Bayılmanında böylesi,lütfen bayılma hakkında bilgisi olanlar,bakabilir mi?

NurTopum

Annesinin can damarı..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
844
13
Merhaba arkadaşlar,

Size geçen gün yaşadığım bir konu anlatmak istiyorum.
Umarım ve inşAllah bu konu hakkında bir fikiri olan çıkar.
Çünkü ne olduğunu anlamadığım birşey yaşadım ve içinden çıkamıyorum.

Alış verişten geldim çocuğumla,herşey normaldi.
Aldıklarımı koydum,çocuğuma birşeyler yedirdim,ve kendimede bir tabak hazırladım ve yemeye başladım.
Çocuğum sandalyesinde uyuyordu Allah tan..

Ben bir kaç lokma yedim tabaktaki yemeği,derken bir anda boğazıma deydi ekmek..(sürekli olur ve sürekli gıcık tutar,daha aşırılarını gördüm)

Eyvah dedim gene geldi gıcık..
Hemen öksürmeye başladım,ve bir kaç 'öhö,öhö' den sonrasını hatırlamıyorum..
Dediğim gibi çok daha ağırlarını yaşadım ama hiç bu olmamıştı.

Derken,kaç dk geçtiğini bilmiyorum,belki 1,belki 5 dk..
Ne öksürüğümün devamını,nede o andan sonrasını..

Sanırım arkama doğru düştüm koltukta..
Çünkü 'ahhhhhhhhh' diye bağırarak uyandığımı hatırlıyorum..
Kendime gelmeye çalıştığımda mahvolmuştum,ruhum çekiliyordu sanki.
Kendime gelmek istiyorum,çırpınıyorum sanki ruhumu geri almak için.
Sanırım o ara bilincim geri geldi,ayıldım..
Koltukta oturur vaziyetteyken,ahhh diye bağırıp,arkadan öne kalktığımı hatırlıyorum.
Uyandığımda,dilimin altında ağrı,ve bacaklarımın arka kısmında ağrı vardı..

Resmen öksürürken bayılmışım,ama hiç gözüm falan kararmadı,insana bir işaret gelir,anlarsın oturursun vs.
Nedir bu yaşadığım hiç bilmiyorum.

Öksürürken bayılan yakınlarınız vs var mı acaba?
Lütfen yardım edin bana, bu konuda bilgiye ihtiyacım var..

Canim gecmis olsun oncelikle. Ben daha once defalarca bayilmis biri olarak hic oksururken bayilan duymadim cok ilginc geldi bana. Daha once herhangi bi sebepten dolayi bayildin mi? Bence kesinlikle doktora gitmelisin sebebi ne olursa olsun bayilma ihmale gelmez

cok kere bayilmis biriyim
gözlerim kararir zaten anlarim hemen
ama saniye icinde bilincimi kaybederim
hemen geri kendime gelirim
bana uzun gelir ama saniyelik hepsi

sizinki gibisini hic duymadim
cok ilginc
gecmis olsun

geçmiş olsun bazen bayılmalar ani olabiliyo ama ben genelde bayılmadan önce baş dönmesi mide bulantısı vücutta soğukluk beyinde uyuşukluk ve yavaş yavaş sesin gitmesi anlaşılmaz olması ve daha sonra gözümü açtığımda kendimi yerde buluyorum.Bende ne kadar süre baygın kaldığımı bilmem. Bayılmanında sebepleri o anda beyine yeteri kadar kan gitmemesi kan şekerinin düşmesi ve tansiyon düşmesiyle olur. birden öksürük tuttuğu için olabilir. bayıldıktan sonra dişlerini sıktıysan o dil altında ağrı yapmış olabilir ve düşerken bacağını çarptıysan o da bacak ağrısı yapar. bence bi doktora görünmelisin

Son düzenleme:
Canim gecmis olsun oncelikle. Ben daha once defalarca bayilmis biri olarak hic oksururken bayilan duymadim cok ilginc geldi bana. Daha once herhangi bi sebepten dolayi bayildin mi? Bence kesinlikle doktora gitmelisin sebebi ne olursa olsun bayilma ihmale gelmez

Çok teşekkür ederim,daha önce hiç bayılmadım.
Bir iki yaşındayken yataktan düşüp geçmişim kendimden,bir de 13-14 yaşımda tansiyon düşmesi oldu fenalaştım..
Hayatımda ilk defa oldu,bende hiç birşey anlamadım bu işten.
Uyandığımda kaba bir sesle bağırdığımı hatırlıyorum..ve kendime gelme sürecinde mahvolmuş bir bilinçi..
Bacak ve dil altım kasılmış sanırım ağrıyordu,bayılınca olur değil mi ağrı?

