Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Güncelll..
Başına böyle birşey gelen başka arkadaşlar yok muu?
bir an önce nöroloğa git öksürmenle aynı ana denk gelmş bayılman bence bu bir epilepsi nöbeti olabilir ve tedavi görmezsn tekrarlayabilir küçük çocuğun var ihmal etme kolunun uyuştuğunu da söylemişsin bak bunlar ciddi birşeyler olabilir hemen yarın doktora git.bize de yaz sonuçları ihmal etme,geçmiş olsun...
Önce bir nörolojiye sonra da gastroenterolojiye mutlaka muayene olun, nörolojide sorun çıkmazsa midenize baksınlar, reflü benzeri bir probleminiz varsa tıkanabilirsiniz. Yaşadığınız epilepsiyi andırsa da bu kadar süre gizli kalması da ilgin, mide probleminden dolayı tıkanıp kalmaları annem de sık yaşardım... Ne yediğinizi bilmiyorum ama o an yediğiniz şey allerjik reaksiyon göstermiş olmanıza da sebebiyet verebilir mi acaba? Küçük diliniz şişmiş olabilir ve bu anı yaşamış olabilirsiniz geçen hafta bahsettiğiniz tabloyu bel için yapılan bir iğne sonrasında yaşadım çünkü...
Büyük geçmiş olsun, ihmal etmeyin lütfen
Annemdede oluyo
Tikaniyor
Mide sorunlari bogaz herseyd bakildi sebebi bulanamadi tikandiginda acamiyor kendini cok rezalet bisey yilda bir iki kere oluyo
Anneniz bayılıyor mu cutemom?
Ayılırken normal bir şekilde mi ayılıyor,yoksa benim gibi bağıra çağıra mı?
Bayılacağını anlıyor mu kadıncağız o anda?
Canim epilepsi nobeti gecirmissin sen kesinlikle git bir doktora gorun hemen ilac tedavisine koysunlar seni. Ben nobet geciren bi kac kisi gordum genelde dil agrisi oluyor. Oksururken zaten kalp atisi tansiyonda duser onun etkisiylede tetiklemis olabilir.
Koltukta oturuyordum,bacağımı bir yere çarpmam imkansız.
Kaslarım ağrıyordu,iki bacağım birden.
Öksürürken gerisini hatırlamıyorum,bir kaç kez öhö öhö oldum ve bitti.
Uyanınca önümde yemek duruyor yarım kalmış,çocuğumda karşımda hala uyuyordu.
'ahhhhheehhh ' gibi saçma ve kaba bir ses tonuyla uyandım,rabbim kimseye yaşatmasın çok kötüydü o an.
Neden böyle yaptığımı anlamaya çalışıyordum,yalnızım,kendime gelmek için ruhumu geri istiyorum falan.
Cidden çok kötü duygu karmaşasıydı.
:)
Tabi ki kesin epilepsi diyemeyiz,ama bayılınca kasılmada normaldir belkide kim bilir.
Gideceğim,kesinlikle gideceğim..Gün alamadım,umarım kısa zamanda bir hastane ayarlayacağız.
Çok geçmiş olsun, bende doktora gitmenizi tavsiye ederim, en azından bayılmanızın sebebini öğrenirsiniz ama sebebi ne olursa olsun bayılmalarda vücut kasılır, tansiyon düşüklüğüne bağlı bayılmalar yaşayan biri olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim, bayılma sırasında vücudunuz kasılır, çoğunlukla tansiyon düşer, ayılırken vücut tekrar gevşemeye başlar, bayılma esnasında herhangi bir yerinizi çarpmadıysanız şu anda vücudunuzda hissettiğiniz ağrılar kasılmaya bağlıdır, kimi insan kendine gelirken mide bulantısı, çok afedersiniz istifra, tuvalet ihtiyacı gibi durumlarla karşılaşır.
Bayılma öncesinde belirti verebilirde vermeyebilirde, çok kereler hiçbir belirti yokken bayıldığımı bilirim.
Çok teşekkür ederim paylaştığınız bilgilere,Allah razı olsun.
Biraz daha sevindim sebebi ne olursa olsun ayıldıktan sonra yaşanan kasılmalara.
Birde belirti olayını çok kafama takıyorum,ya bir daha olursa diye.
Hani belirti olsa yere çöker insan,yada bir yere oturur.
Şimdi bir gıcık tuttuğunda çok korkuyorum,hemen koltuğa geçip öksürüyorum.
Bayılmaktan çok,belirtisiz bayılma gelmesinden korkuyorum Allah korusun.
İnşAllah bir sefere mahsustur,Rabbim düşmanıma vermesin çok kötü ayılma süreci..
Sizede çok geçmiş olsun ayrıca.
Teşekkür ederim, ben yıllardır muzdaribim, artık eskisi kadar sık yaşamıyorum ve çok şükür ki eskisi gibi aniden baygınlık yaşamıyorum, belirtiler olduğunda hemen uzanıp ayaklarımı kalp hizasından yukarı seviyeye getirip dinleniyorum, zira benimki ani tansiyon düşüklüğüne bağlı.
Siz sanırım öksürürken nefessiz kaldınız, beyne anlık oksijen gitmemesi üzerine vücut kendini korumaya aldı ve bayıldınız, belirti olmaması bu yüzden olabilir belki.
12 yaşımdan beri,14-15 senedir ağır boğulma riski,nefessiz kalarak öksürük nöbetleri atlatıyorum düzenli olarak.
Genizimde akıntı ve tahriş olduğu için,ekmek deyse boğulacak kadar öksürük nöbetleri geçiriyorum,ama hiç bir zaman bu olmamıştı.
Geçen gene bir öksürük nöbetinde,nefes alamadım,almak istiyorum alamıyorum..Çocuğumun gözü önünde can çekiştim,ve aklı ermediği için bana gülüyordu sandalyesinde.
O an bile bayılma gibi birşey yaşamadım,ama olacağı varmış,inşAllah binde bir olan birşey diye umuyorum.
Sizede çok geçmişler olsun,sık sık bayılmakta insana çok sıkıntı verir..Teşekkür ederim tekrardan..
Bu yazdığınız belirtiler bile, başlı başına doktora gitmeniz için bir sebep bence. Daha önce olmadıysa, birden nefes alışınız kesildiği için beyin otomatik olarak "dur" komutu vermiş ve bayılmışsınız anlaşılan. Ancak, bu yine de doktora gitmemek için bir sebep değil. En yakın zamanda iyi bir hastaneden randevu alın ve görünün. Hem içinizde var olan kuşkular dinmiş olur, hem de bu öksürüklerin bir çaresi bulunur.
Birçok hastalığın belirtileri aynıdır, ama bu belirtiler hep aynı hastalığa çıkmaz. Canınızı sıkmayın.