• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayram bayram üzüntüden her yerim ağrıyor

Bu arada bu devirde doğru düzgün ilişkiler yaşayan kalmadı sanki
Herkes bir yalan dolan çetrefilli işler peşinde
Kimsi dimdirekt benim sevgilim var nişanlıyım vs. demiyor
Çoğu açık kapı bırakıyor.
Aynı anda 3 sevgilisi olan kızlar/erkekler
Balayının dönüşünde eski sevgilisine şöyle bir merhaba yazanlar
Sevgilisinden evlilik teklifi almadığı için başka biriyle sözlenen, erkek arkadaşına nispet yapıp, istediği teklifi alınca abuk subuk bahaneler uydurup sözlüsünden ayrılan kızlar
Nikaha bir hafta kala ailesine 200 bin liralık kredi çekip nikahtan sonra söyleyen bir adam

Konu sahibinin durumuyla belki alakasız bilmiyorum ama çoğu kişi full çıkarcı ve doyumsuz

Seni tanıyor ve seviyorum konu sahibi.

Ama açtığın bu konu ile anladım ki ... seninle daha sık alış verisimiz olacak...
Zira bu adamla evlenenin dertten çok neyi olur ki?

Bütün yorumları okuyarak geldim buraya.

Burdaki hanımlar çok zalim, çok kırıcı ve fakat çok haklı.

Söylediklerinin hepsi doğru.

Yine de devam edecek misin bilmem ama...

Unutma ki benzer şeyi siz onlara yapsaydınız tepkileri "donup kalmak" olmazdı.

Yılanın başı da sevgilin bence.

Ezmeye ordan başla.

Daha oncede benzer bir soru sormustum ama gozunden kacmis muhtemelen
Sen ne istiyor ne dusunuyorsun?
Onun ne soyledigi yada ne algiladigindan ziyade sen nasil bakiyorsun bu yasananlara

Biz ne yazarsak yazalim senin kafanda olan bir tablo vardir
O ne mesela ?
Ben çok üzüldüm. Çok iyi niyetliymişim ben belki de safmışım diye düşündüm. Üzüldüm inanın çok üzüldüm. Salak bir kız çocuğu gibi hissediyorum kendimi. Keşke o anda tepki gösterseydik. Ama böyle laf sokmalara şuna buna alışkın değilim. Sevgilimse annesinin beni çok sevdiğini söylüyor, annesi bu süreçten çok mutluymuş, biz evleneceğiz diye inanılmaz mutluymuş. Ben neden tepkimi orda vermemişim. Ben orda esprili bir tepki versem annesi hatasını anlarmış. Ona da neden hemen söylememişim meseleyi bekletmişim (ben uzun süre toparlanamadım sinirliydim, eve dönüş şu bu derken, 4 saat sonra falan konuşabildim) o da beklediği için sinirlenmiş falan da falan. Bu mevzu epey midemi bulandırdı. Kafamı da öyle. Bu kaynanalar hep böyle laf mi sokar, iyi niyetlisi yok mu ben bu tarz insanlarla nasıl uğraşırım bilmiyorum. Arkadaş olsa hayatımdan çıkartırım ama. Neyse ben kendime biraz düşünme mühleti vereceğim. Ama mantığım ayrılmamı söylüyor.

Ben çok üzüldüm. Çok iyi niyetliymişim ben belki de safmışım diye düşündüm. Üzüldüm inanın çok üzüldüm. Salak bir kız çocuğu gibi hissediyorum kendimi. Keşke o anda tepki gösterseydik. Ama böyle laf sokmalara şuna buna alışkın değilim. Sevgilimse annesinin beni çok sevdiğini söylüyor, annesi bu süreçten çok mutluymuş, biz evleneceğiz diye inanılmaz mutluymuş. Ben neden tepkimi orda vermemişim. Ben orda esprili bir tepki versem annesi hatasını anlarmış. Ona da neden hemen söylememişim meseleyi bekletmişim (ben uzun süre toparlanamadım sinirliydim, eve dönüş şu bu derken, 4 saat sonra falan konuşabildim) o da beklediği için sinirlenmiş falan da falan. Bu mevzu epey midemi bulandırdı. Kafamı da öyle. Bu kaynanalar hep böyle laf mi sokar, iyi niyetlisi yok mu ben bu tarz insanlarla nasıl uğraşırım bilmiyorum. Arkadaş olsa hayatımdan çıkartırım ama. Neyse ben kendime biraz düşünme mühleti vereceğim. Ama mantığım ayrılmamı söylüyor.
Tepki veremezsiniz cunku surda onun agzinin payini verirdim ben diyen kimse tepki veremez o kadar uc bir saygisizlik cirkinlikki insan soka girer kalir
Hastami acaba denir,cidden alkol falanmi aldi denir Akli sorunluda nisanlimi bahsetmedi denir.hadi anne bunu dedi yandaki teyzenin toparlamamasida garip

