Batum Gürcistan gezisi

Kartalicee1404

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2018
83
17
88
28
Hanımlar merhaba bu yaz Batum Gürcistan taraflarında bir tatil yapalım istiyoruz ama hiç bilgimiz yok. Birde turla değil kendimiz gidicez. Arabayla öyle düşünüyoruz yani. Otel önerisi olan yer önerisi olan varmı orada fiyatlar nasıl buradan giderken neler hazırlamalı orada gezi kolay olurmu. O tarafa kendi gezmeye giden arkadaşlarımdan öneriler bekliyorum çünkü hiç bir şey bilmiyorum. Malum Türkiye'de de tatiller aldı başını gitti orası hala fiyat olarak uygun mu yazanlara şimdiden teşekkür ederim ♥️

Ben batuma gittim çok güzel fakat gümrük kapısında ilaç daha hicbirsey sokmuyorlar kıyafet haricinde bide pul parası yatırmanız gerekiyor bide kimliğinizin yeni kimlik olması eğer çocuğunuz varsa onada bir belge çıkarmanız gerekiyor paralari lari içerden türk paranzi cevirebiliyorsunuz.

Ben batuma gittim çok güzel fakat gümrük kapısında ilaç daha hicbirsey sokmuyorlar kıyafet haricinde bide pul parası yatırmanız gerekiyor bide kimliğinizin yeni kimlik olması eğer çocuğunuz varsa onada bir belge çıkarmanız gerekiyor paralari lari içerden türk paranzi cevirebiliyorsunuz.
Çok teşekkür ederim çok sağolun. Hepimizin kimliği yeni ama fotoğrafli değil. Fotoğrafliyami çevirmek lazım. Birde orada otel falan öneriniz varsa özelden yazarmisiniz. Birde bu sürekli kullandığımız ilaçları da alamiyormuyuz yanımıza. Birde oradan aldığımız şeylerde problem oluyormu

Çok teşekkür ederim çok sağolun. Hepimizin kimliği yeni ama fotoğrafli değil. Fotoğrafliyami çevirmek lazım. Birde orada otel falan öneriniz varsa özelden yazarmisiniz. Birde bu sürekli kullandığımız ilaçları da alamiyormuyuz yanımıza. Birde oradan aldığımız şeylerde problem oluyormu
Yani oğlumun ki fotoğrafsız sadece

fiyatlar cok uygun , küçücük sehir tura mura da gerek yok:)
cok basit booking , trivago, agoda sitelerinden batum diye aratin. kalacaginiz bölgeyi secin sehir merkezi mi kumsal mi? ucuzdan pahaliya siralayin, begendiginizi kaydedin. google yorumlarina - konumuna falan bakin, chatgptye sorun oraya otobus minubus var mi diye - baska sitelerde daha mi uygun diye aratin, en sonunda odeyin paranizi alin:)
hic tur mur aramayin.
zaten küçücük sehir gercekten tura ihtiyaç yok. hatta genis vaktiniz varsa trene binin iki gun de tiflisi gezin:)
Bu arada Batum Türkiye'ye göre çok pahalı bir yer yemekleri yenilmiyor bazı bölgelerde domuz eti yenilebiliyor bilgin olsun
batum tl ile bile oldukca ucuz bir yer
turkiyede plaja 150 metre 770 tlye iki kisi bir otelde kalabilir misin?
1000079683.webp

ayrica yemekleri inanilmaz lezzetli. hele adjarian khacapuri ve hinkali'si mukemmel. biz bayildigimizdan istanbulda da gürcu lokantası bulduk, fiyatlar gurcistanin iki katından pahali. o yuzden evde yapmaya calisiyoruz. mutfaklari gercekten cooook lezzetli, peynirleri cesit cesit, saraplari desen sarabiyla meshur bir ülke.
sirf tikabasa yemeye tekrar gitmek isterim.
ayrica domuz yemek istemiyorsaniz cok basit . etsiz ürünler alabilirsiniz. ya da ceviri kullanip gurcu dilinde "ben domuz yemiyorum. sadece dana ve inek eti" yazan ve inek koyun resmi olan domuzun ustune cizgiyle X yaptiginiz screenshotu garsona gösterebilirsiniz. mal degilse anlar zaten:)

ilac demisler ama ben ilac götürürüm her ülkeye nolur nolmaz diye agri kesici - diyare ilaci falan- hic sorun yasamadim. Gurcistanda da sorun yasamadim - sarp sınır kapısından girmistim.
yine de sorun olursa ilac ihtiyaciniz icin her an bir eczaneden alabilirsiniz zaten. yapay zekaya sorarsınız kullandigim ilac x - gurcistanda muadili nedir diye onu alirsiniz.
fotografsiz kimlikle cocugun girisi imkansiz. mutlaka fotografli kimlik çıkartın eger pasaportu yoksa.
arabayla gidiyorsaniz da ozel bir sigorta vs gerekebilir. arastirin mutlaka

Ne alırsanız alın kimlik üstüne yada pasaportta işleyip cikarabiliyorsun afedersin alkol veya sigara alicaksaniz alkol birtane sigarada 3paket aliyorsunuz

ilac demisler ama ben ilac götürürüm her ülkeye nolur nolmaz diye agri kesici - diyare ilaci falan- hic sorun yasamadim. Gurcistanda da sorun yasamadim - sarp sınır kapısından girmistim.
yine de sorun olursa ilac ihtiyaciniz icin her an bir eczaneden alabilirsiniz zaten. yapay zekaya sorarsınız kullandigim ilac x - gurcistanda muadili nedir diye onu alirsiniz.
fotografsiz kimlikle cocugun girisi imkansiz. mutlaka fotografli kimlik çıkartın eger pasaportu yoksa.
Yanlışın var geçirmek icin
arabayla gidiyorsaniz da ozel bir sigorta vs gerekebilir. arastirin m

