Bayramda aile yanına gitme konusundaki isteksizliğim

Bu şartlarda kesinlikle gitmem, oturur güzelce projemi bitiririm. O proje bitmese okul uzasa bir de bunun için söylenecekler, bir şeye hayırları yok bari gölge etmesinler. Okulunu bitirmeye çalışan öğrenciye hadi evlen hemen de çocuk yap diyen akraba olmasa daha hayırlı. Bitir o projeyi yavrum yoksa ellerinde kalacaksın bunların.

Gitme çocuğum, eğitimin daha önemli, biri bir laf ederse de hiç takma kafana , şu hayatta yapayalnizsin , eğitimine odaklan , okulunu bitir hayatını kur
Bir de utanmadan çocuk yap demişler. Bu kız okulunu bitirdi mi, elinde maaşı var mı, o bebeğe mama parasını bez parasını sanki kendileri verecekmiş gibi(!). Bir sıkıntı olsa kızın okulu bitmemiş, aman kocandır otur oturduğun yerde diyecekler. Biz de hep böyle büyüttük diyecekler. Azıcık iyi niyetli olsalar mimarlık kazanmış kafası zehir gibi çalışan bir kıza bu cümleleri kurmazlar. Bu kızın iyiliğini düşünmüyorlar.

Bahane bul gitme ...

Gitmemek için o kadar çok sebebin var ki... birincisi projelerin ve en önemlisi. Derslerden kalırsan ailen, akrabaların kurtaracak değil seni. Zaten isteğin de yok. Üstelik yol parasını saymıyorum bile. Ne güzel ya sessiz sakin dersine çalış, kendini dinle. Bayramları oldum olası sevmem :). İnsanların birbirine eziyeti dışında bir anlamı yok benim için. Evlilik için hiç acele etme, boşver insanların ne dediğini...Emin ol çoğu senin modunu düşürmek için, azmini kıskandığı için böyle konuşuyor..."benim aklım bana yeter, nasihatiniza ihtiyacim yok" diye konuş.

ne zaman evleneceksin diye gevsek gevsek konusanlara, tabi ki evlenecegim, beyaz esyam senden, koltuk takimim da senden, arkam saglam cok sukur deyin, bir daha agizlarini acmaz kekolar :)))

Merhaba,
Bence gitme ve projelerine odaklan.
Derslerini geç okulunu güzelce bitir işini eline al, çok iyi bir meslek var elinde.
Akrabalar susmaz. He he de geç hiç kafana takma bu hayat senin nasıl istersen öyle yaşa elaleme göre değil. Rahmetli anneciğin de bunu isterdi eminim. Ben de annemi kaybettim yazdıkların içime çok dokundu. Babadan yana da şansın olmamış senin en büyük şansın kendin olacaksın. Sapasağlam dur o yüzden kendi ayakların üzerinde. Kimseyi konuşturma. Geçişle bölüme girebildiğine göre akıllısın. Her şeyi başaracak gücün var, kendine inan. Geleceğine odaklan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…