• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bavulumu topladım gidiyorum:( 2 aylık evliliğim 8 yıllık aşkımı bıtıyorum

kızlar bır çoğunuz tanıyor artık benı. berbet bi kaynanaya engelli bir eşe sahibim. evlenmeden önce uyardınız dinleyemedım gönül işte. son olanlarla doldum taştım. kaynanam senelerdir burnumdan getiriyor eşime kıyıp sevdamı unutup gidemedım. şimdi ne gülen yüzüm kaldı ne de yaranabıldım. kaynanam neleryapmadı kı anlatmaya yetmıyor gucum. 2 aylık evlıyım bana dugunumde sadece bılezık yaptı az önce onları bozdurup koydum kenara geri istiyor. eşimse susuyor hep susuyor. sevdasına da ınamıyorum. yalan yanlış bırdüğün hakaretlerle dolu azap günler. gönlumden atamadım yapamadım ha ayrılmışım ha boşanmışım dıye evlendım. olmadı. yaranamadım. fedakarlığımın sonu olmadı. kaynanamla baş etmem mumkun değil.eşim benı dınlemedı taynını onların yaşadıgı şehre aldırdı. kımsem yok burada ama memurum çok şükür ki. boşanınca taynımı tekrar doğuya verecekler ama umrumda değil. gidiyorum. sadece bır kaç saat daha kalıp çıkacağım.
eger gercekten eminsen cık git sakın arkana bakma bakarsan geri dönersin canın daha cok yanar daha beter yaparlar filan birsey olmuyosa olmuyodur

kızlar bır çoğunuz tanıyor artık benı. berbet bi kaynanaya engelli bir eşe sahibim. evlenmeden önce uyardınız dinleyemedım gönül işte. son olanlarla doldum taştım. kaynanam senelerdir burnumdan getiriyor eşime kıyıp sevdamı unutup gidemedım. şimdi ne gülen yüzüm kaldı ne de yaranabıldım. kaynanam neleryapmadı kı anlatmaya yetmıyor gucum. 2 aylık evlıyım bana dugunumde sadece bılezık yaptı az önce onları bozdurup koydum kenara geri istiyor. eşimse susuyor hep susuyor. sevdasına da ınamıyorum. yalan yanlış bırdüğün hakaretlerle dolu azap günler. gönlumden atamadım yapamadım ha ayrılmışım ha boşanmışım dıye evlendım. olmadı. yaranamadım. fedakarlığımın sonu olmadı. kaynanamla baş etmem mumkun değil.eşim benı dınlemedı taynını onların yaşadıgı şehre aldırdı. kımsem yok burada ama memurum çok şükür ki. boşanınca taynımı tekrar doğuya verecekler ama umrumda değil. gidiyorum. sadece bır kaç saat daha kalıp çıkacağım.
kaynana denen illetle şeytan bile baş edemez nerde kalmış gelin...bak seni uyarmışlar dinleseydin keşke...tecrübe sahibi olanlar çok bu konuda..
ben bilirim ne olduğunu..ben 13 yıldır sıkıntı çekerim..
arkadaşlık yıllarca sürüyor nikah olunca 1 ay 2 ay sonra akıl başa geliyor..
kendine yeni bir yol çiz buda sana ders olsun zaten hayatın sonu değil..kaderine sayarsın 0olur biter..
her topalın bir kör alıcısı vardır derler..o eşin olacak kişide bulur birini yine ..gelen düşünsün..

Ben bosanilacak sorun gormedim zaten sorunlu aile iliskileri vardi istenmeyen gelindin bunu bilerek evlendin simdi kaynana yuzunden kocani birakip kacmalali yuvana sahip cikmalisin. 2 ay cok kisa bi sure, evi terk etmen de buyuk hata. Umarim gitmemissindir

Ne engeli var eşinizin? 80Bine araba aldı diyorsunuz sordu mu size ? Madem sizi annesinin olduğu kente getirdi istememenize rağmen yollayın kendi gitsin anasının evine memurmuşsunuz tayininiz nasıl oluyor bilmiyorum bu kadar ana kuzusu adam çekilmez. Karı sözü dinlemeye madem bu kadar alışmış biraz dakendi karısının sözünü dinleseymiş hata sizde değil tek hatanız evi terk etmek olur bu durumda yollayın gitsin kendisi bkrcum var diyorsunuz, kendinizi güvenceye almadan gitmeyin gerekirse tüm eşyanı alıp da git evindeki başka şehire sen oturmayacaksın da kaynanan mı oturacak o koltuklarda? madem kindarsın al buna kinlen ezdirme kendini yahu yeter ben sinirlendim senin vaziyetine

Herkes evi terk et demiş yalnız siz bunları bile bile evlenmissiniz zaten. 2 ay İçin miydi ? 8 sene sabretmissiniz evlenmek için 2 ayda pes mi ettiniz? Bütün konularinizi okudum. 1 sene önce yazdiginizla bugün arasındaki fark ne? Hastaneden kovuldugunuzda vaz gecmediniz de evlendikten 2 ay sonra ne oldu da vaz gectiniz? Hiç bir şey anlamadım bu konudan.

annesını sevmesıne asla laf etmem benım aılem yanımda olamadı hiç bir zaman bu yüzden sevsın. üstelik engelli eşim mutlu olsun istedim ama kadın oğlunun yanında oynadı benım yanımda neler yaptı senelerdır. düzelmeyecegını bıle bıle evlendım. hata benım günah benım ama sevdım işte. kıyamadım. doktorlar sen olmasan sevgın olmasa mümkün degıldı yurumesı diyorlar. ayağının buyuk kısmı felcli kaldı. merhametımden degıl sevgımden gıdemedım.

