- 21 Temmuz 2017
- 702
- 722
- 103
Öylede ayrı ayrı gidilmesinde ne var ki? zaten her bayram aynı şeyi yapıyo bunlar.ayrıca diğer bayrama çıkacağımız ne mağlum ?garantisi yokken hiçbşşeyin ailemle geçirmek istiyorum ne var bunda. Hep erkek üstün tutuluyor öncelik o oluyor niye hep bu böyle .niye boxulamıypr bu düzen baskı bu mecburiyetlik
Son yorumlarla birlikte biraz içim ferahladı doğrusu. Kadının idare etmek adı altında hep her seye uyum saglamak zorunda olduğu bu düzene en başta biz kadınlar olarak karsı cıkalım lütfen.
Neden önce erkegin ailesine gitmek gibi bir mecburiyetimiz yada önceliğimiz var. Pekala kadının ailesine de önce gidilebilir orda da kahvaltı yapılabilir. Ki burda bir taraf son derece kalabalık bayram kahvaltısı yaparken, diger tarafta yalnız olan anne baba var. Evet onlarda anne baba. Bu durumda neden öncelik bu ailede olamıyor ? Kadının ailesi oldugu icin mi ? Neden koca kişisi karısını mutlu etmek adına yada çogu kadının yaptığı gibi idare etmek adı altında karısının ailesine gitmiyor da kadın ille de adet gelenek diye gitmek zorunda bırakılıyor. Dışlanma ve kocanla aran bozulur baskısıyla.
Bu benim de ilk bayramım evli olarak, ve kv ile görüsmüyorum. Dolayısıyla evine de gitmedim. Ailem başka şehirde. Eşim birinci gün akşamından itibaren calışacagı için biz sabah bayramlastık sonra o benim ailemle telefonla bayramlaştı. Ben kendi ailemin yanına şehir dışına o da kendi ailesiyle bayramlaşmaya gitti. Ikimiz de gayet mutluyuz. Bir bayram gününü ayrı geçirdik diye benim evliliğim bitecek ve sarsılacaksa bitsin zaten.
Ben hamileyim ve erkek bebek bekliyorum. Oğlum ve gelinim gelip bizimle bayramlaştıktan sonra ilk mi gelmisler son mu gelmisler once gelinin ailesinin evine mi gitmisler hic umrumda olmaz. Böyle bi durumda da oraya gidin bize sonra katılın diye fikrimi söylerim. Erkek ailesi diye bu kadar ayrıcalık oncelik beklemeye ne gerek var.
Lütfen artık bunları normallestirmeyelim. Dengeli ve adaletli olalım ki bizim cektiklerimizi baska kadınlar gelinler cekmesin.
Bizde hemen bayram namazı sonrası kahvaltı yapılır erkenden.eşim uyur geç saate kadar .o nedenle ben namazla tek olarak gittim annemde yaptım sonrada KV ye birlikte gittik.akşamına bizimkilere birlikte gittik ama.geldi yaniKonuşup anlaştık demişsiniz. Eşiniz neden sizinkilere gelmiyor onu anlamadım ben?
Bizde bayram namazı sonrası kahvaltı yapılır erkenden.onlarda öğlen yapılır.uyanmaz eşim erken.ben yalnız gittim anneme .sonra geldim eşimle KV ye gittik.ama akşamına birlikte gidildi bizimkilere.geldi ozamnGicik oldugum konu bide size lutfeder gibi « tamam sen erkenden git gel sonra bizimkilere gideriz cunku davetliyiz » demesi ve sizinle gelmyor’yani siz buna anlasmami diyorsunuz
Bence saat olarak uygun bir davet esinizle once anne babanizi gorup sonra kv evine gecilebilir ama baba evine tek basima gidiceksem kv’yede kocayi tek basina yollardim
Merak ettim sizde nasil oldu
Çünkü eşim bidahaki bayrama da onlara gideriz kahvaltıya dedi.ben onları yalnız bırakmam dedim.gitmek istiyorum dedim.bu teklifi ben sundum .madem sen gelme .biz nasıl olsa erken yapıyoruz kahvaltıyı.ben prdan gelir size geçeriz dedim.akşamına da bizimkilerde gidildi geldi ozamn .Neden tek ?
