bayanlar-erkekler ve araba kullanmak!!!!!

tlnszn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2010
1.148
387
198
İstanbul
3 hafta önce eşim hediye araba aldı. buraya kadar herşey çok güzel. istanbul trafiği malum her an trafik yogun! şimdi yavaş yavaş çıkmaya başladım ama sorun şudur ki, erkekler genelde bayanların araba kullanmazsından hoşlanmaz ve bizleri beğenmezler. bugün tek şerit gidiş dönüş yolda gidiyorum, 70 km hızla gidilmesi gerekiyor ve trafik kurallarına uymak gerekir. neyse ben hafif sağa kayıyorum arkamdaki araba, yol müsait oldugunda sollasın diye, oda sollamıyor. 2-3 araba beni hiç sollamadan takip ediyor. eni sonu bir araba beni solladı ama nasıl kornaya basıyor. tabi bende ona neden 70 ile gittiğim için, sanki ralliye yola çıktık, yarışıyoruz. ben kenara çekilmişim, senin önündeki araba sollamadıysa ben ne yapayım. trafik polisi olsam hız limitini geçti diye ceza yazardım :) ama çok sinirim bozuldu. resmen insanı araba kullanmaktan sogutuyorlar. otobüs ve taksi şoförleriyle olan maceralarımı anlatmıyorum bile :) açıkcası korkuyorum. önüme atlayan arabalar, yol hakkı benimken hakkımı elimden almalar, efelik taslamaları, kurallara uymamaları beni çıldırtıyor.

hevesim kırıldı gibi. şimdi eşim arabayı aldı, yok kullanmıcam demek olmaz. kullansam bir dert kullanmasam bir dert. ne yapacagımı bilemedim

Son düzenleme:
:) merak etme geçecek. Geçen sene şubatta araba aldım, ağustosta ancak tam anlamıyla trafiğe karıştım. Başlarda senin gibi durumlara maruz kaldım, inan ben şerit bile değiştiremezdim korkudan :) şimdi çok şükür arabadan inmiyorum, kurallara riayet etmek kaydıyla da saygisizlara ben de aynen karşılık veriyorum. Trafik sadece erkeklere mahsus degil! Sen de keyfine bak, inan çok büyük özgürlük :)

Karayolları Erkek Egemenliği Cumhuriyetine Hoşgeldiniz.. Şaka bi yana trafikte bayansanız bu duruma alışacaksınız ben artık umursamıyorum bile korna, sellektör Allah ne verdiyse :) kırmayın şevkinizi onların amacı bizi trafikten men etmek zaten başarmalarına izin vermeyin..

şekerler şöför koltuğunun kolay ulaşabileceğimiz bir adet

bundan bulundurun okadar saygıısız insanlar varki.benim sopamın adı haydar :) tehlike anında haydaaaar diom :)

zamanla alışırsınız.sizi sıkıştırmalarına,sellektörlere,kornalara vs vs.
ben yıllardır sürmediğim için epeyi geriledim ne yazık ki.ama sürdüğüm dönemde iyi bir şöfördüm.ama bazı bayanlar var ki daha kullananın bayan olduğunu görmeden anlaşılıyor ben de hemcinslerimin bu denli kötü olmasını sevmiyorum.bir an önce uyum sağlayın sürüşün keyfine varın.

şekerler şöför koltuğunun kolay ulaşabileceğimiz bir adet

Eki Görüntüle 447974

bundan bulundurun okadar saygıısız insanlar varki.benim sopamın adı haydar :) tehlike anında haydaaaar diom :)

ah haydar bizimde vardı.Türkiye kara yollarının vaz geçilmezidir kendisi birde not defteri falan olsun camın dibinde tehlikeli şekilde tacize uğrarsanız alın plakasını verin polise.

türkiye şartlarında ve eğitim sisteminde gerçekten çok büyük sıkıntı var. 1 hafta kullan, 2 dk sınavdan geç. keşke yollar eğitim verilen yerler gibi olsa ama çocuklar bile o yolda kullanır heralde. asıl trafiğe karışmak lazım. o arada yavaş yavaş ögreniliyor gerçekten ama tabi yediğin laf, korna yanına kar alıyor :) ben korkumu yenebilicem mi bilmiyorum ama kimsenin kimseye saygısı kalmamış. eşim şuan çok güzel kullandıgımı ve karşı tarafta suç oldugunu söylüyor. ( ki öncesinde çok tartıştıgımız oldu :)

resmen yollarda bayan sürücü istemiyorlar, meydan kendilerine kalsın, at koşturmak için yerli yersiz bir hız tutkusu var genlerinde ama işte ne biliyim morelim bozuluyor

ben de aynı dertten muzdaribim. özellikle yaşlı amcalar yavaş gidince sinirleniyorlar.
birde yol da bisikletli gidenler var önüme gelince sinir oluyorum.
dolmuşlar da öyle.. sanki bir yere yetişcekmiş gibi arkadan kornaya basıyorlar. 2 dk sonra duruyorlar zaten müşteri almak ya da bırakmak için.
7 aydır kullanıyorum ama daha tam olarak alışamadım

