• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

💓Efsaneler Fit Olma Yolunda 💓

Hanımlarrr çıtırr adaylarıııı :KK68:
Ben 1 saat yürüyüşümü yaptım duşa gidiyoruuum.:KK55:
Kimler neler yaptı bugun bakalımm :KK45:
Süpersinnn tatlım ne güzellll
Ramazanda ne yazıkki spor yapamıyorum bizim iftar 22 de oluyor gündüz hiç yapamam
Ama bayramdan sonra bi hızla başlıcam inşallah

inş ben de zayıflarım neler tavsiye edersin nasıl spor yaptın yürüyüş falan mı
Tatlım eğer yeni başlıcaksan ilk hafta önce yediklerine dikkat et
Benim ortalama Listem
Sabah 1-2 dil ekmek yumurta peynir zeytin yeşillik

Öğle -akşam
Et salata Yoğurt yada sebze salata Yoğurt

Yürüyüşe gün aşırı 20 dak başlayabilirsin
Zamanla artırırsın mesela 2.hafta 30 dak olur

Sağolasın canımın içi
Zaten ben hem yaşımı göstermiyom hemde öyle hissetmiyorum
Önemli olan Fit olmak eee bende olacam :21:
O zaman NO Problem
hahah :) Gitsin kilolar gelsin kaslar, gelsin fit vücut:KK49::KK73:

Hanımlarrr çıtırr adaylarıııı :KK68:
Ben 1 saat yürüyüşümü yaptım duşa gidiyoruuum.:KK55:
Kimler neler yaptı bugun bakalımm :KK45:
ohh ohh tam zamanı valla yürüyüş için sıcaklık gitti hafif serinlik :)
ben pek birşey yapmadım

hahah :) Gitsin kilolar gelsin kaslar, gelsin fit vücut:KK49::KK73:

ohh ohh tam zamanı valla yürüyüş için sıcaklık gitti hafif serinlik :)
ben pek birşey yapmadım
Aynen cnm
İdealim çıtır babaanne olmak :KK70:

Eğer oruçsan bişey diyemem ama değilsen
Biraz yürüyüş iyi olur havada serinlediyse

Bende size katilmak istiyorum. 85 kiloydum suan 82.6 kiloyum zayiflamak istiyorum ama biraz hareketsizim. Sizlerle birlikte hareket edersem zayiflayacagima inaniyorum
Hoşgeldin cnm
Şu ana kadar 80 Kilo civarı bikaç arkadaşımız var
Zamanla gurup içindede eşleşmeler yapar yarışırız daha verimli olur

Zühal Ablacım evet kilolarda yakın bu güzel aslında :21:
Bi cuma gelsinde tatlım
Bakalım kim var kim yok bide devamlılık düzenli paylaşım olması lazımki verim alabilirim

Sen neler yapıyosun okuyomusun çalışıyomusun

ıradan bir besin yapı taşı maddesi, obezitenin bir numaralı panzehiri olabilir mi? Kıyıda köşede saklanan bu vitaminin faydaları emin olun sizi çok şaşırtacak.

Rutin bir tıp çalışması olarak başlamıştı. İki yıl önce, Minnesota Üniversitesi’nden Dr. Shalamar Sibley, kalori azaltmanın hormonları nasıl etkilediğini inceliyordu. Öğle yemeğindeyken, bir değişkeni daha test etmeye kadar verdi: D vitamini. “Araştırmacılar düşük miktarda D vitamini ve obezite arasındaki ilişkinin izini sürüyorlardı” diye belirtiyor Dr. Sibley: “Ben de kalori almayı kestiğimizde, D vitamini seviyelerimizin kilo vermeyi belirleyip belirmeyeceğini merak ettim.” Yediği bu öğle yemeği kesinlikle büyük bir anın habercisi olmuştu. Çalışmanın başında yeteri kadar D vitamini seviyesine sahip kişilerin D vitamini düşük olanlara göre kilo vermeye daha meyilli olduğu görüldü. (Herkes kalori alımını aynı tutsa bile bu böyleydi.) Öyle ki D vitaminindeki en ufak artış bile deneklerin 200 gram daha kaybetmelerine yarıyordu. Dr. Sibley’nin araştırması, D vitaminin vücudumuzun yağa karşı giriştiği ezeli savaşındaki gizli casuslar olduğunun en son göstergesi oldu.