Allah tan ayakta değildim,kızım yanımda değildi..Üstüne falan düştüğümü düşünemiyorum bile:KK43:
Çok kötüydü çok.

Google da hiç yok böyle bir sorun yaşayan.
Sadece birisi 'eşim öksürürken bayılıyor' demiş,onunda dr tarafından cevabı yok.

Birde sağlık sitelerinde 'öksürürken bayılma olabilir' denmiş..

Koltukta oturuyordum,bacağımı bir yere çarpmam imkansız.
Kaslarım ağrıyordu,iki bacağım birden.
Öksürürken gerisini hatırlamıyorum,bir kaç kez öhö öhö oldum ve bitti.
Uyanınca önümde yemek duruyor yarım kalmış,çocuğumda karşımda hala uyuyordu.
'ahhhhheehhh ' gibi saçma ve kaba bir ses tonuyla uyandım,rabbim kimseye yaşatmasın çok kötüydü o an.
Neden böyle yaptığımı anlamaya çalışıyordum,yalnızım,kendime gelmek için ruhumu geri istiyorum falan.
Cidden çok kötü duygu karmaşasıydı.

Eger bayilirken bacaklarini kastiysan agri olmasi normal.mesela benimde ayildigim zamanlar bacaklarim tutmuyo titriyo gibi oluyo. İstersen doktorsitesine uye olup durumunu anlat. Ondan sonrada bi doktora gidersin.

Muhtemelen yediğiniz şey nefes borusunu tıkadı, bir kaç saniye nefessiz kalmış olabilirsiniz.

Ancak dil altı ağrısı ve kasılmadan bahsetmeniz aklıma epilepsiyi getirdi.
Allah korusun belki de nöbet geçirdiniz o an.

Bence hemen bir nöroloğa gidin.
Hatta vertigo şüphesinden dolayı KBB doktoruna da gidin.

Geçmiş olsun...

Eger bayilirken bacaklarini kastiysan agri olmasi normal.mesela benimde ayildigim zamanlar bacaklarim tutmuyo titriyo gibi oluyo. İstersen doktorsitesine uye olup durumunu anlat. Ondan sonrada bi doktora gidersin.

Dr sitesinde cevap verirler mi hemen?
Gideceğim dr a,bir kaç rahatsızlığım var zaten,elim kolum uyuşuyor uykuda..
Sıkıntıları toplayıp,dr a gitmem lazım acil.
Bu gıcık tutmasını çeke çeke bir hal oldum,ve sonunda bayıldım..

Koltukta oturuyordum,bacağımı bir yere çarpmam imkansız.
Kaslarım ağrıyordu,iki bacağım birden.
Öksürürken gerisini hatırlamıyorum,bir kaç kez öhö öhö oldum ve bitti.
Uyanınca önümde yemek duruyor yarım kalmış,çocuğumda karşımda hala uyuyordu.
'ahhhhheehhh ' gibi saçma ve kaba bir ses tonuyla uyandım,rabbim kimseye yaşatmasın çok kötüydü o an.
Neden böyle yaptığımı anlamaya çalışıyordum,yalnızım,kendime gelmek için ruhumu geri istiyorum falan.
Cidden çok kötü duygu karmaşasıydı.

sen kendini bayağı bi kasmışsın o zaman. bende uzun zamandır bayılmadığım için ayıldıktan sonra ağrılar oluyo muydu bilmiyorum ama üstümden tır geçmiş gibi bi halsizlik yorgunluk oluyodu bende

Doktorsitesinde uzmanlarin soru cevaplama sayisi cok olanlar 1-2 gun icinde cevap veriyo genelde

Muhtemelen yediğiniz şey nefes borusunu tıkadı, bir kaç saniye nefessiz kalmış olabilirsiniz.

Ancak dil altı ağrısı ve kasılmadan bahsetmeniz aklıma epilepsiyi getirdi.
Allah korusun belki de nöbet geçirdiniz o an.

Bence hemen bir nöroloğa gidin.
Hatta vertigo şüphesinden dolayı KBB doktoruna da gidin.

Geçmiş olsun...

