Bayramlarda nişanlı geline hediye alınır mı?

gamzeligunler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2022
280
351
Selam kızlar bir süredir nişanlıyım. Nişanlımın ailesi pek gelenek görenek bilmiyor. Ben de daha geleneklerine bağlı bir aileden geldiğim için biliyorum, bir de doğuluyuz bizde bayramlarda geline mutlaka bayramlığı alınır ailenin durumuna göre altın takılır. Malum bayram geliyor. Bu durumda fikirlerinizi merak ediyorum, benim kayınvalide pek bir şey almaycak gibi. Bilse seve seve alır onu biliyorum ama. Bir yandan da annem soruyor.

E tamam nisanlina soyle alsinlar madem. Biz de boyle seyler sevilmez ama bazi yoreler de seviliyor. En dogrusu iletisim.

Bunun gelenekle alakası yok nezaketle var.
Hediyenin boyutu değişse bile eli boş gidilmeyeceğini her aile bilir. Buna rağmen eli boş gelirlerse önemsemiyorlardır.
Hediyenin maddi boyutu önemli değil ama boşta gelinmez.

Bizim adetlerde var nisanli geline hediye almak.
Hatta yebgem nisanliyken dayimin esi bile bayramda hediye almis gitmisti annanem babannemde almisti.
Biz yurt disinda oldgumuzdan dolayi sadece harclik yollaya biliyoduk ama o surecde akrabalar hallediyolardi hediye isini.

E onların böyle bi adeti yok işte.Sizin adetler bizim adetler derken olay bağlamından uzaklaşmaz mı?Nisanlınıza değil annenize onların böyle bi adeti olmadıgnı bu sebeple beklentiye girmemesi gerektiğni söyleyin. Diğer türlüsü cok kaba ve itici olur.

ben karadenizliyim yok böyle bir adet valla ve ilk defa duydum. ben nişanlıyken kaynanama hediye almıştım bayramda ama tamamen içimden geldiği için. böyle durumlar sıkıntı. benim ailem bu gibi farklılıklar olacağı için ilk başta hiçbir seye karışmayacaklarını onlar nasıl isterse öyle yapmalarını söyledi. zaten benden önce gelen iki gelin daha vardı. doğal olarak onlara yapılan bana da yapıldı

Biz gel ya da gelme demedik kendileri geldi hediyeler getirdiler. Nişanlısından bayramlık istemeyin, bizde böyle bir ziyaret olur diyin. Hediye alıp almaması kendi düşünceliliğine kalmış artık

Vallahi izmirin bir ilçesinde var bu adet eşimlerde yani... bizde izmir merkezdeniz göçmeniz ama hiç yok bizde adet madet .. eşimlerde olmasına rağmen bana alınmamıştı hatırlamıyorum alındıysada .. çok da lazim degil yahu çocuk gibi ben bayramlık isterem mi diyeceksiniz huzurunuza bakın anneniz cok sorarsada alin trendyoldan bisey kenddinize nisanlim ödedi parasini ben sectm deyip gecin sikinti cikarmayin çul başında

Evet canım var elbise ,ayakkabı,altın bile takan var hatta kurban bayramında koç bile alıyorlar boynuzunda bilezikli olandan olursa tadından yenmezzzzbunu nişanlına söyle ailesi de ona göre hazırlık yapsın .İsterse annesine sizin annenizi aramasını söyleyin. Benim kaynanam da bilmezdi mesela annemi arayıp sorardı sizin adetleriniz nedir diye yaşça olarak annemden 10 yaş küçüktü kaynanam hep arar sorardı. Sizde öyle yaptırın bence şahsen bana almadılar eltim istemişti kaynanamda sevgiye yapmadık sanada yapamayız demişti

Evet boyle adetler var ama gerekli mi ve onemsenmeli mi hayir. Yani ailenizle konusup bu tarz adetlerin gereksiz oldugunu ve artik kaldirilmasi gerektigini vurgulayin. Bana istemede sadece alyans ve tek tas takildi diye bazi akrabalarim konusmuslardi. Annem de ister istemez uzulmustu. Onemsedigi altin degildi milletin agzina dusmekti. Ben annemle surekli konusup bu sacma seylere takilmamasi gerektigini soylerdim. Hatta o zaman esime bu durumdan bahsetmistim. Ben alayim bizimkiler bize geldiginde hediye etti gibi gosterelim demisti. Hic gerek duymadim. O akrabalarim su an evliligimi, esimi ornek gosteriyolar. Bosverin takmayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…