Arkadaşım Allah yardımcın olsun.. ama boşanmak işin kolayı.. Şimdi diyeceksin ki sen ne bilirsin benim yaşadıklarımı hissedebiliyor musun, anlayabiliyor musun diye ama belki bu Allah'ın sana bir imtihanı bence sabredip Allah'tan bu sınama için güç, kuvvet ve yardım istemelisin.. Hiçbir dert, bela, musibet.. sonsuza dek sürmüyor.. Elbet ferah bir kapı açıyor insana Mevla'm..
Çok şükür ki ayrılmak için büyük sebeplerin yok (aldatılmak, sözlü ya da fiziksel şiddet gibi.) Bence mücadele etmelisin.. Seviyormuşsun da.. yani mücadele etmen için büyük bir sebebin var.
Boşanmaların yarısı ilk 7 yıl içerisinde olan evliliklerden meydana geliyormuş.. Bence çabuk pes etme.. Hem her zaman böyle olacak diye bir şey yok.. İnsan dün ki aklını bile beğenmiyor.. Her geçen gün daha da olgunlaşıyor.. mantıklı düşünmeye başlıyor. Bence eşinde zamanla düzelebilir..
Bekara karı boşamak kolay diye bir laf var.. Senin yaşadıklarını senden başka kimse layıkıyla anlayamaz ama ben pes etme derim.. Eşinle tatlı bir dille sıkıntı duyduğun konuyu konuşmayı dene ve beraber ortak bir yol bulmaya çalış.
Tekrardan Rabb'imden senin, eşin için en hayırlı olanını Allah'tan dilerim.. Allah yardımcın olsun..