• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayanlar yardımınıza ve fikirlerinize ihtiyacım varr

Cigassali

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2011
6
0
36
Diğer
Ben agustosun sonunda evlenicem. Nişanlım öğretmen bu ay ataması oldu. Bende onun atandığı yere gelin gidicem. Zorunlu görevi bitirdiğinde memlekete dönücez. Sizce herşeyimi yeni mi alayım yoksa eski yada makul seylerle mi idare edeyim gelene kadar siz ne yapardınız?????

Canım bana kalırsa gittiğin yerden 2. el eşyalarla falan idare et derim bende aynı durumdayım ben eşya aldım ama fazla bişey almadım taşınırken çoğu eşyam gitti bile giderken hepsini çöpe atıp gidicem ve gittiğim yerden sil baştan evimizi dizeceğiz inşallah..

Bizde öyle düşünüyoruz canım Allah kolaylık versin size de. Bizde yeni ciciler için sabır ve para biriktiririz artık :)

bencede çok fazla abartmaya gerek yok zaten orada iki kişi olacaksınız makul şeylerle idare edebilirsin şahsen bir çok tanıdığım öyle yaptı :54:

canım yanılmıyosam atandığı yerde 4 sene kalmak zorunda bu atamada gidenler. 4 sene az değil ikinci elle falan içine ne kadar siner 4 sene boyunca bi de öyle düşün. ben olsam uygun fiyatlı ama yeni bi şeyler alırdım ki ben de öğretmenim 3 senedir bekar evinde yaşıyorum ama her şeyim yeni. tabii ki uygun bi şeyler aldım buzdolabım falan küçük ocağım set üstü ama nebleyim hiç bişeyim ikinci el değil kendime göre bi evim oldu, bazılarını da evlenince evime götürcem mesela genç odamı çamaşır makinamı, blender setimi vs.

siz de uygun yollu bi yatak odası koltuk takımı ya da nebleyim köşe takımı yemek masası vs alırsanız hem yeni eşyaların olur hem de çok masrafınız olmaz. ipek ve modalife baya uygun mesela fiyat konusunda. bir de moralini bozmak istemiyorum ama eşinin tayini 4 sene sonra kesin olacak diye bi şey yok. tayin isteyecek puanı yeterse gidebileceksiniz. hele gitmek istediğiniz yer, adana, izmir, bursa gibi belli başlı yerlerse tayin çok zor oluyor yada eşin sınıf öğretmeniyse.

canım yanılmıyosam atandığı yerde 4 sene kalmak zorunda bu atamada gidenler. 4 sene az değil ikinci elle falan içine ne kadar siner 4 sene boyunca bi de öyle düşün. ben olsam uygun fiyatlı ama yeni bi şeyler alırdım ki ben de öğretmenim 3 senedir bekar evinde yaşıyorum ama her şeyim yeni. tabii ki uygun bi şeyler aldım buzdolabım falan küçük ocağım set üstü ama nebleyim hiç bişeyim ikinci el değil kendime göre bi evim oldu, bazılarını da evlenince evime götürcem mesela genç odamı çamaşır makinamı, blender setimi vs.

siz de uygun yollu bi yatak odası koltuk takımı ya da nebleyim köşe takımı yemek masası vs alırsanız hem yeni eşyaların olur hem de çok masrafınız olmaz. ipek ve modalife baya uygun mesela fiyat konusunda. bir de moralini bozmak istemiyorum ama eşinin tayini 4 sene sonra kesin olacak diye bi şey yok. tayin isteyecek puanı yeterse gidebileceksiniz. hele gitmek istediğiniz yer, adana, izmir, bursa gibi belli başlı yerlerse tayin çok zor oluyor yada eşin sınıf öğretmeniyse.

Evet şuan için öyle bir durumda var malesef 4 yıl çok uzun bi süreç. Zaten içime sinmiyo ama sıfır eşyalar alırsam taşınırken harap olucak hele ki beyaz eşyalar. Mahvediyolar taşırken. Bilmiyorum kafam o kadar karışık ki. Odamda kanepelerim var taze güzel onları götürmeyi düşünüyorum aldığım herşeyi götürürüm artık napayım, başkalarının kullandığı şeyleri kullanamam zaten artık ucuzundan bakıcam bişeylere şimdiden.