Sağolun,benimde aklıma hemen o isimi bile itici epilepsi geldi..ama hiç bayılmadım hayatımda.
Birden çıkabilir mi bilmiyorum.
Dr a gideceğim,nöbet mi diyede düşündüm:KK43:
Çok korkuyorum bir daha olur diye,ayılma sürecim berbattı çünkü.
Kuyunun dibinden çıkmaya çalışır gibiydim.

benide adet ağrısı bayıltıyor bazen ama aynı senin gibi bir belirti gelmiyor hatırlamıyorum sadece aşırı ağrım oluyorr ve sonrası yok biri kapatıp açıyor sanki.... sadece bayıldıgım yer çok önemli bi kere banyoda bayılmışım agzım yüzüm dagılmıştı kaburga kemiklerim falan baya kötü olmuştum zaten doktorlarda öyle dediler bana bayılmandan çok bayıldıgın yer önemli diye ama benim durumum için geçerli tabi bu :KK43:((( geçmiş olsun sanada cnm bi doktora görün ALLAH beterinden korusun

Dr sitesinde cevap verirler mi hemen?
Gideceğim dr a,bir kaç rahatsızlığım var zaten,elim kolum uyuşuyor uykuda..
Sıkıntıları toplayıp,dr a gitmem lazım acil.
Bu gıcık tutmasını çeke çeke bir hal oldum,ve sonunda bayıldım..

bi araştır beyin cerrahlarını onlara bi sor mutlaka onlarında siteleri vardır öyle düşünüyorum çünkü bazı jinekologların bile siteleri var soru soruyosun cevap mailine geliyo

Sağolun,benimde aklıma hemen o isimi bile itici epilepsi geldi..ama hiç bayılmadım hayatımda.
Birden çıkabilir mi bilmiyorum.
Dr a gideceğim,nöbet mi diyede düşündüm:KK43:
Çok korkuyorum bir daha olur diye,ayılma sürecim berbattı çünkü.
Kuyunun dibinden çıkmaya çalışır gibiydim.

Kusura bakmayın böyle pat diye söyledim ama ben mesleğimden dolayı alışkınım.
Sanırım artık normal geliyor.
Epilepsi bile olsa korkulacak bir durum yok.
Tedavisi var.
Allah dermansız dert vermesin...

benide adet ağrısı bayıltıyor bazen ama aynı senin gibi bir belirti gelmiyor hatırlamıyorum sadece aşırı ağrım oluyorr ve sonrası yok biri kapatıp açıyor sanki.... sadece bayıldıgım yer çok önemli bi kere banyoda bayılmışım agzım yüzüm dagılmıştı kaburga kemiklerim falan baya kötü olmuştum zaten doktorlarda öyle dediler bana bayılmandan çok bayıldıgın yer önemli diye ama benim durumum için geçerli tabi bu :KK43:((( geçmiş olsun sanada cnm bi doktora görün ALLAH beterinden korusun

Olamaz ya,çok geçmiş olsun şok oldum okuyunca.
Ben ne olduğunu bilmesemde şanslıymışım koltuktaydım..
Geçen buz dolabının önünde komalık oluyordum,nefes alamadım,o biçim gıcık tuttu ama asla bayılma olmazdı.
Şanslıydım ki koltuktaydım..

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,

Size geçen gün yaşadığım bir konu anlatmak istiyorum.
Umarım ve inşAllah bu konu hakkında bir fikiri olan çıkar.
Çünkü ne olduğunu anlamadığım birşey yaşadım ve içinden çıkamıyorum.

Alış verişten geldim çocuğumla,herşey normaldi.
Aldıklarımı koydum,çocuğuma birşeyler yedirdim,ve kendimede bir tabak hazırladım ve yemeye başladım.
Çocuğum sandalyesinde uyuyordu Allah tan..

Ben bir kaç lokma yedim tabaktaki yemeği,derken bir anda boğazıma deydi ekmek..(sürekli olur ve sürekli gıcık tutar,daha aşırılarını gördüm)

Eyvah dedim gene geldi gıcık..
Hemen öksürmeye başladım,ve bir kaç 'öhö,öhö' den sonrasını hatırlamıyorum..
Dediğim gibi çok daha ağırlarını yaşadım ama hiç bu olmamıştı.

Derken,kaç dk geçtiğini bilmiyorum,belki 1,belki 5 dk..
Ne öksürüğümün devamını,nede o andan sonrasını..