Kimsenin kv si gulluk gulistanlik degil ancak daha sozde bu kadar ileri gidebilen okumadim ben
Oglanlarda boyle birseye musade etmedi en azindan evlenene kadar ayiya dayi dedi
Ha sonra kurbagaya donustu belki hepsi ama ilk evrede denk gelmedim
Sizinki sizi sucluyor birde bagiriyor agresiflik yapiyor

Konuyu acali iki gun oldu kimse sizi arayip kizim kusura bakma ben ileri geri konustum bende boyle degisigim hic lafin nereye gidecegini hesap edemedim iste dedimi?
Hani coook uc bir salaklik saflik oldugunu varsayalim hata anlasilmazmi
Nisanli anneye siz ne halt ettiniz acip ozur dileyin demezmi 35 yasinda 35 23,25 degil

Mantiginiza uysanizda kanmaya geri donmeye cok musait geldiniz
Ne yazarsak yazalim bos
Burada cogu kiside hem konu acip hemde haset fesatlar bilerek boyle yorumlar yapiyorlar mantigi var (sizin icin soylemiyorum)duymak istemediklerini yazinca biz kotu oluyoruz ama oyle degil
Ben yada bir baskasi yrn sizin nickinizi bile hatirlamayacagiz
Hatalarin bedelini en agir olarak siz odeyeceksiniz yaninda birde anne babalarinizi uzuyorsunuz

Bilerek yakacak gibisiniz kendinizi hayirlisini diliyorum

Son düzenleme:
Bu konuya yazacak aslinda cok sey var ama sinirlerim bozuldu... ozetle bu adamla evliligi dusunmeyin. Cok uzulursunuz, yazik olur.
Okurken sinir oldum. Anneme de okudum sinirimden, yanimda oturuyordu, hayretler icinde kaldi. Sizi dinlemek istemeyen bir adam sizi hak etmiyor. Nisanli iken dinlemiyorsa evlenince hic dinlemez. Annesi de cahil olabilir ama saygisiz. Soyledikleri yenilir yutulur degil. Bu aile ile yapamazsiniz siz gercekten cok uzulursunuz.

Önemli olan tepki verip vermemen değil. Sen nişanlısın. Evleneceğin adamı ve ailesini daha iyi tanımak için nişanlandın. Bu olay vesilesiylede çok güzel tanımış oldun. Bence biran önce gerekeni yap. Sen tepki versen annem hatasını anlardı ne? Sizmi eğiteceksiniz bu zihniyetteki bi kadını.

Kayinvalide seni opsiyon olarak goruyor. O 43 yasindaki zengin hatunun yaşı uygun olsa imis onu dusunuyorlarmis. Bu cok ağır bir laf bence.
Nisanlinin da seni dinlenemesi, meseleyi onemsememesi de oyle. Sanki evlenince de kendi problerini kendin coz diyecek gibi. Insan dinler bsri ya. 35 yasindaki adamin bu kadar anneci olmasi da ayri bir dusundurucu. Annesinin onayi olsa o kisi ile evlenecekmis yani. Bu demek oluyor ki sizin evliliginizde hersey kayinvalidenin onayindan mi gececek anlamadim..hadi herseyi gectim dr opsiyon olarak gorulmek, sorunlarin dinlenmemesi... ne biliyim ya....

Bu kaynanalar hep böyle laf mi sokar, iyi niyetlisi yok mu ben bu tarz insanlarla nasıl uğraşırım bilmiyorum. Arkadaş olsa hayatımdan çıkartırım ama. Neyse ben kendime biraz düşünme mühleti vereceğim. Ama mantığım ayrılmamı söylüyor.
Benim deli kaynanamın bile ağzından böyle laf çıkmadı. Bak, o kadının evinde kira vermeden oturuyorlar, seni duyacak diye ödleri kopuyor. Normal değil bu yaşananlar.

Nişanı uzat ki bak bakım annesi gibi mi nişanlın oda annesi gibi kalitesiz ise bas tekmeyi , ömür boyu çekmektense böyle kalite yoksunu aileyi sonuçta nişan bir testtir, baktın su bulanık içmeden dök
Sevgilimle sayısız kere buluştuk. Ayrı şehirlerde olsak da herhalde aynı şehirde olanlardan çok daha fazla uzun günler buluşmuşuzdur. Kötü bi şeyine ufak tefek kavgalar dışında rastlamadım. Ama annesinin bu davranışından sonra sonuçta sevgilimi de annesi yetiştirdiği için o da mi bana oynadı acaba demekten kendimi alıkoyamıyorum.

Benim deli kaynanamın bile ağzından böyle laf çıkmadı. Bak, o kadının evinde kira vermeden oturuyorlar, seni duyacak diye ödleri kopuyor. Normal değil bu yaşananlar.
Zaten ev sahiplerini o kadar övdü o kadar övdü ki annesi, bir de ev sahipleri annesini o kadar çok seviyormuş ki evi kendi akrabalarına kullandırmayıp bunlara kullandırıyorlarmış. Buna bile uyanmam gerekiyordu benim. Bu ne saçma bi şey dedim içimden ama uyanamadım. Salak kafam.