Kaliforniya Üniversitesi Biyokimya Bölümü’nden Prof. Dr. Anthony Norman, 10 sene önce, D vitamini üzerinde bir araştırma patlaması yaşandığını söylüyor. Örneğin Kanada’nın Quebec bölgesindeki Laval Üniversitesi araştırmaları, bolca D vitamini tüketenlerin bel çevrelerinin az tüketenlere göre daha düşük olduklarını ortaya koydu. Peki, D vitaminin durumu tam olarak ne? Sütten ve güneş ışığından alındığını biliyoruz. (Aslında bu gerçeği yansıtmıyor. Ya da “Doğru ama eksik” diyebiliriz.) ABD’de erkeklerin üçte birinden fazlasında D vitamini eksikliği var. Bir Akdeniz ülkesi olan Türkiye’de, bu oran yetişkinlerde yazın yüzde 25’ken kışın yüzde 59’a çıkıyor. “The Vitamin D Solution” kitabının yazarı ve Boston Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi Prof. Dr. Michael Holick “D vitamini eksikliği vücuttaki her hücreyi olumsuz etkiliyor. Yağ hücreleriniz de buna dâhil” diyor.

Daha fazla, daha da fazla!

D vitamini üzerinde bu kadar çok araştırma yapılmasının nedeni (malum bizim sayfalarımızda da bolca haberlerini görüyorsunuz) alelade bir vitamin olmayışı. D vitamini vücut süreçlerinde de önemli bir rol oynuyor. “Geçtiğimiz 20 yıl içinde, kalp, pankreas, kaslar, bağışıklık sistemi hücreleri ve beyin dâhil olmak üzere 40 farklı dokuda D vitamini reseptörleri olduğunu keşfettik” diyor Prof. Dr. Norman.

Aslına bakarsanız 1969’da bağırsak hücrelerinde bu reseptörler bulunmuştu. O yüzden D vitaminini, vücudunuzda farklı görevler gören bir mucize olarak düşünün: Kalp hastalıkları mı? Yeteri kadar D vitamini erkeklerin bu düşmanla savaşlarında egzersiz kadar yararlı. Yüksek tansiyon mu? D vitamini, düşürmeye yardım eder. Peki ya diyabete ne demeli? Araştırmalar D vitaminin onunla da korakor savaştığını gösteriyor. Bu listeye şimdi hafıza kaybı, prostat gibi bazı kanser türlerini ve hatta kış aylarının vazgeçilmezi gribi ekleyin. Bu kadar mucizeyi gerçekleştirenin karın bölgenizdeki yağları da eritebileceğinden şüpheniz kalmamıştır herhalde? Özetle D vitaminin faydalarını bilim insanları şöyle sıralıyor…

Daha az yiyeceksiniz ama daha tok hissedeceksiniz.
Eğer yeteri kadar D vitaminine sahipseniz vücudunuz beyninize “Yeter artık, doydum!” mesajını veren leptin hormonundan gönderir. Bu bağlamda az D vitamini daha az leptin ve daha fazla açlık hissi demektir. Avustralya’da yapılan bir araştırmaya göre D vitamini ve kalsiyum (D vitaminiyle ortak çalışıyor) açısından zengin bir kahvaltı eden kişiler önlerindeki 24 saat boyunca iştahlarını köreltebiliyorlar. Dahası Kaliforniya Üniversitesi’nden spor beslenmesi uzmanı Dr. Liz Applegate “D vitamini eksikliği açlık hissi ve aşırı yemeye sebebiyet veren insülin direnciyle de bağlantılı” diyor.