Tabiki annesini sevecek ona laf etsen sana kızardım zaten. Ama eşinde annesiyle seni ayırmasını bilmeliydi. Hata sende değil eşinde. Sen sevdiğin için evlendin, sevdiğin için engelli bi adamla evlendin. Bu gün bunu herkes yapamaz. Eşini geçtim kayınvaliden bile sırf bu yüzden sana minnet duymalıydı.

Allah yardimciniz olsun..esiniz ne diyor gitme isine..daha 2 ay olmus cok erken bitirmek icin..

Bu erkeklerin bazen kokune kibrit suyu dokmek istiyorum..cok mu zor ya anne sen bi sus o esimdir demek..bu laf insani ne yataga dusurur nede felc yapar nede onarilmaz yaralar acar..cok basit bir kelam..

anne herkes yerini bilsin karim sana saygisizlik ettimi karsisinda beni bulur sende ona edersen yine beni bulursun..budur ya..iki tarafi idare etmek bu kadar kolay..

Ne engeli var eşinizin? 80Bine araba aldı diyorsunuz sordu mu size ? Madem sizi annesinin olduğu kente getirdi istememenize rağmen yollayın kendi gitsin anasının evine memurmuşsunuz tayininiz nasıl oluyor bilmiyorum bu kadar ana kuzusu adam çekilmez. Karı sözü dinlemeye madem bu kadar alışmış biraz dakendi karısının sözünü dinleseymiş hata sizde değil tek hatanız evi terk etmek olur bu durumda yollayın gitsin kendisi bkrcum var diyorsunuz, kendinizi güvenceye almadan gitmeyin gerekirse tüm eşyanı alıp da git evindeki başka şehire sen oturmayacaksın da kaynanan mı oturacak o koltuklarda? madem kindarsın al buna kinlen ezdirme kendini yahu yeter ben sinirlendim senin vaziyetine
canım eşimin bacakları protez var içerden . yarı felçli. bana sormadı ben zaten onun mutlu olacagı tek bır şeye bile karşı çıkmadım. çok zor azap gibi zamanlardı. araba ve borcu onda kalır bende ev eşyası düğün borcunu alırım eşyamla . tek bir para pulda gözüm yok. taynım tekrar doğuya verılecek. doğu görevımı tam tamamlayamadım. 1 yılım kaldı.

Herkes evi terk et demiş yalnız siz bunları bile bile evlenmissiniz zaten. 2 ay İçin miydi ? 8 sene sabretmissiniz evlenmek için 2 ayda pes mi ettiniz? Bütün konularinizi okudum. 1 sene önce yazdiginizla bugün arasındaki fark ne? Hastaneden kovuldugunuzda vaz gecmediniz de evlendikten 2 ay sonra ne oldu da vaz gectiniz? Hiç bir şey anlamadım bu konudan.
canım biz kadınların belkide benım suçumda buydu ya . hani bir eşikten atlamak bir şeylerın değişeceğine inanmak. üstüne yalnızlıktan korkmak. eşimi bir kurtuluş olarak görmedım ama doğuda görev yapıyordum etrafımda bir çok insan vardı peşimden koşup değer vermedim aldırmadım . o kadar ilgisiz kalmama rağmen dönüp bakamadım. 2 sene hep ağladım. evlenince geçecegıne ınandırdılar. öyleki bana azıcık güleryuz göstermenız yeterliydi. hemen koştum kandım. sevgim bitti mi asla çok sevıyorum hala . ama benım adım kalmadı kendıme özgüvenım kalmadı. yapılanları unutamadım daha da katmerlendi. soğudum hayattan. işte bu yüzden bitiriyorum. yaptığım onca şeye rağmen kıymetım bilinmedi. cicim aylarında böyleyse ne ilerde ne olur?

Allah yardimciniz olsun..esiniz ne diyor gitme isine..daha 2 ay olmus cok erken bitirmek icin..

