• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bavulumu topladım gidiyorum:( 2 aylık evliliğim 8 yıllık aşkımı bıtıyorum

Sen aşkla vicdanı karıştırmışsın seni seven adam sana sahip çıkar korur kollar engelinin arkasına saklanmaz kimse senden değerli degil daha ne kadar kendinden ödün verexeksin ve ne için mücadele edeceksin
hem aşkım hem vıcdanım vardı. o ise ailesine çok guvenıyordu. göremedı. ben el üstünde tutulması gerekendım bırakın bunu hep dalga geçildi benle. hep yalanlar söyleyıp ben dındar kadınım yalan söylemem dedı. bır tarıkate üye kayınvalıdem dedım kı madem bu kadar dındarsınız allahtan korkarsınız. bu bencıllık ne boyle. hele oğluna bakmadı hastanede tiksinip kaçtı ben altından alıncada dul kadın oldum bekarken. aylarca yanında kaldım . sonra evlenmek ıcın sabrettım kısaca kandırıldım. şimdi eşim ne var bunda gecmişi unutmuyosun kincisin diyor. ne yapsalar batıyor ne yapayım. aşırı titiz olduğum halde evıme gelip yatak odamı karıştırıyor eşime karın dagınık dıyor. çekmecelerimde ne var ne yok bılıyor. vay efendım nasıl korunurmuşum zaten hastalıgım varmış bebegım olmazmış. oğlunun bebeği olmalıymış ilerde oğluna bakarmış. sağda solda konuşuyor. düğünde ne yaptıysa parasını geri aldı.

Allah yardımcın olsun..en iyisini yaparsın..işin var nasılsa kimseyede muhtaç deilsin..alsın çocuğunu başına çalsın..........

hem aşkım hem vıcdanım vardı. o ise ailesine çok guvenıyordu. göremedı. ben el üstünde tutulması gerekendım bırakın bunu hep dalga geçildi benle. hep yalanlar söyleyıp ben dındar kadınım yalan söylemem dedı. bır tarıkate üye kayınvalıdem dedım kı madem bu kadar dındarsınız allahtan korkarsınız. bu bencıllık ne boyle. hele oğluna bakmadı hastanede tiksinip kaçtı ben altından alıncada dul kadın oldum bekarken. aylarca yanında kaldım . sonra evlenmek ıcın sabrettım kısaca kandırıldım. şimdi eşim ne var bunda gecmişi unutmuyosun kincisin diyor. ne yapsalar batıyor ne yapayım. aşırı titiz olduğum halde evıme gelip yatak odamı karıştırıyor eşime karın dagınık dıyor. çekmecelerimde ne var ne yok bılıyor. vay efendım nasıl korunurmuşum zaten hastalıgım varmış bebegım olmazmış. oğlunun bebeği olmalıymış ilerde oğluna bakarmış. sağda solda konuşuyor. düğünde ne yaptıysa parasını geri aldı.

yılların acısı içinde birikmiş kusamamıssın kimseye. karar verdiysen çık git o evden 2 hafta sonra herseyın normale donmeye başlar. şükret bir mesleğin var sil geçmişi tertemiz başla. kin ne derse desin bu hayat sana verilmiş. ben olsam bu kadar bile durmazdım bana hayatımı zehır edecek ben hala onu düşünecem. siler geçerim

kızlar bır çoğunuz tanıyor artık benı. berbet bi kaynanaya engelli bir eşe sahibim. evlenmeden önce uyardınız dinleyemedım gönül işte. son olanlarla doldum taştım. kaynanam senelerdir burnumdan getiriyor eşime kıyıp sevdamı unutup gidemedım. şimdi ne gülen yüzüm kaldı ne de yaranabıldım. kaynanam neleryapmadı kı anlatmaya yetmıyor gucum. 2 aylık evlıyım bana dugunumde sadece bılezık yaptı az önce onları bozdurup koydum kenara geri istiyor. eşimse susuyor hep susuyor. sevdasına da ınamıyorum. yalan yanlış bırdüğün hakaretlerle dolu azap günler. gönlumden atamadım yapamadım ha ayrılmışım ha boşanmışım dıye evlendım. olmadı. yaranamadım. fedakarlığımın sonu olmadı. kaynanamla baş etmem mumkun değil.eşim benı dınlemedı taynını onların yaşadıgı şehre aldırdı. kımsem yok burada ama memurum çok şükür ki. boşanınca taynımı tekrar doğuya verecekler ama umrumda değil. gidiyorum. sadece bır kaç saat daha kalıp çıkacağım.
Kaynanan da amma yüzsüzmüş. Mehir olarak aldığın miktarı sakın geri verme. Tabi aldıysan ya da nikahta miktar verildiyse. O senin dinen hakkın. Gitmene gelince de git. Mutsuz mutsuz yaşamaktan iyidir. Oğlu da çok lafını tuttuğu annesiyle otursun.