Daha az yağ depolayacaksınız.
Prof. Dr. Holick “Kan dolaşımınızda yeteri kadar D vitamini olduğunda, yağ hücreleri yağ oluşturma ve depolama çalışmalarını yavaşlatır” diyor. Ne var ki D vitamini seviyeleriniz düşük olduğunda paratiroit (PTH) ve kalsitrol hormonlarınızın miktarları yükselir. Tennessee Üniversitesi’nden beslenme uzmanı Dr. Michael Zemel “Bu hormonların yüksek seviyede olması vücudunuzu obur bir organizmaya dönüştürür. Yağları yakmak yerine depolamaya başlarsınız” diyor. Norveçli uzmanların yaptığı bir araştırmaya göre yüksek PTH seviyeleri, bir kişiyi aşırı kilolu yapma riskini yüzde 40 artırıyor.

Daha fazla yağ yakarsınız. (Özelikle de karın bölgesinden.)
D vitamini, vücudunuzun her bölgesinden yağ kaybetmenize yardımcı olsa da özellikle göbek bölgenizdeki yağlardan kurtulmaya birebirdir. Açıklama şöyle: Kalsiyumla birlikte çalışan D vitamini, göbeğinizde yağlanmaya neden olan stres hormonu kortizolu azaltıyor.

Kalbinizi kurtarmış olursunuz.
Dr. Zemel’in çalışmalarından birinde; süt ürünlerinin bolca bulunduğu, yani D vitamini ve kalsiyum zengini bir beslenme düzeninin, aynı kalori değerine sahip farklı diyetlere göre yüzde 70 daha fazla kilo verdirdiği görüldü. Dahası Alman uzmanlara göre yüksek seviyede D vitamini, trigliserit gibi kardiyovasküler riskleri iyileştirerek kilo vermenin faydalarını artırıyor.

D Vitamini Eksikliğiniz Mi Var?

Eğer yandakilerden herhangi biri sizi anlatıyorsa, D vitamini eksikliğiniz var demektir. Emin olmak için doktorunuzdan 25-hidroksivitamin D testi yapmasını isteyin. Değerleriniz milimetre başına 40 nanogramın üstünde olmalı.

Orta yaş ya da daha üzeriyseniz.
Ne kadar yaşlı olursanız, cildiniz için D vitamini üretmek o kadar zor olur. Boston Üniversitesi araştırmasında 30 yaş altındaki kadın ve erkeklerin yüzde 36’sının kış sonunda D vitamini eksikliği çektiği görüldü.

Cildiniz açık renkli.
Cildinizdeki melanin pigmenti, doğal bir güneş kremi gibi hareket eder ve UVB ışınlarını engeller. Cildiniz ne kadar koyuysa, doğal koruma faktörünüz o kadar yüksektir. Cildiniz D vitamini yapmak için bolca güneş ışığı alır. Vücut kitle endeksiniz 30’un üzerinde. Obez olmak D vitamini ihtiyacınızı iki ila beş kat artırır.

Vücut Kitle İndeksinizi (VKİ) hesaplayın.
Bunun dışında spor salonunuzda basit bir yağ yüzdesi ölçüm testi yaptırabilirsiniz.

Güneş alamıyorsunuz.
Prof. Dr. Holick’e göre yaşadığınız bölge ekvatordan uzaklaştıkça doğal D vitamini üretmek için yeterli miktarda gün ışığı alamıyorsunuz demektir. Özellikle de kasım ve mart ayları arasında üretim iyice düşüyor.

170 gram somon balığı : 900IU

Neden sadece dışarı çıkmak yetmiyor?

