canım en azından kendi annenlere ve kayınvalidenlere elin boş gitme.bu adettendir.bende yarın akşam gidicem çok pahalı olmasada iki aileyede çikolatamı aldım ve paketledim.onlar istemez desede yinede memnun oluyorlar
canım biz ailelerimizden ayrı şehirde yaşıyoruz. onun için giderken kendi anneme ve kayınvalideme çikolata falan alırız. ama ben bu gidişimde tatlı yapıp götüreceğim. ne bilim aynı şehirde yaşasak götürmem belki ama uzaktan gelince elin boş gidilmiyor. herkese şimdiden iyi bayramlar :))
Bızde de anne babaya babannne ananeye goturulur ama bız gecen sene cıkolata aldık sadece.Sımdı esım annemlere alalım yetmezmı dıyo :S Kuzenım var o da anane babanne anne baba gıyımler cıkolatalar felan alır bı de sonra anneme sorar zederdı sana ne aldı dıye :gitme:
biz nişanlıyken ve ilk evlendiğimiz iki bayram çikolata aldık aile büyüklerinden haslarına..
hemde buranın en iyi pastanelerinden birinde yaptırdık hep.
sonra eşimle baktıkki o götürdüğümüz kişilerin çocukları torunları bizim ailelerimize elleri boş geliyorlar.
milettin salağı bizmiyiz dedik..
şimdi babamlara,kayınvalideme bide ananeme alırsak alıyoruz.başka kimseye almıyoruz.
Bizde birşey götürmeyiz. Zaten çikolatadan şekerden geçilmiyor gittiğimiz evler, birde biz götürürsekakannehir
Ayrıca eşin haklı bir nevi, yarım kilo çikolata bile götürseniz dünya para, e 10-15 yere aldınız diyelim, adam nasıl kalksın altından. Boş yere atışmışsınız. Al adamın gölünü, hadi bakim:mymeka::teselli:
Bir yere giderken mecbur değilsinki elim boş gitmeyim diye.
Artık ekonomik sıkıntılar bunu gerektiriyor şart değil herkesin durumları aynı zaten.
En güzeli ne alacan nede gelecek kafan dinç olur...
ılk evlendıgımız sene bızde her gıttıgımız eve elımız bos gıtmedık hatrı sayılır bır butce ayırmıs olduk bu sekılde baktık olmuyor ıkıncı sene eledık ıclerınden sımdı ıse kımseye goturmuyorum evde tatlı yapılacak bır tepsınını annemlere goturucem o kadar
Kendi aileme ve eşimin ailesine giderken alıyoruz..
Her zaman çikolata almıyoruz tabii...Sonuçta işe yarayan birşeyler olsun diye bazen giyim bazen de bir paket çay ve şeker aldığımda olmuştur...
Amcalara, dayılara falan gidiyorsakta bir paket Türk kahvesi götürüyorum alkisalkisalkis Bütçeyi de fazla sarsmıyorkaydirigubbakcemile3
biz gidiyoruz ya daha ne alalım. yani tabi biraz daha durumlar müsait olsa bişeyler alırdım ama yoksa ne yapçan. illa da almak ta gerekmiyor. güzel bir öpücük içtenbir sarılış en güzel hediye olacaktır...
Eşinizi ve kendinizi boşuna üzüyorsunuz bence neden belli maddi sıkıntı içinde olduğunuz için bence eşinize dalaşmak yerine alabilirseniz bir kendi ailenize, birde kayınvalidenize çikolata alın diğerlerini es geçin çok olmadı ben utanırım gidemem dersenizde gitmeyin.
ya bence ilk bayramsa falan evlerine ilk defa gidilecekse alınması daha yakışık alır. ama normal daha önce gidilen yerlerse bence heryere gerek yok ama ne bilim ailelere gidilirlen yada dedeler falan götürülebilir. ama illa çikolata olmasına gerek yok bence ben yerine göre meyve falan alıyorum.
herkese götürmeye tabi maddi güç yetmez. annene kayınvaldene ve anneanne bababanneye götürsen yeter. illa çikolata tatlı olmak zorunda değil. çorap havlu patik de olabilir. maksat hatırlamak zaten.
benim annem bakler mesela. abim hep eli boş gelir. biz geçen seneye kadar anneme hep alırdık. ama bu yıl maddi durumdan dolayı alamıyoruz.
adetlere göre almak gerekir bütçe uygunsa. sadece bayramlarda değil yemeğe giderken tatlı götürmek hediye almak hoş bir davranış.
bu arada herkese iyi bayramlar.
bayramlarda öyle bir adet yada gelenek olduğunu hiç duymadım
mecburiyet olduğunu hele hiç duymadım
Ama gönlünden geçerse getirilir, ama onlar bize getirdi bizde onlara getirelim yarışı olmamalı diye düşünüyorum. Aslında ben çikolata götürme tarafdarı değilim çünkü ev sahibi zaten gelen giden hiç şeker, çikolata aliyor sonra her gelen ziyaretçi paket paket çikolata getirirse o eve çikolatadan girilmez. Biz bazı yerlere giderken canlı çicek yaptırıyoruz mesela. Yada ev sahibine hediye getirmek yerine o evdeki çocuklara bayram harçlığı veriyoruzç
Zaten bayramın amacı biyerlere bişeyler götürmek değil bana göre, insanların zilline basıp, sımsıcakık kucaklaşıp bayramlaşmak onlara hatırlandığını ve değer verildiğini hissetirmek bence tüm hediyelerden daha güzel.
Bizim fazla akraba felan yok. Burada kayınvalidemler. İstanbulda'da annemler ve dayım var. Bayramlarda İstanbul'a gideceksek oraya, burda kalacaksak kayınvalidemlere çikolata alıırm giderken. Dayımlara gideceksek tatlı alırım. Ama çok fazla akrabamız olsa memlekette değil yanımızda olsalardı hepsine çikolatayla gitmezdim valla ona para mı dayanır. Hem siz misafir olarak gidiyorsunuz size çikolata tutulur ikram edilir. Onunla başa çıkılmaz..
geçen iki bayramda da borçlarımızdan dolayı bayramda hiç bir masraf yapamadık dolayısıyla çikolata falan da alamadık ama bu sene borçlarımızı azaltmanın verdiği rahatlıkla sadece en büyüklerimize çikolata götürdük götürmezsen ayıp olmaz tabii ki ama götürünce de mutlu oluyorlar
Annelere giderken götürürüz, ama her gittiğim yere çikolata götürecek olsam maaşım yetmez.
Ama ben genede gittiğim diğer yerlere çikolata olmasa da, küçük bir şey (meyve suyu gibi) götürmeye çalışılırm.