Benim özel ilaclarim olduğu halde solmadilar doktorlardan belge istiyorlar imzalı kaşeli çıktımı acımadan atiyorlar

Bu arada benim dediğim yer Batum bilginiz olsun
Benim özel ilaclarim olduğu halde solmadilar doktorlardan belge istiyorlar imzalı kaşeli çıktımı acımadan atiyorlar
üzüldüm sizin icin
ben pandemi senesinde gitmistim,
Sarp sınır kapısından giris yapmistim. kimse bir sey sormadi valla. ustelik benimki receteli falan da degildi, hatta kutusunda da degildi. ilaçların olduğu plastik var ya onlari götürmüştüm - yilbasi zamani sogukta hasta olmayayim diye cold flu ilaci almistim, agri kesici, yemekler dokunursa diye diyare ilaci, dogum kontrol hapi falan. hepsi makyaj cantamda duruyordu. elimi kolumu sallaya sallaya girdim. demek ki calisan gorevlinin kıllığına göre degisiyor
Ne alırsanız alın kimlik üstüne yada pasaportta işleyip cikarabiliyorsun afedersin alkol veya sigara alicaksaniz alkol birtane sigarada 3paket aliyorsunuz
alkol 2 litre aslinda duty freelerde. sigara hakkında bir fikrim yok.
sen 2 litre esin 2 litre alabilir

üzüldüm sizin icin
ben pandemi senesinde gitmistim,
Sarp sınır kapısından giris yapmistim. kimse bir sey sormadi valla. ustelik benimki receteli falan da degildi, hatta kutusunda da degildi. ilaçların olduğu plastik var ya onlari götürmüştüm - yilbasi zamani sogukta hasta olmayayim diye cold flu ilaci almistim, agri kesici, yemekler dokunursa diye diyare ilaci, dogum kontrol hapi falan. hepsi makyaj cantamda duruyordu. elimi kolumu sallaya sallaya girdim. demek ki calisan gorevlinin kıllığına göre degisiyor

alkol 2 litre aslinda duty freelerde. sigara hakkında bir fikrim yok.
sen 2 litre esin 2 litre alabilir
siyah_puding siyah_puding ilaçlarınız kapalı kutusunda mıydı, kalacağınız gün kadar tablet olarak mı yanınızdaydı ?

yenGEnC yenGEnC yurtdışı çıkışlarında kullandığınız ilaçları kutusuyla götürmeyin, tablet halinde veya kalınacak gün sayısı kadar tabletten kesip götürün şeklinde uyarıyorlar. Doğru şekilde götürmüşsün, o yüzden sorun olmamış.

siyah_puding siyah_puding ilaçlarınız kapalı kutusunda mıydı, kalacağınız gün kadar tablet olarak mı yanınızdaydı ?

yenGEnC yenGEnC yurtdışı çıkışlarında kullandığınız ilaçları kutusuyla götürmeyin, tablet halinde veya kalınacak gün sayısı kadar tabletten kesip götürün şeklinde uyarıyorlar. Doğru şekilde götürmüşsün, o yüzden sorun olmamış.
Tablet tarafinda

iyi de kutusuysa sorun kutuyu arttirsalar keske
valla ben hicbir yere ilaclarim olmadan gitmiyorum, dünyanın binbir türlü hali var. bjr kere trenle sınırı geçerken polis köpeği cagirdilar o bile kokladı - ama hic sorun yasamadim
tabii belli olmaz bu isler. tamamen gorevlinin o anki keyfine göre degisir.
sevgilim turist vizesiyle gelmisti turkiyeye, oturumu cikmamisti. bir araba dolusu esya, elektrik supurgesinden saksi cicegine arana doluyken sınır gorevlisinin "ne icin seyahat ediyorsun?" sorusuna "seyahat" demis😂 kimse arabaya bakmamis bile. yani insan kacirsa - yasakli mal kacirsa kacirirmis :) ama bir baskasinin arabasini didik didik de arayabiliyorlar. ya da bazen pasaport gorevlisi hic soru sormuyor, bazen ters anina denk geliyor otel rezervasyonunu bile görmek istiyor vs.
o anki haleti ruhiyelerine bagli kesinlikle- kimsenin bir prosedure sıkı sıkıya bagli oldugunu düşünmüyorum (avrupayi katmadim, balkanlar - türki bolgeler - eski sovyet ulkeleri falan)

iyi de kutusuysa sorun kutuyu arttirsalar keske
valla ben hicbir yere ilaclarim olmadan gitmiyorum, dünyanın binbir türlü hali var. bjr kere trenle sınırı geçerken polis köpeği cagirdilar o bile kokladı - ama hic sorun yasamadim
tabii belli olmaz bu isler. tamamen gorevlinin o anki keyfine göre degisir.
sevgilim turist vizesiyle gelmisti turkiyeye, oturumu cikmamisti. bir araba dolusu esya, elektrik supurgesinden saksi cicegine arana doluyken sınır gorevlisinin "ne icin seyahat ediyorsun?" sorusuna "seyahat" demis😂 kimse arabaya bakmamis bile. yani insan kacirsa - yasakli mal kacirsa kacirirmis :) ama bir baskasinin arabasini didik didik de arayabiliyorlar. ya da bazen pasaport gorevlisi hic soru sormuyor, bazen ters anina denk geliyor otel rezervasyonunu bile görmek istiyor vs.
o anki haleti ruhiyelerine bagli kesinlikle- kimsenin bir prosedure sıkı sıkıya bagli oldugunu düşünmüyorum (avrupayi katmadim, balkanlar - türki bolgeler - eski sovyet ulkeleri falan)
Haklısın ama çok güzel bir şehir orası

Back
X