Merhaba arkadaşlar ben bbl vücut estetigi oldum bugün 7.günüm.olmak isteyeneleri bilgilendirmek isterim. Benim karın, bel ,göbek ,sırttan yağlar alındı ve 800 cc olarak popoya enjekte edildi. Yani Toplam 1600 cc enjekte edildi.yaklaşık sanırım 2 kilo civarında yag cıkarıldı.çok zor gercekten .öncelikle amilyata 2 hafta kala kan sulandırıcı olan detoks çayları ,yeşil çay vb. Seyleri içmek yasak .amilyata 1 hafta kala nargile sigara alkol yasak.sigara bagımlıgnz varsa olabildgnce kısa sürede Bırakmak amilyatı ve sonrasını daha iyi geçirmeye saglıyormuş. Ve amilyat öncesi 10 saat ac sussuz kalmanız gerekıyo. Amilyat öncesi kan testi yapılıyo kan degerlerine bakılıyo kan değeriniz düşükse amilyata engel bi durummuş.ve covid testi de yapılıyo .ve şunuda belirtmek isterim covid veya covid aşışı olduysanız yanlış hatırlamıyosam üstünden en az 1 veya 2 ay gecmesi gerekıyomuş.ve amilyat günü kesinlikle grip ,öksürük soguk algınlık olursanız amilyat ertelenir oyüzden dikkatli olun .SIRA GELDİ AMİLYAT GÜNÜME :) beni amilayathaneye aldılar ve önce bana sakinleştirici yapılcagı sölendi ve yapıldı ,1 sag bi sol kafamı cevirdim ondan sonrasını hatırlamıyorum bana haber vermediler ama yaa 10 dan geriye saydırcaklar sanıyodum ,sanırım sakinleştirici diye narkoz vermişlerbu arada ben 66 kilo 164 boyundayım 22 yaşındayım. Herneyse amilyattan cıktım 5 saat sürmüş amilyatım.gözümü actım daha doğrusu acamadım çünkü gözümde inanılmaz bir agrı batma vardı ,sanırım gözum acık kalmış amilyatta oyüzdenmiş herhalde narkozun etkisinden titremekten yatak sallanıyodu aşırı titreme oluyo benim titremem 3 saatte anca gecti.uyandgmda ilk söledgim götüm acıyooo ,gözum acıyoo ,götüm acıyoo ,gözüm acıyoo ama gerçekten kalca agrısı cok kötuydu ki hala devam edıyo gün geçtikçe azılıyo agrısı tabi orası ayrı ama çok şiddetli bi agrıydı ya sanki dikenlerin üzerinde uzanıyodum.amilyat cıkışı zaten korse giydirilmiş ,sonda takılmış bi sekilde cıkıyosunuz ,sürekli agrı kesiciler verılıyo serumla.neredeyse 2 saate bir gelip sondayı degiştirıyolar ,agrı kesici verilıyo falan.amilyattan 3 saat sonra sizi yürutmeye gelıyolar .bir sorun var mı diye .yürümek işkence gibiydi saga sola bile dönemıyosunuz agrıdan.ve bende aşırı migde bulantısı oldu.3 kere istifra ettim.baş dönmeside biraz vardı. 1 gün hastanede kaldık,ertesi gün taburcu edıyolar .doktor agrı kesici yazdı sadece ve gözum için damla. Eve dönüş ayrı işkenceydi karşıda oturyorum taksiyle dönicez falan o günde benim şansıma 20 yıldır ilk defa bu kadar kar yagdı istanbula ve bana denk geldi yollar kapalı allahım acıdan öluyorum tuvaletim gelmiş bi yandan bi yandan agrılarım araba sallandıkca benim agrılar daha da coşuyo 5 saat yolda kaldık sonunda eve geldim.evde daha rahat olurum dedim ama hastanedeki yatagın değerini anladım .ve megersem ben hastanedekini acı sanıyomuş eve gelince gerçek acıyı gördüm .hastanede sürekli