Merhaba

Elbette ki haklısın.. Hız limitine de uymuşsun.. Ancak onları da anlayabiliyorum çünkü ben de yapıyorum.. Hatta zaman geçtikten sonra eminim ki sen de yapacaksın.. Belki bir yere yetişmen gerekiyor, belki acil durum var yol zaten tek şerit.. Hatta devamlı çizgi var ise sollamak da yasak emin ol sen de sollarken kornaya abanırsın Ben acil durum olmasa bile yavaş gidilmesinden hoşlanmıyorum mesela.. Selektör çakıyorum önümdekine yol alıyorum.. Böyle durumlarda olacak.. Ben de başlarda seninle aynıydım. Sen de ileride öyle olacaksın .. Ama evet isyanım var erkek şoförlere o ayrı.. Önüme mi kırmadılar, sıkıştırmadılar mı ne ararlar var.. Şimdi ben biri beni sıkıştırıyorsa ben de onu sıkıştırıyorum kaçıyor hemen

ben bu erkeklerle yolda başa çıkamıcam gibi geliyor hiç korkuları yok. bayanlar cok daha iyi araba kullandıgına inanıyorum. bende olması gerektiği gibi kullanıyorum ama acil işi olana tabiki lafım yok, sollayıp geçsin ama hızı sevmiyorum. birde benim arabanın ön camı normal cam. 80-90 bile hızlı gibi :) eşim arabasının ön cam farklı, 140 ile bile gitsen 80 de gidiyormuş gibi oluyor insan :) bu akşam gene çıkıcaz ama o hevesle arabaya binen ben şimdi ayaklarım geri geri gidiyor gibi :) bu gün başıma ne gelecek diye

yok yahuu evelallah haklarından gelirsin Neden cam farkı var böyle?
hiç merak etme çok güzel kullanacaksın, hevesini kaçırma.. Şu dünyada araba kullanmak kadar zevk veren birşey tanımıyorum.. Önyargını , olumsuzlukları at kafandan . Herşey zamanla olacak zaten hiç merak etme

ben de ufak ufak çıkmaya başlıyorum bir araba erkekten daha çok kadına lazım. Kadın için araba demek günün her saati özgürlük demek. Yılmayın kullanmaya devam edin

En sağ şeritteysen sorun yok.O kadar hızlılarsa sollayıp geçsinler.

Ben mesela 4 şeritli yolda sağdan 2. şeritte gidiyorum.En sağda sadece ağır vasıtalar oluyor.
Aynadan bir bakıyorum,birisi zikzak yaparak son hızla geliyor,sağımı zorluyor.
Sağdan geçirtmem kendimi :) Atıyorum kendimi sağa,hönk diye kalıyor,mecbur soldan geçiyor.
Böyle de gıcıklık yapılıyor zamanla :))) Ki ben de senin gibiydim ilk zamanlar....

kızlar kocalarınızı babalarınızı ikna edin siyah film çektirin arabaya sizi görmesin dallamalar :) gerçi şu bi gerçek bazı arkadaşlar görnmesede bayan olduklarını belli ediyolar ama zamanla aşıyosunuz o durumları.kesinlikle film çok rahat yakına gelmeden anlamıolar bayan olduğunu.polis çevirirsede bayan sürücüyüm sıkıştırıyolar rahatsız ediyolar ondan kullanıyorum deyin.gülüyolar gönderiyolar

eşimin arabadaki camın farklılıgı, o arabanın özelliği. bazı arabalarda öyle:) gece camınımı çalsam acaba

önde giden bayansan eşimde hemen anlıyor bayan oldugunu :) ama bilemeyiz ki belki yeni trafiğe çıktı. yavaş yavaş ögrenicek ama yookkk illa bir rahatsız etsinler :)

cam filmi yasak aslında, cezası bile var. oda kesin beni bulur belki hafif kademeli olandan olabilir ama oda pek farketmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…