Teşekkür ediyorum anlayışınız için.bizdede erkek yok.o nedende herkes anlayamıyor malesef bu durumu. Yaşamayan bilemezBu eş ailesine gidilir tabiki diyenler neyin kafasini yaşıyorlar anlamıyorum. Biz hep kız kardeşiz mesela. Size göre benim annem babam hep yalnız kahvaltı yapmalılar bayramda çünkü kız ailesi onlar. Bir bayram Esin ailesine gidiliyorsa ilk gün diğer bayram kızın ailesinin gönlü yapılmalı. Boyle dusunen zihniyet yüzünden zaten erkek ailesinde toplanmak adet haline geldi.
Anneme tek olarak gittim.oradan geldim birlikte KV ye gittik.akşamınada bizimkilere birlikte gittik.Kahvaltı saati geçtiğine göre konu sahibi ne yaptı merak ettim doğrusu
Evet çok şükür gittim tekte gitsem olsun mutlu oldular çok .oradan gelip KV ye birlikte gittik.akşamına bizimkilere birlikte gittik.ozamn geldi eşimde.Şakamisiniz siz ?
Sizin de yaşınız baya büyük sanirim 100 yıl öncesinde kalmissiniz.
Evlenmekle ne alakası var bunun,erkek de evlenmeyeymis o zaman kizin düzenini bozmuş...Var mi böyle bir mantik ya,bir tarafta kırk kişi kahvaltı yapacak , diğer taraf bayram sabahini yapayalnız geçirecek...Siz evlenince ana babanızı unutmus olabilirsiniz,ama herkes sizin gibi olmuyor.
Konu sahibi ne yaptın bilmiyorum ama inşallah annenlerle kahvaltı yapmişsindir.Bazilari akşam yemege gidersin demiş ama ozellikle bayram sabahları önemlidir.Hem de ilk günün ilk sabahı.
Allah razı olsun .anlaşıldığıma ssevindimDaha önce de yazmıştım kendi babamı bilirim babam şimdi hayatta olsa onun ayaklarını öperim der hep. Bizde er ya da geç böyle cümleler kuracağız. Annemle babamla vakit geçirmek varken neden eşimin ailesiyle yemek yiyeyim. İster bencillik diyin ister abartı ama durum böyle. Adet dediğin kültürel anlamda sosyal anlamda insanların kabul ettiği bir ritueldir fakat bayramda ilk esin ailesine gidilir neden bir adet olsun ? Bir de sanırım gençsiniz demişler kızcağıza. Neden genç olan cahil mi oluyor haha akşam akşam güldüm yahu
Çok sevindim ailenizle birlikte kahvaltı yapabilmenize . Herkesin ailesi kendine değerli. Bak sizin ailede de kahvaltı geleneği varmış. Bazı zihniyetini asla anlayamadığım hemcinslerim bile erkek ailesinde olan geleneği devam ettirip kendi ailelerindekileri koparıp attılar demek ki. Allah anne babanıza ve size uzun ömür versin. Bayramlarda hiç yalnız kalmasinlar inşallah.Teşekkür ediyorum anlayışınız için.bizdede erkek yok.o nedende herkes anlayamıyor malesef bu durumu. Yaşamayan bilemez
Keşke eşinle gitseydin,bir bayram sabahı da uyumayı verseydi...Sizin adetler pek önemsenmiyor gördüğün gibi.Evet çok şükür gittim tekte gitsem olsun mutlu oldular çok .oradan gelip KV ye birlikte gittik.akşamına bizimkilere birlikte gittik.ozamn geldi eşimde.
Amin inşallah çok teşekkür ediyorum. bilmukabele sizinde öyle olması temennilerimle inşallah .Çok sevindim ailenizle birlikte kahvaltı yapabilmenize . Herkesin ailesi kendine değerli. Bak sizin ailede de kahvaltı geleneği varmış. Bazı zihniyetini asla anlayamadığım hemcinslerim bile erkek ailesinde olan geleneği devam ettirip kendi ailelerindekileri koparıp attılar demek ki. Allah anne babanıza ve size uzun ömür versin. Bayramlarda hiç yalnız kalmasinlar inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?