yılların acısı içinde birikmiş kusamamıssın kimseye. karar verdiysen çık git o evden 2 hafta sonra herseyın normale donmeye başlar. şükret bir mesleğin var sil geçmişi tertemiz başla. kin ne derse desin bu hayat sana verilmiş. ben olsam bu kadar bile durmazdım bana hayatımı zehır edecek ben hala onu düşünecem. siler geçerim
:( ınşallah

hakkında hayırlısı neyse o olsun ,
yazdıkların cok dokundu ıcıme cok sabırlı bır ınsana benzıyorsun bunları haketmemıssın sana haketmedıgın seylerı yasatan ınsanlarla ısın olmasın artık

Kandırıldım diyorsunuz ama bu insanların ne olduğu hep belli değil miydi? Burda bir sürü insan sizi uyarmadı mı? Kandırılmadınız, bile bile lades dediniz.

neler yaşadım . eşim kaza geçirdi sevgiliydik . annesı 6 ay hastanede burnumdan getirdi. hakaretler . eşimin altından alıyorum dıye neler saydı bana . kendısı bakmadı ne yapayım. o zaman sevglıydık. kovdu gıtmedım yapamadım. sonrası aynen devam etti. 2 ay oldu evlenelı ama dur durak bılmedı. her gun hakaret kavga.

Kim hakaret ediyor size? Eşinizin annesi mi? Eşiniz mi?

diğer konularını üşenmedim okudum hep aynı dertten yanmışsın git bencede yeni düzen kur kendine onlar istememiş seni eşinde sesini cıkarmıyosa oda istemiyor demekkki...

kızlar bır çoğunuz tanıyor artık benı. berbet bi kaynanaya engelli bir eşe sahibim. evlenmeden önce uyardınız dinleyemedım gönül işte. son olanlarla doldum taştım. kaynanam senelerdir burnumdan getiriyor eşime kıyıp sevdamı unutup gidemedım. şimdi ne gülen yüzüm kaldı ne de yaranabıldım. kaynanam neleryapmadı kı anlatmaya yetmıyor gucum. 2 aylık evlıyım bana dugunumde sadece bılezık yaptı az önce onları bozdurup koydum kenara geri istiyor. eşimse susuyor hep susuyor. sevdasına da ınamıyorum. yalan yanlış bırdüğün hakaretlerle dolu azap günler. gönlumden atamadım yapamadım ha ayrılmışım ha boşanmışım dıye evlendım. olmadı. yaranamadım. fedakarlığımın sonu olmadı. kaynanamla baş etmem mumkun değil.eşim benı dınlemedı taynını onların yaşadıgı şehre aldırdı. kımsem yok burada ama memurum çok şükür ki. boşanınca taynımı tekrar doğuya verecekler ama umrumda değil. gidiyorum. sadece bır kaç saat daha kalıp çıkacağım.
arkadaşım biliyorum çok zor bir durum. eleştiri değil sakın yanlış anlama ama! ha boşanmışım, ha ayrılmışım evlenmeden, deyip evlendim diyorsun. aynı şey nasıl olur, şuan bir yuva dağılıyor, iyileşmesi çok daha zor yara açılıyor. ayrılsaydın hiç bir şey olmayacaktı. evlenince her şey değişiyor, bak sevgilim dediğin insana kıyamamışsın, ama şimdi eşim dediğin insandan ayrılıyorsun. hiç aynı şey olur mu ? ben kimseye öyle boşan ya da boşanma demem, o kadar kolay işler değil bunlar. iyi düşün derim sadece.

ama bunu okuyan bekar arkadaşlar, lütfen yapmayın, nişan atın, ayrılın bir problem varsa. çünkü inanın 3. şahıslar evliliğe çok zarar veriyor. baştan sorun varsa ya çok mücadele edeceksiniz düzeltmek için, ya da çekip gideceksiniz. baştan bariz bir problem varsa evlenmeyin lütfen.

