Bayramda kahvaltı sorunu

Eşinle konuş anlayış ile karşılarsa istediğin gibi olur zaten bence bi sakıncası yok
Evlendikten sonra ilk bayramımızda benim aileme gitmiştik
Bugün de kahvaltıya kV më gidip 12 saat durup geldik yarın ve 3. Gün benim ailem de geçecek

Son yorumlarla birlikte biraz içim ferahladı doğrusu. Kadının idare etmek adı altında hep her seye uyum saglamak zorunda olduğu bu düzene en başta biz kadınlar olarak karsı cıkalım lütfen.

Neden önce erkegin ailesine gitmek gibi bir mecburiyetimiz yada önceliğimiz var. Pekala kadının ailesine de önce gidilebilir orda da kahvaltı yapılabilir. Ki burda bir taraf son derece kalabalık bayram kahvaltısı yaparken, diger tarafta yalnız olan anne baba var. Evet onlarda anne baba. Bu durumda neden öncelik bu ailede olamıyor ? Kadının ailesi oldugu icin mi ? Neden koca kişisi karısını mutlu etmek adına yada çogu kadının yaptığı gibi idare etmek adı altında karısının ailesine gitmiyor da kadın ille de adet gelenek diye gitmek zorunda bırakılıyor. Dışlanma ve kocanla aran bozulur baskısıyla.

Bu benim de ilk bayramım evli olarak, ve kv ile görüsmüyorum. Dolayısıyla evine de gitmedim. Ailem başka şehirde. Eşim birinci gün akşamından itibaren calışacagı için biz sabah bayramlastık sonra o benim ailemle telefonla bayramlaştı. Ben kendi ailemin yanına şehir dışına o da kendi ailesiyle bayramlaşmaya gitti. Ikimiz de gayet mutluyuz. Bir bayram gününü ayrı geçirdik diye benim evliliğim bitecek ve sarsılacaksa bitsin zaten.

Ben hamileyim ve erkek bebek bekliyorum. Oğlum ve gelinim gelip bizimle bayramlaştıktan sonra ilk mi gelmisler son mu gelmisler once gelinin ailesinin evine mi gitmisler hic umrumda olmaz. Böyle bi durumda da oraya gidin bize sonra katılın diye fikrimi söylerim. Erkek ailesi diye bu kadar ayrıcalık oncelik beklemeye ne gerek var.

Lütfen artık bunları normallestirmeyelim. Dengeli ve adaletli olalım ki bizim cektiklerimizi baska kadınlar gelinler cekmesin.

Tabiki de eşinizin ailesi kahvaltıda bir araya gelecek amca hala dayı her neyse büyüklerinin yanında olacaklar onları bayram gününde yalnız bırakmayacaklar
Siz de kendi anne babanızı yalnız bırakmayın doğal olan budur gelenekleri yaşatmak nesillerin elindedir mantığa ve vicdana uymayan bir geleneğe sizi bağlayan nedir hiçbir şey

Millet gelenek gelenek diye tutturmuş. Gelenek dedikleri şey kültürle şekillenir ve zamanla değişir. Değiştirilmesi teklif dahi edilemez şeyler değil sonuçta.

"Böyle olacağını biliyordun, evlenmeseydin o zaman" diyen bile olmuş. Hayretle okudum çoğu yorumu.
Sanki evlenirken "Bizim bayramlarda böyle bir adetimiz var kabul ediyorsan evlen" demişler de bir de sözleşme yapıp imza attırmışlar gibi. O aile geleneğini ortaya çıkarırken bana sormadıklarına göre kimsenin geleneğine tabi olmak zorunda değilim.

Erkek ailesi önceliklidir diye düşünen kadınlar daha çok vururlar başlarını duvarlara "kocam bana değer vermiyor" diye. Sen kendine, kendi ailene değer vermiyorsun ki adam versin...

Gicik oldugum konu bide size lutfeder gibi « tamam sen erkenden git gel sonra bizimkilere gideriz cunku davetliyiz » demesi ve sizinle gelmyor’yani siz buna anlasmami diyorsunuz

Bence saat olarak uygun bir davet esinizle once anne babanizi gorup sonra kv evine gecilebilir ama baba evine tek basima gidiceksem kv’yede kocayi tek basina yollardim

Merak ettim sizde nasil oldu

Konuşup anlaştık demişsiniz. Eşiniz neden sizinkilere gelmiyor onu anlamadım ben?
Bizde hemen bayram namazı sonrası kahvaltı yapılır erkenden.eşim uyur geç saate kadar .o nedenle ben namazla tek olarak gittim annemde yaptım sonrada KV ye birlikte gittik.akşamına bizimkilere birlikte gittik ama.geldi yani

Bizde bayram namazı sonrası kahvaltı yapılır erkenden.onlarda öğlen yapılır.uyanmaz eşim erken.ben yalnız gittim anneme .sonra geldim eşimle KV ye gittik.ama akşamına birlikte gidildi bizimkilere.geldi ozamn

Çünkü eşim bidahaki bayrama da onlara gideriz kahvaltıya dedi.ben onları yalnız bırakmam dedim.gitmek istiyorum dedim.bu teklifi ben sundum .madem sen gelme .biz nasıl olsa erken yapıyoruz kahvaltıyı.ben prdan gelir size geçeriz dedim.akşamına da bizimkilerde gidildi geldi ozamn .

Teşekkür ediyorum anlayışınız için.bizdede erkek yok.o nedende herkes anlayamıyor malesef bu durumu. Yaşamayan bilemez

Evet çok şükür gittim tekte gitsem olsun mutlu oldular çok .oradan gelip KV ye birlikte gittik.akşamına bizimkilere birlikte gittik.ozamn geldi eşimde.

Allah razı olsun .anlaşıldığıma ssevindim

Teşekkür ediyorum anlayışınız için.bizdede erkek yok.o nedende herkes anlayamıyor malesef bu durumu. Yaşamayan bilemez
Çok sevindim ailenizle birlikte kahvaltı yapabilmenize . Herkesin ailesi kendine değerli. Bak sizin ailede de kahvaltı geleneği varmış. Bazı zihniyetini asla anlayamadığım hemcinslerim bile erkek ailesinde olan geleneği devam ettirip kendi ailelerindekileri koparıp attılar demek ki. Allah anne babanıza ve size uzun ömür versin. Bayramlarda hiç yalnız kalmasinlar inşallah.

Evet çok şükür gittim tekte gitsem olsun mutlu oldular çok .oradan gelip KV ye birlikte gittik.akşamına bizimkilere birlikte gittik.ozamn geldi eşimde.
Keşke eşinle gitseydin,bir bayram sabahı da uyumayı verseydi...Sizin adetler pek önemsenmiyor gördüğün gibi.

Neyse,yine de onlarla kahvaltı yapmış olmana sevindim.

Bu kadar gelenekçi olan insanların bayram sabahı öğlene kadar uyumasini anlayamıyorum.

Amin inşallah çok teşekkür ediyorum. bilmukabele sizinde öyle olması temennilerimle inşallah .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…