Bu kremi dün Mİgros tan aldım.
Acı badem sütü 215 gr 5.95 ytl
Acı badem sütü nemlendirici 175 ml 5.95 ytl
Eczanede sordum ,daha pahalı yeşilli kutularda satılıyor eczanede 30 ml i 3 milyon. Her ikisi de bu fiyata.
Eczanede ya da başka yerde yeşil karton kutulu 3 milyon olanı pahalı çünkü içinde daha az var.Neredeyse 6 da biri kadar. Ben kutusuz dışı beyaz büyük boyda olanlardan aldım.(Bunlardan eczanelerde de olabilir.)
Neyse gelelim içeriğine.Siz de benim gibi acı badem denince heyecanlandıysanız hemen sakinleşin öncelikle.Çünkü acıbademle sadece esansı kastediliyor yani acıbademin kendisinden umduğunuz özel bir şey varsa beklememenizi tavsiye ederim
İçeriğinde şunlar var
Balmumu
Lanolin
Sıvı parafin
Gliserin
Boraks
Acı badem esansı
Metil paraben
su
Gördüğünüz gibi adamlar piyasasa ne kadar yumuşatıcı varsa yüklenmiş.Almış yürümüş.
Kullandığımdaysa söyleyeceğim şunlar.(Daha bir günlük)
Ciddi bir yumuşama parlama oluşuyor.Ve etkisi uzun süreli.Özellikle bu uzun süreli oluşu sürpriz bonus gibi geldi bana.Baya iyi bir özellik.Mesela bacaklarıma sürdüm bir gün geçmesine rağmen hala yumuşacık.Bu süper bir özellik.
Ürünü yüzüme de kullandım.Şİmdilik sadece yumuşatma özelliğini gözlemledim.Daha ilk kullanışım olduğu için.Uzun vadede cilde sağlık kazandırma ile ilgili ne gibi getirileri var bilemem.Gözlemledikçe söylerim.Ama içeriğine ve etki mekanizmasına bakılırsa en önemli özelliği cildi dış etkenlerden koruma sanırım.Bu özellik de tedavi edici değil.İyiliği koruyucu olduğundan farklı beklentide olan arkadaşlar -sıkılaştırma,kırışık azaltma,renk açma,sivilceleri azaltma vb- bunları elde edemeyebilir.Ama "ben bunlar için farklı bir şey kullanıyorum bir yandan da sıcak ve soğuktan vb korumak istiyorum dokunduğumda yumuşacık olsun istiyorum" diyorsanız kullanın.Çünkü cidden yumuşacık yapıyor.
Yüz için bunlar söylenebilir.Öte yandan el ve vücut için başka bir şeyi aratmayacak kadar iyi bir ürün bence.Hani norveçli balıkçılar kullanıyordu Neutrogena el kremi.Herkes bu kremin mucizelerinden bahseder duymuşsunuzdur .El kuruluğuna gerçekten iyi gelir diye.Alın size bebak verelim.Bence çok daha iyi bir ürün.Hem daha ucuz bayağu ucuz neutrogenaya göre..Hem de neutrogena resmen vazelin.Bebak ise içeriğinde vazelin olmasına rağmen olayı dengede tutmuş.
Yani bu küçük karşılaştırma (bebk-neutrogena) bana bir şey öğretti.İthal mallar reklam avantajlarını kullanıp tabi daha sonra bunları fiyata yansıtarak bize pahalı ürünler satabiliyorlar.Halbuki benim insanım bebak üretebiliyor maşallah yani :)
Her şeyin pahalısı iyidir diye de bir şey yokmuş.
Neyse ilerleyen vakitlerde yeni gözlemlerde buluşmak dileğiyle yumuşak kalın..