• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bb ve cc krem fondoten yerine mi geçiyor? ikisi birden mi kullanılıyor kullanımını anlatır mısınız?

Morbidanqel

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2014
861
376
323
bb ve cc krem ikisini birden aynı anda mı kullanılıyor nasıl kullanldğı hkknda bilgim yok anlatır mısınız bunları kullanınca fondoten kullanmaya gerek kalmıyor mu

bb ve cc krem ikisini birden aynı anda mı kullanılıyor nasıl kullanldğı hkknda bilgim yok anlatır mısınız bunları kullanınca fondoten kullanmaya gerek kalmıyor mu
Ben cc krem kullanıyorum.
Onu sürdüğümde mat bir görünüm elde ediyorum.
Ne parlama oluyor ne de başka bir şey.
Pudra takviyesine bile ihtiyaç duymuyorum.
Beyaz tenli olduğum için renk olarakta tutturdum..

Bb krem daha kapatici. Cc krem ise bazilari fondoten surmeden once baz olarak kullaniyor az kapaticilikta oldugu icin. Renk esitsizligi varsa bb kremi tavsiye ederim

Bende beyZ
Ben cc krem kullanıyorum.
Onu sürdüğümde mat bir görünüm elde ediyorum.
Ne parlama oluyor ne de başka bir şey.
Pudra takviyesine bile ihtiyaç duymuyorum.
Beyaz tenli olduğum için renk olarakta tutturdum..
bende beyaz tenliyim iki ton sanirim bi aciktan ortaya bi de ortadan koyuya aciktan ortaya olan cok koyu durmuyor dimi tenin tonunu degistrmyr dimi

BB ve CC kremlerin içerikleri ve formülleri farklıdır size şöyle anlatayım ki daha açıklayıcı olsun probleminiz veya ihtiyacınız ne ise ona göre BB veya CC krem alırsınız.

BB krem yani Blemish Balm bir nevi renkli nemlendirici gibi denilebilinir genelde dewy yani aydınlık görünüm veriyor ve fondötenden daha az kapatıcılığa sahiptirler.
Ciltte renk eşitsizliklerini eşitlemeye ve gözenekler gibi kusurların görüntüsünü hafifletmeye yarıyor.
SPF 15, 30 hatta 40 içeren ürünler mevcut ve bb kremlerin içeriğinde cilde nem sağlayan hyalüronik asit bulunuyor.

CC Kremler ise yani Color Corrector ciltte ki sarılığı veya kırmızılığı alıp renk eşitsizliklerini gidermeyi vaat ediyor.
CC kremlerin nemlendirmesi bb kremlere göre daha az cc kremin görevi daha çok cilt tonunu eşitlemek ve cilde aydınlık, fresh bir görüntü vermek.

Açıkcası BB ve CC kremler arasında çok aşırı bir fark olmadığına inanıyorum yani en iyisi deneyip almak verdiği görüntüler markadan markaya göre değişiyor.

Bi de hangi marka cc krem tavsiye edersiniz acaba :)
ben de araştırıyorum bu konuyu pure beauty nin cc kremini tavsiye ediyorlar. watsons da satılıyor benin gitmeye fırsatım olmadığı için ben bayramda a101 den garnier bb krem aldım.ilk defa kullandım memnun kaldım ama bu bitince birde pure beauty cc yi deneyeceğim

Garnierin bb kremini oneririm. Bb kremi kullandiktan sonra yagli bi gorunum oluyosa uzerine pudra kullanabilirsin parlamamasi icin

[QUOTE. rains, post: 37280826, member: 630754"]nivea nın bb si kesinlikle asırı yaglanma yapıyo ..bende yaptı yani[/QUOTE]
Aynen. . niveayi onermem asiri yagli ve acik tonu bile koyu

Sanirim cc krem alicm tskler :)
merhaba, BB krem (beauty balm) cilde bakım yaparken renk verir. CC krem ise (color correcter) renk verirken bakım yapar. BB krem kapatıcılık sağlama amacı gütmez (ancak tabiki biraz kapatıcılığı var) CC krem ise tam tersi ton farklılıklarını yok etme amacı gider ve cildin rengini eşitlemeye çalışır. ikisi bir arada kullanılmaya gerek yoktur.

BB krem aydınlatıyo, besliyo, canlandırıyo, nem veriyo ve en güzel yanı çok güzel kapatıyo üstelik cilde fondoten gibi de zarar vermiyo. CC kremin de özellikleri hemen hemen aynı ama o biraz daha geliştirilmiş, daha lifting özellikli bi krem. Ben Missha nın BB Cream ini kullanıyorum. Fondotensiz dişarı çıkmayan ben, artık elimi sürmüyorum.

Ben de bb krem kullanıyorum günlük sür çık rahat oluyor cilt tonunu eşitliyor yüzüne renk katıyor birde allık ve rimel benim günlük makyajım budur. Fondoten gibi kapatıcılığı yüksel olmadığından ciltte hafif duruşu çok rahat. fondoteni özel günlerde davetlerde kullanıyorum ama günlük için bb kremler gerçekten çok kullanışlı ve rahat oluyor.

kapatsın cildimi artı uzun süre dayansın diyorsanız missha bb krem web sitesinden 20ml deneme olarak alabilirsiniz çok uzun süre gidiyor en az 7-8 ay diyim hergün kullansanızda kapatıcılığı süper alerjik durumu asla yok
renk eşitsizliğim var kızarıklığım var ama açık tenliyim derseniz bielenda cc krem bimi takip ediceksiniz uygun fiyatlı alıcaksınız
bb kremde üzerine fondotene gerek kalmıyor ama cc krem sadece renk eşitlediği için gerek olabilir
cc krem bir diğer alternatif pure beauty watsonslarda bulabilirsiniz gayet güzeldir bu markada

Back