Gün ışığı cildinize değdiğinde, vücudunuzun D vitamini fabrikası operasyona geçer. Üstelik bu defa gıdayla ya da takviyelerle aldığınızdan iki kat daha uzun süre kan dolaşımınızı turlayacak D vitamini üretir. Maalesef ortada minik bir problem söz konusudur: Cilt kanseri. Zira Prof. Dr. Holick, yeteri kadar D vitamini üretmek için güneş kremi kullanmadan güneşin en tepede olduğu 10:00-15:00 saatleri arasında dışarıda olmanız gerektiğini söylüyor. Ne var ki kanseri bu denklemden çıkarsanız bile vücudunuzun üretebileceği D vitamini miktarı yaşadığınız bölgeye bağlı. Öyle ki ekvatorun kuzeyinde yaşayan insanlarının nisan ayındaki D vitamini üretimi miktarı haziran ayındakinin ancak yüzde 10 ila 20’si. Üstelik güneşli bir kentte yaşamak bile yeteri kadar D vitaminin garantisi olamıyor. Zira hava kirliliği UVB ışınlarını filtreliyor ve yüzden de ışınların çok azı cildinize ulaşabiliyor.

Çeyrek litre tam yağlı süt : 117IU

Aynen cnm
İdealim çıtır babaanne olmak :KK70:

Eğer oruçsan bişey diyemem ama değilsen
Biraz yürüyüş iyi olur havada serinlediyse
Oruçtum ablacım, iftar telaşı yazamadım.
45 dk yürüyüş yapıp döndüm şimdi. :)
Bende size katilmak istiyorum. 85 kiloydum suan 82.6 kiloyum zayiflamak istiyorum ama biraz hareketsizim. Sizlerle birlikte hareket edersem zayiflayacagima inaniyorum
Hoşgeldinn!! :)

Oruçtum ablacım, iftar telaşı yazamadım.
45 dk yürüyüş yapıp döndüm şimdi. :)

Hoşgeldinn!! :)
Ooo hem oruç, hem yürüyüş yapmışın
Şahsen ben yapamıyom
Bizim iftara daha 10 dak.var
Allah cümlemizinkini kabul etsin inşallah

Ooo hem oruç, hem yürüyüş yapmışın
Şahsen ben yapamıyom
Bizim iftara daha 10 dak.var
Allah cümlemizinkini kabul etsin inşallah
Amin ablacım :)
İftarda geç saat ve birden yiyince rahatsız hissediyorsun yürümek iyi geliyor üzerine bir de sade soda içtin mi ağırlık mağırlık gidiyor :)
Sizin orada çok geç iftar saati, yemek ye topla derken gece yarısı oluyordur bile.

Amin ablacım :)
İftarda geç saat ve birden yiyince rahatsız hissediyorsun yürümek iyi geliyor üzerine bir de sade soda içtin mi ağırlık mağırlık gidiyor :)
Sizin orada çok geç iftar saati, yemek ye topla derken gece yarısı oluyordur bile.
Aynen öyle cnm
Şimdi yemeğimi yedim hayata geri döndüm
Bide ben yemek sonrası mutlaka çay içmem lazım. Aslında yemekten hemen sonra çay içmek doğru değil demir emilimini engelliyor
Ama ben bekliyemiyorum

Kızlar menü bildirimi

Sahur yok

İftar. hünkarbeğendi, salata, yoğurt

Yatana kadar suya devam

Kızlar ben Allah izin verirse 28 eylülde TR ye gidecem
O zamana kadar en azından bi 10 Kilo daha vermek istiyorum
Annemgil beni görünce şok olur heralde
En son gittiğimde 90 civarındaydım ama daha fazla olduğum zamanlarıda gördüler
Tabi benim en çok zayıflamamı isteyenler annemle babamdı hep çok üzülüyolardı

Sen varsan bende varım ablaların ablası...
:KK49:
Canımsın yaaa:KK68:
Aslında bilmeden sende bana örnek oluyon güzelim
Sizlerin azmi beni dahada hırslandırıyor
O kiloda hala çabalıyosunya helâl sana
Ama yinede ben sana şişko diyimde senin istediğin gibi, galeyana gel :KK70:
Burda takımdaşlarımı görünce çok mutlu oluyom :KK61:

Back