizin ve bebeğin düzeni açısından faydalı olabilir 🤭🧿

Bu arada montessori yatakları bende çok beğeniyorum ama endişelerim var. Bebek büyüyüp hareketlenince, emeklemeye başlayınca geceleri ya da gündüzleri uyanınca oradan düşmez mi ya? 🤭🙈

Rabbim sağlıkla kavuştursun..

Size tavsiyem bebeğinize odanızı yapın ve doğumdan sonra geceleri olmasa bile gündüzleri odasında uyutun..
6 -7 aylıkkende mümkünse odasında yatırın..

Ben yapmadım ve bir zaman sonra oğlum benimle yatmaya başladı..
Bu eşim ile aramda çok büyük problemlere sebep oldu..
Teşekkür ederim bunu da düşüneceğim. Yanımda yatırmam elbette ama 1 yaşına kadar muhtemelen bizim odamızda kendi beşiğinde olmasını planlıyorum bakalım 🤗

Ben hep yatağında yatırdım park beşikte ve salonda duruyor benimki bir sorun yaşamadım kendi kendine uyumayı da öğrendi. Bence baştan alıştırın yatağına odasına. Bir koltuk koyun yanına emzirirken oturmak için. Yatakodasında zor oluyor gece altını değiştirmeniz gerekirse falan

Ben park yatak almistim. Kizim 4 yasına kadar yatti sonra kardesi yatti.Odasini da 4 yastan sonra sorunsuz kullandı. Park yataklar kullanıslı oluyor ben öneririm saglıkla gelsin bebeğiniz 💗🌸
Ah çok teşekkür ediyorum. Bende park yatakların çok kullanışlı olduğunu duyuyorum çevremden de. Kızınız uyku eğitiminde vs hiç sıkıntı yaşamadı mı? Park yatak odanızda mı durdu yoksa başka bir odada mı acaba ☺️Allah razı olsun inşallah ☺️

Yani bende tecrübeli değilim ilk bebeğim 3 aylık ☺️ benimde yatak odam ve gardıroplarım müsaitti hatta bir tane şifonyer daha aldım dolmadı bile ama mutlaka ileriye doğru dolacaktır..İlk aylarda zaten odasında bırakıp uyutma şansımız olmuyor.. Heee illa odasında uyuyacağım derseniz de emzirme için geceleri kendi odanız ve bebeğinizin odası arasında mekik dokursunuz.. Yani bence ilk 6 ay bebeğin huyuna göre belki 1 yaşına kadar farklı oda kullanılmayacak gibi..

Ben 6 7 aylıkken ayırmayı düşünüyorum ama bakalım.. Yavaş yavaş oda yapmayı planlıyorum.. Şuan sadece ses ve görüntü alabilmek için mini bir kamera aldım 😂başka da birşey almadım odasına dair.. 😝
Bizde şimdilik eşimle araştırıyoruz mobilyaları filan.Fiyatlar modeller vs... Çok heyecanlı bir süreç gerçekten. Tabi mutlaka ileriki dönemlerde eşyaları fazlalaşacak ve illaki bir odası olacak. Bakalım nasıl yapacağız😄

Merhaba hanımlar. 👋
Sizce ne yapmalıyım?

Bende Park beşik aldım bir süre onu kullanmiyi dusunuyorum odasi var ama odasina daha birsey almadım.
Suan kizim 4 aylik 6 aylik olsun Park besigini odasina koycam orda uyusun,bir süre böyle idare edip sonrasinda güzelce odasını almayi düşünüyorum

Ah çok teşekkür ediyorum. Bende park yatakların çok kullanışlı olduğunu duyuyorum çevremden de. Kızınız uyku eğitiminde vs hiç sıkıntı yaşamadı mı? Park yatak odanızda mı durdu yoksa başka bir odada mı acaba ☺️Allah razı olsun inşallah ☺️
Ben park yatagin hakkını gercekten verenlerdenim.İki cocugumda da hic sorun yasamadım ben uyku egitiminde.Oglum dogmadan birkac ay once kizin odasini ayarlayinca cok sevindi ve yatmaya basladi kendisi ..
Bizim yanımızdaydi park yatak..

Hayırlı olsun🙏 Ben de 29 haftalık hamileyim.Tecrübeli annelerden duyduğum kadarıyla bebek bi süre anneyle uyumalı kokusuna alışmalı.Arkadaşlarımın çoğu şahane bebek odaları yaptılar ama bebekleri genelde kendileriyle uyuyor ilk aylar.Oda boş boş duruyor.Ben oda yapmayı düşünmüyorum kızıma.En fazla 2-3 yaşına kadar kullanabilecek..Bana gereksiz gibi geliyor.Bi park beşik alıp bi kaç ayı birlikte gecirdikten sonra kendi odasında uyutmayı düşünüyorum...
Sonrasında da (2-3 yaşından sonra) uzun yıllar kullanabileceği bi oda yapmayı planlıyorum :)

Belki mobilyaların (yatağı, dolabı) alıp diğer eksikleri zamanla tamamlayabilirsiniz. 6aydan sonra yavaş yavaş ayırma çalışmaları yapmak sizin ve bebeğin düzeni açısından faydalı olabilir 🤭🧿

Bu arada montessori yatakları bende çok beğeniyorum ama endişelerim var. Bebek büyüyüp hareketlenince, emeklemeye başlayınca geceleri ya da gündüzleri uyanınca oradan düşmez mi ya? 🤭🙈
Canım o yatakların etrafı kapalı olanları var ya parmaklıklı. Ben yere sıfır olanını almak istemiyorum. Alt tarafı çekmeceli olanlar var. Hatta kapısı oluyor ayrıyeten. Ondan bir şey olmaz diye düşündüm ama ☺️☺️

Back
X