İlerde sana yalvarıp dön derse, yaşadığınız şehri ve kaynanaya karşı mesafenizi korumayı şart koy :( Allah yardımcın olsun ...

Şuan ne karar verdiyse arkasında dur.Allahtan çocuk yok çünki ozaman karar vermen daha zor olurdu.belki gidemezdim bile Allah yardımcın olsun .Bir kapıyı kapatan rabbim yeni bir kapı açar umarım hakkında hayırlı neyse o olur.Allahaşükürki memursun kimseye muhtaç değilsin .dik dur kendin için geleceğin için Allaha emanet ol

Nankör ve kıymet bilmez insanlarmış hem eşin hem kayınvaliden
Senin onlara gösterdiğin insanlığı merhameti sana göstermemişler
Çık git kendine yeni bir hayat kur
Arkana bakma bile

• Beğen
Reactions: anu
hayırlısı olsun.. ama en ufak tereddütünüz varsa birde boşanma davası açmadan ayrı yaşamayı deneyin belki eşiniz sizi kaybetmeyi göze alamayıp ailesine artık bir rest çekebilir. o zaman kurallarınızı koyrasınız. ama belkide bunu yapamaz etkisinden hiç çıkamaz ailesinin o zaman açarsınız davayı arkanızada bakmazsınız. ne yaparsanız yapın öfkeyle yapmayın sakince düşünüp bir süre ayrı kalınca gerçek istek ve duygular ortaya çıkıyor zaten.. unutmayınki bazen aşk ve sevgi yetmiyor bir evliliği sürdürmeye bu herkes için aynı sadece sizde değil.. mutsuz bir evlilikle bir ömürde geçmiyor.. allah size kolaylık versin güç versin..

Arkadaşım Allah yardımcın olsun.. ama boşanmak işin kolayı.. Şimdi diyeceksin ki sen ne bilirsin benim yaşadıklarımı hissedebiliyor musun, anlayabiliyor musun diye ama belki bu Allah'ın sana bir imtihanı bence sabredip Allah'tan bu sınama için güç, kuvvet ve yardım istemelisin.. Hiçbir dert, bela, musibet.. sonsuza dek sürmüyor.. Elbet ferah bir kapı açıyor insana Mevla'm..

Çok şükür ki ayrılmak için büyük sebeplerin yok (aldatılmak, sözlü ya da fiziksel şiddet gibi.) Bence mücadele etmelisin.. Seviyormuşsun da.. yani mücadele etmen için büyük bir sebebin var.

Boşanmaların yarısı ilk 7 yıl içerisinde olan evliliklerden meydana geliyormuş.. Bence çabuk pes etme.. Hem her zaman böyle olacak diye bir şey yok.. İnsan dün ki aklını bile beğenmiyor.. Her geçen gün daha da olgunlaşıyor.. mantıklı düşünmeye başlıyor. Bence eşinde zamanla düzelebilir..

Bekara karı boşamak kolay diye bir laf var.. Senin yaşadıklarını senden başka kimse layıkıyla anlayamaz ama ben pes etme derim.. Eşinle tatlı bir dille sıkıntı duyduğun konuyu konuşmayı dene ve beraber ortak bir yol bulmaya çalış.

Tekrardan Rabb'imden senin, eşin için en hayırlı olanını Allah'tan dilerim.. Allah yardımcın olsun..

Benim tek takildigim yer bir memur nasil olurda maas yazmayi bilmez. Magas yazar. Kpss falan hikayemi yani. Neyse tez zamanda kurtulursunuz insallah. Dunyaya kimse dert cekmeye gelmiyor. Kimsenin egosunun oyuncagida olamayiz. Kafaniz nasil rahatsa oyle yapin. Hakkinizda hayirlisi olsun..

Back
X