Kayinvalide seni opsiyon olarak goruyor. O 43 yasindaki zengin hatunun yaşı uygun olsa imis onu dusunuyorlarmis. Bu cok ağır bir laf bence.
Nisanlinin da seni dinlenemesi, meseleyi onemsememesi de oyle. Sanki evlenince de kendi problerini kendin coz diyecek gibi. Insan dinler bsri ya. 35 yasindaki adamin bu kadar anneci olmasi da ayri bir dusundurucu. Annesinin onayi olsa o kisi ile evlenecekmis yani. Bu demek oluyor ki sizin evliliginizde hersey kayinvalidenin onayindan mi gececek anlamadim..hadi herseyi gectim dr opsiyon olarak gorulmek, sorunlarin dinlenmemesi... ne biliyim ya....
Bi de ben bunların farkında olmadan nişana dünyanın parasını vermeye hazırlanıyordum.

Eğer evlilik olacaksa bu konu duzeltilip sizden ve annenizden özür dilenip öyle olmalı.
Açık açık sevgilinize ve annesine söyleyin kirildik gücendik diye.
Bakalim insan gibi kapiniza gelip gönül alirlarsa özür dilerlerse bi şans daha verir o kv ile de aranıza mesafe koyarsınız.
Sevgilinizde sizden yana tavır almali elbette.
Yok böyle yapmıyorlarsa ayrılık çözüm gibi duruyor.

Bu kaynanalar hep böyle laf mi sokar, iyi niyetlisi yok mu

Burda mesele laf sokması değil ki..Herkes laf sokar yeri geldiğinde,bazen de ister istemez..Ama burda mesele basit bir kaynana laf sokması değil..Burda problem kayınvalide adayınızın ucuzluğu..Afedersiniz ama tek kelimeyle ucuz bir kadın..Oğluna zengin eş almak istiyor,hakkıdır,ama olmayınca da sınırını çizemiyor.Sizinle olan nişanı saklayarak o ailenin yazlığında kalıyor..Tüm bütün bunlar çok normalmiş de sizin nişanlanmanız anormal olanmış gibi sizden nişanınızı gizlemenizi istiyor ki bunu annenizin yanında yapıyor..Sanıyor musunuz bu olay bu ailenin ilk ve tek ucuzluğu olacak..Hayata bakış açılarını gösteriyor bu olay,sizin anlamadığınız bu..İlerde hep benzer şeylerle karşılaşacaksınız.Hayır diyip kızdığınızda eşiniz size kızacak.Çünkü eşiniz de onların kafasında.Öyle olmasa yıkar geçer annesinin o evde tatil yapmasına izin vermezdi..Normal karşılıyor,çünkü üzgünüm ama nişanlınız da ucuz..Onlar gibi olabilecekseniz evlenin.Ama değiştirebilirim diye düşünmeyin cünkü kimse değişmez.

Arkadaş olsa hayatımdan çıkartırım ama

Nişanlınız sizin sadece erkek "arkadaşınız".Vazgeçilmez biri değil .Keza ailesi de öyle.Nişanlınız doğru adam olsa ailesini silin nişanlınızla keyfinize bakın dicem ama öyle bir durum da yok.Böyle ısrarla yazıomuş gibi görünüyorsak kusura bakmayın ama göz göre göre kendinizi yakmanızı istemediğimizden.Yine de kararı siz vereceksiniz tabi.İnşallah sizin için hayırlısı olur.

kv ile konuşun. sakin bir dille kırıldığınız şeyi söyleyin. eğer manipüle ederse ve saygısızlıkları devam ederse o zaman da ilişkinizi gözden geçirin.
zira bu duyduklarınız büyük ihtimalle evlendikten sonra duyacaklarınızın fragmanı..
misal evlendikten sonra o yazlık eve sizde gidip kalmak durumunda kalabilirsiniz gibi gibi..

Konu sahibi nisanlilik donemi tanima donemidir. Iki kisinin birbirine verdigi kesin bir soz yoktur. Olsa bile nisanliliktan ayrilmak daha kolay. Ola ki evlendiniz ve bu insanlarla yapamadiniz, evli iken ayrilmak cok daha zor. Hele ki cocuk olduktan sonra daha da zor. Cocuk olunca omur boyu bu adamla muhatap olmak durumunda kalacaksin. Evli iken ayrilmak zor cunku bubisin mahkemesi var, davalar, dilekceler, avukatlar, sahitler... yillar suren davalar var. Ve bosanma cok cok yipratici bir surec. Kararinizi ona gore verin. Bu insanlar ucuz insanlar bence. Baskasinin evinde kalma ugruna nisanlandiginizi saklamak cok ayip bence.

Back