Sanırım arkama doğru düştüm koltukta..
Çünkü 'ahhhhhhhhh' diye bağırarak uyandığımı hatırlıyorum..
Kendime gelmeye çalıştığımda mahvolmuştum,ruhum çekiliyordu sanki.
Kendime gelmek istiyorum,çırpınıyorum sanki ruhumu geri almak için.
Sanırım o ara bilincim geri geldi,ayıldım..
Koltukta oturur vaziyetteyken,ahhh diye bağırıp,arkadan öne kalktığımı hatırlıyorum.
Uyandığımda,dilimin altında ağrı,ve bacaklarımın arka kısmında ağrı vardı..

Resmen öksürürken bayılmışım,ama hiç gözüm falan kararmadı,insana bir işaret gelir,anlarsın oturursun vs.
Nedir bu yaşadığım hiç bilmiyorum.

Öksürürken bayılan yakınlarınız vs var mı acaba?
Lütfen yardım edin bana, bu konuda bilgiye ihtiyacım var..

daha önce çok kere bayılmış biri olarak.şunu düşündüm.yediğiniz şey nefes borunuzu tıkamış olabilir.
ama kasılmalar var deyince benim de aklıma ilk epilepsi geldi.
bendeki bayılmalar göz kararması baş dönmesi şeklinde kendini belli ediyordu zaten ama sizinki ani olmuş.
epilepsi olsa bile tedavisi var endişelenmeyin o yüzden.doktor tavsiyesi isterseniz bezm-i alem araştırma hastanesinin nöroloji bölümünde bir hanım var çok ilgili.ben ona gitmiştim,çok tedirgin olduysanız bir görünebilirsiniz.geçmiş olsun..

öncelikle geçmiş olsun, aynı sizin anlattığınız durumu yaklaşık 2 yıl kadar önce babamda yaşadık. Tam anlattığınız gibi yemek esnasında oldu. Hep beraber yemek yiyorduk bi anda babamı gıcık tuttu öksürmeye başladı ve birden bayıldı. Ama öyle oturdugu yerden düşmedi öylece kalakaldı gözleri kapandı ve dudakları morardı çok korktuk ne oldugunu anlamadık hemen babamı o panikle sallamaya basladık annem sırtına vurdu ve birden ayıldı babam toplam 20 30 saniye en fazla sürdü ama uyandığında ne oldu dedi bize bakarak şaşırdı bayıldığını falan anlamamış tabi biz çok korktuk daha önce böyle bişey görmediğimiz için doktora götürdük hemen bikaç tahlil yapıldı ama Allaha şükür bişey yok dendi. Ondan sonrada bir daha olmadı çok şükür inşallah size de olmaz. Ama yine de ne olur ne olmaz doktora gidin derim içiniz rahatlasın

öncelikle geçmiş olsun, aynı sizin anlattığınız durumu yaklaşık 2 yıl kadar önce babamda yaşadık. Tam anlattığınız gibi yemek esnasında oldu. Hep beraber yemek yiyorduk bi anda babamı gıcık tuttu öksürmeye başladı ve birden bayıldı. Ama öyle oturdugu yerden düşmedi öylece kalakaldı gözleri kapandı ve dudakları morardı çok korktuk ne oldugunu anlamadık hemen babamı o panikle sallamaya basladık annem sırtına vurdu ve birden ayıldı babam toplam 20 30 saniye en fazla sürdü ama uyandığında ne oldu dedi bize bakarak şaşırdı bayıldığını falan anlamamış tabi biz çok korktuk daha önce böyle bişey görmediğimiz için doktora götürdük hemen bikaç tahlil yapıldı ama Allaha şükür bişey yok dendi. Ondan sonrada bir daha olmadı çok şükür inşallah size de olmaz. Ama yine de ne olur ne olmaz doktora gidin derim içiniz rahatlasın

Hay Allah razı olsun sizden,çok geçmiş olsun babanıza..
Demek nadirde olsa oluyor insanlarda.
Nörolojiye gitmem lazım uyuşmalar için,birde bunu söylerim.
Peki babanızın dili,veya herhangi bir yerinde ağrı olmuşmuydu?

valla babam bişey olmadı dedi ama o an doktora gitmemek için önemsemediğinden belki birşey yok diyerek geçistirmeye çalışmıstır pek emin değilim ondan. Ama dediğiniz gibi bencede gittiğinizde bu durumu da mutlaka anlatın. İnşallah önemli bişey yoktur :-)

X