Bu erkeklerin bazen kokune kibrit suyu dokmek istiyorum..cok mu zor ya anne sen bi sus o esimdir demek..bu laf insani ne yataga dusurur nede felc yapar nede onarilmaz yaralar acar..cok basit bir kelam..

anne herkes yerini bilsin karim sana saygisizlik ettimi karsisinda beni bulur sende ona edersen yine beni bulursun..budur ya..iki tarafi idare etmek bu kadar kolay..
elinde çiçekle geldi bu onun için yeterliydı. güldüm sadece . şuanda aynı evdeyız. ama aramızda buz dağları var. sadece susuyoruz. nereye kadar bılmıyorum. pek konuşmaz hep susar yıne öyle. sinirlerim çatlıyor.

Evinden ayrıldın mi acaba eşinle konuştuktan sonra Noldu ?
ayrıldım . kafamı dınledım. şuanda aynı evdeyız ama konuşmuyoruz. ben dayanamasamda suskunluğa soğukluğa mecburiyetten bir aradayız. ne olacağını o da bende bılmıyoruz. en güzeli susmak sankı

diğer konularını üşenmedim okudum hep aynı dertten yanmışsın git bencede yeni düzen kur kendine onlar istememiş seni eşinde sesini cıkarmıyosa oda istemiyor demekkki...
öyle yaptım canım o gün gittim şuanda mecburen aynı evdeyız ama aramızda koskoca buz dağları. sağlık sorunlarım var toparlanıp toparlanmaz bır yol çizeceğim. sevgı bıtmez elbette ama hayatta böyle gitmez

hakkında hayırlısı nasıl başlarsa öyle de gider bunu biliyorum işte ....

arkadaşım biliyorum çok zor bir durum. eleştiri değil sakın yanlış anlama ama! ha boşanmışım, ha ayrılmışım evlenmeden, deyip evlendim diyorsun. aynı şey nasıl olur, şuan bir yuva dağılıyor, iyileşmesi çok daha zor yara açılıyor. ayrılsaydın hiç bir şey olmayacaktı. evlenince her şey değişiyor, bak sevgilim dediğin insana kıyamamışsın, ama şimdi eşim dediğin insandan ayrılıyorsun. hiç aynı şey olur mu ? ben kimseye öyle boşan ya da boşanma demem, o kadar kolay işler değil bunlar. iyi düşün derim sadece.

ama bunu okuyan bekar arkadaşlar, lütfen yapmayın, nişan atın, ayrılın bir problem varsa. çünkü inanın 3. şahıslar evliliğe çok zarar veriyor. baştan sorun varsa ya çok mücadele edeceksiniz düzeltmek için, ya da çekip gideceksiniz. baştan bariz bir problem varsa evlenmeyin lütfen.
burada paylaşmamın en büyük sebeplerınden bırı bekar arkadaşlarıma ders vermek. psikoloğuma anlatıyorum dertlerımı ama ben yaptım eller yapmasın diyorum. sonunu düşünmeden girdiğim deliliklerdn biri bu da. yaşım 23 memurum hayata çok erken atıldım. çok çektım . insanlara göre çokkta güçlüyüm ama gelin bana sorun. insan evlenırken değişir diyor ama olmuyor işte.

Arkadaşım Allah yardımcın olsun.. ama boşanmak işin kolayı.. Şimdi diyeceksin ki sen ne bilirsin benim yaşadıklarımı hissedebiliyor musun, anlayabiliyor musun diye ama belki bu Allah'ın sana bir imtihanı bence sabredip Allah'tan bu sınama için güç, kuvvet ve yardım istemelisin.. Hiçbir dert, bela, musibet.. sonsuza dek sürmüyor.. Elbet ferah bir kapı açıyor insana Mevla'm..

Çok şükür ki ayrılmak için büyük sebeplerin yok (aldatılmak, sözlü ya da fiziksel şiddet gibi.) Bence mücadele etmelisin.. Seviyormuşsun da.. yani mücadele etmen için büyük bir sebebin var.

Boşanmaların yarısı ilk 7 yıl içerisinde olan evliliklerden meydana geliyormuş.. Bence çabuk pes etme.. Hem her zaman böyle olacak diye bir şey yok.. İnsan dün ki aklını bile beğenmiyor.. Her geçen gün daha da olgunlaşıyor.. mantıklı düşünmeye başlıyor. Bence eşinde zamanla düzelebilir..

Bekara karı boşamak kolay diye bir laf var.. Senin yaşadıklarını senden başka kimse layıkıyla anlayamaz ama ben pes etme derim.. Eşinle tatlı bir dille sıkıntı duyduğun konuyu konuşmayı dene ve beraber ortak bir yol bulmaya çalış.

Tekrardan Rabb'imden senin, eşin için en hayırlı olanını Allah'tan dilerim.. Allah yardımcın olsun..
ah gülüm dua eden dillerin gönlün güzellik bulsun inşallah. şuanda aynı evdeyım susuyorum o da öyle. merhametım vicdanım bana zarar verdı evet ama bunlar için pişman olmadığımı hep söyledim. bu dünya için yaşamıyorum çünkü.
aramızda ki buzlar erir mi? kaynanam elini yuvamdan çeker mi? ben bunları yutup yaşar mıyım bir ömür bilmıyorum. zaman sadece zaman

Back
X