agrı kesici serumla verildgi için az da olsa agrıyı gecırıyomuş evde doktorun verdiği agrı kesici pek kesmedi acımı .herneyse asıl konuya geliyim gerçekten çok şiddetli bir amilyat saga sola dönmek 5 dkmı alıyodu .4. Gün biraz daha iyi oldum ve kontrele gittim 4.gün duşa girebildm .korsemi cıkartgmda normal olarak aşırı morluk vardı ,vajına bölgem aşırı mor ve şişmişti .doktor bunun normal olduğunu korse den dolayı vajina bölgesi korsenin açık o sekilde tuvalet ihtiyacınızı göruyosunuz ,vajına bölgesi acık olduğu için yer cekiminden dolayı morluk şişlik orda daha birikmiş.vucudumda popomda falan gördgm kadarıyla 15 adet 1mm lik delik açılmış ,dikiş atılmış ufak delikler korkmayın.5 gün agrım birazdaha indi ama böle iş hayatınız varsa bana göre gidilcek durumda olmuyosunuz.bugün 7.günüm agrılarm yine var oturup kalkarken falan ama şiddetli degil.ilk 4 gün çok şiddetli oluyo ondan sonra yarı yarıya azalma var agrılarda.ve vücut baya baya ödem topluyo ya aynaya baktgmda popom çok büyük geldi bana ama inicegni biliyodum.popoya koyulan yagların %60 falan gittiği için doktor biraz fazla koydu bunu göz önünde bulundurdgu için .gerçekten de 6.günümde gözle görülür bi sekilde popom eridi ya inş daha erimez dıyorum şuanki hali gayet iyi ama malesef ericek 6 aya kadar vücut ödemi anca atıyo ,tam sonucu 6 ayda göruyomuşuz.ama büyük cogunluk ilk aydan belli oluyomuş .karnım hala tam olarak düz degil , belimde suan istedigim incelikte degil ,morlukların baya bi çoğunluğu gecti.4 .gün kontrle gittigimde doktor günde 3 kere 5 dk olarak masaj yapmamı istedi karnıma ve belime. 4 hafta boyunca ful korseyi kullanıyosun 4 hafta sonunda 2 haftada sadece geceleri kullanmamız yeterliymiş.bidahaki kontrülmde 2 ay sonrasına verildi .İŞTE BENİM AMİLYAT SÜRECİMDE BÖLE cok detay verdim çünkü benim gibi ilk defa amilayat olucakları bilgilendirmek istedim.
Arkadaşlar gerçekten sıkıntılı bi süreç ,çok çok şiddetli agrılar cekıyosunuz bunları göze alıyosanız yaptırabilirsiniz demicem çünkü daha 7 günüm bakalm istedgm gibi olucak mı fizigim boşa cekmiş olmuym amilyatı .biraz içim karamsar çünkü masaj yaparken korsemi acıyorum ve baktıgımda karnım hala var eskisi kadar yok ama hala var dümdüz olmadı ama doktorun dedigine göre normalmiş şuanlık ödemlerden dolayı.bu arada amilyatım yaklaşık 30 bin tl tuttu.ben yine merak eden olursa gelişmelerden haberdar edicem
Arkadaşlar gerçekten sıkıntılı bi süreç ,çok çok şiddetli agrılar cekıyosunuz bunları göze alıyosanız yaptırabilirsiniz demicem çünkü daha 7 günüm bakalm istedgm gibi olucak mı fizigim boşa cekmiş olmuym amilyatı .biraz içim karamsar çünkü masaj yaparken korsemi acıyorum ve baktıgımda karnım hala var eskisi kadar yok ama hala var dümdüz olmadı ama doktorun dedigine göre normalmiş şuanlık ödemlerden dolayı.bu arada amilyatım yaklaşık 30 bin tl tuttu.ben yine merak eden olursa gelişmelerden haberdar edicem