Beden eğitimci nişanlım, umarım o kadar süre kalmayız Kayseriyi istiyoruz ama bakalım kısmet artık.

Öğretmen olmak yada öğretmen eşi olmak zor :) Allah herkese kolaylık versin.

evindekileri götürebilirsin tabii çok da iyi edersin. taşıma baya sıkıntılı oluyor cidden. ben bi kaç parça eşya götürcem ama kargoya versem bi ton para taşımacılıkla anlaşsam o da öyle. ben de kara kara düşünüyorum naapsam diye :/ çamaşır makinamı ve genç odamı mulaka götürmek istiyorum bir de sehpalarım var. napıcama karar vermedim ben de henüz. en garantilisi evden eve nakliyat ama bu kadarcık eşya için nasıl olur bilmem :/

gerçekten tayin işleri eşya taşıma işleri çok zor. allah hepimizin yardımcısı olsun ne diyeyim :)) umarım her şey gönlüne göre olur bol şans :)

sonuçta evlilik bir dönüm noktası . yeni bir hayata başlıyosun ... ve bu 4 yıl süreç evliliğinin en güzel zamanları dönemleri. sen bu en güzel zamanlarında hoşuna gitmeyen, uyandığında içini açmayan şeylerle geçirmiş olcaksın. eşya değil mi sonuçta 4 yıl kullanırsın fazla zarar gelirse 4 yıl sonra tekrar alırsın. ama çok bi zarar geleceğini sanmıyorum... şimdiden mutluluklar

Son düzenleme:
evindekileri götürebilirsin tabii çok da iyi edersin. taşıma baya sıkıntılı oluyor cidden. ben bi kaç parça eşya götürcem ama kargoya versem bi ton para taşımacılıkla anlaşsam o da öyle. ben de kara kara düşünüyorum naapsam diye :/ çamaşır makinamı ve genç odamı mulaka götürmek istiyorum bir de sehpalarım var. napıcama karar vermedim ben de henüz. en garantilisi evden eve nakliyat ama bu kadarcık eşya için nasıl olur bilmem :/

gerçekten tayin işleri eşya taşıma işleri çok zor. allah hepimizin yardımcısı olsun ne diyeyim :)) umarım her şey gönlüne göre olur bol şans :)

Biz önceleri Urfa'dan alalım eşyaları dedik taşımayalım diye ama sonradan orada hem zevkimize göre şeyler bulamayacağımızı hemde gezecek bakacak zamanımızın olamayacağını düşündük. O yüzden bi nakliyat firmasıyla anlaşıp burdan ne bulduk hepsini götürücez :)

Ama seninde eşyan azmış büyük kamyonlar diilde daha ufaklarını tutabilirsin aslında. OOf oof zor hakikaten. Telaştan, stresten evden ayrılacağıma bile üzülemiyorum :)

Amiinn Rabbim hepimizin gönlündekini nasip etsin.

Cevapladığın için tşk ederimm ayrıca.

sonuçta evlilik bir dönüm noktası . yeni bir hayata başlıyosun ... ve bu 4 yıl süreç evliliğinin en güzel zamanları dönemleri. sen bu en güzel zamanlarında hoşuna gitmeyen, uyandığında içini açmayan şeylerle geçirmiş olcaksın. eşya değil mi sonuçta 4 yıl kullanırsın fazla zarar gelirse 4 yıl sonra tekrar alırsın. ama çok bi zarar geleceğini sanmıyorum... şimdiden mutluluklar

Evet çok haklısın arkadaşım zaten hiç bilmediğim bi yere gidiyorum evimde de içim açılmazsa dışarısı beni hiç açamıcak o kesin :)
Aman benden kıymetli diil ya eskirse eskisin napalım.

Çok teşekkür ederimm.

Back
X